|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Anemije u dječjem uzrastu

Dr. Mirjana Mišić, 27.1.2015
FERRO C sirup sa ŽELJEZO GLUKONATOM, PRIRODNA POMOĆ KOD DEFICITA ŽELJEZA - ANEMIJA
Ključne riječi:

image
/11



Anemije u dječjem uzrastu su česta pojava. Statistika govori da u zemljama u razvoju čak 40% djece pati od malokrvnosti - Anemija.

Fiziološka Anemija se javlja odmah po rođenju i ona je prolazna, međutim ukoliko je majka bila anemična u toku trudnoće beba je rođena sa manjim rezervama željeza, takođe prijevremeno rođena djeca ili mala porođajna težina bebe može da uzrokuje pojavu Anemije već u 3-4 mjesecu života. 

U drugoj polovini prve i tokom druge godine  najčešće se javlja Sideropenijska Anemija nastala deficitom željeza u organizmu  djeteta. Deficit željeza u organizmu djeteta nastaje najčešće zbog nedovoljnog unosa željeza hranom. Anemična djeca su blijeda, malaksala a novorođenčad slabije napreduju. Dijagnoza se uspostavlja na osnovu kliničke slike nakon dobijenih nalaza iz krvi (krvna slika). Deficit željeza u organizmu  se mora liječiti jer može da dovede do promjena u centralnom nervnom sistemu djeteta i onemogućava pravilan rast i razvoj djece.


 


KAKO POMOĆI NAŠIM NAJMLAĐIMA ?


U terapiji se koriste različite soli željeza a najpoželjnije  je da se zbog resorpcije željeza nalazi u organskom kompleksu ŽELJEZA GLUKONATA  i to  u obliku sirupa  jer su idealni za primjenu u dječjem uzrastu. Takođe može doći do problema prilikom primjene određenih preparata sa željezom jer su neprijatnog - metalnog ukusa, izazivaju mučninu, boje zube pa ih onda djeca nerado uzimaju .
Nakon korekcije vrijednosti krvne slike (kada se poveća koncentracija hemoglobina) veoma je važno nastaviti sa terapijom još najmanje dva mjeseca sa davanjem preparata željeza da bi se popunili depoi - rezerve željeza u organizmu djeteta. Značajno je  da se uporedo sa davanjem preparata sa željezom koriguje i ishrana djeteta tj. smanjiti unos kravljeg mlijeka (do pola litra dnevno) jer kravlje i kozije mlijeko ometa resorpciju željeza iz hrane.

Autor: Dr Mirjana Mišić



FERRO C sirup sa ŽELJEZO GLUKONATOM
 

PRIRODNA POMOĆ KOD DEFICITA ŽELJEZA -ANEMIJA


ferro c

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

100% prirodnog sastava:  

Željezo,glukonat+Cink,glukonat+Bakar,glukonat+Acerola(vitamin C)+Kamilica+vit B12



 

FERRO C  sirup

Reguliše deficit željeza u organizmu, poboljšava krvnu sliku, prijatnog ukusa (ne izaziva mučninu  i ne boji zube)

 

PROČITAJ VIŠE ...




Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Najefikasnija kazna koja djeluje na nemirn...
“Mnogi roditelji reaguju na loše ponašanje svoje djece tako što im oduzimaju igračke, uskraćuju im druženja i šalju u ć...
4
Šarlah se opet "vratio"!
Svaki tjedan pojavi se oko 600 novih slučajeva, a liječnici ne znaju koji je uzrok!
3
Razvoj govora
S govorom dijete razvija intelektualne sposobnosti – kad nešto kaže, ono pokušava riječima izraziti misli. Tako misli po...
2
Volim kretanje uz ritam
Vaši mališani vole da vas imitiraju! "Kad si sretan" je svima draga I poznata pjesmica.
2






Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *