|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Crijeva puna plina
13.4.2012 23:09:46   
Mya_81 RR
Mojoj prijateljici hitno treba neki savjet, iskustvo ili bar preporuka za nekog doktora u Sarajevu koji bi bio adekvatan za ovaj problem jer dosad doktori nisu utvrdili zbog čega se dešava da se dječaku od 3 godine i 8 mjeseci crijeva nenormalno pune plinom.

Naime, stomak je vidno napuhan. Dječak je bio i hospitaliziran, pod sumnjom da je zapetljaj crijeva u pitanju, ali sva sreca to je odbaceno. Imao je 7 dana sigurno probleme sa probavom, u vidu strašno jakih vjetrova i nadimanja stomaka. Toliko da je izgledalo kao da će puknuti. U bolnici su mu dali klistir, ujutro ponovili RTG , koji je bio dobar-puno bolji od predhodnog, i zadržali ga još 2 dana na promatranju. Naravno, da nije ništa jeo - pio je samo čaj. Svi lab.i nalazi krvi i urina su odlični, crp dobar, UZ abdomena dobar. Htjeli su ga prebaciti na zarazno samog sto njegova mama nije dopustila pa su ambulantno uradili ostale nalaze stolice koji su uredni. Nisu paraziti, nisu bakteriji ni gljivice u pitanju. Ponovljen je opet UZ abdomena koji je isto uredan, osim sto su crijeva i dalje puna plina. Djecak se i dalje nadima i kad se napije vode. Cijelo vrijeme je na dijetalnom režimu ishrane, ali to ne pokazuje nikakvo poboljsanje. Uzima i espumisan kapi koje isto bas ne pomazu. I vidno je smršao user posted image

Ne znam ima li neko neki savjet ili bilo sta....kome da se obrati, jer ocito ovdje doktori ne mogu utvrditi sto je uzrok da se crijeva pune plinom.

_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Crijeva puna plina
13.4.2012 23:23:28   
Skvo RR
Neka se javi doktoru kandicu..Ja cu ti pp-om poslati kontakt.
Nisam doktor..i ne znam sta su oni provjeravali..nadam se da nije neka "enzimska" bolest. Evo odmah saljem.

_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Crijeva puna plina
13.4.2012 23:27:54   
Mya_81 RR
Hvala, Skvo user posted image

_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 3
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *