Ringerajin kuvar: Hanady RR

- 250 gr lazanja
- 1 glavica crvenoga luka
- 500 ml sos paradajza
- 500 gr špinta
- 1 čehno bijeloga luka
- 2-3 kašike maslinovog ulja
- malo suncokretovog ulja
- 400 gr pilećih fileta
- bešamel sos od 1 l mlijeka ( 4 kašike pute, 4 kašike brašna, litrar mlijeka, malo soli i bibera)
- 100 ge sira trapisat ( ja koristila livadu)
- 4-5 kašika rendanoga parmezana

- bešamel:
- istopiti puter dodoati brašno malo proprižiti i zaljevati hladnim mlijekom dok ne zgusne dodosati soli i bibera po želji
- špinat ofuriti tiplom vodom i narezati...
- na maslinovom ulju pormješati i dodati narezan bijeli luk
- na ulju porpržiti glavicu crvenoga luka, odoati na kockice narezane filete dok se porpži dodati i začine po želji pa staviti komletan soso paradjz...čim porvri skinuti sa vatre
- ...
- u zdjelu za lazan na dno staviti malo ulja pa poredati prvi red lazanja...onda redati sljedećim redom..
- bešamel, piletina sa cvrneim sosom, špinat
- pa opet lazanje i isti redosljed pa treći red lazanja...istresti komletan bešamel odozgo koji je ostao...staviti naredndan sir livadu i parmezan i peći na 200 stepeni oko 30 minuta...
- kad su pečene ostaviti da ohlade 15 minuta i jesti
Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični sadržaji, koje čitaju drugi korisnici
Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Kraljevska jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Pizza muffini
Ringerajin kuvar: Maja78 RR
2
Punjena jaja
Svima drago predjelo
2