|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Ringerajin kuvar: Hanady RR
Ključne riječi:

image
/11


  • potrebno
  • 1 kocka kvasca ( ili 10 gr kesica)
  • 2dl toplog mleka
  • 2dl mlake vode
  • 3 žumanca
  • 1 šoljica margarina
  • 1 šoljica ulja
  • brašno
  • so
  • i još 100 gr putera za premazivanje
  • susuam i lan
  • i 1 jaje za premzat


  1. od gore navedenih sastojaka potkuhati tijesto...
  2. kad nadođe posjeliti ga na 6 jednakih loptica
  3. u okruglu tepsiju namašćenu slagati svaku jufkicu razvijenu oklagijom na veličinu pleha...
  4. perako narezati putera ili rendati ( da lakše rendate stavite ga u zamrzivač dok tijesto nadođe)
  5. na ovaj način stavite 4 jufkice...
  6. pet malo veću razvijete i stavite preko tako da obuhvatite komlet ostale po rubu
  7. onda izrežete kao picu...
  8. na 8 krajova...
  9. sa sredine pobučete svaki ćošak i zaljepite na polovini trokuta prema tuvu...
  10. u sredini pleha pstane vam rupa...u nju stavite posljendju 6 jufku malo premjesjeti sa narndanim puterom...
  11. premazati sve jajetom i posuti lanom i susuam, neka dtoji 20 min
  12. peći u zagrijanoj rerni na 200 stepeno oko 25-30 minuta


Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!

 

 

Budi i ti Ringerajin kuhar! Pošalji recept!

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Puding od teleće jetre
Ringerajin kuvar: Visnja RR
6
Bezgrešni slatki zalogajčić
Ringerajin kuvar: Visnja RR
4
Frape od banane i plazme
Ringerajin kuvar: Mya_81 RR
4
Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2






Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *