|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Brodići od tikvica

Uredništvo Ringeraja.ba, 20.7.2013
Ringerajin kuvar: bebaa
Ključne riječi:

image
/11


  • 1 kg tikvica(4 manje)
  • 300g-400g pilećeg filea
  • 1 veća paprika
  • 2 kom paradajza
  • 300ml vrhnja za kuhanje
  • 1 kašikica brašna
  • bosiljak
  • so ,vegeta
  • maslinovo ulje


  1. U tavi zagrijati maslinovo ulje i na njemu pržiti papriku isječenu na trakice.Piletinu isjeći isto na trakice i dodati u tavu.Sve pržiti na jačoj temp uz stalno miješanje.Paradajz oguliti i isjeći na kockice pa i njega prodinstati sa piletinom i paprikama.Posoliti ,dodati vegetu i kašikicu brašna.Još par puta promiješati pa uliti 100ml vrhnja za kuhanje.Skloniti tavu sa ploče.
  2. Tikvice oprati i malo oguluti tj.ja sam svaku drugu trakicu ostavljala .Prepoloviti ih uzduž i svaku polovicu izdubiti kašikicom.Tako pripremljene tikvice poredati u pouljenu tepsiju i na svaku rasporediti pripremljeni nadjev,pa kriške paradajza i sve preliti sa ostatkom vrhnja.
  3. Po želji na paradajz staviti i nekoliko listića bosiljka.
  4. Rernu zagrijati na 200stepeni i tako pripremljne tikvice peći oko 30 minuta.


Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!

 

 

Budi i ti Ringerajin kuhar! Pošalji recept!

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Kraljevska jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Pizza muffini
Ringerajin kuvar: Maja78 RR
2
Punjena jaja
Svima drago predjelo
2






Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *