|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Prvog juna konkursi za upis u predškolsko i vrtiće

Uredništvo Ringeraja.ba, 1.6.2016
Očekuje se prijava oko 2.600 djece. U vrtiće će se primati samo onoliko djece koliko bude nedostajalo da bi grupe bile potpune, a u vrtićima u kojima nema smještajnih kapaciteta neće biti prijema djece.
Ključne riječi:

image
/11


Javni pozivi za upis djece u obavezno predškolsko obrazovanje i u vrtiće Javne ustanove “Djeca Sarajeva” bit će raspisani od 1. do 15. juna 2016. godine.

U pozivu bit će tačno navedeni vrtići i osnovne škole u kojima će se moći predati prijave. Kako je kazala asistentica direktorice Anela Hadžić, ovo je prvi konkurs, a vanredni Javni poziv bit će od 1. do 15. augusta.

– Program predškolskog obrazovanja je obavezan i sva djeca koja se prijave bit će primljena. Očekujemo da će se prijaviti oko 2.600 djece – kazala je Hadžić.

Obavezan program

Koordinatorica za obavezni program u godini pred polazak u školu Belma Velić kazala je da su sva djeca koja 1. septembra 2016. godine navršavaju pet godina dužna pohađati predškolski program.

– Ciljevi predškolskog odgoja i obrazovanja su nadopuna porodičnog odgoja, aktivnost djeteta, učenje kroz iskustvo, otkrivanje, razvijanje pojmova, učešće u stvaranju radne sredine i socijalizacija djeteta – objašnjava Velić.

Iz JU “Djeca Sarajeva” ističu da se trenutno radi na pripremi plana upisa djece u vrtiće za školsku 2016/2017. godinu.

– Sada prikupljamo najave djece koja već idu u ove vrtiće i koja će i u idućoj školskoj godini koristiti naše usluge. Mi ne smijemo prelaziti pedagoške standarde, tako da ćemo prema mogućnostima praviti planove upisa – objašnjava Hadžić, te dodaje da će u vrtiće primati samo onoliko djece koliko bude nedostajalo da bi grupe bile potpune. Naglasila je da u vrtićima u kojima nema smještajnih kapaciteta neće biti prijema djece.

Liste čekanja

Podsjećamo, prošle godine JU “Djeca Sarajeva” poništili su Konkurs za prijem djece u vrtiće zbog žalbi roditelja i sumnji u malverzacije oko upisa.

Napravljena je izmjena i preraspodjela kapaciteta kako bi se napravilo mjesta za većinu djece koja su nakon konkursa ostala na listi čekanja.

 

Izvor: faktor.ba

 

teme o vrtićima KLIK

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Vježbe za pravilan izgovor glasova
Mališani ponekada govore nerazgovjetno. Koliko god nam to bilo simpatično, ukoliko se taj način izgovaranja glasova nast...
4
Osjetljivo i povučeno dijete i kućni ljubi...
Na djetetovim strahovima je potrebno raditi, jer ako ih budete ignorisali, oni će se gomilati, pa će dijete s godinama p...
3
LJUBAV NE BROJI HROMOZOME
Vesna je došla na svijet, omalena, slabašna, kosooka. Ljilja je plakala od sreće i brige: nije se plašila da dijete gaji...
3
Razvoj govora
S govorom dijete razvija intelektualne sposobnosti – kad nešto kaže, ono pokušava riječima izraziti misli. Tako misli po...
2






Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *