|      
Želiš odustati?
Prije nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa posljedicama tog čina.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj lični računar ćemo namjestiti cookie, koji će nam omogućiti, da te tokom takmičenja (10. - 14.06.2013.) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja Ringerajinih stabala odnosno kontrole uz desnu ivicu ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, a bodove će izgubiti i Ringeraja. Nažalost, odustajanjem gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Da l još želiš da odustaneš?

Rolat od faširanog mesa

Autor: Višnja Tomić, Uredništvo Ringeraja.ba | 23.3.2011
image

Mala Selma fotokuhala za nas...

Smjesa za rolat:

500gr fasiranog mesa, prezla, 2 jajeta, malo ulja, so, biber,vegeta, crvena paprika, zacini dr.(persun, bosiljak, itd.)

Fil: 4 jajeta skuhana, 6 listova edamer sila

Pripremanje:

Umutiti rukom smjesu za rolat. Na papir za pecenje (premazan sa malo ulja) staviti smjesu. Razvaljati rukom u pravugaonik i poredati sir i kuhana jaja (vrhove jajeta odsijeci). Zarolati rolat papirom, visak papira odsijeci a sa strane staviti ispod rolata .Rolat staviti u tepsiju (ja sam u vatrostalnu) i nasuti pola case vode. Peci u zagrijanoj pecnici oko 35 minuta, a zadnjih 5 minuta prerezati papir i peci da zarumeni. Izvaditi iz pecnice da se malo ohladi (oko 10 do 15 minuta) pa onda sijeci. Moze se sluziti uz krompir carsku mjesavinu ili sl. Ja ovo pravim kad imam goste i super je kao "meza"
PRIJATNO!

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:





Anketa

Samopregled dojki
tekja

Koliko cesto se sjetite da uradite isti? Znate li postupak?

Mjesecno (31%)

Svakih 6 mjeseci (2%)

Jednom godisnje (10%)

Rijetko (21%)

Nikad (37%)


Broj svih glasova: 52

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake