|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Alergija na polen, prašinu i grinje....

Dr. Mirjana Mišić, 27.1.2015
Učestalo kijanje, curenje nosa, suzenje očiju i svrab su karakteristični simptomi alergijskog rinitisa. Ovi neprijatni simptomi su posledica alergija na polen, prašinu, grinje, životinjske dlake.

image
/11


Ukoliko se ne leče ove dugotrajne, višegodišnje tegobe alergijskog rinitisa, mogu da uzrokuju pojavu astme, upalu sinusa, polipa i konjuktivitisa.

 

Alergijske bolesti pokazuju stalan trend rasta ( 10-25% ukupnih stanovnika), sa naročito visokom zastupljenošću kod dece školskog uzrasta i adolescenata (češće kod muškog pola). U 50% slučajeva astma počinje pre desete godine života, a nešto manje od 50% obolele dece imaće astmu u odraslom dobu. Učestalost atopijskog dermatitisa, odnosno ekcema i koprivnjače takođe pokazuje rastući trend.


KOJE SU NAJČEŠĆE ALERGIJSKE BOLESTI?


1. Alergijska kijavica (alergijski rinitis)

2. Bronhijalna astma

3. Alergijsko zapalenje sluzokože oka (alergijski konjuktivitis)

4. Ekcem

5. Koprivnjača (urtikarija)



ŠTA SU POLENSKE ALERGIJE?


Polenoze ili polenske alergije su sezonske bolesti koje su usko vezane za doba cvetanja alergenih biljaka (Ambrozija i druge). Neposredni pokretač alergijskog odgovora je polen različitih trava, drveća i korova koji kod osetljivih osoba dovodi do alergijske kijavice, alergijskog zapalenja sluzokože oka, pogoršanja astme i kožnih reakcija.



ŠTA PRIMENITI I KOLIKO DUGO ?


Opšte je 
poznato da dugotrajna upotreba antialergijskih lekova ima svoje neželjene efekte (pospanost, navika, oštećenje sluzokože nosa,......). Zato, posebno treba biti oprezan i  konsultovati se sa lekarom za mogućnost i dužinu njihove primene kod dece i u toku trudnoće. U svetu se kao preventivna zaštita od alergija na polen, prašinu, grinje i životinjske dlake preporučuje upotreba nazalnog spreja koji sadrži prirodnu praškastu hidroksi-propil-metil celulozu. Aplikovana celuloza u obliku finog praha dolazi u kontakt sa sluzokožom nosa i ždrela, i oblaže nazalne puteve — formirajući film u obliku providnog gela, to jest nepropusnu barijeru za alergene. Na taj način dolazi do filtriranja vazduha, i samo čist vazduh ulazi u pluća — čime se sprečava nastanak alergijske reakcije. Brojnim kliničkim studijama je dokazano da NASALEZE allergy nazalni sprej sa praškastom celulozom sprečava nastanak alergija, ali ukoliko su simptomi alergija (kijanje, zapušenost, curenje nosa, svrab) već prisutni, ovaj sprej brzo i efikasno smanjuje njihov intenzitet. Delujući na sam uzrok nastanka alergija, ali i na ublažavanje simptoma, nazalni sprej sa celulozom se razlikuje od uobičajenih antialergijskih lekova (antihistaminici, kortikosteroidi), koji deluju samo na simptome. Pošto je celuloza prirodnog porekla –Nasaleze allergy sprej ne izaziva pospanost, naviku, ne oštećuje sluzokožu nosa i potpuno je bezbedan za upotrebu u najranijem dečjem uzrastu (od 18 meseci), kao i za trudnice, dojilje, sportiste i odrasle osobe. Nazalni sprej sa celulozom ne pokazuje interakcije sa drugim antialergijskim lekovima, i nema poznatih neželjenih dejstava, pa zbog toga može da se primenjuje sam ili u kombinaciji  sa  drugim antialergijskim lekovima, potpuno bezbedno tokom cele sezone alergija.

 


nasaleze

NASALEZE ALLERGY sprej-prirodna zaštita od alergija!

Prašak celuloze u spreju za nos.

 


PROČITAJ VIŠE ...


nasaleze1

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Razvoj govora
S govorom dijete razvija intelektualne sposobnosti – kad nešto kaže, ono pokušava riječima izraziti misli. Tako misli po...
2
Volim kretanje uz ritam
Vaši mališani vole da vas imitiraju! "Kad si sretan" je svima draga I poznata pjesmica.
2
Najlakši način učenja je kroz igru
Beba pokazuje prve prirodne reakcije na ritam kroz gibanje I pokrete tijela.
2
Dijete i bajka
Neobična i izmišljena stvorenja, vile i vilenjaci, čarobnjaci, patuljci, vještice i mnogi drugi likovi sastavni su dio b...
2






Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *