|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Da li sam pogriješila ili sam pravilno postup...
7.10.2008 14:36:39   
M kao Mama
Drage moje iskusne mame, pomozi te mi. Moja Lajla više od dva mjeseca ne nosipelenu, samo navečer ipo danu kada spava, sve ostalo je tuta. I zbog toga smo vrlo sretni i ponosni, ali sinoć se desilo nešto, o čemu razmišljam cijeli dan.
Cijelidan je uredno tražila tuta, ali pred spavanje, sakrila se iz vrata u spavaćoj sobi i popiškila, čak je i do zida stiglo, a zatim kada je obavila posao sjela je u lokvu i samo što se nije počela umivati. Sve se to desilo u sekundi, tutu nije tražila, ja sam bilam blizu nje. Pravo sam se razljutila, nije mi što se popiškila, već što nije tražila tutu, kada je stalno traži. Pitala sam je gdje je tuta, i malo je pucnula po guzi. Samo da ste vidjeli njenju grimasu, ne mogu vam opisati, nijemo je gledala u mene, a onda okinula plakati. Bilo mi je žao, ali rekla sam sebi , ne smijem popustiti, moram biti čvrsta, jer ona mora znati za neki red i strah, da ne može raditi šta hoče. Oprala sam je presvukla i na spavanje stavila. Pola sata je plakala u krevetiću, a zatim cvilila ko cuko, ali nisam je htjela uzeti, plakala, je plakala, na kraju od muke zaspala. Bilo mi je žao, srce mi se cijepalo, ali nisam popstila, mada je i meni došlo da plačem, da je zagrlim.
 
Šta vi mislite, da li sam ispravo postupil što sam je naružili ili sam trebala da se ponašam kao da se ništa nije desilo,
 
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Da li sam pogriješila ili sam pravilno po...
7.10.2008 14:42:21   
maslačak82
Nemoj se ljutiti ja sam se pravo nasmijala, e da mi je to bilo vidjeti!
Iskreno, dijete kada se izgalami ne treba mu tepati i grliti nego ostaviti da otplače, ovo je metoda moje mame bila i vjerujte da ću je ja primjenjivati kada postanem majka. Točno se sjećam svaki put kada je bila ljuta, nije htjela razgovarati do sutra, naravno da nisam ponavljala greške jer sam znala da ću dobit po turu opet zbog toga.
Svaki put kada sam plakala nisu me tješili

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Da li sam pogriješila ili sam pravilno po...
7.10.2008 14:46:10   
mamyca
Mislim da nisi pogrijesila,tako je i meni bilo.Treba da se nauci red i postovanje dok su jos mali,kasnije je tesko.Znam da je tesko gledati svoje dijete kako place al pomisli zasto to radi.

_____________________________

Hamza 11.3.2008.

(odgovor članu maslačak82)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Da li sam pogriješila ili sam pravilno po...
7.10.2008 14:50:23   
ElmaB
Moja Tea je to isto znala uraditi i ja sam naravno reagovala kao i ti. Medjutim, moj muz je isao drugom metodom, tj. objasnio joj je da je to ruzno, da je ona velika curica i da samo to rade bebe. Vjeruj, imalo je veceg efekta, nego moja reakcija!

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu mamyca)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Da li sam pogriješila ili sam pravilno po...
7.10.2008 14:52:59   
lamka
alma i ja smatram da si pravilno postupila. Imam i ja jednu takvu kod kuće koja nema šta ne radi samo da je uzmem i u većini slučajeva je više ne mogu slušati kako cvili i onda je uzmem. Zato i imam tošto imam a to je da me se ni sekunde ne boji. A što se tice tute i pelena mi ih još uvijek nismo skinuli ali maca uredno svako jutro obavi sve što treba na tuti i preko dana zna da je traži kad hoće naravnouser posted image .Nije ni prva ni posljednja koja je to tako uradila.Zaboravit će ona batine ali će znati šta smije a šta ne.

_____________________________

Lamija duša duše moje
21.08.2006

(odgovor članu maslačak82)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Da li sam pogriješila ili sam pravilno po...
7.10.2008 14:56:01   
Blue rose RR
Slažem se sa činjenicom da djeca moraju znati svoje granice.Eh sada da li je potrebno da plaču toliko dugo?
Ja sam sa svojom nakon što napravi prvi put zijan pričala, i objašnjavala zašto ne treba tako, u većini slučajeva je uspijevalo da ne ponavlja istu grešku dva puta. Ali se ponekad dešava da iz inata (stanovišta sam da postoji kod djeteta inat koji za cilj ima da budu u 100 % - stotnom centru pažnje), u tim momentima sam običavala malo puc-puc po nogicama. Ali već danas, ima kaznu, npr. nema gledanja crtanog jedan dan, ili nema omiljene igračke, ili nešto za što znam da joj u tom momentu okupira pažnju.
U svakom slučaju što se tiče plača, nisam za to da se dijete pusti da plače u nekoj pretjeranoj mjeri...ja bih u tom momentu možda lijepo je posadila ispred sebe, zamolila je da prestane plakati, i da sasluša mamu, i onda pola sata "vazila" (uh kako sam ja mrzila mamine duuuge monologe-ali imali su efekta user posted image ), zašto to ne valja,kako njena najbolja drugarica to ne radi, kako sada soba smrdi i kada dođe braco neće htjeti da se igra u njenj sobi....

_____________________________

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu mamyca)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Da li sam pogriješila ili sam pravilno po...
7.10.2008 14:58:15   
tweety
Draga Alma,moje mišljenje je da nisi pogriješila nimalo jer bih ja to isto uradila,i do sad sam tako,naravno ako je kriv za nešto.Znam kako si se osjećala u tom trenutku i da ti je srce pucalo od tuge ali ne daj se.Isto tako da je nisi pustila da plače i da si je zagrlila i milovala ona ne bih shvatila zašto si je ustvari pucnula po guzi.Meni je mog sina hiljadu puta žao bilo ali nije on mene rodio nego ja njega user posted image  Jer djete mora naučiti da neke stvari ne treba raditi,a kako drugo nego da mi roditelji imamo svoj stav i da ne popuštamo.Najgora stvar koju roditelji mogu uraditi je da recimo jedan roditelj zaruži djete i tako ga ostavi da plače a onda dodje drugi i kaže dodji ti meni user posted image  

Zato se nemoj sekirati,sve je to normalno.



_____________________________

Prince `05
Princess `08

Ente kalbii, ente kullun fii hajatii..."Moje si srce, sve si u zivotu mom..."

(odgovor članu mamyca)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Da li sam pogriješila ili sam pravilno po...
7.10.2008 14:58:29   
M kao Mama
Ma možda sam i ja malopretjerala sa tih pola sata, nije baš doslovno da nije zatvarala suta, čim mene vidi počne plakati, ja se skolim iz vrata ona ušuti i tako u krug, a da joj objašnjavam njoj je 20 mjeseci ona svaku moju petu razumije, ali ja njoj svakako pričam i pričam, i vjerujem da barem nešto od toga doprem do njenog malog mozge,

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Da li sam pogriješila ili sam pravilno po...
7.10.2008 15:25:34   
Amrino
Ja ipak mislim da sa tim stvarima treba biti jaaaako pazljiv. Sve sto se tice nagona...vrsenja nuzde, sexualnih nagona...stvari koje ni odrasli ne mogu da kontrolisu po mome misljenju zahtjeva jaaaako pazljiv pristup. Kako ocekivati od malog djeteta koje je tek pocelo koristiti tutu tj. do juce je kakilo i piskilo u gace gdje god i kad god- da bude svjesno toga kako je piskiti iza vrata nesto lose?
Ja mislim da dijete toga nikako ne moze biti svjesno i da takvi postupci samo dijete mogu zbuniti i stvoriti joj neku traumu ili pretjeran stid od najnormalnije i najprirodnije stvari na svijetu- "piskenja".
Ti treba da budes presretna sto je ona tako rano i bez vecih problema presla na tutu...ali nemoj misliti da se slicne stvari vise nece desavati. Dijete treba da postepeno shvati da treba da piski u tutu i zbog cega (jer njoj to jos uvijek nije jsno) a ne da sutra kada joj se bude mnooogo piskilo a tute ili tebe ne bude u blizini da trpi zbog straha da ces se ljutiti na nju.
To je moje misljenje- mada ne znam kako cu ja sutra reagovati kada se meni nesto slicno desi.


_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Da li sam pogriješila ili sam pravilno po...
7.10.2008 15:32:08   
lamka
Amrino znaju oni jako dobro jer recimo kad se moja curica ukaki u tuut zna reci midi duza
a kad ja kazem pa zašto Lamija nije tražila tuut
kratak i jasan odgovor neće tutu
a kad plače i ja kad pokušavam da joj kažem da nije lijepo ona još više počne da plače ili se počne još više glupirati. Doduše ja znam da je ona mala i da ne može sa dvije godine sve da razumije ali negdje mora postojati granica, i kao što je tweety rekla mora se znati ko je koga rodio.


_____________________________

Lamija duša duše moje
21.08.2006

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Da li sam pogriješila ili sam pravilno po...
7.10.2008 15:34:57   
mamsi
Ja mislim da su djeca jako osjetljiva kad su u pitanju te stvari,i ja sam jednom tako zagalamila na Kenana kad se u gaćice upiškio a zna za tutu i njemu je to teško palo,sljedeći put kad je samo malo pišnuo u gaćice počeo je plakati jer je mislio da ću opet galamiti na njega,e tad sam vidjela da sam pogriješila, jer nisam htjela da se moje dijete toliko boji, bilo mi je pravo žao,tako da sam onda o tome samo pričala i pričala i pričala.

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Da li sam pogriješila ili sam pravilno po...
7.10.2008 15:43:56   
M kao Mama
u potpunosti se slažem da se mora znati ko je koga rodio, a ona niakada stvarno nije mimo tute ništa uradila za ova dva mjeseca, kada hoče na tutu vuče me ze ruku i govori tuta, vidjela je makana neku noć, šta joj je bilo sinoć, Bog zna, 

(odgovor članu mamsi)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Da li sam pogriješila ili sam pravilno po...
7.10.2008 15:55:34   
ElmaB
Ma, nista se ti ne sekiraj. Nece joj nista biti sto je malo odplakala. Vec je i zaboravila, jer njoj je vise bilo krivo sto si je ti izruzila, nego bilo sta drugo.


_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Da li sam pogriješila ili sam pravilno po...
7.10.2008 15:56:27   
mamsi
Ma Alma ne sikiraj se,normalno je da joj se desila i ta nezgoda i da će ih biti još,ipak je ona još malena,

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Da li sam pogriješila ili sam pravilno po...
7.10.2008 15:57:50   
M kao Mama
Elma to si potpuno u pravu, primjetila sam ima nekoliko mjeseci kada je naružim da je vidiš, hoče da plače, baš joj teško padne, odmah se umiljava i mazi,

(odgovor članu mamsi)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Da li sam pogriješila ili sam pravilno po...
7.10.2008 16:50:02   
Lulu_
IZVORNA PORUKA: ElmaB

Moja Tea je to isto znala uraditi i ja sam naravno reagovala kao i ti. Medjutim, moj muz je isao drugom metodom, tj. objasnio joj je da je to ruzno, da je ona velika curica i da samo to rade bebe. Vjeruj, imalo je veceg efekta, nego moja reakcija!



Mislim da je elmin muz bio totalnu u pravu sto je tako reagovo jer ne mozes ti galamiti na djete ako ono ni ne zna sta je zapravo pogrjesilo user posted image  
kako ce ona znati da je to pogresno.eto i mamsi ti je ispricala kako je bilo sa kenanom.
znaci da su jos premali za takve reakcije.
drugo bi bilo da je ona to vec jednom uradila i ti joj objasnila da se to ne radi da je ona sada velika i bla bla bla i ona to ponovila...to je druga stvar
ali kada se desi tako nesto prvi puta mislim da se djetetu ytreba objasniti da to nije bilo fino i da se to ubuduce ne smije desiti...

_____________________________

Naomih 27.03.2008 9.41 hm...

I''''m Starting With The Man In,The Mirror,I''''m Asking Him To Change His Ways,And No Message Could Have
Been Any Clearer,If You Wanna Make The World,A Better Place,Take A Look At Yourself, And,Then Make A Change

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Da li sam pogriješila ili sam pravilno po...
7.10.2008 22:50:56   
amdi
Slazem se, i ja pokusavam na sve moguce nacine objasniti djetetu sta je dobro a sta lose. To se naravno i nama desavalo, i to nekad sta vise iz prkosa, ali cim sam prestala da obracam preveliku paznju tom njegovom "piskenju u gace" automatski je prestalo i to da se desava. Mislim da djeca jednostavno zele da privuku paznju na sebe, pa makar i u negativnom kontekstu.

_____________________________

veliki 22.3.2005
mala 17.7.2007

(odgovor članu Lulu_)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Da li sam pogriješila ili sam pravilno po...
7.10.2008 23:38:53   
mamaomi
i sama sam prošla kroz prave muke,dok mog dječaka nisam naučila da koristi tutu. Samo se sa velikim strpljenjem može postići ovaj cilj.Ima 2,5 godine i već šest mjeseci se koristi tutom. Nemoj odustajati bez obzira i na te prve nesuglasice,proći će to sve brzo i dok se ne okreneš,već će sama tražiti tutu.




omi volim te najviše.

(odgovor članu amdi)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Da li sam pogriješila ili sam pravilno po...
9.10.2008 15:10:54   
hanabanana
Nekada davno sam pročitala mišljenje jednog dječijeg psihologa koji je rekao:
" Ako kaznite dijete i poslije toga osjetite grižnju savjesti to znači da ste dijete kaznili nepotrebno ( radi trenutne vlastite frustracije ) ili je kazna neadekvatna pričenoj grešci koju ste kažnjavali ".

Ti sama kažeš da si osjećala grižnju savjesti.

S druge strane, dijete uvijek mora znati da je voljeno. Znači i kada kažnjavaš ono ne smije radi toga dobiti osjećaj da je manje voljeno.....I najbitnije, dijete mora znati da nije ono krivo, ne kažnjava se dijete, nego postupak.

E sada...ja lično nikada Hanu nisam tako kaznila ako je imala izlete tipa pišanja ili kakanja u gaće. Tražila sam uzrok, koji sam tretirala, a ne posljedicu.

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Da li sam pogriješila ili sam pravilno po...
18.10.2008 4:27:16   
Nemirna
Ja, iskreno, ne bih i nisam nikad tako postupila. Napisala si da je ona plakala kad bi te ugledala... mislim da je ocekivala da joj pridjes, a ti si se sklanjala. Daleko od toga da treba ignorirati... Amrino je dobro rekla, Hanabanana također.

Mozda se tvoja curica prehladila, mozda je pila vise tecnosti, mozda zaboravila, a mozda to i uradila namjerno... ne znas. Ali sigurna sam da je i ona ostala zbunjena.

Moj sin je s 2.5 godine naucio trziti da ide u wc ali mu se par puta desilo da se upiski. Jednostavno zaigra se i sjeti se traziti tek kad mu prigusti a posto jos ne zna trpiti - eto problema. Nakon sto se dvije veceri zaredom popiskio u krevet ja sam mu, nakon sto ga presvucem, rekla kako ce mu krevet sav pocrniti i nece vise tako fino mirisati jer stalno piski unutra. Otad se vise nije ponovilo.

Jedna moja poznanica je svog sina nakon sto se ukakio oprala hladnom vodom (!?) pa to je strasno! Tako mi ga je bilo zao... Dan danas kad mora kakiti sakriva se. I da... nosi pampers. Krajem ovog mjeseca puni tri godine. Postigla je samo da se dijete boji i da stalno trpi. Trpi ali šuti.

E sad, ispade ovo moje kao okrivljivanje... nije uopce. Ja sam malo odlutala s teme. Pricam opcenito.

Kada se dijete igra i npr. padne i udari se nakon sto ste ga vi upozoravali da to ne radi i da mu se moze desiti nesto opasno... Da li mu pridjete i utjesite ga? naravno da da. I kad ga utjesite onda mu "ocitate bukvicu".

Mama alma, nemoj me krivo shvatiti... Samo sam iznosila svoje misljenje. Sigurna sam da tvoja princeza vise nema takvih problema i da je to samo bio trenutak ispitivanja tvoje tolerancije user posted image


_____________________________

I sine drž' se žena! One su ti kao sol... Može i bez njih al' je bljutavo
---------------------
Martin, 17.05.2005
Nora, 18.06.2008

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Da li sam pogriješila ili sam pravilno po...
18.10.2008 9:17:07   
Crvena
Slazem se sa Nemirnom, a kao sto kaze Hanabanana ako osjecamo griznju savjesti to sigurno znaci da smo ih nepotrebno ili neadekvatno kaznili. U svakom slucaju mislim da je nacin Elminog muza sigurno najbolji put.

_____________________________

Volite svoju djecu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.

(odgovor članu Nemirna)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Da li sam pogriješila ili sam pravilno po...
18.10.2008 10:26:13   
Ladida
Moje je misljenje da je ispravno postupila,razumije ona tebe vec i zna sta ne smije,to sto se popiskila iza vrata,a ne negdje drugo nije slucajno.Naravno da ces tjesiti dijete kad se udari,ali ako ga tjesis kad ga naruzis sve tvoje rijeci padaju u vodu i dijete ce nauciti da kad god nesto skrivi i naruzis ga treba samo malo da zaplace i nikom nista.Ako si rekla da si ljuta moras to i pokazati jer kasnije ti nece vjerovati na rijec i onda ti je uzalud govoriti bit ce ti ovo ili ono kad zna da ces popustiti,a licno smatram da je bolje tako nego dijete tuci,cak i kad ponavlja gresku.
Btw,desila mi se slicna stvar dok sam cuvala sestrinog sina(4god).Govorila sam mu da cemo se igrati cim napravim rucak,a on me uporno gnjavio da idemo odmah.Otisao je iz kuhinje i tisina,prepala sam se i posla ga traziti jer uvijek radi neka *ranja kad ga ostavis na sec samog(vadi zemju iz vazne i sl)Uhvatila sam ga kako piski iza vrata i rekoa mi je "ETO TI SAD".Seka je imala 5 spontanih prije njega, pa vam ne moram ni objasnjavati koliki je to razmazenko on zahtijeva da je u centru paznje 24h dnevno.Mozda je i tvoja malena htijela tako privuci pozornost.U tom slucaju najbolje je ignorirati to sto je napravila,pa ce sljedeci put naci bolji nacin da skrene paznju na sebe.

(odgovor članu Nemirna)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Da li sam pogriješila ili sam pravilno po...
18.10.2008 14:21:34   
Aminad
IZVORNA PORUKA: ElmaB

Moja Tea je to isto znala uraditi i ja sam naravno reagovala kao i ti. Medjutim, moj muz je isao drugom metodom, tj. objasnio joj je da je to ruzno, da je ona velika curica i da samo to rade bebe. Vjeruj, imalo je veceg efekta, nego moja reakcija!



uh jako osjetljiva tema. prvo da kažem da je sad nama svima lahko iz ove perspektive pričati ali je teško kad se nađemo u istoj situaciji. Moje lično mišljenje je:
-tvoja kćerkica je samo htjela jedno novo iskustvo, ona ne razumije i nema pojma šta je uradila za nju je to tečnost kao i sve ostale (lamka, lamija kaže da midi zato sto joj ti to stalno govoriš a ne zato što je ona toga zaista svjesna) i stavite se u njenu situaciju htjela je ispitati šta bi se to desilo kad ne piški u tutu, i bilo je samo pitanje vremena kad će to uraditi,
-mislim da za prvi put kad je to napravila nebi trebalo baš tako strogo reagovati, znam čovjeku baš bude krivo ali bolje da si napravila scenu s tim kako je ona sad mokra, kako to nije lijepo, kako joj smrdi odjeća, soba, itd. itd.
ako se to ponovi onda možeš reagovati još malo strožije pa se naljutiti na nju (ja svojima pokažem da me moraju pogledati kako sam se smrkla i da je to znak da su nešto pogriješili i onda neko vrijeme s njima razgovaram samo formalno i "službeno)

Kažem opet ovo je moje mišljenje jer je to zaista jako osjetljiva situacija. Tako je s djecom mora se biti strpljiv a djeca će poslušati samo im ponekad treba uhvatiti "žicu".
Moj Imran će u novembru napuniti 3godine i još ne piški u tutu. Merjema je u to doba već uveliko spavala bez pelene. On je počeo lijepo govorti onih prvih par riječi ali je boravak u bolnici, alergije i komplikovana ishrana u samo par mjeseci zaustavila je njegov napredak u govoru tako da tek sad počinje aktivno da uči jednu po jednu riječ, doktori misle da još nije potrebno da ide logopedu a i ja mislim da je bolje da u porodičnom okruženju prevazilazimo ovaj "problem". Da još dodam da je i dolazak nove bebe sigurno imao uticaja na to da se on povuče jer nikad nije ljubomorno reagovao na Burhana ali ljubomore je sigurno bilo i morala se na nečemu odraziti.

Tuta u takvoj situaciji nije imala nikakve šanse, pokušavali smo. Ostavila sam ga par puta bez pelene i kad bi se upiškio govorila sam mu kako je ružno kao to smrdi itd. On danas i dalje neće na tutu ali je cijeli dan bez pelene i kad hoće piškiti zove me da mu stavim pelenu, u tutu neće ali je suh i ne piški se više u gaće. Piški u pelenu ali je ne nosi više, osim po noći, čak tako i odemo negdje mada svaki put ponesem rezervnu odjeću. Znači jednu fazu smo prevazišli, strpljivo i polahko. Ovih dana je puno spremniji da uči nove riječi i čekam da još malo u tome uznapreduje pa da mu onda počnem objašnjavati kako je bolje piškiti u tutu nego u pelenu, on je veliki i može me razumjeti ali ja još ne mogu razgovarati s njim o tome, nemam povratnu inform. i ne želim da ga silom tjeram na to.

E sad desi se da se on upiški i u gaće(1 u mjesecu) ali dođe traži da ga presvučem i hoće da povraća, smeta mu, ja ga nikad, nikad ne kritikujem jer to nije često i nije navika nego još uvijek ne prevaziđana faza, kažem mu da je uredu, da se ne brine jesta da je ružno ali da on to više neće.

Ako dijete stekne povjerenje u vas kao roditelja to je bolje i traje cijeli život, ono se trudi da bude dobro zbog vas ali ako vas se plaši to će prevazići čim postane samostalno.



mama alma, nemoj se brinuti ona je jako dobra djevojčica i to je sigurno bila samo radoznalost a nije bila namjerna greška, to što je iza vrata je zto što je znala da joj nećete dozvoliti ako primjetite. Ništa to nije srašno, probala je nije joj bilo lijepo i neće više! 
Ona je sad u fazi istraživanja i bit će sličnih stvari još!!!!!!


_____________________________

Merjema 02.08.2002.
Imran 11.11.2005.
Burhan 27.11.2007.

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Da li sam pogriješila ili sam pravilno po...
18.10.2008 14:42:41   
tresnjicaaa
Namik kada je poceo da koristi tutu i kada smo kinuli pampers znao je da se upiski i ja bih se tada nenormalno najljutila. Jer sam ga prije toga pitala treba li i tako nesto, ali ga nikad nisam udarila zbog toga. NAruzim ga i onda mu objasnim kako to nije uredu. Sada nemamo problema sa tutom on redovno kaze kad hoce, ali kad odemo u goste i on se zaigra sa djecom on se zna upiskiti u gace. Nikad ga ne ruzim nego kaem nema veze desilo se neces vise i tako. Jer ja zaista mislim da on to nije namjerno i da se zaigrao i za to mi ne pada na pmanet da ga ruzim. Pa jos su oni mali moze da se desi. Nosim uvijek sa sobom presvlaku i lijepo ga presvucem.
Sto se tice tih kazni. Ja mislim da je ok ako smo ljuti da budemo ljuti, ali u svemu postoji granica. Ja ne mogu da ga slusam kako dugo place i obicno kada ga kaznim a to je da ide u sobu sam da sjedi i ne smije se igrati, on me zovne ja dodem i kazem kad bude spreman da se izvine i da bude dobar pricat cemo. On onda zove izvine se i ja mu objasnim kako to nije lijepo i pomirimo sei i izademo iz sobe. Obicno takve greske ne ponavlja i li ako vidim da bi se mogle ponoviti kaem mu da ce da ide u sobu i onda je dobar. Mislim da sa njima treba veoma pazljivo i da su oni mnogo komlikovanije licnosti nego sto mi to mislimo i znamo. user posted image


_____________________________

Namik 23.01.2006.
http://selma-sarajevo-tripoli.blogspot.com/

(odgovor članu Aminad)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Da li sam pogriješila ili sam pravilno po...
19.11.2008 2:27:41   
merimaa
mislim da si pravilno postupila jer da si pustila to sam tako da prodje ona bi to sigurno ponovila zato nemoj da sad osjecas griznju savjest mora neka i po guzi da se lupiuser posted image

_____________________________

Vedad 11.05.2007 najljepsi dan u mom zivotu!

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli da odbijate svoju bebu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *