|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Ringerajin kuvar: Visnja RR
Ključne riječi:

image
/11


  • 30 g želatina
  • pola čaše vode
  • 4 kašike šećera
  • 1 l mlijeka
  • 300 g šećera
  • 400 g slatkog vrhnja
  • 200 g šećera
  • 150 g oraha
  • 150 g jadro keksa
  • rum (ili neki sirup po ukusu) , voda
  • 2 jajeta
  • 3 žlice šećera
  • 5 kašika brašna
  • malo praška za pecivo
  • 2 kašike vode
  • 2 kašike ulja
  • par kašika marmelade od kajsije


  1. PRIPREMA ŽELATINE:
  2. Želatin rastopiti u vodi u koju se predhodno doda šećer i ostaviti da stoji petnaestak mkinuta.
  3. PRIPREMA BIJELE SMJESE:
  4. Prokuhati mlijeko sa šećerom i u to dodati predhodno pripremljenu želatinu.Napraviti jednoličnu smjesu , ali voditi računa da smjesa ne prokuha. Skloniti sa vatre , ohladiti i staviti u frižider da stoji 5-6 sati sati (najbolje preko noići).
  5. Umutiti slatko vrhnje. Kada se želatina izvadi iz frižidera , prvo je na grubo dobro izmješati , pa potom izmiksati da nestane grudvica. Dobro izmiksanu želatinu sastvaiti sa šlagom.Smjesu podijeliti na 3 dijela.
  6. SMJESA ZA POSIPANJE:
  7. Napraviti karamel od šećera i uprženih oraha. Karamel se istrese na pouljeni tanjur i ostavi da se ohladi. Hladno se samelje i sastavi sa samljevenim jadro keksom.
  8. POSTUPAK RADA:
  9. Uzeti modlu za tortu i po dnu posuti smjesom za posipanje/1 dio/.Okolo modle staviti traku folije.
  10. Staviti /izliti/ 1/3 bijele smjese i lijepo poravnati. Na tu bijelu smjesu posuti smjesu za posipanje. Smjesu za posipanje ne staviti do kraja modle , odmaknuti jedan prst od kraja. Tu smjesu za posipanje poprskati prokuhanim rumom i vodom )ili nekim sokom po želji).
  11. Tako uraditi do kraja.
  12. Na kraju , na sve staviti predhodno napravljeni biskvit koji se tanko premaže marmeladom od kajsije, dobro pritisnuti i staviti u zamrzivač. Kada se stegne, prevrnuti na tacnu i uživati ...


Prvo napraviti biskvit jer se taj kalup korisiti kasnije za slaganje fila...

 

 

Budi i ti Ringerajin kuhar! Pošalji recept!

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Domaća supa (juneća)
Ringerajin kuvar: Hanady RR
3
Umak od sira
Ringerajin kuhar: Mya_81 RR
3
Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Kraljevska jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2






Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *