|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

8 najboljih pasmina mačaka za djecu i obitelji!

Uredništvo Ringeraja.ba, 11.4.2022
Mačke su super razigrani kućni ljubimci, iako spavaju oko 15 sati dnevno (ili više). Ako imate djecu, dodavanje mačke (ili više njih) u svoj dom, izvrstan je način da svojoj djeci date aktivnog partnera u igri.

image
/11


Najbolje mačke za djecu bit će društvene, razigrane i strpljive—posebno ako imate djecu mlađu od 5 godina. Prema našem iskustvu, najbolje mačke za djecu bez problema mogu izdržati čak i nenamjerno čupanje svog krzna. S obzirom na to, mačke kao kućni ljubimci mogu biti izvrstan način da se djeca upoznaju s odgovornostima, granicama i istinskom užitkom povezivanja sa životinjama.

 

Uvijek je vrijedno spomenuti da svako dijete i svaka mačka pokazuju svoje jedinstveno ponašanje. Neka djeca preferiraju mirno vrijeme za čitanje, dok druga žele stalnu interaktivnu igru. Isto vrijedi i za mačke. Ne forsirajte prijateljstvo između vaših mačaka i djece - dozvolite mu da prirodno procvjeta! Opet, najbolje mačke za djecu uživat će u zajedničkom vremenu, a ne bojati ga se.

 

World Cat Finder nam donosi listu od 8 najboljih pasmina mačaka za djecu i obitelji!

 

1. Abesinska

Ove mačke su gipke i snažne i vole se igrati s onim tko ima dovoljno energije za njih. Abesinske mačke su također privržene obiteljima i vrlo inteligentne. Pripremite se za obilje aktivnosti s ovim mačićima, uključujući penjanje koliko god mogu u bilo kojem okruženju (Savjet: nabavite visoku penjalicu za svoju mačku).

https://static1.ringaraja.net/uploads/SLO/uploads/d959bac15bee21f9d27fdfef5dd24b5e.jpg


2. Bengalska

Već smo to rekli i ponovit ćemo: bengalske mačke su apsolutno zapanjujući lijepe. Njihovo krzno daje im izgled prave divlje mačke i imaju osobnosti koja se s tim krznom i slaže. Ove pustolovne mačke obožavaju biti okružene ljudima i prilikama za istraživanje. Jedna zabavna aktivnost koja će sigurno zanimati vašu bengalsku mačku je učenje novih trikova.

https://static1.ringaraja.net/uploads/SLO/uploads/59fea17cf1428b065389be235de98231.jpg


3. Burmanska

Burmanske mačke su obično čokoladno smeđe sa svijetlim, zlatnim očima. Poznate su po svom strpljenju i entuzijazmu za djecu, pa čak i psima koji ponekad preentuzijastično prilaze mačkama. Zapravo, one vole pažnju i ne uživaju dugo biti same.

https://static1.ringaraja.net/uploads/SLO/uploads/6ad811d2eb78294a4f8ba901914405d6.jpg


4. Himalajske

Himalajske mačke, poput perzijskih, zahtijevaju malo više održavanja kako bi im dlaka bila bez čvorova, a lice očišćeno od prljavštine. No, trud oko ovih mačaka potpuno se isplati. Mirne i nježne, Himalajske mačke su poput loptica punih ljubavi. One su prvak u sportu maženja. Osim toga, imaju tendenciju da idu ležerno bez obzira na to što se oko njih događa. Dakle, ako je nova beba na putu, himalajska mačka će sasvim dobro prihvatiti promjene u kućanstvu.

https://static1.ringaraja.net/uploads/SLO/uploads/e06721ec9dafef70e2151d6d76e6360a.jpg

 

5. Maine coon

Maine coon mačke možda nisu lavovi, ali u svijetu kućnih mačaka, definitivno ih se može usporediti s velikim afričkim lovcima. Velike, privržene i izvrsne s djecom, maine coon mačke su dovoljno neovisne da vrijeme provode same i dovoljno slatke da uživaju u vremenu maženja s ljudima.

https://static1.ringaraja.net/uploads/SLO/uploads/54bc93568376040cb612420b39edf0dd.jpg

 

6. Ragamuffin

World Cat Finder mačke ragamuffin naziva iznimno slatkim životinjama sa smirenim i povjerljivim držanjem. Uglavnom, ove mačke vole svoje vlasnike. Sve što traže je ljubav zauzvrat i toplo krilo da se sklupčaju. Ove mačke mogu biti idealni kućni ljubimci za djecu koja pate od anksioznosti ili im je potreban ljubimac koji je uvijek spreman pružiti utjehu.

https://static1.ringaraja.net/uploads/SLO/uploads/18739326c01416dd722cfc89c58e0878.jpg


7. Škotski fold

Škotski fold je lako prepoznatljiva mačka (uši ju odmah odaju) i lako joj je ugoditi. Samo provedite vrijeme s njima! Vole se igrati s ljudima i inteligentne su, stoga pokušajte uključiti trikove ili interaktivne igračke s poslasticama u vrijeme igre s vašom mačkom. Svakako pripazite na njihove pokrete: Škotski foldovi mogu razviti bolest zglobova, pa ako izgleda kao da je hodanje ili pomicanje repa bolno, posjetite veterinara!

https://static1.ringaraja.net/uploads/SLO/uploads/70230586ff106372de7669e62f3fd829.jpg

 

8. Japanski bobteil

Jedna od najmanjih pasmina mačaka je japanski bobteil. Kao što im ime govori, nemaju duge repove. Prema World Cat Finder-u, njihovi repovi nalik na pompe su prirodno kratki i jedinstveni poput otisaka prstiju. Pripremite se za interaktivne igračke i igru s ovim entuzijastičnim malim stvorenjima!

https://static1.ringaraja.net/uploads/SLO/uploads/bf5cca258ca2a9c877322e34d48754af.jpg

 

 

Pročitaj i ovo > Djeca i kućni ljubimci

 

 

 

 

 

**** Na Ringeraji ****

  • Još mnogo zanimljivih tekstova o vašoj dječici pročitajte ovdje >>>KLIK<<<
  • Da bi ste pratili razvoj vaše bebice možete ako se prijavite i svakog ponedjeljka primate mailing kalendara razvoja djeteta
  • Ako želite diskutovati sa mamama dječice možete ovdje >>>KLIK<<<

PRATITE  NAS I NA INSTAGRAMU!

@ringeraja_ba

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Razvoj govora
S govorom dijete razvija intelektualne sposobnosti – kad nešto kaže, ono pokušava riječima izraziti misli. Tako misli po...
2
Volim kretanje uz ritam
Vaši mališani vole da vas imitiraju! "Kad si sretan" je svima draga I poznata pjesmica.
2
Najlakši način učenja je kroz igru
Beba pokazuje prve prirodne reakcije na ritam kroz gibanje I pokrete tijela.
2
Dijete i bajka
Neobična i izmišljena stvorenja, vile i vilenjaci, čarobnjaci, patuljci, vještice i mnogi drugi likovi sastavni su dio b...
2






Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *