Ringerajin kuvar: Hanady RR
- 200 g putera
- 500 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 4 žumanca
- 200 g čokolade
- 2 kašike vode
- 300 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- malo soli
- 400 ml mlijeka
- 4 bjelanca
- Fil
- 150 g marmelade od marelice
- 100 g Suhih marelica
- 2 kašike vode
- 700 g čokolade
- 500 ml vrhnja za kuhanje
- Biskvit
- 1. Pjenasto umutiti puter, dodati šećer i vanilin šećer i dobro izraditi. Zatim umiješati jedno po jedno žumance. Čokoladu s dvije kašike vode otopiti na pari i umiješati je u smjesu. Zatim dodati brašno, prašak za pecivo i malo soli, umutiti i dodati mlijeko. Napraviti čvrst snijeg od bjelanaca i lagano ga umiješati u smjesu. Ispeći koru u torten plehi, kada se ohladi prepoloviti je da se dobiju dvije kore. Pleh od 28 cm a može i 26 cm
- Fil
- 1. Marelice skuhati sa malo vode i šećera (trebale bi se skoro raspadati). Dodati ih u marmeladu s dvije kašike vode i zagrijati.
- 2. Čokoladu otopiti na pari, skinuti s vatre i umiješati vrhnje za kuhanje (koje ste prethodno malo zagrijali) dok se ne ujednači u glatku masu. Jedan dio odvojite i čuvajte toplo (potrebno za premazivanje cijele torte). Drugi dio treba da malo ohladi kako bi se torta lakše filovala.
- 3. Biskvit prvo premazati zagrijanom marmeladom, zatim malo ohlađenom čokoladom. Staviti preko drugi biskvit, a zatim onom odvojenom mlakom čokoladom. Dekorisati čokoladom također.
Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični sadržaji, koje čitaju drugi korisnici
Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Kraljevska jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Pizza muffini
Ringerajin kuvar: Maja78 RR
2
Punjena jaja
Svima drago predjelo
2