|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Ringerajin kuvar: Travnicanka
Ključne riječi:

image
/11


  • Kora:
  • 8 žumanjaka
  • 8 kasika šećera
  • 4 kasike brašna
  • 1 prasak za pecivo
  • Snijeg:
  • 8 bjelanjaka
  • 4 fildjana šećera
  • Agda:
  • 8,5 fildjana šećera
  • 2,5 vode


  1. Za koru izmiksati sve sastojke te peći na laganoj temperaturi oko pola sata.
  2. Za agdu staviti šećer u vodu i malo prokuhati, ali ne ukuhavati.
  3. Za snijeg 8 bjelanjaka umutiti prvo zasebno pa dodati 4 fildjana šećera i sve jako dobro izmiksati. Nakon toga polako dodavati agdu istovremeno miksajući. Kad se doda sva agda mutiti još 10-tak minuta.
  4. Snijeg preliti preko kore i držati na hladnom.


Koru peći u dubljoj tepsiji, nakon pečenja staviti je na pleh i onda preliti snijegom od bjelanjaka. Puno lakše je rezati i služiti.

 

 

Budi i ti Ringerajin kuhar! Pošalji recept!

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Rolat s kikirikijem
Ringerajin kuvar: Rokoko
3
Hladna supa od krastavica
Ringerajin kuvar: Hanady RR
3
Krem supa od tikvica
Ringerajin kuvar: Hanady RR
3
Meksicka riza
Ringerajin kuvar: Galicia
3






Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *