|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Da li sam trudna ?
29.12.2007 10:50:23   
dea
Evo drage moje , otvorila sam novo pitanje mada sam ga par puta postavila ali niko mi ne odgovara user posted image . Vješticu sam trebala dobiti 24,12 i do danas ju nisam dobila ....nemam neke simptome posebne i primjetne za trudnoću osim šta su mi bradavice osjetljive na dodir . radila sam testove i prije negoli sam trebala dobiti user posted image  i poslje datuma i test je negativan . sad mi kasni već 5 dana i nemam nike bolove kao prije pred vješticu . Znam da sam par dana iza ovulacije (oko 5-7 dana ) imala bolove u donjem djelu trbuha ( područje maternice ) i to je trajalo 2 dana i od onda ništa . Dali neka od vas trudnica imala slično iskustvo da je radila test za trudnoću koji pokazuje negativno a bile trudne već tada . Inače su mi user posted image redovne i dobijem ih svakih 30- 31 dan i nikad ne kasni ko sad . Niti imam predmenstrualne bolove niti me grudi bole (osim osjetljive bradavice ) . Jedino šta zapažam (ili umišljam ) da me boli po sredini leđa koda sam se preležala a ujutro kad se dižem me bole bokovi .Malo mi je i trbuh čudan kao da imam balon zraka ali ništa strašno . Molim vas još jednom trudnice koje ste imali nešto slično da mi javite . Test ovaj put čekam raditi tek iza Nove godine a ako ni do tada nebude pozitivno i ne dobijem user posted image  idem giniću . Ali do tad bi volila kad bi mi bar neko mogao ublažiti ovu nervozu u isčekivanju . user posted image

< Poruku je uredio amelaa RR -- 16.9.2008 0:36:05 >
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: dali sam trudna ?
29.12.2007 11:39:30   
Emina*
Draga Dea,vjeruj mi da nemam pojma sta da ti odgovorim. Jesil test radila ujutro ili?
Tada ti je najveca kolicina Hcg hormona,i tada sa sigurnoscu mozes znati da li si trudna?
Ako sutra ne dobijes,uradi u ponedjeljak ujutro test...
Nadam se da ce ti se neko javiti sa slicnim ili istim simptomima....
Zelim ti iz sveg srca user posted image

(odgovor članu dea)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: dali sam trudna ?
29.12.2007 11:57:30   
dea
Radila sam ga ujutro a i radila sam i one testove za svako doba dana , ma šta nisam . Jeli je moguće ako si trudan da se test očita pozitivan tek nakon 10 dana izostanka mjesečnice ?

(odgovor članu Emina*)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: dali sam trudna ?
29.12.2007 11:59:53   
sabinas
Jesi li 100 % sigurna da ti je ovulacija bila tada kad misliš?Moguće je da je bila znatno kasnije,pa iako je došlo do oplodnje,test će ti pokazat tek za još jedno 3-4 dana.A moguće je da je bila baš tada kada misliš,ali da nije došlo do oplodnje,a  user posted image  ti kasni ili zbog stresa,blagog poremečaja hormona,prevelikog isčekivanja......Takva situacija kao kod tebe nije mi se jednom desila......nego milijardu puta......nemaš razloga za brigu,ako misliš da trebaš ići gin.otiđi čisto da ti savjest bude mirna.Ali moj ti je prvi savjet ne razbijaj glavu,jel samo tako odgađaš ne samo user posted image  već i user posted image .

(odgovor članu Emina*)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: dali sam trudna ?
29.12.2007 12:03:27   
sabinas
Eminica,ti kao user posted image  imaš li jedan dobar savjet za nas jos uvijek ne user posted image .Uobičajno pitanje,koliko ste pokušavali,da li si forsirala plodne dane,mjerila BT itd.U kojem si mjesecu user posted image

(odgovor članu sabinas)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: dali sam trudna ?
29.12.2007 12:18:56   
Emina*
Ja sam ti usla u sesti mjesec... Ako ces mi vjerovati i nemam ti bas i nekog iskustva s tim,jer nista nisam radila po propisima,nisam mjerila temperaturu... Bili smo aktivni kad smo to pozeljeli i eto...
Urodilo je plodom....
Izvini sto vam ne mogu pomoci,a zaista bih voljela da mogu..
Imas tamo na forumu gdje je tema "Ko ne ceka vjesticu", Okarica je sve napisala kako je ona pokusavala, mjerila BT, i eno je sada je sretna user posted image .
Izvini jos jednom..   Nadam se da cete narednu godinu docekati uz jednu malenu user posted image

(odgovor članu sabinas)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: dali sam trudna ?
29.12.2007 12:56:02   
Suncica*
Drage moje, ja sam tacno znala da sam trudna i svaki dan sam radila test koji je pokazivao negativno. Menstruacija mi nije ni kasnila, jednostavno sam znala da je trudnoca u pitanju. Znaci 15 dana sam radila test dva puta dnevno. Dan pre ocekivanog dana(dobro se secam duvala je kosava uzasna), ja nateram muza da ide da mi kupi jos jedan s tim da sam morala da se zakunem ako i taj pokaze negativno da cu prestati da ih maltretiram. I donese on meni test, bilo je 20.00 sati navece i ja sedim kraj WC solje, moj muz pored mene i cekamo. Pojavile su se dve crtice, tek tek vidljive, ali meni nista vise nije ni trebalo. Sutradan odem kod ginekologa koji je potvrdio trudnocu.
E sada zakljucak: ja sam 15 dana bila trudna, a test mi je pokazivao negativno. Zasto, ne znam. U svakom slucaju bila sam presrecna. Zato ti sacekaj jos malo, pa ponovo uradi test ili otidji u privatnu laboratoriju da ti urade nalaz krvi koji je najsigurniji pokazatelj..
Srecno!!!

(odgovor članu Emina*)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: dali sam trudna ?
29.12.2007 19:27:12   
dea
kao prvo hvaa svima koje su mi odgovorile . Nikad mi do sad nije kasnio i nisam bila ni opterečena ni nešto ekstra očekivala bebu jer na tome već radimo dvi godine pa sam već davno opuštena šta se tiće toga . Ovulacija mi je točna uvjek jer ju mjerim sa aparatićem a i u akciji smo često user posted image . Poslat ću ja svod dragog u ponedjeljak da kupi opet pa ćemo vidjet šta kaže . Sad počinjem biti i pospana u popodnevne sate kad nikad nisam bila i povremeno imam neke jako blage bolčiće pa skoro i neprimjetne kao da ću dobiti svaki tren . Nadam se da će mi uskoro test pokazati user posted image  i da će biti sve ok.

(odgovor članu Suncica*)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: dali sam trudna ?
29.12.2007 19:53:33   
laracroft
Treba kupiti kvalitetan test za trudnocu i uzeti po mogucnosti prvu jutarnju mokracu.Ako ne znate sta je kvalitetno,onda znate sta je skupo hehe.Ja sam uzela najskuplji i nije me iznevjerio,a test sam uradila u WC-u jedne slasticarne,jer nisam mogla docekati da dodjem kuci.Sutradan sam otisla ginekologu koji u prvi mah nije nista vidio,a onda je ugledao gestacijsku vrecicu i to je bilo to.Devet mjeseci kasnije rodio se moj SIN.

_____________________________

Adian 01.02.2007

(odgovor članu dea)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: dali sam trudna ?
29.12.2007 21:54:34   
imran
draga dea zao mi je sto te mozda razocaram, imala sam slicnu situaciju kad sam zeljno cekala dijete, nisam kao ni ti dobila cak15 dana radilo se o cisti na jajniku, mislim da trebas ici ginekologu da bi se rijesila neizvjesnosti

(odgovor članu dea)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: dali sam trudna ?
29.12.2007 23:25:16   
dea
draga imram , cistu nemam sto posto jer sam ju imala prije par godina dva puta i operirana . A zbog toga sam ti kod ginića svaka tri mjeseca na kontroli , zadnji put sam bila  u 6 mjesecu kad sam radila hsg a onda mjesec poslje i opet bila tako na kontroli sve do ove zadnje mjesečnice 24,11. Mada sam cistu imala i operirana i izvađen mi je jedan jajovod , poznati su mi jako ti simptomi ciste user posted image . A  ta cista raste i uoči se lako ...........imam jako dobro-loše iskustvo s tim tako da me to ne plaši da je moguće . Od te operacije zadnje koja je bila prije 10 godina ciklusi su mi redoviti sa učestalim simptomima 5 dana ranije , user posted image  nema a ni simptome nisam imala prije 24,12 tako da imam osjećaj koda mi je user posted image  vještica za ovaj mjesec izostala . U ponedjeljak kupujem test pa ču vidjeti ...........moguće je da mi se pokaže na testu 5-6 dana poslje od datuma kad sam trebala dobiti  (to sam kod nekoga pročitala ). A zadnja solucija je iza Nove godine idem svom ginekologu pa ću biti 100 % sigurna .

(odgovor članu imran)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: dali sam trudna ?
29.12.2007 23:39:23   
baby
To ti je najbolje ja sam radila test navecer i to dva jedan za drugim i nisu bili skupocjeni nego obicni , i oba su mi pokazala da sam trudna , iako nisam vjerovala lijepo sam se spemila i otisla ginekologu da mi potvrdi i od tad sam sigurna da je trudnoca.

Puno sece i zelim ti user posted image

(odgovor članu dea)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: dali sam trudna ?
30.12.2007 9:31:50   
BUBU
ja sam znala da sam trudna gotovo odmah, i kao što sam pisala točno sam znala kad sam imala O (20 dan ciklusa) a 32 dan ciklusa test je bio +. I nakon 10 dana odem doktoru na uzv, kad sam trebala po O biti trudna 5 +2, a otkucaji se još ne vide, što znači da se jajašce ugnjezdilo u maternicu par dana poslije O. Moguće da se tako i tebi desilo i na pregledu ćeš najbolje vidjet šta je.Želim ti user posted image i nadam se da ćeš imatiuser posted image

(odgovor članu baby)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: dali sam trudna ?
31.12.2007 14:59:04   
imran
draga dea nisam mislila na taj oblik ciste, nego vodene obicne ciste koje nastaju zbog nahlade i koje same od sebe pucaju tako da mogu uticati na krvarenje, meni se to zna cesto desiti pa mi kasni po7 do 10 dana. puno srece ti zelim

(odgovor članu dea)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: dali sam trudna ?
31.12.2007 18:06:04   
senoenamine
draga dea...samnom se slicno desilo kad sam prvi put ostala trudna.To se desilo naime 2004 god.u februaru.Vjestica nije dolazila,a ja sam se nadala.Radila sam test za trudnocu sa jutarnjim urinom,naime pokazao je negativno.Kada sam otisla na pregled doktor je ustanovio da sam trudna.Naime,nisu ni testovi 100% sigurni ne kaze se dzaba uradite ih vise puta.Ali tu prica ne zavrsava...Ove godine sam takodjer zadnji put imala 02.11.kako mi je sve uredno razmaka 31 dan,u decembru je nije bilo.Tri dana kasnije radila sam test koji je ispao invalidan,ali gledajuci svoje tjelo osjecala sam promjenu.Grudi su mi kao kante bradavice veoma osjetljive i stalno sam trcala na wc.Kako sam procitala na netu cesce mokrenje je jedan od simptoma trud.medjutim doktor je utvrdio sve i u 8 tjednu sam trudnoce.Savjetujem da poslije nove odes na pregled,drzim ti fige pa javi ishod.Lijep pozdrav i lijepu i uspjesnu novu 2008 godinu......

(odgovor članu dea)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: dali sam trudna ?
1.1.2008 16:36:48   
enisa27
meni je test pokazao tacno nakon 10 dana da sam trudna,ipak pet dana nekad zna da zakasni i zbog nekih drugih uzroka,sacekaj jos malo,sve najljepse zelim......

(odgovor članu senoenamine)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: dali sam trudna ?
1.1.2008 22:13:32   
dea
Drage moje , hvala vam puno svima koje ste mi pomogle . Jutros sam opet radila test i opet negativan , sva sam bila u suzama do ušiju . Nešto poslje testa pritiskalo me je mokrenje stalno uz bolove ko za mengu user posted image  i mislila sam proći će . No ti su se bolovi pojačali sve do popodne dokle više nism mogla ni stajati ni sjesti a ni disati od njih pa me muž odveo na hitnu .....na hitnoj su mi pregledali mokraću i ustanovili da imam povišene leukocite i eritrocite . Dr mi je pregledavala trbuh stiskajući da mi ustanovi odakle bol . Od pustog stiskanja kad sam otišla na wc vidila sam malu količinu tamne krvi . Pošto je nova godina dr. mi je rekla ipak da odem svom giniću sutra jer može biti da je i nemora biti trudnoća . Ovo trenutno šta imam je sve samo mi ne liči na mengu jer je krvarenje jako slabo i još me jako boli , malo manje od jutros jer sam popila tabletu protiv bolova koji su bili neizdrživi .Jednostavno neznam šta da radim , ova hitna nije ni za životinje jer ti ništa ne mogu .neznam zašto mi je krvarenje tako slabo i bolno . Mislim , moguće je da je to menga ali mi je ipak malo ćudna ...................cure nešto se čudno dešava samnom .Sutra neidem na posao pa ću vidjeti kako će mi biti sutra i dali će mi krvariti i boliti . Ako mi bude malo krvarilo i dalje bolilo ići ću doktoru . Šta vi mislite ? Malo bi mi bilo glupo doći na ginekološki pregled sa krvarenjem a pogotovo ako je to normalna menstruacija . Osjećam se užasno da gore ne mogu ........Tu se bar s vama mogu ispričati i jako ste mi drage i olakšavate mi koda ste mi sestre . Hvala vam . user posted image user posted image

(odgovor članu enisa27)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: dali sam trudna ?
2.1.2008 10:11:30   
sabinas
ako sam dobro shvatila,imas povisene leukocite i eritrocite u urinu?Ako je tako,normalno broj leukocita u urinu je 1-2,sto je veci broj,to znaci da ima vise gnoja i da je veca upala mokracnih puteva (vjeruj znam po sebi,imala sam hiljadu puta tako kao ti i zavrsavala na hitnoj,a i med.sestra sam po struci,mada se sasvim nećim drugim bavim sada).To za eritrocite,od silnih grceva misica i bolova mok.mjehura koje ti uglavnom osjetis kao bolove u donjem dijelu stomaka pocinju se javljati eritrociti,a pogotova ako ti je vrijeme menge,mjehur nalijze na maternicu i svaki grc mjehura,grci i maternicu i odatle krv.Svakako otidi ginekologu,ali do tada piji dosta,dosta tecnosti

(odgovor članu dea)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: dali sam trudna ?
3.1.2008 9:14:40   
ismihana
Draga Dea, jako mi je žao što si u N.godinu ušla sa tom brigom i neizvjesnošću. A kakvi su dr., u svakoj zemlji i svakom gradu, ne treba ni pričati... Čast za izuzetke ali generalno se ponašaju grozno. Ja razumijem da je njima sve OK i sve rutina, ali zaista očekujem da mi se posvete i potroše koju minutu vremena i objasne mi šta mi se dešava!
Nemoj da ti bude nezgodno ići ginekologu, bez obzira na krvarenje. Njima je to normalno i nemaju problema sa pregledom. I ja sam prošli put otišla na 2.dan ciklusa i bilo mi je baš neugodno, ali on je to smatrao sasvim normalnim, jer je htio vidjeti da li čišćenje ide normalno (kad sam imala onu 'zamalo trudnoću'). Očito se nešto dešava u tvom organizmu i pod hitno moraš da ustanoviš šta. Zato se spremaj kod dr. a nama onda javljaj šta je bilo!
Sržim ti fige da je sve OK

(odgovor članu dea)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: dali sam trudna ?
5.1.2008 22:39:57   
dea
evo mene k vama . bola sam odsutna tri dana jer sam bila u bolnici na promatranju da vide odakle bol i odakle krvarenje . na žalost još nisu ustanovili šta se samnom zbilo ................koji ludi doktori . Osjećala sam se ko na redaljki , malo ovaj doktor malo onaj pa malo stažisti , šta da vam kažem ko pokusni kunić . U ponedjeljak idem opet na kontrolu i po odpusno pismo u kojem bi trebalo pisati šta mi je bilo . Jedan mi je doktor rkao da je izgleda krvarenje došlo od rasprsnute jajne stanice ....prvi put čujem za tako nešto , a ja se pitam gdje je moja vještica onda . Kako da znam kad mi je ovulacija . Nije dosta šta nisam trudna još me stavilo u sobu sa samim trudnicama da slušam otkucaje njihovih beba .........nemate poima koliko je to teško . eto to je ukratko o mom nestanku u ovih 3-4 dana a u ponedjeljak ćemo viditi šta dalje . Ja mislim da ćemo ja i moj muž na vantjelesnu oplodnji jer nemogu više nadugovlaćiti a i godine lete .

(odgovor članu ismihana)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: dali sam trudna ?
6.1.2008 17:29:42   
maya.irfan
dea, ne zelim da te prepadam nego upozorim.
neznam jesi li iz sarajeva- ako jesi ovdje je stanje s doktorima grozno!
oni koji i jesu super strucni- toliko su prezauzeti da ne znaju kud udaraju!
supruga mog druga je 7 mjeseci imala vanmatericnu trudnocu a kreteni nisu skontali , jedva je prezivjela i odlucili su tuziti doktora!
hocu reci ovdje je najbolje cuti vise misljenja, a privatnici koji se vise posvete i temeljitiji su su nazalost skupi! ipak sto je sigurno- sigurno je i dok jedni gataju i nagadjaju sta ti je,pitaj i druge!!
zelim ti sve najbolje i da sto prije rodis zdravo user posted image !!!!

(odgovor članu dea)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: dali sam trudna ?
7.1.2008 13:02:17   
sexi sejo
Cao moje drugarice. Mozda nisam bas najbolje razumio o cemu pricate. Rado bi se ukljucio u diskusiju ali nesto ne razumijem. Sta je Vjestica? Sve vas voli i pozdravlja vas
SEXI SEJO user posted image

(odgovor članu maya.irfan)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: dali sam trudna ?
7.1.2008 14:15:41   
vaga
Ma sve si ti skontaouser posted image

(odgovor članu sexi sejo)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: dali sam trudna ?
7.1.2008 18:51:18   
Amela V.
Drage moje forumasice, evo da se i ja prijavim.... novi kolacuser posted image
Stvari ovako stoje.... Muz i ja vec 10 mjeseci pokusavamo da je zatrudnim, ali nista. Isli smo doktoru obadvoje i sve je ok. Kazu stres. Mogu i da povjerujem. U januaru prosle godine smo se preselili u Ameriku, muz je potpisao ugovor sa UN-om privremeno (4 godine), pa smo se preselili. Tako da doktori kazu, promijeniti kontinent nije mala stvar, adaptacija i sve to.
user posted image  mi je bila redovna svaki mjesec, ganjali smo plodne dane i opet nista. Svaki put nekoliko dan pred user posted image  sam imala PMS, otecene i napete grudi, bolovi u donjem dijelu ledja, glavobolja..... Zadnja user posted image  mi je bila 04.12 i jos uvijek nisam dobila. Svaki put kad odem u wc sva se ukocim, kontam ima li ili nema. JESAM LI TRUDNA????? Jos uvijek nisam skupila hrabrosti da uradim test, poslije toliko uradjenih testova, strah me je. Nikakvih simptoma nemam (PMS nista) osim sto sam malo umorna i cesto idem na wc, cak i nocu u zadnjih par dana. Sta vi mislite o tome?
Puno vas pozdravljam i saljem vam prekookeanske poljupce. user posted image

(odgovor članu vaga)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: dali sam trudna ?
7.1.2008 19:14:23   
enisa27
Samo strpljivo i sve ce biti ok,ako Bog da,,,,
mislim da je za test ipak rano,pa cak i onaj najbolji,sacekaj jos malo,jer nekad mi zene smo takve same sebi umislimo da imamo odredjene simptome
meni je test pokazao nakon deset dana da sam trudna,mada nekih simptoma narocitih i nisam imala,osim kasnjenja ,
sve najbolje ti zelim,inshaallah da bude to cemu se nadas,a ukoliko i ne bude,ne sikiraj se,10 mjeseci nije dug period da bi se trebala sikirati,sve ce to biti ok
puno pozdrava preko okeana

(odgovor članu Amela V.)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *