|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Ringerajin kuvar: Višnja RR
Ključne riječi:

image
/11


  • Nori alge - kupljeno u BBI - Condimento
  • Riza za sushi (može i obična ali kratkog zrna ljepljivija je) - BBI
  • Sirće od riže - BBI
  • Mrkva
  • Krastavac
  • Kozice (jednp pakovanje smrznutih)
  • Vasabi pasta -BBI
  • ukiseljeni đumbir - BBI
  • Soja sos KiKKoman - kod Heljića


  1. Rizu oprati da voda prestane biti bjela... zatim je drzati 15 minuta potopljenu u vodi ...ocjediti i staviti da se skuha... u vodu nasuti jednu kašiku soja sosa i dvije kasike rizinog sirceta, jednu kašicicu šećera i jednu kašičicu morske soli... dok se kuha promjestii je par puta... kad se skuha poprskati sa rizinim sircetom i poklopiti ...
  2. Mrkvu i krastavac (bolje sirovi al moze i kiseli) izrezati na tanke prutice... mrkvu spustiti u vrelu vodu 3-4 minute pa izvaditi da se ohladi....
  3. Izvaditi list norija... glatki dio okrenut prema dole...i staviti na bambusov podmetač... prekriti rižom nori , tanko (ako vam se lijepi za prste umakati prste u zdjelicu vode)...ostaviti 2 cm norija praznog ... zatim staviti red kozica (lagano ih obraditi na pari, a ja sam ih ipak prepžila kratko na malo maslinovog ulja), preko malo prutica mrkve i krastavaca... (iz tube istisnula 2 cm vasabi paste i pomjesatia kasiciom vode ---to obavezno jer je sam prejak...) pa se malo pokapa povrce ... a potom uviti kao što to vidite na videu... http://www.zdravakrava.hr/clanak/721/sushi-s-povrcem
  4. nek vas ne plasi lako je
  5. Izrezati rolne i servirati... ja sam pravila dvije rolne sushia i kako je ostalo malo rize napravila nekoliko kuglica rize u koji sam utisnula kozicu i stavila prutić krastavca ili mrkve... u sredinu sam stavila na maslinovom kratko obrađene crvenu, zelenu i zutu papriku izrezane na uzduz prutice (dovoljno je pola svake paprike) i kolutiće tikvice... papriku ne treba soliti vec lagano poprskati soja sosom... e u sredinu svega sam stavila ostatak kozica i na vrh malo ukiseljenog đumbira..
  6. U malu dublju zdjelicu staviti 3-4 kašike Kikkoman sosa i sitno isjeckanog đumbira u koji se umače sushi... ako ste ljubitelji jakog ukusa onda Vasabi pastu koja je preostala pomjesajte sa soja sosom (ja ipak preporucujem staviti na drugi tanjuric ( to je ovo zeleno oko soja sos na mom tanjuricu) ...prepreprejak je jer je to u stvari hren...
  7. Naravno kupiti stapice jer je ugođaj bolji ili jesti rukom...
  8. prijatno! user posted image


Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!

 

 

Budi i ti Ringerajin kuhar! Pošalji recept!

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Palenta pomodoro
Ringerajin kuvar: Visnja RR
3
Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Kraljevska jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Pizza muffini
Ringerajin kuvar: Maja78 RR
2






Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *