|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

lazanje sa špinatom

Uredništvo Ringeraja.ba, 8.6.2013
Ringerajin kuvar: Hanady RR
Ključne riječi:

image
/11


  • 250 gr lazanja
  • 1 glavica crvenoga luka
  • 500 ml sos paradajza
  • 500 gr špinta
  • 1 čehno bijeloga luka
  • 2-3 kašike maslinovog ulja
  • malo suncokretovog ulja
  • 400 gr pilećih fileta
  • bešamel sos od 1 l mlijeka ( 4 kašike pute, 4 kašike brašna, litrar mlijeka, malo soli i bibera)
  • 100 ge sira trapisat ( ja koristila livadu)
  • 4-5 kašika rendanoga parmezana


  1. bešamel:
  2. istopiti puter dodoati brašno malo proprižiti i zaljevati hladnim mlijekom dok ne zgusne dodosati soli i bibera po želji
  3. špinat ofuriti tiplom vodom i narezati...
  4. na maslinovom ulju pormješati i dodati narezan bijeli luk
  5. na ulju porpržiti glavicu crvenoga luka, odoati na kockice narezane filete dok se porpži dodati i začine po želji pa staviti komletan soso paradjz...čim porvri skinuti sa vatre
  6. ...
  7. u zdjelu za lazan na dno staviti malo ulja pa poredati prvi red lazanja...onda redati sljedećim redom..
  8. bešamel, piletina sa cvrneim sosom, špinat
  9. pa opet lazanje i isti redosljed pa treći red lazanja...istresti komletan bešamel odozgo koji je ostao...staviti naredndan sir livadu i parmezan i peći na 200 stepeni oko 30 minuta...
  10. kad su pečene ostaviti da ohlade 15 minuta i jesti


Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!

 

 

Budi i ti Ringerajin kuhar! Pošalji recept!

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Krem čorba od pečene tikve i kadulje
Ringerajin kuvar: Mya_81 RR
4
Krem čorba od špinata
Ringerajin kuvar: Mya_81 RR
3
Bundeva sa piletinom
Ringerajin kuvar: Radich
3
Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2






Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *