|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   (ne)brižna mama
12.12.2008 14:32:47   
Anoniman
Evo da postavim temu na osnovu onoga što mi se dogodilo,pa na osnovu vaših komentara da vidim da li sam brižna majka.
Naime,odavno se to vuče,ja svoju Asju odgajam kako najbolje znam i sve bih na svijetu učinila samo da je njoj dobro ali ne volim pretjerivanja. Kad se tek rodila ja nisan stavljala široko povijanje jer je pampers kreiran kao široko,ali bilo je raznih komentara od strane familije i to najviše muževe da se to mora itd.da ne ponavljam i ja sam stavljala bebi široko do snimanja kukova i onda sam skinula jer je sve bilo ok,a onda su počeli komentari treba poseban deterdžent,treba se njena robica prati na ruke,ovo,ono ne mogu da ponavljam jer se iznerviram,kad smo krenuli na more sa Asjom imala je 11 mjeseci onda su opet počeli komentari šta ako se razboli,nemojte je vodati itd,ali kako ja nemam dlake na jeziku ja sam odgovorila i ono što se kaže zečepila im usta,a mužu sam rekla da im on skrene pažnju da ja ne bih opet morala,i kad Asjicu uhvati neka prehlada onda se po familiji širi da je to što je ne čuvamo,eto tako je to,po njima dijete ne treba izlaziti na snijeg,ići na more.Dal se to vama dešavalo da svi misle da su pametniji od vas i da se oni bolje brinu za vaše dijete nego vi? Hej zamislite ovo,avgust,vani +35 stepeni,moja Asja u bodiću i dođe mi od MM daidža i kaze što ste je ovako skinuli? Jesam li ja luda ili oni?
  Neposredna veza do poruke: 1
   RE: (ne)brižna mama
12.12.2008 14:44:27   
Anoniman
Draga moja, nemoj da te to sikira. Nek pametuju ali tvoja je zadnja. Ja sam misljenja da samo majka zna najbolje svoje dijete i osjeti potrebe svog djeteta. Pa i da se razboli ti ces je vodit dr i igrat oko nje. Ja sam po tom pitanju bas grozna, i ne dam da mi se pametuje. Sta bi meni rekli, ja sam isla s njima na more kad je malom bilo 2 mjeseca. I kad mi neko kaze sta ako se razboli. Prvo, mislim da sam dovoljno pametna, pismena i obrazovana da u kojem god sam dijelu svijeta mogu naci lijecnicku pomoc. Drugo necu sigurno dijete pruzit da se sunca u podne itako dalje.
Samo se ne obaziri i nemoj sebi prebacivat da si losa majka.

< Poruku je uredio maja78 RR -- 18.3.2013 8:48:07 >

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 2
   RE: (ne)brižna mama
12.12.2008 14:50:20   
andji
Draga IVANY može pričati ko šta hoće,a ovdje ćeš pročitati svakakvih komentara od pametovanja pa do......ti radi po svom,i po svom instiktu,ti najbolje znaš šta je najbolje za tvoje dijete,i ti ga voliš najviše od sviju drugih...neka priča ko šta hoće,a ti   samo naprijed gledaj svoje,ti si nju rodila i ti joj želiš najbolje

_____________________________

E ne trebate više glasati ni na jednom takmičenju,konačno,zar ne???!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: (ne)brižna mama
12.12.2008 14:52:55   
Visnja RR
Draga ivany ...to djete (prelijepog imena user posted image  ) si rodila TI i NIKO, ali NIKO nema pravo da ti se mjesa u odgoj...

ja sam u svojoj porodici postavila stvari tako da saslusam svakog ali je MOJA zadnja... user posted image  
O svemu muz i ja razgovaramo i dodjemo do nekog zajednickog zakljucka kad treba nesto da novo uvedemo u Asjin zivot... on i na poslu uglavnom sa kolegama puno razgovara o bebama... ja na forumu user posted image  ...pa onda uz nasa vec postojeca saznaja donosimo neke zakljucke... i samo ON i JA odlucujemo sta i kako ce se odvijati Asjin zivot...
svaka cast svakom al ovo je nase djete user posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: (ne)brižna mama
12.12.2008 14:57:35   
Mik Mik
Ja sam svojima očitala bukvicu još prije rođenja tako da se sada niko ne usuđuje pametovati mi, jer znaju kakva bi moja reakcija bila na to. Inače ne dopuštam da mi bilo ko šta kaže vezano za MOJE dijete i odmah dam do znanja da je to MOJE dijete i da ga nisam našla na cesti itd.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: (ne)brižna mama
12.12.2008 15:00:39   
Daja_sa
Slazem se sa svim gore navedim postovima...
Pomalo sam sebe nasla u svemu napisanom ivany...na pocetku mi je sve to jako smetalo...ali sad mi udje na jedno izadje na drugo...
Milion savjeta...prica...kritika...eh...Svi oni dodju sat dva i odu kucama a samo sam ja sa bebom u kuci 24h( i MM osim kad je na poslu hehe)  i znam najbolje sta treba i kako treba.
Te price oko prehlade mi je preko glave vise...na kraju sam im svima rekla da cemi naslutiti  prehladu koliko trube o tome i uostalom sta ako se prehladi...nije jedina beba i treba da prodje kroz sve to da ojaca svoj organizam. Netreba dijete biti pod staklenim zvonom pa kasnije  da se svaki virus lijepi za nju,,,ma...
Ti samo nastavi po svom i trudi se da ne reagujes na sve te priceuser posted image user posted image user posted image

_____________________________

Cunce nase majo...29.09.2008
Jos jedno sunce nas je obasjalo 23.08.2011...

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: (ne)brižna mama
12.12.2008 15:01:33   
HanaBana
Draga Ivany, moj ti je savjet, ne zamaraj se s tim. To svako od nas prozivljava. Ja jednostavno to ignorisem i ne trzam se na to. Od trudnoce sam znala da ce biti toga pa nikada nisam dozvolila da me to pogodi. Mi smo takav narod da na svaku moramo imati komentar (koji je obicno suprotan od naseg sagovornika)user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: (ne)brižna mama
12.12.2008 15:05:27   
Ilhana RR
Nemoj slusati sta pricaju. Meni kad neko nesto kaze sto meni nepase udje kroz jedno uho a izadje kroz drugo.

Mada moji i muzevi svu bili presretni kad smo isli u tursku sa Lamijom, kojoj je samo 5 mjeseci bilo tada. Jer djeci kao i nama treba sunca, ne direktno sunce na njih, al kontas na sta mislis. A sto se tice snijega ja nemogu iscekati da ovde padne, evo danas ko fol nesto pada al to ce nestati do sutra. Bas sam juce pricala sa svekrom i kaze da bih volio da je Lamija dole da je sankamo iako ona nije svjesna toga...

Ti sto tebi govore kako da odgajas svoje dijete vjerovatno su imali nekog sto je njima govorio jer da nisu imali nebi ni tebi govorili. Meni moja mama uvijek govori od svak svome djetetu zna najbolje, naravno uvijek mamu i svekrvu pitam za sve savijete kad mi to treba i uvijek dobijem iste od obadvije... Moj muz cak i vise vjeruje mojoj mami pa kad mu kazem de zovni mamu i pitaj on kaze neka zovni ti svoju ona to bolje zna....

Nedaj se i neslusaj takve gluposti, TI SAMA ZNAS STA VALJA TVOM DJETETU.
Kao sto sam rekla na jednom svedskom forumu,
Nema takmicenja koje najbolja mama "SVAKA MAMA JE SVOM DJETETU NAJBOLJA NA SVIJETU" jer nemoze tudja mama biti mom dijetetu najbolja mama na svijetu.... ;)

Nastavi onako kako si pocela i znam da ce tvoja princeza porasti fina i kulturna i lijepa cura ;)

(mozda nepisem bas najbolje gramaticki al vjerovatno si me skontala)

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: (ne)brižna mama
12.12.2008 15:34:01   
Gigana
pošto smo i ja mi muž novopečeni roditelji, ja sam se u početku osjećala vrlo nesigurno i tražila sam savjete od sviju za koga sam smatrala da mi mogu dati dobar savjet. Ukoliko se nešto kosilo za zdravom pameću (npr. hladno mu je, a vani je 35 stepeni), ja bih to ignosrisala i postupila po svom.

Takođe, uvijek bih primila savjet od nekoga ko je kompetentan (ljekar, babica, sestra na pedijatriji, ili neko u familiji ko ima malu djecu i prošao je sve faze sa kojima se ja susrećem, a tu osobu smatram zrelom i normalnom).

međutim, imate i drugih situacija.  Npr. kad je moja mlada snaha rodila kćer (prvo dijete u porodici koje nas je sviju opčinilo, a snaha je imala 23 godine), ja sam osjećala potrebu da reagujem na neke stvari za koje sam mislila da snaha pogrešno radi i nastojala sam joj, kao starija sestra, ukazati na neke greške. 

Međutim, ona je bila toliko tvrdoglava i ponekad bahata i neugodna, da sam ja jednostavno odustala nakon nekog vremena, ali mi je i dalje bilo žao djeteta. 

Konkretno, radilo se o dojenju.  Naime, snaha je malu dojila 2-3 mjeseca i onda odlučila da prekine, jer je to njoj, zaboga, bilo zahmetli, pošto je htjela izlaziti naveče vani u provode i da bi malu mogla ostaviti kod nane, bez da mora dolaziti da je podoji.  Meni je to bilo van svake pameti i nisam mogla ostati mirna, a da joj ne prigovorim (i njoj i mom bratu).  I nisam samo ja reagovala, već i njena mama i tata, i moja mama i svi, ali ona nas jednostavno nije htjela slušati i upravo je uvijek govorila: "Ovo je moje dijete i ja ću se odnositi prema njemu kako ja hoću!"
Mene je ovo jako bolilo, ali sam shvatila da nemam pravo da se miješam, jer je tačno sve što je rekla.
Tad sam se zaklela da ja neću biti takva i da ću uvijek prihvatiti dobar savjet, a loš ću naravno odbaciti, ali tako da se niko ne osjeti uvrijeđenim, jer ipak vjerujem da svi mom djetetu žele najbolje i iz te najbolje namjere mi i govore neke stvari, loše ili dobre, nije važno.

Eto, ovo je moje viđenje stvari i moje mišljenje, pa ako ništa, onda barem razmisli i o ovome.


_____________________________

Vedo 2007.g. i
Esma 2012.g.

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: (ne)brižna mama
12.12.2008 15:40:21   
makana
nešto kontam da tu vjerovatno presudnu ulogu igra odnos, ako neko nekoga smatra blesavim, nedovoljno ozbiljnim, brižnim, neodgovornim i sl. tako se i odnosi u komunikaciji s njim 
i meni svašta savjetuju, upliću se i nekad me čak i moji najbliži uvrijede ili povrijede nekom opaskom, nekad ja povrijedim druge počnem odgovarati tipa - da, jučer sam je čak zagnjurivala u kadu punu ledene vode al eto opet mi nekako slabašno kiše, moraću je stavit malo u frižider... 
poslije reakcije kad se malo presaberem skontam da nema fajde, nikoga ne možeš promijeniti, niti dokazati ženama koje su odgajale djecu prije 50 ili manje godina da sad većina tih stvari ne vrijedi, one koje vrijede univerzalne su i svako ih zna, ko ne zna saznaće kad mu budu trebale
da samo znate koliko puta u mjesecu čujem - djetetu treba poluver da joj štiti bubrege
mrzim poluvere i to jasno kažem, a da mogu almedinine bubrege bih umotala u vatu ako bih ih tako zaštitila od svega, al ne ide

da popalim sve poluvere na svijetu i zatrem im svaki trag user posted image , možda je to rješenje da više ne čujem taj "zlatni savjet"

_____________________________

strpljen - spasen

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: (ne)brižna mama
12.12.2008 15:47:33   
nikka
To je svakodnevna pojava,mislim da sve mi doživimo takve gluposti,samo je pitanje koliko tko dozvoli da ga to dira i brine.
Da se razumijemo tu nespada kada ti netko daje savjet onako prijateljski od srca i opet ćeš ga ti sama dobro analizirati.

(odgovor članu makana)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: (ne)brižna mama
12.12.2008 16:31:37   
MELLI
Drage (ne)brižne mame,ima li ovdje koja da zna kako brinuti o djeci?
Vidim sve smo prošle kroz iste faze i haman našu djecu uvijek drugi poznaju bolje od nas samih.I meni su pametovali,te hladno joj je,te gdje joj je kapica,te gladna je,a možda je i žedna.Morala bi ona jesti supice pa pobogu ima tri mjeseca,mora se naviknuti na ukuse.A kako će ti imati lijepe noge,ako je ne povijaš?Nije valjda da je sa tri mjeseca i tri dana ne stavljaš u dubak, svašta, a mi smo to tako radili!
joj ma ne mogu se ni sjetiti svih ZLATNIH pravila o odgoju koje sam dobila.Iskreno ispočetka sam se nervirala,ali radila po svom,sada me ne smaraju više,valjda su skontali da odluke o djeci donosimo isključivo MM I JA.Naravno,dobre savjete uvažavam. 

(odgovor članu nikka)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: (ne)brižna mama
12.12.2008 16:46:58   
Anoniman
Hej draga makana dok sam čitala tvoj komentar nasmijala sam se na pomen pulovera da čuva bubrege eh i meni su jedan ispleli da oblačim Asji baš da joj čuva bubrege hahah


(odgovor članu MELLI)
  Neposredna veza do poruke: 13
   RE: (ne)brižna mama
12.12.2008 16:59:27   
Anoniman
Pokušavam da to ignorišem ali takva sam osoba da teško to mogu,a zaista se trudim,ali sada vidim da skoro sve mi prolazimo kroz tu fazu,i da to nije slučaj samo kod mene.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 14
   RE: (ne)brižna mama
12.12.2008 17:19:31   
maslačak82
Ja ću se nadovezati sa sličnom situacijom koju imam u obitelji, znam kako se osječaju žene koje trpe takve dosade koji misle da su pokupile svu pamet ovog svijeta i uzimaju za pravo da dijele savijete drugima bez da ih iko pita!!
Radi se o mojoj prijateljici i snahi moje tetke, koja nažalost ima bolesno dijete, dijete koje je svojih prvih 6 mjeseci provelo u bolnici na kisiku i na sondi.
Ta ista moja prijateljica je svaki dan putovala pa dva sata do bolnice da bi bila uz svoje dijete, po kiši i snijegu..Hranila ga, previjala davala lijekove injekcijama i danas to radi, zamislite stresa! Boce kisika mijenjala i toliko puta se u noću budila da provjerava kisik i da li joj beba diše..
Lijekovi za srce i pluća koji nisu nimalo bezopasni, ali su neophodni da drže na životu njezinu bebicu.
Svi su joj pametovali, svi su se doktori pravili i svakodnevno joj solili pamet!!
Uz sav taj stres ona mora da trpi i takve..Nemoj tako, tako ne ide, nemoj ga ovako, nemoj ga onako!
Neki dan, beba počela teško disati, ona ga umota u dekicu i otrči pedijatru, ambulanta ispod zgrade,da bi za koji dan mali se razbolio, gripicu dobio, svi na nju napali da je ona kriva jel ga je vrućeg iznijela vani i to u dekici, ona ne zna kako to ide sa malim djetetom!! Ta ista moja tetka, a njena svekrva, meni kaže ona ga je razbolila, ona je kriva!
Hej, ja poludila!
Svima sam im rekla neka ih bude sramota jel ako iko zna kako s malim onda je to ona, ona je ta što diše sa njim i uz njega.
Neka se srame! Nakon svega što je prošla, što proživljava sa njim dvije godine i trudi se najbolje što zna, živi za njega i svaki dan misli jel posljednji.
Takvi ljudi koji vole soliti pamet bolje nek se poklope ušima!



< Poruku je uredio maslačak82 -- 12.12.2008 17:20:58 >


_____________________________

Još jedna trudilica


(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: (ne)brižna mama
12.12.2008 17:20:35   
jasmina_mm
meni je jutros receno da nemam srca jer je Benjo trazio kinder cokoladicu a ja mu je nisam dala jer nije doruckovao (naravno poslije dorucka ju je dobio) i da mu moram dati UVIJEK STA ON TRAZI (malo sutra) i da mu ne smijem tako uskracivati nesto sto on zeli. Ja sam na to rekla da je on moje dijete i da ja odredjujem sta ce dobiti i kada...

_____________________________

dusha mamina 11.10.2007.

upravo zato sto je tako topao, osmjeh je ljepsi od bilo kojeg cvijeta na svijetu....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: (ne)brižna mama
12.12.2008 17:45:54   
Anoniman
Ja sam osoba koja nikom ne šuti ali to kod mojih seljaka ne pali oni opet,ja se nikada nisam pretvarala ni prodavala i pričala ono šta njima paše,uvijek sam imala svoj jasan stav ali oni na svaki način nastoje da njihovo bude ispravno,kao oni su odgajali i oni znaju pa mene trebaju uputiti,MM mene podržava što mi je najvažnije,sada u zadnje vrijeme malo su ohladili jer ja sam skoro pa službena,kad dođu ja pričam iz šupljeg u prazno a kad krenu debatu o djeci ja se nađem u poslu il jednostavno okrenem temu i dam im do znanja da ne želim na tu temu razgovarati,joj a kad je došlo vrijeme  za hodalicu bila sam ubjeđena da će mi donijeti dubak al eto nisu,vjerovatno nisu imali gdje da nabave haha

(odgovor članu jasmina_mm)
  Neposredna veza do poruke: 17
   RE: (ne)brižna mama
12.12.2008 18:02:08   
mamyca
Ivany ne smatraj se nebriznom majkom zbog takvih situacija,ti znas sta je najbolje za tvoje dijete ipak si ti ta koja ga je nosila u sebi 9 mjeseci i na kraju rodila,tih komentara je bilo i bit ce ih uvijek,samo nek ti udje na jedno a izadje na drugo uho.Ili jednostavno odgovori takvim ljudima ono sto ih sljeduje,jer niko nema pravo govoriti ti kako ces odgajati svoje dijete,ti i tvoj muz ste zasluzni za to.I ne sekiraj se zbog toga vec uzivaj u majcinstvu.user posted image

_____________________________

Hamza 11.3.2008.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: (ne)brižna mama
12.12.2008 18:16:08   
Romali
Nemam puno problema sa savjetima oko djeteta, valjda vide da je većina stvari, ako ne sve, na mjestu. Ako nešto ipak sugerišu, saslušam ih, ali uradim po svom.
Ipak su oni odgojili nas pa valjda nešto znaju ( mislim na roditelje ).

Ali možda misle da sam ( ne )brižna supruga, pa hajde da otvorimo drugu temu ( ono tipa- što je bona obukao ovako tanku majicu,  a decembar user posted image user posted image )user posted image user posted image user posted image


_____________________________

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)




(odgovor članu mamyca)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: (ne)brižna mama
12.12.2008 18:28:02   
dina_89
ma za sve to postoji jednostavan odgovor... ti si to djete nosila 9 mjeseci, ti si ga rodila sama znas kako, ti ustajes da ga nahranis kad place nevece i da li neko drugi moze da ga voli vise od tebe i da mu misli bolje od tebe... kad ti kazu nesto reci ja sam to djete rodila ja znam kako i niko ga ne moze voljeti vise od meneniti mu misliti bolje od mene

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: (ne)brižna mama
12.12.2008 18:33:42   
dina_89
a nesto sam se sjetila moje zaove ona je legendauser posted image  tako je bila jedna "brizna majka" u porodici koja voli da se puno hvali kako ona djeci posebno pere odjecu kako pegla kako ih posebno oblaci, hrani ovo ono svasta nesto pa su i u porodici svi poceli hvaliti dok ta moja zaova nije rekla "Ispade da se ni ja niti i jedna druga nismo znale ni poroditi niti odhraniti djecu a cesce su od doticne "brizne majke" djeca bolesna nego moja, ne znam kako kad ona toliko brine o svojoj djecici" od tada doticnu niko  vise ne spominje kao "briznu" majku

(odgovor članu dina_89)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: (ne)brižna mama
12.12.2008 19:28:52   
tea lana
organski ne podnosim ljude koji sve najbolje znaju a ja sam imala primjer zene koja mi je pametovala o rodjenom dijeteu a zamislite svoje nema i to ne da ne moze imati nego iz sopstvenog pasjaluka ga nije htijela,zaboga karijera i putovanje su joj preci.
Sad ta zena ima 55 godina dobila je otkaz i samo ide i dijeli DOBRONAMJERNE stvari od dijeteta pa do taktike kako utakmicu voditi.Zamislite kako mi je pritisak digla a ja poznata ko jezikara nisam uspijela zadrzati jezik user posted image nego joj lijepo rekla da je sebi trebala roditi pa onda raditi onako kako joj srce nalaze.Od tada kad se vidimo razgovaramo al savjete ne dobijama a nikad joj ih nisam ni trazila.

(odgovor članu dina_89)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: (ne)brižna mama
12.12.2008 21:38:00   
mamsi
Takvima samo klimam glavom i radim po svome,nemam kad kidati živce zbog njihuser posted image

A svaka od nas se često zapita da li je dovoljno dobra i brižna majka,mislim da jesam,a vrijeme će pokazati svoje.

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: (ne)brižna mama
12.12.2008 21:51:12   
Amrino
Ma bona ivany- i na osnovu ovih komentara vidis da je kod svakog manje- vise ista situacija.
I meni je na pocetku sve islo na zivce (ima toga i do hormona) ali MM i ja smo jos za vrijeme trudnoce unaprijed sve isplanirali i nikome nismo dali da nam se u bilo sta umjesa. Bilo je svega ...i ljutnje i dignutih noseva ali ni to nas nije pokolebalo. Lakse bih podnjela da se djetetu nesto (ne daj Boze desi) mojom geskom- jer sam ja tako sa MM odlucila nego da se nesto desi jer sam nekoga drugog poslusala- to sebi nikada ne bih mogla oprostiti.
Ja sam svakog saslusala pa i svoju majku koja je mene odgojila ali smo MM i ja uvijek radili onako kako smo mislili da treba.
Do sada su se i oni navikli na ta nas "nacin" jer smo im valjda pokazali da smo dovoljno zreli i samostalni da odgajamo nase dijete bez icijih instrukcija.  I na kraju svi sretni i zadovoljni.
Samo strpljivo i polako...objasnis svima kako si ti majka i kako ti i MM ipak znate najbolje a ostalima se zahvalis.


_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu mamsi)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: (ne)brižna mama
13.12.2008 0:31:29   
Nadi
Kod mene važi pravilo: Moja je zadnja. Saslušam i procjenim da li je savjet dobar, a kod pametovanja, samo klimnem glavom i kažem da ću da uradim po svom.

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *