|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Celulit je nasljedan!? Celulit imaju samo gojazne osobe!? Celulit s godinama postaje sve gori!?...
Ključne riječi:

image
/11


Celulit je nasljedan!? 

DA. Baš kao što su nasljedne mnoge bolesti i stanja, celulit takođe ima veze s gentskim nasljeđem. Međutim, na pojavu celulita uveliko može da utiče ishrana, stil života i hormoni. Ukoliko vaša majka ili baka imaju puno celulita, moguće je da ćete i vi imati isti problem pa već u mladim danima brinite o svom životnom stilu i spriječite ga onoliko koliko je to moguće.

Celulit imaju samo gojazne osobe!? 

Ovo je jedna od najčešćih zabluda vezanih za celulit.  Neka su istraživanja pokazala da preko 80 odsto žena u zapadnim zemljama ima celulit bez obzira jesu li mršave ili debele.  Poznato je da su mnogi supermodeli priznali kako se bore s celulitom.  Što se težine i celulita tiče, trebali bi ste da pazite na naglo povećanje težine,  a potom mršavljenje jer se koža u tim slučajevima rasteže i celulit izgleda još gore.

Celulit s godinama postaje sve gori!? 

Nažalost, to je istina. Celulit može da se formira čim nivo estrogena počne da raste u pubertetskom periodu. Kako starimo, najčešće postajemo sve manje aktivni, imamo višak kilograma, a koža postaje tanja. Sve zajedno idealna je podloga da se celulit nakuplja u sve većim količinama i da bude sve vidljiviji. U tom procesu masne naslage rastu i pune se tečnošću zbog nedostatka cirkulacije. Osim vježbanja i pokretljivosti, u borbi protiv celulita treba da izbacite nikotin, alkohol i kofein.

Vježbanje pomaže u borbi protiv celulita 

Ovo je tačno iako samo vježbanje ne može da pomogne da se celulita rješimo u potpunosti. Vježbanje pomaže boljoj drenaži, cirkulaciji, tonusu mišića i izbacivanju štetnih materija iz organizma što kožu čini ljepšom i nježnijom. Ukoliko želite da postignete taj efekt, najpametnije je da odaberete aerobne vježbe za cjelo tjelo, pola sata do sat vremena pet puta nedjeljno. To može biti vožnja bicikla, ples ili klasični aerobik s trbušnjacima, čučnjevima i vježbama za noge.

Voda pomaže u borbi protiv celulita

Iako je zdravo piti mnogo tečnosti, voda ne pomaže u borbi protiv celulita. Većina nas je dehidrirana, ali to se odnosi na najveći organ na tjelu – kožu. Važno je da pijete oko litar i po vode dnevno kako bi limfni sastav izbacio otpadne materije i zadržao nivo vode u koži na optimalnom nivou. Međutim, prevelike količine vode mogu da učine da celulit izgleda još gore. Voda u borbi protiv celulita može da pomogne samo ako se tokom tuširanja masirate tri puta nedeljno jer time podstičete drenažu i bolju cirkulaciju. 

Zdrava ishrana sprečava pojavu celulita 

Nažalost, ni to nije sasvim tačno. Zdrava hrana uvek je pravi izbor, ali to ne znači da zato nećete dobiti celulit. Antioksidansi iz hrane neutralizuju slobodne radikale koji uzrokuju celulit i poboljšavaju mikrocirkulaciju u tjelu. Takođe, esencijalne masne kiseline poput omega-3 i omega-6 pomažu protiv nakupljanja masnih naslaga, ali to ne znači da nećete imati celulit.

Liposukcija sigurno pomaže

Ni ova tvrdnja nije tačna. Čak i ako možete sebi da priuštite ovaj skupi tretman, treba da znate da je rizičan, a često i vrlo traumatičan. U borbi protiv celulita treba uzeti sve faktore u obzir i kombinovati zdrav način života koji uključuje zdravu ishranu, vježbanje i masaže.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Ojačajte mozak uz sedam dobrih navika
Ovo vrijedi za većinu organa, ali za mozak je posebno važno - što ga više koristite to će bolje raditi.
2
Vježbajte u skladu sa horoskopom
Svaki horoskopski znak "upravlja" određenim dijelom tijela.
2
Tri namirnice koje zamjenjuju četkicu za zube
Zube trebamo prati nakon svakog jela, to smo naučili još kao djeca kada su nas i roditelji i stomatolozi učili da ih mor...
2
10 stvari koje možda niste znali o zubima
Donosimo vam 10 stvari koje možda niste znali o zubima. Odrasle osobe u prosjeku imaju 28 do 32 zuba, ovisno o tome jesu...
2






Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *