|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Asherman sindrom
4.2.2014 19:07:30   
minkach
Otvaram ovu temu jer nisam mogla naći sličnu na portalu, a prosto ne vjerujem da jedina ja imam ovaj problem:) ok, nadam se da je tako i da niti jedna od članica nema ovaj problem, a u slučaju da nije tako, evo mog iskustva koje sam stekla (i jos stičem) nakon kiretaže koja je uslijedila zbog missed ab.( nadam se da će nekom poslužiti user posted image .
Pa da krenem od početka, 2012. sam imala missed ab. u 8. sedmici trudnoće, nakon koje mi je izvršena kiretaža, negdje sasvim rutinski zahvat, no ne i kod nas. Nakon kiretaže nisam mogla dobiti menstruaciju 4 mjeseca, bez obzira što je ona izazivana i hormonskim tabletama. Nakon ispijene mjesečne terapije Cyclo proginove (ili kako se već piše), te nakon 5 dana ništa se ne dešava, menstruacija ne dolazi, no prisutni su enormni bolovi u stomaku koje uspijevam smiriti tek nakon 6 voltarena. Zadesio se praznik, pa nisam mogla otići odmah taj dan kada je bol bila ne izdržljiva, no slijedeći dan odmah odlazim svom ginekologu koji kaže da se razvilo stanje hematometre, odnosno da mi je kanal blokiran i da se krv skuplja unutra i ne može izaći. Dr. predlaže dilataciju cervikalnog kanala, što smo i uradili. Nakon toga, opet hormoni i slijedeću menstruaciju sam konačno dobila. No, nisu to one menstruacije koje sam ja imala prije trudnoće, više su to smeđa sluzava krvarenja, izuzetno oskudna (traju 7 dana, no za to čak ne moram koristiti nikakve uloške, prva dva dana mogu proći i sa običnim dnevnim ulošcima). Sve ovo mi je bilo jako sumnjivo, te počinjem googlati. Koji god svoj simptom sam ukucala, prebacivalo me je na Asherman asocijaciju i tu počinje moja priča. Narednu godinu i pol sam redovno (mjesečno) odlazila kod dr. na preglede i uvjeravala ga da se možda o tome radi. No, on i drugi kojima sam se obratila bi me ismijavali, govorili kako je to rijetko, kako bezveze čitam tako strašne stvari, opterećujem se nepotrebno, kako je do hormona (imala sam visok prolaktin koji sam regulisala nakon 2 mjeseca terapije, zbog mikroadenoma i dalje pijem terapiju), pa onda kada su svi homoni bili u savršenom stanju da je jednostavno menstruacija promijenila svoju prirodu nakon kiretaže :) Tu su mi se alarmi upalili, kada sam vidjela da mi je sve u savršenom stanju, no menstruacije se ne mijenjaju...Zakazujem konsultacije u Mariboru i na ultrazvučnom (prvom) pregledu dr. V. kaže da se 99% radi o Ashermanu i da je potrebna operativna histeroskopija. Prije par dana sam došla iz Maribora, urađena je histeroskopija, dr. kaže da cervikalni kanal je u potpunosti bio u adhezijama (priraslicama), te da je jedva histeroskop mogao proći. Pored cervikalnog kanala, 1/3 maternice je zahvaćena tim priraslicama. Naglasio je da će biti potrebno još nekoliko histeroskopija, ali i da budemo svjesni da, bez obzira na liječenje, možda nikada nećemo moći imati djecu.
Eto to je ukratko moje iskustvo. Pokušavajući postaviti sebi dijagnozu, pročitala sam od A do Ž sve forumu, stručnu literaturu (što sam mogla naći) i druge korisne stvari. O Ashermanu se piše samo na RODI, tako da sam odlučila da istu temu pokrenem i ovdje i na svim ostalim portalima koje svakodnevno čitamo ne bi li se što više približili tom željenom cilju.
Ispričavam se na dužini posta, ukoliko neko želi da više sazna o Asherman sindromu, slobodno može pitati user posted image
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Asherman sindrom
5.2.2014 15:26:07   
Twinkies04
Minkach prvo da ti zazelim dobrodoslicu.Zao mi je sto je pod ovakvim da kazem nesretnim okolnostima.Ja sam vec citala o tom sindromu,ne zbog sebe,vec onako usput,znam da postoji i da moze biti veliki problem.
Sad nemam pojma sta da ti kazem za ove nase dr. vjerovatno se ni oni '' jadnicci jadni '' nisu nikad uzivo sreli s tim sindromom,pa su zato i reagovali,100% je pola od njih ako ne i vise mislilo u sebi sta ces ti meni pametovat jesam li ja doktor ili ti.Ali eto zao mi je samo sto ta njihova ignorancija kosta ljude zdravlja i na kraju zivota..a tebe u ovom slucaju eto svega toga sto si prozivila.
Sam problem jeste sto doista kiretaze(strucno ili nestrucno obavljene) dovode do pojave tih priraslica,koje se ne mogu izbjeci.U sustini bilo kakav zahvat moze ostaviti priraslice,obicna histeroskopija takodje,tu sam se malo vise raspitivala jer sam radila histeroskopiju prosle godine i vjeruj da mi je to uvijek na umu..Ali ono u sta sam najvise razocarana jeste to ignorisanje od strane ljekara.Niko se ne zali bez razloga,ja vjerujem da si ti imala veoma jake bolove,jer hematometra nije nimalo bezazlena stvar..osim toga sva ostala simptomatologija je bila sigurno izrazena,da je samo neko barem malo vise obratio paznju,,ali eto..sta je tu je..
Drago mi je da si ustanovila barem u cemu je problem.Od srca ti zelim da sve uspjesno rijesis i da sve bude u najboljem redu...

Hvala ti sto si svoje iskustvo podijelila s nama,ja smatram da je veoma korisno,jer ko zna koliko se jos zena nadje u tako teskoj situaciji kao sto je bila tvoja..Jeste da kazu za Ashermana da je doista veoma rijedak,ali eto nazalost desava se..

Sretno.....


_____________________________

''I mada svaki put uredno nešto poželim, želje mi se baš i ne ispunjavaju. Negdje je zapelo. Možda se ispunjavaju nekom drugom? Ne bi bilo prvi put. Nema veze, ne ljutim se. Dobre su to želje, šteta bi bilo da samo tako propadnu''.

(odgovor članu minkach)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Asherman sindrom
7.2.2014 22:38:36   
minkach
Hvala Twinki na dobrodošlici! Da, najgore od svega je igonorisanje od strane doktora i to njihovo "svemoguće" ponašanje, kao da niko drugi ništa ne zna ili ne smije znati...ili posumnjati... Meni nažalost su na čelu gorile sve lampice koje su ispisivale "Asherman sindrom", no niko nije želio da naglas kaže da se o tome radi. Ono što moram reći da Asherman sindrom nije rijedak...Naprotiv, rijetkim ga čine i predstavljaju doktori koji ne žele potvrditi dijagnozu Ashermana. 40% kiretaža u svijetu završava Ashermanom. Samo što, slušajući naše doktore, nakon kiretaže i očiglednih problema poslije, ti živiš u uvjerenju da je sve uredu, jer tako ti to predsatavljaju, da se opustiš, da će se trudnoća desiti kada se najmanje nadaš, a u u tome i vrijeme prođe. Srećom pa sam na vrijeme otišla u Maribor, jer i ono malo zdravog endometrija mi je upaljeno... kaže doktor da sam mogla zbog toga imati ozbiljne posljedice. U svakom slučaju treba širiti svijest da ovaj sindrom zaista postoji, da nije rijedak, da se dešava zbog preagresivne kiretaže, ali i da postoje načini kako se boriti u slučaju da se sindrom ipak razvije.

Nekako sam sebi stavila u zadatak da na svim forumima napišem svoje iskustvo, ali i sve faze izlječenje kroz koje sam prošla i još trebam proći. Nikome ne trebalo user posted image

(odgovor članu Twinkies04)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Asherman sindrom
10.3.2014 22:22:06   
mallena09
Nazalost, nisi jedina sa ovom pricom, ja sam sve to slicno prozivjela samo moja je prica hvala Bogu sa sretnim zavrsetkom, sto ce se nadam se i tebi desiti.
U kratkim crtama, jako zeljena trudnoca, prva trudnoca i missed u 7 sedmici trudnoce kraj decembra 2011. vodine. S tim da sam ja u bolnici odmah pitala nakon koliko vremena trebam dobiti i sta ukoliko ne dobijem tada ( ne znam uopce odakle mi da mozda necu dobiti).... Nakon 6 sedmica od kiretaze pojavljuju se mrljice i stomak boli kao da cu dobiti alinista se ne desava. ODem kod svog tadasnjeg ginekologa kaze ona materica je puna krvi ali cerviks je previse stegnut i treba uraditi diletaciju da bi krv mogla izaci, i kao onda cu dobiti. Kada jetouradila nistase nije desilo, sem da mi je dalada pijem DAbroston i da ce nakon toga menstruacija doci, prolazi15 danaod zadnje tablete a ja i dalje ne bobijam to je sad vec puna dva, dva i pol mjeseca. Ponovoidem kod ginekologa, ona s vrata pita da nisam trudna ponovo, medjutim ja jednostavno osjetim da nesto nije ok, da je bogdom trudnocaniko od mene ne bi bio sretniji. Radi UZ, i kao neto nije ok, propisuje mi 5 injekcija Lutestrola, obicno se daju 3, i kaze dabinakon zadnje injekcije 48 sati nakon toga trebla dobiti, nakon zadnje injekcije prolazi 7 dana i ja "dobijem" nesto sto nije ni nalik momuobicajnom ciklusu. Nakon toga ponovo Uz nakon kojeg dobijam da pijem cykloproginovu naredna 2-3 mjesec( uz pogresneintrukcije kako se pije), uz ciklo dobijam redovno ciklusse mada oni nisu niblizuonogasto sam prije imla, upravo kako se opisala, traju6 dana, ali mozda prvi idrugi dan imam potrebu samo za dnevnim uloscima, za ostale dane mi nista netreba. Uglavnom ja odlazim po par drugih misljenja gdje jedni kazu mozda je Asherman drugi kategoricki tvrde danije. JA sam ciklo pila na kraju punih 6 mjeseci, nakon toga sam dobijala bez cikloproginoe samo se vrijeme izmedju dva ciklusa iz mjesecaumjesec produzavalo. Ciklusi su bili oskudni, ali kako mi je objasnio moj ginekolognisu ni mogli biti obimniji jer mojendometrijjedva da je bio 6-7 mm u vrijeme kada je najdelji, a trebalo bi daje 10-12 mm. Ja sam tacnogodinu nakon prve trudnoce otisla i uraila Hsg, i nalaz nam je biouredan iodmah nakon toga san i ostala trudna. Ja sam isplakala more suza,isitala svasta nainternetu i naslusala se svakKvih dijagoza i prognoza, na kraju sam hvala dragom Bogu imala super trudnocu, bezijedne komplikacije, iako sume bas zbog toga vodili kaovisoko rizicnu trudnou. trudnoca je zavrsena carskim rezom i pitala sam doktora da lije bilonekih priraslica unutar materice i on mi je rekao da nije, da je sve bilo cisto. Ono sto je meni moj ginekolog kojem ja beskrajno vjerujem i koji mi je vodio trudnocu rekao da su onimeni trajno ostetili endometrijum i da se on nikd nece oporaviti ...
Nadam se da ces i ti na kraju ipak pisati pricu sa happy endom, da ces nakon tih histeroskopija ipk uspjeti ostvariti trudnocu.

(odgovor članu minkach)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Asherman sindrom
21.3.2014 19:54:31   
kokouli
Pozdrav ,evo me u istim sumnjama .Imala sam mised .ab.prije ravno 60 dana ,i niti jedan ciklus mi nije stigla menstruacija .Sumnjam da nesto nije u redu .Popila sam kutiju Primolut nora ,prosla su 3 dana menzes nije krenuo a imam uzasne bolove kao da jeste ,imam i temperaturu 37 trenutno ,stomak me razvaljuje cak i tamo gdje su crijeva ,krv se ne pojavljuje .Isto to mi se u vrijeme ocekivane menstruacije desilo i proslog mjeseca ,pa su me lijecili od upale urogenitalne .Na zadnjem UZ mi je prije 13 dana dr.rekao da misli da cu dobiti ,međutim krvi nema .Jako sam zabrinuta .Da li sama mogu traziti da se uradi histeroskopija .

(odgovor članu mallena09)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Asherman sindrom
23.3.2014 13:19:43   
kokouli
user posted image ipak nemam Asermana ,procurila sam kao i uvijek u zivotu ,s kasnjenjem ,ali pprocurila .Pao mi je kamen sa srca .

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Asherman sindrom
25.3.2014 14:23:28   
minkach
Mallena09 jako mi je drago čuti i pozitivne price kao što je tvoja i želim vam jako puno sreće i zdravlja u životu! Ma i ja sam pitala nakon koliko trebam dobiti, no bez obzira što sam znala da je neki "rok" 40 dana, ipak nisam dobijala, i kad god bi otišla na ultrazvuk, doktor bi rekao "menstruacija prošla" user posted image
Ja sam bila već na histeroskopiji i odstranili su mi priraslice, nakon mjesec dana hormonalne terapije imala sam kontrolu na kojoj je nekim čudom doktor rekao da je stanje super i čak dao zeleno svijetlo za "rad na bebi"user posted image Čak su i njegove prognoze obećavajuće, što mi je ulilo novu nadu.
Kokuli jedan veliki huraaa za tebe user posted image . Drago mi je što si na kraju, bez odlaska na neki zahvat, ipak dobila user posted image

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Asherman sindrom
26.3.2014 12:48:38   
kokouli
Moj endometrijum i kad je najtanji se oljusti dođe do krvarenja koje traje do 7 dana .Prije nego sam sad dobila konacno nakon spontanog dr.mi je izmjerio endo .10,6 mm sto je super ,međutim nakon pregleda je krenulo nesto smeđe husto svijetlije ,a u toku noci i po danu je bilo intenziteta za otprilike 2 ili 3 dan ciklusa ,potom je prestalo ,i sad se meljavi to smeđe ,ja se nadam da ce mi sve biti u redu ,a na UZ namjeravam za nekih 9 dana ,ne prije .Iako ,moram dodati ovo nije ni slicno menzesu koji inace imam,ali dobro .Mene vise brinu bolovi prije nego procurim jer sam neki dana mislila da ce me ostaviti u bolnici ,ziganje dole tesko odlazenje na wc ,velika i mala nuzda uz grozne bolove ,cio abdomen u grcevima ,ne znam ,sad nema nicega ,dobro sam ,ali sam zabrinuta .

(odgovor članu minkach)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Asherman sindrom
26.3.2014 12:51:27   
kokouli

IZVORNA PORUKA: minkach

Mallena09 jako mi je drago čuti i pozitivne price kao što je tvoja i želim vam jako puno sreće i zdravlja u životu! Ma i ja sam pitala nakon koliko trebam dobiti, no bez obzira što sam znala da je neki "rok" 40 dana, ipak nisam dobijala, i kad god bi otišla na ultrazvuk, doktor bi rekao "menstruacija prošla" user posted image
Ja sam bila već na histeroskopiji i odstranili su mi priraslice, nakon mjesec dana hormonalne terapije imala sam kontrolu na kojoj je nekim čudom doktor rekao da je stanje super i čak dao zeleno svijetlo za "rad na bebi"user posted image Čak su i njegove prognoze obećavajuće, što mi je ulilo novu nadu.
Kokuli jedan veliki huraaa za tebe user posted image . Drago mi je što si na kraju, bez odlaska na neki zahvat, ipak dobila user posted image


Minkach voljela bih da mi opises taj proces diletacije ,kako se radi boli li i tako .Hvala ti.

(odgovor članu minkach)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Asherman sindrom
7.4.2014 9:46:30   
minkach
Pa ne znam šta bih ti rekla draga Kokuli. Moj doktor koji nije htio potvrditi ashermana, bez obzira na blinkajući natpis na mom čelu, bio je ok što se tog zahvata tiče. Ja sam tražila opštu anesteziju, no rekao je da nema potrebe za tim, da to nije klasična kiretaža i da je manje agresivna metoda od bilo koje druge. Na dan zahvata, ležeći na stolu, sam se šalila s njim i rekla može li mi dati dvije inekcije lokalne, što je i učinio. Bar je tako rekao...Mislim šta mi znamo šta oni rade kad se sagnu dole user posted image
U svakom slučaju nemaš potrebe za nekim strahom, mene stvarno ništa nije bolilo, čak niti poslije zahvata. Nije potrebno niti neko posebno mirovanje.
Što se tiče endometrija moj je bio uvijek 7, 8 i 9 mm u različitim fazama ciklusa (ovo govorim poslije misseda). Ti ukoliko imaš iskustvo sa kašnjenjem ciklusa, ili različitim vrstama krvarenja, nemaš potrebe za alarmima. Meni moje krvarenje nije bilo normalno poslije kiretaže i potpuno se razlikovalo od prije trudnoće. Nikad nisam imala nikakvih problema, kašnjenja, upala, svijetlih krvarenja, smećkastog prije same menstruacija i sve ono što je kod mnogih djevojaka sasvim normalno. Moja menstruacija uvijek dolazi na 27 dan i to ujutro čak user posted image i traje obilno 5 dana, ostala 2 dana ono blago krvarenje. I nije me niko mogao uvjeriti da je krvarenje poslije kiretaže ili dilatacije normalno, s obzirom da cijelih 6 dana (koliko sad traje) mogu proci sa dva dnevna uloška user posted image .
No, svu sumnju na ashermana možeš 100 % otkloniti jedino histeroskopijom, koja po iskustvima mojih kolegica (koje su radile u lokalnoj) apsolutno nije bolna. Ja sam radila u opštoj, pa nisam relevantna user posted image
Ako imaš još nekih pitanja, pucaj user posted image

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Asherman sindrom
11.4.2014 19:44:59   
kokouli
Hvala ti na iscrpnim objasnjenjima ,pa nemam dodatnih ni sumnji ni pitanja ,kod mene je hormonski disbalans napravio problem ,prolaktin povisok i tako ,blokiran estrogen ,ja se nadam da ce mi se to urediti za mjesec dva ......ako ne valjda ce iznaci neko smisleno rjesenje .

(odgovor članu minkach)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Asherman sindrom
16.4.2014 8:50:04   
minkach
Ma iskreno se nadam da će ti se sve srediti kada dovedeš prolaktin u normalu. S obzirom da sam isto imala visok prolaktin, mogu ti reći da se on brzo dovede u normalu. Kod mene se nakon mjesec dana korištenja bromokriptina spustio u granice normale. Želim ti svu sreću i naravno da što prije dođeš do user posted image

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Asherman sindrom
19.4.2014 17:12:44   
miks
Drage cure ja ne mogu da vjerujem da se ovo desava u danasnja vremena...da li bi doktori trebali raditi kiretaze sa ultrazvukom? Meni nekako to ima smisla a ne vidim da to iko radi.
Ko su vama bili doktori ako se smije znati?
Ja sam isto imala problem nakon kiretaze u augustu...nisam dobila nakon 40 dana i dali su mi primolut noir..dobijem nakon 5 dana ali ovulacije nemam...dobijem slijedeci mjesec isto od tableta i opet nista od ovulacije...naredna 2-3 mjeseca sam dobivala uredno bez tableta ali ovulacije nije bilo...
Odem kod Turaka u Bahceci i oni mi urade histeroskopiju ali kazu mi da to nema veze sa ovulacijama....kao po njihovom misljenju nisam imala ovulaciju ne zbog kiretaze i priraslica vec moje tijelo tako reagovalo..cudno nisam pametna sta da mislim...
Mjesec poslije histeroskopije kojom su ustanpvili da sam imala priraslice...ostanem trudna iako mi sluzi nije bilo kao prije spontanog...na zalost ta trudnoca se isto zavrsi prije 10 dana u 15 sedmici.
Stomak me bolio 7 dana nakon vakum aspiracije..radila u Zagrebu pise samo da su radili vakum pa se nadam boljem....i odem Drljevicu..kaze hematometra puna materica krvi....opet vakum 7 dana nakon proslog a to je prije 10 dana....
Sada ne znam sta ce mi ovaj put biti...da li vakum isto moze ostaviti posljedice?
Strah me sada da ne budem imala isti problem ili veci kao prosli put...
Pijem caj vrkutu i necu da pijem primolut noir ako ne dobijem...cekat cu malo duze

(odgovor članu minkach)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Asherman sindrom
21.4.2014 9:44:29   
minkach
Oj dragi Boze!! Pa ne znam vjeruj sta da kažem nakon ovakvog iskustva i to u današnje vrijeme!! Ono što ti mogu reći draga Miks da se držiš dobro i čuvaj živce. Znam da je to lako reći, ali prolazila sam slično, čak i danas kada znam na čemu sam, doktori me zbune i vrate na sami početak. Evo konkretno što se meni dešava u posljednje vrijeme. Prvo, ne znam kojeg bi više doktora izabrala (iz Tuzle sam), privatno idem doktorima i obišla sam ih skoro sve. Neki dan, kao odlučim se za jednog i odem, on me toliko zbunio da sam ostala paf po izlasku iz ordinacije. Konkretno, pijem terapiju bromokriptin radi adenoma hiopfize, i on mi kaže (bez obzira što mi endokrinolog i doktori iz Maribora kažu drugačije) da ja te tablete uopće ne bi trebala piti, da mi više štete nego što mi pozitivno djeluju. I ono najgore da ih trebam odmah prestati piti ako se desi trudnoća (a dr. u Mariboru koji su mi i otkrili asherman i radili mi histeroskopiju, su mi rekli da striktno moram piti do 3. mjeseca jer ako prestanem piti desit će se spontani, nivo prolaktina će naglo skočiti. Tako i endokrinolog kaže). I ja u tog doktora gledam i ne mogu da vjerujem. A važi za jako dobrog ginekologa u TZ, dobar dijagnostičar. I kome više vjeovati user posted image
Ja poslije kiretaže i dilatacije (nakon koje sam i dobila menstruaciju) isto nisam imala ovulaciju. I nakon odrađenog hormonalnog statusa, uspostavilo se da imam problem sa visokim prolaktinom i nakon MRI, adenomom hipofize. Nakon kratkotrajnog uzimanja terapije, ovulacija se uspostavila.
A niko kod nas ne radi kiretažu ultrazvukom, iako bi to trebalo tako raditi. Što je najgore, ja sam za svoju kiretažu imala "štelu" (čula sam da rade kiretažu samo u lokalnoj, pa sam tražila da me rade u opštoj), pa po svemu sudeći, jako me dobro sastrugala user posted image . Ko svoj svome user posted image . Nadam se da ćeš ubrzo dobiti, no ipak ti predlažem da što prije odeš na histeroskopiju. To jedino pomaže u ovim slučajevima.
Ma u svakom slučaju, čitala sam da 40 dana nakon kiretaže je sasvim normalno vrijeme za dobijanje menstruaije. Ma i poslije toga je normalno. Znam da su cure na forumima dobijale nakon 3, 4 mjeseca i sve je radilo super. user posted image Probaj se okupirati drugim stvarima, da ne razmišljaš o svemu tome. I nadam se da će se sve završiti najbolje za tebe user posted image

(odgovor članu miks)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Asherman sindrom
21.4.2014 22:08:19   
miks
joj stvarno da poludis!
Mislim da trebas to piti..probaj tako pa bidi sta ce biti nemas druge opcije.
Koji ti je to doktor?
Sto kaze da ne pijes..opasno za bebu ili?
nadam se da cu do iti ali proslo je 3 sedmice od vakuma i 2 od drugog a ne vidim znakove ovilacije :(

(odgovor članu minkach)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Asherman sindrom
22.4.2014 8:12:15   
minkach
Ma to je sve ukoliko se desi trudnoća. No, već me sad zabrinjavaju svojim ponašanjem, akio ostanem trudna, ima da poludim sa njihovim kontradiktornostima user posted image A radi se o dr. Omeragiću. Ma nije rekao da su loše za bebu, nego kao u trudnoći mi prolaktin ni treba. I znam i ja da treba, ali prva 3 kritična mjeseca, izuzetno visok prolaktin mi sigurno ne treba. A kao za moj organizam bromokriptin nije dobar, to je star lijek i bla, bla. Ma bježi ba, počinjem ih selektivno slušati. Samo ne mogu da vjerujem da takve suprotnosti mogu pričati.
A ne brini puno, znaš da i ta briga nekako utječe na dobijanje. Sigurna sam da ćeš dobiti, a možda ne može odmah poslije tih zahvata imati ovlulaciju. Sigurna sam da možda treba bar mjesec da tijelo se vrati u normalu.
U svakom slučaju, javljaj šta ti se dešavauser posted image

(odgovor članu miks)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Asherman sindrom
22.4.2014 23:26:11   
miks
Uhhh grr!!! Jesi isla kod Balica? On i zena su dobri?
Javljam se sta se desava samnom...
Jesi sada krenula ganjati bebu??

IZVORNA PORUKA: minkach

Ma to je sve ukoliko se desi trudnoća. No, već me sad zabrinjavaju svojim ponašanjem, akio ostanem trudna, ima da poludim sa njihovim kontradiktornostima user posted image A radi se o dr. Omeragiću. Ma nije rekao da su loše za bebu, nego kao u trudnoći mi prolaktin ni treba. I znam i ja da treba, ali prva 3 kritična mjeseca, izuzetno visok prolaktin mi sigurno ne treba. A kao za moj organizam bromokriptin nije dobar, to je star lijek i bla, bla. Ma bježi ba, počinjem ih selektivno slušati. Samo ne mogu da vjerujem da takve suprotnosti mogu pričati.
A ne brini puno, znaš da i ta briga nekako utječe na dobijanje. Sigurna sam da ćeš dobiti, a možda ne može odmah poslije tih zahvata imati ovlulaciju. Sigurna sam da možda treba bar mjesec da tijelo se vrati u normalu.
U svakom slučaju, javljaj šta ti se dešavauser posted image


(odgovor članu minkach)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Asherman sindrom
23.4.2014 7:50:46   
minkach
Nisam išla Balićima. Još user posted image . Njih sam ostavila za situaciju ako se desi trudnoća ne želim prije da se i u njih razočaram user posted image .
Pa sad radimo intezivno na bebi, bar mi je taj dio "posla" lijep user posted image . Ti svakako izvještavaj šta se dešava kod tebe. Pozz

(odgovor članu miks)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Asherman sindrom
23.4.2014 16:31:36   
miks
Idi sada kod njih da cujes njihovo misljenje.
Ja sam iz SA isla kod njih ustvari kod njega i bas sam bila zadovoljna ali sam covjeka smorila
s mailovima da mi je zadnji ignorisao...morat cu otici opet.
Koliko dugo radite na bebi? Ja ne znam kad smijem pokusati??

IZVORNA PORUKA: minkach

Nisam išla Balićima. Još user posted image . Njih sam ostavila za situaciju ako se desi trudnoća ne želim prije da se i u njih razočaram user posted image .
Pa sad radimo intezivno na bebi, bar mi je taj dio "posla" lijep user posted image . Ti svakako izvještavaj šta se dešava kod tebe. Pozz


(odgovor članu minkach)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Asherman sindrom
27.4.2014 11:01:51   
minkach
S obzirom da sam imala susreta sa njima, odnosno sa njim, mogu reći da su mi zadnji izbor. Na moju odluku da odem njima samo i isključivo utječe što imaju dobru opremu. I to je to.
A mi radimo na bebi nekih 2 mjeseca, od kontrolnog pregleda nakon histeroskopije. No, ovih dana sam opet u bedu, imam menstruaciju i opet mi crna krv ide user posted image . Tako da razmisljam o nekoj dijagnostičkkoj histeroskopiji. Negdje user posted image
A ti na bebe, nakon kontrolnih pregleda. Nemaš šta čekati.

(odgovor članu miks)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Asherman sindrom
27.4.2014 13:20:36   
miks
Probaj mi pisati privatnu poruku meni ne ide da tako nastavimo...
Sto ti oni nisu ok bas me interesuje? Ja ne idem njima jer mi je daleko a onace mi je on jedini koji je preporucio histeroskopiju...zato sam smatrala da je dobar.
Crna krv je los znak?
Cekam da mi barem jedan ciklus prodje pa da vidim sta cu dalje...strah me opet da mi se ne poremeti...kazem ti prosli put 5 mjeseci haos....
Sada sam imala dva ciscenja u 6 dana pa me strah....cekam ciklus ko luda....uvijek neko cekanje...kad krene naopako onda ne mozes vise biti opusten....tesko


IZVORNA PORUKA: minkach

S obzirom da sam imala susreta sa njima, odnosno sa njim, mogu reći da su mi zadnji izbor. Na moju odluku da odem njima samo i isključivo utječe što imaju dobru opremu. I to je to.
A mi radimo na bebi nekih 2 mjeseca, od kontrolnog pregleda nakon histeroskopije. No, ovih dana sam opet u bedu, imam menstruaciju i opet mi crna krv ide user posted image . Tako da razmisljam o nekoj dijagnostičkkoj histeroskopiji. Negdje user posted image
A ti na bebe, nakon kontrolnih pregleda. Nemaš šta čekati.


(odgovor članu minkach)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Asherman sindrom
2.12.2016 15:21:29   
vlaaatka
Da podignem temu...
Prije par god.muku sam mucila sa menstruacijom i obilazila dr.,vadila hormone(koji su bili uvijek u redu), imala 2 spontana...
Dok nisam slucajno dosla kod svoje gin i bas taj dan radila je njezina zamjena koja mi je stavila bubu u uho i spomenula.Ashermanov sindrom.Naravno kad sam saznala o cemu se radi premrla sam od straha i panike da nikad necu moci odrzati trudnocu.Moja gin se prenerazila kako mi je ta dr.mogla uopce spomenuti da imam ashermana da je to ono zadnje...uglavnom svaki gin.samo je odmahivao glavom i govorio da ne vjerujw da se radi o tome.U meduvremenu ja sam citala i informirala se o asheramu i o nacinima ljecenja, otisla sam u privatnu polikliniku gdje se bave neplodnoscu i tamo su me prvi put shvatili ozbiljno i narucili na histeroskopiju.Histeroskopija je uradena,dr.je rekao da sam imala jako sljepljen endometrij i kolko.je.uspio da je odvojio ali da nije siguran da nece trebati jos jednom raditi zahvat ali da cemo vidjeti sta ce se dogadati iducih par mjeseci.
U meduvremenu sam pila tablete za zadebljanje endometrija i nakon puno godina dobila pravu mengu :)
Evo sada pored mene spava moje cudo i najveci dar od Boga :)
Porod je bio na CR i zbog Ashermana mi se posteljica zaljepila za stijenku maternice ali sve je dobro proslo i moja najveca zelja se ostvarila...
Nadam se da cu ovim postom nekome uliti nadu i ohrabriti sve Asherman curkeuser posted image

(odgovor članu miks)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Asherman sindrom
14.12.2016 20:58:56   
sofijana
Tvoja poruka me je ohrabrila. Hvala. Meni je posle histeroskopije stavljena spirala koju sam nosila 6 meseci i pila cyclu. Videcemo kakva ce menstruacija biti sada bez spirale i hormona...Najbitnije je u svemu ovome verovati u pozitivan ishod. :)

(odgovor članu vlaaatka)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Asherman sindrom
16.12.2016 21:25:52   
vlaaatka
Meni je dr.dala estrofeme , to je za zadebljanje endometrija i kad sam pila dobivala sam mengu a eto na kraju i zatrudnila :)
Tebi zelim srecu i da uskoro se javis sa lijepim vijestimauser posted image

(odgovor članu sofijana)
Neposredna veza do poruke: 24
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *