|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Ringerajin kuvar: Hanady RR
Ključne riječi:

image
/11


  • 3 dl mlijeka, kesica i pol di-go kvasca (15g), 700 gr brašna, 2 jajeta, soli, šećera, vanilija šećer, 140 gr putera, malo ulja, namaz po izboru


  1. U 3 dl. Tolog mlijeka staviti kesiu I pol kvasca di-go, malo pošećeiri I posoliti kroz prste I ostaviti da nadođe.
  2. U zdjelu staviti 700 gr brašna, 2 jajeta, 100 gr putera sa sobne temperature, (ako ćeš samo slatke dodoati 5 kašika šećera I vanilija ćešer, ako ćeš I slane I slatke bez toga smao doli jedna kašika čajna), izrendati koru jednog limuna dorbo opranog ili domaći ?,
  3. I treba još istopiti kašiku puter sa malo ulja da imaš za premazivanje
  4. ko 40 gr. istopljenog maslaca za premazivanje testa pre pečenja
  5. U zdjelu sas vim stavljenim satojcima staviti mlijeko toplo I germu, mutiti mikserom onim mutilicama za tijesto, onda doarditi rukom, ako treba malo brašna sa ruke dodaš da dobiješ kuglu, namazati je uljem, pokliti celofanom I ostaviti da nadođe…
  6. Kad se tijesto udupla, podjeliti na 16 najviše 18 kuglica, svaku malo doraditi rukom, spološtiti u to staviti namaz, eurokrem ili sir ili džem…šta već želite. Zatvoriti kuglicu I redati pomašćen pleh jednu do druge, pleh mora biti dubok oko 5 cm, obim za ovu mjeru 28 cm, da sve fino stanu…
  7. Ostaviti da nadođu još 15 minuta na toplom, pa premazati svaku lopticu otopljenim puterom, I peći u zgarijanoj rerni na 180 stepeni 30-35 minuta…
  8. Kad se speku ako su slatke posuti ih rposijanim šećerom, u prahu, a slane samo poškropiti vodom I poklopiti krpom da odmeknu…


Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!

 

 

Budi i ti Ringerajin kuhar! Pošalji recept!

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Kolač od prezle i oraha
Ringerajin kuvar: Pahuljica
4
Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Kraljevska jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Pizza muffini
Ringerajin kuvar: Maja78 RR
2






Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *