Ringerajin kuvar: bananica

- Biskvit
- 6 kom jaja
- 6 žlica šećera
- 6 žlica glatkog brašna
- 1 vrećica praška za pecivo
- 1 vrećica vanilin šećera
- 2 žlice vode
- Krema od jabuka
- 600 g jabuka
- 500 ml vode
- 150 g šećera
- 1 vrećica vanilin šećera
- na vrh male žličice cimeta
- 2 vrećice pudinga od vanilije
- Šlag
- 2 vrećice Dolcela Šlag hita
- 250 ml hladne vode

- ? U posudu staviti mješavinu vode (350 ml), šećera, vanilin šećera, cimeta i oguljenih jabuka izrezanih na sitne kockice da se kuhaju dok skroz ne omekšaju.
- 2
- ? Pjenasto izmiksati jaja, vodu, šećer i vanilin šećer. Dodati brašno s praškom za pecivo i na najnizoj brzini na mikseru izmiksati sve zajedno. Uliti u pobrašnjenu tepsiju.
- 3
- ? Smjesu za biskvit ispeći u tepsiji veličine 24*41, na papiru za pečenje ili u predhodno namašćenoj i pobrašnjenoj tepsiji, u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi 180°C, 10-15 minuta.
- 4
- ? Kad je biskvit pečen, ostaviti ga u tepsiji da se ohladi.
- 5
- ? Skuhane i jos tople jabuke izmiksati štapnim mikserom ili u multipraktiku dok se ne dobije fina kašasta masa. Natrag ih staviti na laganu vatru i pomiješati s pudingom pomiješanim s ostatkom vode (150ml) i miješati pjenjačom dok se ne dobije fina čvrsta krema.
- 6
- ? Još vruću kremu brzo preliti preko ohlađenog biskvita i pustiti da se dobro ohladi.
- 7
- ? Kad je krema ohlađena, u visokoj posudi napraviti Dolcela šlag hit i premazati preko kreme. Ostaviti preko noći ili onoliko koliko treba da se sve stisne. Rezati na veće kocke.
ukusno
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični sadržaji, koje čitaju drugi korisnici
Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Kraljevska jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Pizza muffini
Ringerajin kuvar: Maja78 RR
2
Punjena jaja
Svima drago predjelo
2