|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Makeup savjeti za mlade mame

Uredništvo Ringeraja, 12.11.2012
Uvijek sve radimo uzurbano i nikada nemamo dovoljno vremena za sebe, baš zato će vam Nena pokušati olakšati svakodnevno šminkanje s par brzih trikova koje i ona sama primjenjuje...
Ključne riječi:

image
/11


KORAK 1 : HIGIJENA prije svega

Higijena ruku i lica je prije i poslije nanošenja šminke jako bitna.Tako štitimo sebe, a vjerujte mi i druge. Pranje ruku i lica prije nanošenje šminke je jako bitno.

KORAK 2: BAZA

Nakon dobro očišćenog lica nanosimo hidratantnu kremu ili makeup bazu za šminku.

L'Oreal Paris lansirao je savršenu liniju Lumi Magique Base koji se nanosi prije šminke,a moze se nanijeti i samostalno.

KORAK 3: PUDER

Na ovu bazu nanesemo u laganom sloju tekući puder iz linije Maybelline Affiinitone. Možemo ga nanijeti čistim prstima,kistićem za tekući puder ili spužvicom, najbitnije je da dobro i ravnomjerno nanesete tekući puder.

Na ovaj tekući puder ukoliko želite da vam lice bude matirano nanesete puder u prahu u malo svjetlijoj nijansi od pudera, a ako želite da vam lice izgleda blistavo i da vam se reflektira prirodna svjetlost na licu ostavite samo tekući puder.

Korektor za prekrivanje podočnjaka nanesite u laganom sloju na podočnjake i na pristiće.

U boji vašeg tena.

KORAK 4: OČI

Za oči vam treba uvijek malo više vremena, ipak su oči ogledalo lica.

Kod nanošenja sjenila moramo paziti na boje.

Izbjegavajte na svjetlije oči nanositi svjetlije sjenilo već birajte tamnija, te ukoliko su vam kapci spušteni nikako ne birajte koja imaju u sebi sedef odnosno sjaj.

UPUTA :

Sjenilo se nanosi na način od vana prem unutra, tj. da na vanjski dio kapka nanesemo tamije sjenilo , a prema unutarnjem dijelu oka sve svjetliji.

Na gornji kapka možete nanijeti tanku liniju tuša ili tamne olovke.Tanku liniju vučemo od unutarnjeg dijela oka prema vanjskom dijelu i pazeći pritom da nam linija prati korijen trepavica.

Na donji, unutarnji dio oka nanesite bijelu olovku tako da dobijete efekt većih očiju,a na donji vanjski kapak laganu crtu sjenila ili tamnije olove iste kao na gornjem kapku.

KORAK 5: MASKARA , RUMENILO, RUŽ

Moja preporuka je defininitivno L'Oreal Paris False Lash Telescopic Mascara koja daje efekt umjetnih trepavica.

Obrve su isto tako jako bitne,pa ih naglašavamo u boji vaše prirodne kose.

Rumenilo daje svježi ,,look,, pa ga nanosimo u laganom sloju lagano roze boje ili boje breskve,te pratimo jagodičnu kost.

Na usta možemo nanijeti prozirno sjajilo ili sjajilo u nekoj željenoj boji.

Ukoliko ste ljubiteljica ruževa,prije nanošenja ruža nanesite olovku za usta na vanjski rub usana, te na olovku nanesite ruž.

 

Nena Mrkonjic
Proffessionel Makeup Artist & Education

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Ojačajte mozak uz sedam dobrih navika
Ovo vrijedi za većinu organa, ali za mozak je posebno važno - što ga više koristite to će bolje raditi.
2
Vježbajte u skladu sa horoskopom
Svaki horoskopski znak "upravlja" određenim dijelom tijela.
2
Tri namirnice koje zamjenjuju četkicu za zube
Zube trebamo prati nakon svakog jela, to smo naučili još kao djeca kada su nas i roditelji i stomatolozi učili da ih mor...
2
10 stvari koje možda niste znali o zubima
Donosimo vam 10 stvari koje možda niste znali o zubima. Odrasle osobe u prosjeku imaju 28 do 32 zuba, ovisno o tome jesu...
2






Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *