|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Kiddle - internet pretraživač samo za djecu!

Uredništvo Ringeraja.ba, 10.3.2016
Dječica se danas već s pet godina znaju služiti internetom, a čim postanu pismeni, pretražuju nepregledno vrelo informacija koje im je servirano u virtualnom svijetu. A znamo da tu vrebaju velike opasnosti! Evo rješenja!

image
/11


Ako ste se do sada brinuli što vaša djeca traže na internetu i gledaju li možda neki neželjeni sadržaj, vašoj brizi došao je kraj.

Iako nije zvanični Google-ov proizvod, Kiddle koristi mehanizme pretrage sa uključenim “Safe” filterima koji štite djecu od sadržaja koji ne bi trebalo da budu dostupni djeci – što koristi i Google.

Kiddle ćete naći na adresi www.kiddle.co, a na stranici vas dočekuje slatki robot u Svemiru koji čeka na vaša mnogobrojna pitanja.

 

Stil i način pretraživanja jako je sličan Googlovom, dakle osim web sadržaja mogu se tražiti slike, vijesti i video.

Prilikom pretraživanja uz pomoć Kiddle-a stranice sa rezultatima su šarenije, a naslovna strana prikazuje slike i pozadine – sve sa ciljem da bude primamljivo najmlađim korisnicima interneta.

Ali,  kada se krene s pretraživanjem, uočavaju se razlike – naime ovdje je sav sadržaj “family friendly”, odnosno prlagođen djeci, a nepoćudne i neprimjerene riječi mali robot neće pronaći u tražilici, već će vas pomalo iskrivljenog lica uputiti da pretražite ponovo.

 

Zanimljivo je da djeca s Kiddla ne mogu otići niti na Google tražilicu, tako da će im takva vrsta plana propasti požele li otići na tražilicu za odrasle.

 

Kada Kiddle napokon nađe određeni pojam, ikone sadržaja su veće nego na što smo mi odrasli naviknuli, tako da je djeci odmah sve lakše uočljivo i prezentirano, a i font slova odgovara njihovoj dobi.

 

Dakle, želite li kontrolirati što vaša djeca “tipkaju” instalirajte Kiddle!

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

SPINER nije obična igračka
Stručnjaci otkrivaju zašto su čitave generacije mališana zaluđene novotarijom zvanom Fidget spinner
4
Razvoj govora
S govorom dijete razvija intelektualne sposobnosti – kad nešto kaže, ono pokušava riječima izraziti misli. Tako misli po...
2
Volim kretanje uz ritam
Vaši mališani vole da vas imitiraju! "Kad si sretan" je svima draga I poznata pjesmica.
2
Najlakši način učenja je kroz igru
Beba pokazuje prve prirodne reakcije na ritam kroz gibanje I pokrete tijela.
2






Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *