Ringerajin kuvar: amanullah

- 250 gr brasna( kolicine koliko osoba u kuci imate, otprilike kao kad kuhate hljeb),
- 2 kasike maslinovog ulja,
- sol,
- jedno zumance,
- kvasac suhi i mlaka voda.
- Fil
- 1/2 kg špinata
- 200 gr mladog sira
- 3 kasike pavlake
- mozzarella sir izribani

- rvo uzeti i nakvasiti kvasac u jednu malo vecu casu mlake vode , izmjesati i staviti medju prste malo secera, i ostaviti jednu 5 minuta da nakvasa.
- Zatim uzeti vecu zdjelu staviti brasno, zumance, ulje, i sol i zamjesiti sa vodom u kojoj je natopljen kvasac. Zamjesiti kao za hljeb.Poklopiti i ostaviti na toplo mjesto jednu pola sata ili dok malo ne nadodje. Kada je prilicno tjesto nadoslo uzeti i namladiti u pobrasnjenoj tepsiji ili radnom stolu i oblikovati od tjesta par manjih loptica.
- Jedni 3-4 velicine sake. Ostaviti par minuta da malo opuste i onda razvijati ih ni tanko ni debelo srednje debljine
- Očistiti špinat, preprziti na maslinovom ulju i poslije dodati mu pavlaku , sir, edamer, mozzarelu i posoliti.
- Svaki callzone premazati sa malo maslinovog ulja, filovati špinatom, prebaciti krajeve i viljuskom ih zalijepiti jedne za druge, zatim probosti koji put ili vilicom ili nozom sa se jednako svugdje pece i peci na malo jacoj temperaturi jednu 10-15 minuta.
- Dok sve lijepo ne porumeni.Kada izvadite iz pecnice , stopiti kasiku maslaca sa malo mlijeka, i cetkicom za peciva premazati svaki calzone da malo opusti.
- Sluziti dok je toplo, ja najvise volim uz salatu. Da samo napomenem moze se filovati, raznim sirovima, i povrcem, jer ovo je fakticki samo zatvorena pizza, sa filom u sredini tjesta.
Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični sadržaji, koje čitaju drugi korisnici
Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Kraljevska jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Pizza muffini
Ringerajin kuvar: Maja78 RR
2
Punjena jaja
Svima drago predjelo
2