Ringerajin kuvar: Hanady RR
- 200 g maslaca
- 250 g tamne čokolade (Lindt 70 %), nasjeckane
- 6 jaja, odvojeni bjelanjci i žumanjci
- 140 g + 100 g šećera
- 1/2 žličice soli
- 3 naranče
- Za tortu:
- Stavite manju vatrostalnu posudu, napunjenu do pola vrućom vodom, u donji dio pećnice, kako bi bilo dovoljno vlage tokom pečenja.
- Zagrijte pećnicu na 160°C.
- Obložite kalup za tortu masnim papirom.
- Rastopite maslac i čokoladu zajedno na pari. Maknite s vatre. Istucite žumanjke, 70 g šećera i malo soli, dok nisu pjenasti, gusti i svijetli.
- Umiješajte smjesu od čokolade u žumanjke i dobro promiješajte.
- Istucite bjelanjke s šećerom dok ne dobijete čvrsti snijeg. Umiješajte prvo dio bjelanjaka u čokoladnu smjesu, a zatim ostatak.
- Ulijte smjesu u kalup i pecite oko 1 sat. Ostavite da se malo ohladi, oko 10 minuta. Torta će se malo ispuhati dok se hladi.
- Pažljivo izvadite tortu iz kalupa i stavite na tanjur za posluživanje.
- Dok se kolač peče, napravite umak. Naribajte koricu od dvije naranče. Iscijedite sok od tri naranče, da dobijete 250 ml.
- Stavite ostatak, 100 grama šećera u tavu ili lonac i pustite da se rastopi i prijeđe u karamel. Dodajte koricu, a zatim i sok. Nastavite kuhati dok se stvrdnuti karamel ponovno ne rastopi. Ohladite umak i poslužite s tortom.
Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični sadržaji, koje čitaju drugi korisnici
Varivo od rajčice
Ringerajin kuvar: Visnja RR
4
Kolač od prezle i oraha
Ringerajin kuvar: Pahuljica
3
Dukan hljeb!
Ringerajin kuvar: Visnja RR
3
Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2