|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Ringerajin kuvar: bananica
Ključne riječi:

image
/11


  • Sastojci:Brza bomba torta Brza bomba
  • 200 g šećera
  • 150 g margarina
  • 1 vanilin šećer
  • 300 g mljevene plazme
  • 100 g mljevenih oraha
  • 100 g suvog grožđa
  • 200 g žele bombona
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • oko 20 komada puslica
  • Za dekoraciju:
  • 200 ml vrhnja za šlag (slatke pavlake) ili šlaga
  • malo čokolade u prahu


  1. Sastojci:Brza bomba torta Brza bomba
  2. 200 g šećera
  3. 150 g margarina
  4. 1 vanilin šećer
  5. 300 g mljevene plazme
  6. 100 g mljevenih oraha
  7. 100 g suvog grožđa
  8. 200 g žele bombona
  9. 100 g čokolade za kuhanje
  10. oko 20 komada puslica
  11. Za dekoraciju:
  12. 200 ml vrhnja za šlag (slatke pavlake) ili šlaga
  13. malo čokolade u prahu
  14. Priprema:
  15. Prokuhati šećer i 2 dl vode. U topli sirup dodati vanilin šećer, čokoladu i margarin, pa miješati dok se sastojci ne otope. Malo prohladiti, pa dodati plazmu i mljevene orahe. Zatim dodati i suvo grožđe i sitno sjeckane žele bonbone (po ukusu možete dodati i malo ruma). Sve dobro sjediniti, pa sipati u sud ili kalup za tortu, koji smo obložili folijom. Preko poredati red puslica. Ostaviti u frižider par sati, da se stegne, pa istresti na tacnu, tako da puslice dođu kao podloga. Umutiti šlag, premazati cijelu tortu, pa posuti čokoladom u prahu.


Napomene: Odlična je i sa jaffa keksom, kao podlogom!Prijatno!

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Sogan dolma
Ringerajin kuvar: Hanady RR
3
Pita od sira i rikule
Ringerajin kuvar: Visnja RR
3
Banjalucka baklava
Ringerajin kuvar: jasmin
3
Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2






Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *