|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

9 aplikacija za nadzor djece na internetu!

Uredništvo Ringeraja.ba, 28.10.2016
9 aplikacija za nadzor djece na internetu i pametnim uređajima
Ključne riječi:

image
/11


 

1.Dinner Time Plus (za Android i iOS)
Ovom vrlo jednostavnom aplikacijom roditelj sa svog pametnog telefona može podsjetiti svoje dijete da je vrijeme za odmor ili učenje, odlazak na spavanje ili zajednički ručak i večeru. U postavljeno vrijeme aplikacija na djetetovom telefonu blokira njegovu dotadašnju aktivnost te ga upozorava da je, na primjer, vrijeme za spavanje. Dinner Time Plus aplikacija nudi roditeljima i čitav niz drugih mogućnosti, od postavljanja rokova za korištenje pojedine aplikacije i cijelog pametnog telefona ili tableta, preko prikaza šta trenutno vaše dijete radi na svom uređaju do blokiranja pojedinih aplikacija u određeno vrijeme, na primjer, u vrijeme trajanja nastave.

2. Mobicip (za Android, iOS, Mac i Windows)
Mobicip aplikacija jednako je učinkovita na pametnim telefonima, kao i na stolnim i prijenosnim računalima. Ova aplikacija omogućuje roditeljima praćenje historije/povijesti pregledavanja internet sadržaja, kao i korištenje različitih programa. Ukoliko je potrebno Mobicipom možete odrediti vremenska ograničenja korištenja pojedinog sadržaja, kao i blokirati neprimjereni sadržaj za vaše dijete. Funkcioniranje aplikacije osmišljeno je kroz definiranje filtera, odnosno tri moguće razine filtriranja, strogo, umjereno i zrelo, koji djeci određuju način pristupa internetu, kao i količinu i dostupnost određenog sadržaja.

 

3. Mama Bear (za Android i iOS)
Mama Bear nudi razne usluge i čitav niz razina nadzora i zaštite vaše djece. Ovom aplikacijom možete pratiti njihov sadržaj i aktivnosti na društvenim mrežama, ali i čitati sve dolazne te odlazne tekstualne poruke. Mama Bear aplikacija može vam u svakom trenutku otkriti i gdje vam se nalazi dijete, zahvaljujući usluzi lociranja u prostoru. Jedna od velikih prednosti ove aplikacije u odnosu na slične koje se nalaze na tržištu, jest mogućnost da preko nje zaštitite dijete na putu. Naime, ukoliko se dijete nalazi u pokretu, automobilu ili autobusu, Mama Bear registrira brzinu kretanja, te vas alarmira ukoliko je ta brzine iznad dozvoljene. aplikacije za roditelje mama bear 

4.Screen Time (za Android, iOS i Windows) 
Screen Time omogućuje svakom roditelju da sa svog pametnog telefona određuju količinu vremena kojeg će njihova djeca provoditi zaokupljena različitim aplikacijama. Preko Screen Timea lako se određuju lista onih aplikacija koje će djeci uvijek biti na raspolaganju, ali i lista onih čija će upotreba biti ograničena, posebno u vremenu dok su na nastavi ili se spremaju na spavanje. Koristeći Screen Time roditelji mogu privremeno zaustaviti određenu aplikaciju ili je u potpunosti blokirati, provjeriti koje aplikacije su djeca preuzela na svoje uređaje te ih odobriti prije nego što se pokrene njihova instalacija. Praktičnost aplikacije je u tome što se preko jednog računa može kontrolirati neograničeni broj uređaja. aplikacije za roditelje screen time 
5.My Mobile Watchdog (za Android i iOS)
Sigurnost djece u stvarnom i virtualnom svijetu prioritet je svakom odgovornom roditelju. Još jedna aplikacija koja roditeljima omogućuje nadzor djece je My Mobile Watchdog. Ovu aplikaciju odlikuje jednostavno sučelje s kojeg se odabirom određuje vrsta nadzora. A putem My Mobile Watchdoga dobivate brzi pristup tekstualnim porukama, kontaktima, zapisima poziva, možete ograničiti pristup aplikacijama i internetskim stranicama, geo-lokator u svakom trenutku otkriva gdje vam se nalazi dijete i još mnogo toga.
6.Pumpic (za Android i iOS) 
Pumpic je također aplikacija koja pruža čitavi niz mogućnosti nadzora djece u vremenu koje
provode uz tablet ili pametni telefon. Aplikacija bilježi sve dolazne i odlazne pozive, isto kao i poruke, ali i on-line razgovore pute Facebooka, Whatsappa, Vibera ili Skypea. Putem Pumpica možete imati uvid u preuzete datoteke, čak i snimljene fotografije te video materijale. Vlasnici iOS sistema imaju na raspolaganju i jednu novost, a to je praćenje dijela sadržaja koji je pohranjen i objavljen na popularnom iCloudu.  
7.Net Nanny (za Android, iOS, Windows i Mac) 
Net Nanny korisnicima nudi tri osnove karakteristike aplikacija za roditelje: definiranje filtriranja, nadzor nad aplikacijama i socijalnim sadržajem te kontrola provođenja vremena na aplikacijama ili samom uređaju. Ono što ovu aplikaciju čini drugačijom od sličnih koje se nude na tržištu jest učinkovit filter za odstranjivanje vulgarnih i uvredljivih sadržaja. I dok neke aplikacije blokiraju čitavu stranicu na kojoj se mogu naći vulgarni i uvredljivi komentari, Net Nanny ne ograničava pristup takvim stranicama, ali uspješno ograničava vidljivost komentara vašoj djeci. 
8.K9 Web Protection (za Android, iOS, Mac i Windows)
Ova aplikacija u potpunosti je besplatna, ali to ne znači da pruža manje mogućnosti od sličnih komercijalnih servisa. K9 Web Protection nudi mogućnost blokiranja internetskog sadržaja po čak 70 različitih kategorija, koje uključuju sav neprimjereni sadržaja poput pornografije, kladionica i kockarnica, stranica koje promoviraju nasilje, rasizam ili šire govor mržnje. Korisnicama također nudi kreiranje sigurnih lista sa sadržajem kojem je moguće uvijek pristupiti, kao i onih kojima je pristup trajno zabranjen, u realnom vremenu kreira popis sadržaja kojemu se pristupa na internetu... K9 Web Protection koristi Blue Coat, jedan od najkvalitetnijih sistema zaštite na internetu od prijetnji svih vrsta.

9.Mobile Fence
Mobile Fence još je jedna aplikacija čija će vam instalacija umanjiti brigu za vrijeme dok
se vaša djeca zabavljaju sadržajima na pametnim telefonima. Upotreba ove aplikacije omogućuje vam da odredite dnevni i tjedni plan korištenja pametnih telefona, odnosno, unaprijed možete programirati koji sadržaji i u kojem trajanju će biti dostupni vašoj djeci. Tu je i iznimno moćan alat za prepoznavanje neprikladnih internetskih sadržaja koji bivaju blokirani. Pomoću Mobile Fencea i njegovog geo-lokatora u svakom trenutku možete vidjeti gdje vam se nalazi dijete. Ovu aplikaciju koriste i škole na svojim tabletima za potrebe blokiranja pristupa sadržajima i internet stranicama koje nisu u 
službi nastavnih programa, ali i tvrtke koje svoje zaposlenike žele odvratiti od korištenja zabavnih sadržaja na radnom mjestu.

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Osjetljivo i povučeno dijete i kućni ljubi...
Na djetetovim strahovima je potrebno raditi, jer ako ih budete ignorisali, oni će se gomilati, pa će dijete s godinama p...
8
Reakcija MUP-a KS na pokušaje otmica djece
U javnosti se pojavila informacija da se u ponedjeljak u blizini sarajevske Osnovne škole Pofalići desio pokušaj otmice ...
6
Ne tjerajte djecu da spavaju poslije podne
Zbog poslijepodnevnog sna uspavljivanje mališana se nekada pretvori u nemoguću misiju
4
9 najboljih pasmina pasa za vaše dijete
Došli ste u situaciju da morate odabrati najbolju pasminu? Donosimo vam popis najboljih psećih pasmina za djecu.
3






Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *