|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?

Umak sa šampinjonima

Uredništvo Ringeraja.ba, 16.3.2012
Ringerajin kuvar: Mya_81 RR

image
/11


  • 250 g šampinjona (svježih)
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 1 glavica luka
  • 3 trokutića gorgonzole
  • malo vegete
  • malo svježe kosanog (ili suhog) peršina


  1. Izdinstati luk dok ne bude staklenast. Dodati isjeckane šampinjone i dinstati na laganoj vatri dok šampinjoni ne puste svoj sok. Zatim dodati vegetu i vrhnje za kuhanje. Malo prokuhati pa dodati iskomadanu gorgonzolu. Kuhati dok se sir ne rastopi i dok umak ne poprimi odgovarajuću gustoću (otprilike 5 minuta nakon dodavanja sira). Posuti peršinom.


Osim tjestenine, ovaj umak je dobar i kao dodatak mesnim jelima i prilozima.

 

 

Budi i ti Ringerajin kuhar! Pošalji recept!

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

vanila kiflice
Ringerajin kuvar: zinanina
4
Gitin kolač
Ringerajin kuvar: Hanady RR
4
Omlet s povrćem
Ringerajin kuvar: Višnja RR
4
Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2






Anketa

Nezavisnost.
Admin

Jesu li vaša djeca donekle nezavisna ili ih i dalje hranite i uspavljujete? Mislim na djecu od 2,5 godine i više.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *