|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

U Bihaću otvoren Bahçeci centar za ginekologiju,neplodnost i VTO

Uredništvo Ringeraja.ba, 8.5.2017
Parovi iz Krajine koji se suočavaju s problemom neplodnosti od danas sve usluge u oblasti ginekološke dijagnostike, uključujući procjenu neplodnosti i praćenje postupka vantjelesne oplodnje, moći će ostvariti u Bahçeci centru u Bihaću.

image
/11


Bahçeci centar jedna je od pet vodećih ustanova u oblasti ginekologije, neplodnosti i vantjelesne oplodnje u Evropi. U subotu, na petu godišnjicu postojanja Bahçeci centra u Sarajevu, otvorena je i prva podružnica centra u Bihaću. Tim povodom, medicinski tim Bahçeci IVF Centra je u sklopu projekta „Gdje život počinje“ u pružio besplatne preglede i konsultacije za 20 parova iz Krajine.

 

“Otvaranjem Bahçeci centra u Bihaću najviše smo željeli olakšati pacijentima put do željenog cilja, a to je ostvarenja potomstva, jer su do sada zbog velike udaljenosti i potreba za redovnim pregledima u sklopu postupka IVF-a morali putovati više puta u naše centre u Sarajevu ili inostranstvu. Danas su naši pacijenti u Krajini u mogućnosti dobiti usluge iz oblasti ginekološke dijagnostike, uključujući procjenu neplodnosti i praćenje postupka vantjelesne oplodnje, što u mnogome smanjuje troškove, ali i olakšava sam proces kroz koji par prolazi tokom postupka. Priprema i praćenje pacijenata će se obavljati u Bihaću, dok će se operativni zahvati obavljati u Sarajevu,“ kazao je Irfan Lazović, komercijalni direktor Bahçeci centra u Bosni i Hercegovini.

 

Petu godišnjicu rada u Bosni i Hercegovini u Bahçeci centar proslavljaju i rođenjem 550. Bahçeci bebe. „Stopa uspješnosti koju naš centar drži već godinama je u rangu s vodećim Evropskim centrima za liječenje neplodnosti,“ kazao je prof.dr Umit Göktolga, dodajući da je na žalost i broj parova koji se suočavaju s problemom neplodnosti u našoj zemlji u rangu svjetskih standarda. Naime, procjenjuje se da se 15% stanovništva naše zemlje suočava s problemom neplodnosti.

 

Problem neplodnosti podjednako se javlja i kod muškaraca i kod žena, u oko 40% slučajeva, dok 20% slučajeva se odnosi na neplodnost oba partnera ili neplodnost kojoj se ne može pronaći medicinski uzrok. Ukoliko nakon godinu dana redovnih spolnih odnosa bez zaštite nije došlo do trudnoće, preporučuje se da se par obrati ginekologu - specijalisti za neplodnost, kako bi na vrijeme dijagnosticirali uzroke neplodnosti i pristupili daljenjem liječenju.

 

 http://static1.ringaraja.net/uploads/SLO/uploads/7e7f6a6826f127ff1b48df5b88edca1f.jpg„Odluka o primjeni određenog postupka liječenja neplodnosti ovisi o više faktora, od kojih su najvažniji broj i kvalitet spermatozoida, eventualni raniji neuspjeli pokušaji, godine pacijentice i dužina perioda neplodnosti, te broj i kvalitet jajnih stanica,“ zaključuje prof.dr. Göktolga.

 

Zavod zdravstvenog osiguranja Unsko-sanskog kantona već četiri godine putem posebnog programa subvencira do tri postupka vantjelesne oplodnje. Za ovu godinu ZZO USK izdvojio je 130.000 KM za liječenje parova koji se suočavaju s problemom neplodnosti.

 

O Bahçeci centru
Prvi Bahçeci centar osnovao je prof. dr. Mustafa Bahçeci, 1996. godine u Istanbulu. Kroz dvije decenije postojanja Grupacija Bahçeci postala je jedna od vodećih svjetskih zdravstvenih institucija u oblasti liječenja muške i ženke neplodnosti i vantjelesne oplodnje. Grupacija Bahçeci danas broji jedanaest centara u šest zemalja, a ukupno su pomogli rođenju preko 35.000 beba. Samo u Bosni i Hercegovini, za pet godina postojanja, pomogli su da na svijet dođe blizu 550 zdravo rođenih beba.

 

 http://static1.ringaraja.net/uploads/SLO/uploads/f026079a363bf5c80bec22fd3b6961d5.jpg

 

Bahceci centar za ginekologiju, neplodnost
i vantjelesnu oplodnju

Hamdije Kreševljakovića 57, 71000 Sarajevo
Sarajevska bb, 77101 Bihać
t. +387.33.420.194
e. bihivf@bahceci.com 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Fizička i psihološka priprema za trudnoću
Osnovne pripreme za trudnoću... Piše dr. Nejra Pašić
3
Projekat “Gdje život počinje”
Projekat “Gdje život počinje” - besplatni pregledi i konsultacije za parove...Prvi besplatni pregledi počinju u Bihaću, ...
3
"Gdje život počinje" - Bahceci
U sklopu Bahceci grupacije, koja ima tradiciju dugu 18 godina, do danas smo pomogli rođenju preko 18.000 beba.
3
Plodnost je osnova svakog života
Kada žensko tijelo izgubi plodnost, PROfertil® female će je ponovo uspostaviti korak po korak.
2






Anketa

cista
amaniamanic

Ima li iko da mi na anketu odgovori..Ako je operisaLA endrometriozu-Poslije koliko je zatrudnila...Pisite mi

odgovorite (96%)

odgovorite (4%)


Broj svih glasova: 48

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *