|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Majka, supruga i uspješna poslovna žena

Uredništvo Ringeraja.ba, 19.6.2013
Proširenje porodice donosi sa sobom brojne troškove i opterećenja na kućni budžet.Ne postoji čarobna formula uspjeha koja rješava probleme. Naše mlade, uspješne majke i supruge, su pronašle recept za uspjeh u jednoj uspješnoj Švedskoj kompaniji.
Ključne riječi:

image
/21


U trenutku kada je osnovala porodicu, nezavisni direktor  kompanije Oriflame, Inela Buha Kadrić je shvatila da je za nju najvažnije da svojoj porodici obezbjedi pristojan zivot. To je zahtjevalo određene promejne i prilagođavanje starih planova i ambicija. Želja da bude korisna, da pronađe karijeru koja će je ispuniti, u kojoj će beskrajno uživati i koja će je doneti finansijsku sigurnost i nezavisnost, a da opet svoje vreme prije svega posveti porodici.
Sve to nije pronalazila u poslu koji je radila kao diplomirani ekonomista osam sati i više dnevno.
U oktobru 2010. dala je sebi priliku da sagleda mogućnosti koje pruža Oriflame kompanija. Istrajnošću i radom, ulažući svoje vrijeme i volju, za 6. mjeseci, na Oriflame ljestvici uspjeha došla je na status Nezavisnog direktora.
 
Fascinantna je činjenica da je Inela Buha Kadrić, kada je došla na tu poziciju, bila trudna!  To je svakako neobična kombinacija, jer žene nerijetko upravo zbog toga što su trudne ili planiraju trudnoću ne usuđuju se napraviti korak naprijed u svojoj karijeri. Takođe, veoma su česte i situacije da žene koje ulažu u svoju karijeru ne grade vlastitu porodicu.
 
Aida je jedna od rijetkih koja ima sreću raditi u kompaniji  koja joj omogućuje maksimalno fleksibilno radno vrijeme i mogućnost rada od kuće, prema potrebi.  Kao diplomirani ekonomista i majka dvogodišnjeg dječaka bezuspješno je tragala za poslom. Odlučila je da neće sažaljevati samu sebe, da neće čekati da joj neko pomogne i ponudi posao, te da će iskoristiti prvu priliku koja joj se ukaže. Oriflame je bila ta prilika. To je kompanija koja je san svake majke, trudnice i porodične žene.  Danas joj pruža zadovoljstvo da radi dok ujedno drži svoje dijete u krilu, da svoje radno vrijeme organizuje i prije svega prilagođava svojoj porodici. Vodi uspješan biznis i istovremeno uspješno brine o svojoj porodici.

Većina žena u nekom trenutku svijesno ili nesvijesno od nečega odustane: karijere, emocija, prijatelja. Razlog leži u tome što najčešće ne razmišljamo da li postoje alternative koje nam mogu omogućiti da živimo u skladu sa našim ličnim prioritetima.
"Sama organizujem svoje radno vreme i sama sam svoj šef. Upoznajem puno novih ljudi, zabavno je i osećam se korisno, doprinosim svojoj porodici, prije svega finansijski. Zahvaljujući Oriflame-u, nisam morala da pravim kompromis. Imam vremena za sve, a u centru mog svijeta je moja porodica. Oriflame nam svima pruža finansijsku nezavisnost“. Svaka zena koja pozeli, moze da nam se javi. Ono najljepše u ovom poslu je što radimo kao tim i pomažemo jedni drugima da uspijemo.

 

Nezavisni Oriflame menadžer i direktor,

Aida i Inela

www.mrezasnova.com

 

 

sponzor takmičenja "Prva među jednakima"

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Znate li šta sve možete praviti u aparatu ...
S ovim praktičnim uređajem nikada nećete morati ponavljati jela. U njemu možete napraviti zdrav smoothie, ukusnu kašu pa...
14
Sretan Uskrs!
Članovima katoličke vjeroispovjesti naše RR sretan Uskrs!
3
Emocionalno vezivanje u djetinjstvu
Emocionalno vezivanje je primarna potreba, javlja se još na samom rođenju, već prvim kontaktom sa majkom, a ostvaruje sv...
2
Majčinstvo bez partnera!
Biti samohrana majka je izazov koji traži mnogo strpljenja, izdržljivosti, odricanja i hrabrosti.
2






Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *