|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Kako da bebina koža ostane suha i zaštićena

Uredništvo Ringeraja.ba, 9.11.2020
Od rođenja bebama je potrebna ljubav i pažnja, a njihovim roditeljima podrška kako bi život malenih ispunili nježnošću od prvog dodira. U tome im već 40 godina pomaže Becutan koji, njegujući generacije, brine zajedno s roditeljima, a raduje se i raste s njihovim potomstvom.

/11


Nakon rođenja djeteta jedna od najčešćih obaveza roditelja jest previjanje. Zato Becutan donosi korisne savjete za previjanje kako bi bebina koža ostala suha i zaštićena!


Gdje i kako pripremiti kutak za previjanje bebe?

 

Kutak za previjanje pripremite u sobi u kojoj beba najčešće boravi.

S obzirom da tijekom prvih tjedana i mjeseci često previjate bebu, i to u razno doba dana i noći, potrebno je osigurati adekvatno mjesto. Bez obzira na kojoj površini ćete previjati bebu važno je da podloga bude na visini oko 80 cm, jer to osigurava prirodan i udoban položaj vašem tijelu pa tako i olakšava samo previjanje.  A da bi sve teklo glatko, pri ruci uvijek imajte sve što vam je potrebno. Važno: bebu nikada ne ostavljajte bez nadzora na stolu za previjanje, poručuju iz Becutana.


Koliko često se radi previjanje?

 

Kod novorođenčadi trebate mijenjati pelene što češće, kako bi izbjegli duži kontakt kože s nečistoćama sa pelene. U prosjeku, tijekom jednog dana i noći, bit će potrebno previti bebu i do osam puta, a kod novorođenčadi i češće. Kad je beba malo starija pelene treba mijenjati po potrebi ili svaka tri sata.


Izbor pelena

 

Izbor pelena jedna je od najvažnijih odluka, naročito kod novorođenčadi, s obzirom da je koža u stalnom kontaktu s pelenom, a istodobno je neophodno da što duže ostane suha i zaštićena.


Izuzetno tanke i mekane, sa dominantno prirodnim materijalima u dijelovima koji dolaze u kontakt sa osjetljivom bebinom kožom, Becutan pelene osiguravaju vrlo nježan dodir s kožom. Površinski sloj pelene prozračne je teksture tako da bebina koža u svakom trenutku nesmetano diše, dok elastične barijere sa strane, izrađene također od prirodnih materijala, sprečavaju proticanje nečistoća, a bebi osiguravaju udobnost. Uz iznimnu elastičnost i zračnu propustljivost, Becutan pelene imaju i veliku moć brzog upijanja. Zahvaljujući posebnom superupijajućem sloju u obliku mikrogranula, bebina koža ostaje suha i zaštićena, a anatomski oblik podržava pravilan razvoj djeteta u različitim fazama njegovog rasta i razvoja. Elastične trake sa strane vrlo su fleksibilne i izvrsno se prilagađovaju struku - kako bi se pelena u potpunosti prilagodila slobodnim pokretima bebe.



Čišćenje i njega bebine kože

 

Bebina koža je izuzetno nježna i osjetljiva i zbog toga joj, posebno na onim dijelovima koji dolaze u kontakt s pelenom, treba dodatna njega i pažnja - kako bi se spriječilo crvenilo i razne iritacije. Stoga je pri svakom previjanju neophodno čišćenje i njegovanje kože.


Prema novijim preporukama pedijatara, formulacije vlažnih maramica koje se baziraju na pročišćenoj vodi, najbolja su praksa u održavanju svakodnevne higijene i njege osjetljive bebine kože. To je posebno važna kada se beba češće previja, a ne postoji mogućnost da se koža opere mlakom vodom.


Nove vlažne maramice Becutan newborn aqua pure upravo zbog prisustva visokog postotka pročišćene vode u sastavu, imaju primarnu ulogu u održavanju svakodnevne higijene kože novorođenčadi. Pažljivo odabrana formulacija bez parfema i bez alkohola, sa ekocertificiranim sastojcima i s ekstraktom od kamilice, preporučuje se za upotrebu od samog rođenja djeteta.


Nakon čišćenja, neizostavni dio rutine previjanja svakako je njega bebine kože. Becutan dječja bademova krema, koja se koristi i u pelenskoj regiji, na čistu bebinu kožu nanosi se u tankom sloju i to blagim utrljavanjem. Izrazito blage i hipoalergene formulacije, krema poboljšava vlažnost kože, smiruje je i preventivno djeluju protiv pojave crvenila i iritacija.

 

PROČITAJ I OVO >> Korisni savjeti za previjanje beba


A koji su to pomno odabrani sastojci koji garantiraju učinkovitu i nježnu zaštitu?


Ulje badema bogato vitaminima A, E i D pomaže u održavanju normalne vlažnosti kože, a istodobno smanjue crvenilo. Lanolin stvara fizičku barijeru u dodiru s vlagom i odbija vodu s površine kože, a cink oksid stvara tanak zaštitni sloj koji površinu kože održava suhom te istodobno sprječava i smiruje crvenilo, osip i iritaciju. Vazelin poboljšava ozdravljenje ispucale kože i sprječava gubitak vlage.


 

Sigurnost i kvaliteta Becutanovih proizvoda

 

Becutan linija proizvoda namijenjena njezi osjetljive bebine i dječje kože prepoznatljiva je na našem tržištu. Više od 40 godina tradicije brenda Becutan prenosi se s generacije na generaciju, gdje je upravo besprijekorna kvaliteta zaslužna za više od 4 desetljeća povjerenja.


Jedna od osnovnih karakteristika Becutan proizvoda jest neutralna pH vrijednost, prilagođena vrijednostima zdrave dječje kože. Formulacija svih proizvoda napravljena je po unikatnoj recepturi. Izrazito je blaga i nježna, štiti i njeguje kožu, a pritom doprinosi i jačanju njezine zaštitne barijere.


Svi Becutan proizvodi su klinički i dermatološki testirani te razvijeni u suradnji s pedijatrima i dermatolozima. Proizvode se u visoko kontroliranim uvjetima proizvodnje uz primjenu GMP (Good Manifacturing Practice) standarda, koji podrazumijeva redovitu kontrolu svih sastojaka i prije samog procesa proizvodnje, a zatim ponovnu kontrolu gotovog proizvoda, prije njegovog izlaska u prodaju. Sve formulacije proizvoda usklađene su s Europskom odredbom za kozmetiku namijenjenu djeci, gdje su jasno definirane liste i postoci sastojaka koji su dozvoljeni. Time se garantira sigurnost upotrebe - bez mogućnosti posljedice na zdravlje djeteta.

 

https://static1.ringaraja.net/uploads/SLO/uploads/9f6646456a766e1a7d140278560e82a6.jpg

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
4
Zdravo kretanje dojenčeta
Ne preporučuje se stavljanje djeteta u hodalice, pogotovo ne u one kojima pod dotiče samo vrhovima prstiju. Hodalice mog...
2
Masaža bebe i malo starijeg djeteta
Masaža je odličan način uspostavljanja i učvršćivanja veze sa djetetom, jer je svakom djetetu dodir neophodno potreban z...
2
Priprema na život sa bebom
Dolazak bebe će zasigurno unijeti i nešto nemira u vaš život. Na dolazak djeteta se pripremite već prije poroda.
2






Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *