Anoniman

| 

Hrana:       Za malu bebu:   Humanna (do 6 mjeseci)   Kamilica u cvatu, obzirom da dijete pije adaptirano mlijeko, potrebna mu je i kamilica, a najbolja je u cvatu       Za ostalu djecu:   Čokolino (ili nešto slično, nije najzdravije, ali u ovakvoj situaciji je sigurno olakšanje)   Cedevita   Slatkiši (čokoladice, bombone, keks)       Ostalo:       Brašno,   Ulje,   Šećer   So,   Tjestenina,   Riža       Higijenske potrepštine:       Za bebe:       Pelene (u suštini treba im raznih veličina, od 2 do 6)   Krema (za guzu, ako imate viška, i jekoderm je dobar)   Sapun, koja kupka   Puder   Set nivea za bebu       Ostali:       Deterđent za veš (veće količine)   Deterđent za suđe   Sapun (i kozmetički i za veš)   Pasta za zube + četkice i za odrasle i dječije   Sredstva za čišćenje (ne bih da reklamiram, znate na šta se misli, nešto za WC, neko univerzalno za ostale površine)   Pasta za odrasle i sapun       Oprema za bebu:       Flašice sa dudama (ja imam jedan kontingent pa ću zapakovat!)   Krevetić (donira lilith)   Madrac   Posteljina (uključujući i dekicu, jorgančić)(donira tea lana; mada može još koje, nije na odmet)   Peškirić za kupanje       Odječa i obuća:       Sve moguće za bebu 0-6 mjeseci (veličine 58 +) [bodyji, gegice, kapice, čarapice...]   -patike za bebu 21, carapice, gegice, bodici, jakna (zimska i za proljece jedna), trenerka, strample,kapica, zimska kapa,        Za bebu od 17 mjeseci (veličine 80+) [veš, majice, hlačice, trenerkice, čarapice, cipelice ...]       Za djete uzrasta 10 godina           Ostalo:       Igračke, školski pribor, slikovnice   Bojice i lenjiar   Autici , zvecke i plisane igracke            Za tetku:      -kaput   - parfem   -tunika   -majica   i dvije muske majice         Evo ja sam dopunila spisak onikm sto sam ubacila i to je podvuceno, ako jos nesto javicu 

|