|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Fitness Centar
7.6.2009 22:02:35   
Ilhana RR
Drage moje, kao prvo nadam se da je tema na pravom mjestu, ipak je ovo za ljepotu ;)

Pricala sam, ustvari pricao je moj muz sa jednim od vlasnika Fitness Centra u Sarajevu i rekao mi je ako ima najmanje 5 zena sa RR dobice 20 KM popusta po clanarini mjesecno, znaci umjesto 50 KM mjesecno clanarina svim clanicama RR ce biti 30 KM.

Fitness Centar  je extra, nema muskaraca koji se takmice koji ce vise tezine dici i bodybuildera. Treneri su profesionalci i po zelji se mogu organizovati razni treninzi kao plesni aerobik koji je extra.

Centar se nalazi u Vistafonu i opremljen je najnovijim aparatima za treniranje.

Sve hanumice koje zele da treniraju neka se jave meni preko pp ili na facebooku radi podataka da dadnem vlasniku pa da on zna koje ste.

Ja dok budem dole ako Bog da planiram trenirati bar tri puta sedmicno.


< Poruku je uredio Visnja RR -- 8.6.2009 0:47:53 >


_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Fitness Centar
7.6.2009 23:00:47   
Ilhana RR
Jao pa zar nece niko?

< Poruku je uredio Visnja RR -- 8.6.2009 0:48:11 >


_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Fitness Centar
8.6.2009 0:58:25   
veeseelaa
a ko je vlasnik?

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Fitness Centar
8.6.2009 1:08:17   
milenium
nismo svi iz sarajevauser posted image šmrc...

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Fitness Centar
8.6.2009 8:53:44   
Ilhana RR

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

a ko je vlasnik?



Dzevad Ademovic, a drugi neznam kako se zove znam samo da je njegova sestra bliznakinja ;)




_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Fitness Centar
8.6.2009 23:16:45   
Ilhana RR
malo samo da ozivim temu za ove koje nisu vidjele ;)

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Fitness Centar
9.6.2009 0:14:46   
delfin
Ilhamna, posalla sam ti pp, ako nis vidjela
Ja sam definitivno za, ali nažalost tek mogu od 27.06.
Pogotovo me interesuje taj plesni aerobik :)

_____________________________

16.05.2010 Napokon je stigla naša najveća sreća- mamino sunce :)
19.08.2011 stigla je i mamina princeza :)

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Fitness Centar
9.6.2009 11:47:10   
Visnja RR
ja inace nisam za vjezbe na spravama... uvjek sam to smatrala nezdravim...
ali aerobik sa raznim elementima je odlican izbor svake zene...
dok sam isla na aerobik u III gimnaziju imali smo sljedeci program:

HI-LOW
Je kombinacija periodično smjenjujućih koraka visokog (high ili hi) i niskog (low) intenziteta. Prema Špehar-Podvorac hi koraci su sve vrste pokreta u kojima su u jednom trenutku obje noge u zraku, npr. trčanje u mjestu, trčanja po prostoru, sunožni skokovi, makazice, raznožno-sunožni skokovi, itd...
Low koraci su sve vrste pokreta u kojima je uvijek jedna noga u kontaktu sa tlom, npr. križni korak, osnovni korak, V korak, dodir-korak, odnoženja, itd... Trajanje je oko 30 min., nakon čega slijede vježbe jačanja cjelokupne muskulature (total body toning) ili samo izoliranih mišićnih skupina (local body toning). Sat se obavezno završava statičkim istezanjem i opuštanjem cijelog tijela sa posebnim akcentom na prethodno angažirane mišiće.

STEP aerobik
traje od 30 do 35 min. Izvode se low koraci na klupici. Zagrijavanje može da traje 5 - 8 min. i obično se radi o kombinacijama jednostavnih koraka na tlu. Nakon zagrijanosti nožnih zlobova postepeno počinjemo s radom na stepu. Većinom primjenjujemo intervalnu metodu rada. Glavni dio traje 20-30 min. Nakon glavnog dijela slijedi faza hlađenja (cool down) koja može biti na stepu ili na tlu, te možemo primjeniti istezanje. U drugom dijelu sata slijede vježbe jačanja muskulature - body toning ( s pomagalima kao što su lopte, bučice ili palice te step, ili bez njih), ili BTLS (bedra, trbuh, leđa, stražnjica). Ponekad i pilates klasični ili na lopti (fit ball). Sat se završava s fazom opuštanja, te obaveznim istezanjem.
 
FATBURNING  (ovo je da jezik isplazis do poda user posted image )

je program koji se sastoji od više cjelina sa produženim trajanjem prvog, kondicijskog ili aerobnog dijela sata. Koriste se uglavnom low koraci, gdje se može primjenjivati prvih 15 min high low aerobic, te drugih 15 min new body aerobic
( bučice), te 15 min step aerobic, tako da prvi dio mora trajati više od 35 min. da bi došlo do boljeg i bržeg sagorijevanja masnih naslaga. Ne moramo primjenjivati cool down jer nakon dužeg rada slijedi pauza od 3 min te vježbe opuštanja i obavezni stretching 10 min. Vrlo često se rad u drugom dijelu nastavlja odmah bez pauze kako bi se održao postojeći intenzitet vježbanja.

Conditioning
Conditioning je program gdje se u prvom dijelu sata primjenjuju low koraci na stepu s dodatnim opterećenjem. Zagrijavanje može biti na tlu sa postepenim penjanjem na step, te dolazi do povećanja intenziteta. Koristimo intervalnu metodu rada. Glavni dio traje 20 - 30 min. Nakon glavnog dijela slijedi cool down s snižavanjem pulsa, te pauza. Nakon pauze slijede vježbe za jačanje muskulature ili čak pilates klasični ili na lopti.

NEW BODY 
je aerobik gdje u prvom dijelu koristimo bučice od 0,5 do 2,0 kg .
Zagrijavanje traje 5 do 10 min. s laganim koracima, bez rekvizita, te slijedi glavni dio sa bučicama sa postepenim povećanjem intenziteta U ovom programu koristimo kontinuiranu metodu rada. Nakon glavnog dijela slijedi cool down s snižavanjem pulsa. Slijedi pauza od 2-3 min., te vježbe za jačanje muskulature ili program BTLS-a, te klasični pilates. Nakon drugog dijela sata slijedi opuštanje i obavezni stretching 5-10 min.


BODY SCULPT
je program gdje cijeli sat radimo sa utezima za ruke. Primjenjujemo kružnu metodu rada. U prvom dijelu koristimo lagane vježbe s bučicama s kombinacijom low koraka 20 do 30 min, te nakon prvog dijela slijede vježbe za jačanje muskulature u stojećem položaju, te na tlu s bučicama 20 do 30 min. Kao završna faza slijedi statički stretching u trajanju 5 do 10 min.
 
Tae-bo
je aerobni program s primjenjenim pokretima borilačkih vještina.
Zagrijavanje traje 5 do 10 min, a nakon toga slijedi jako zahtjevan i visok intenzitet koji traje 20 do 30 min, te cool down. Potom ide pauza od 2-3 min., te drugi dio sata usmjeren na total body toning ili BTLS ili vježbe za jačanje muskulature drugih mišićnih grupa u trajanju od 20 do 30 min. Naravno, na kraju sata slijedi istezanje svih mišićnih grupa sa akcentom na mišiće koji su posebno bili angažirani u toku prethodna dva dijela sata aerobika.

Pilates
je metoda oblikovanja tijela sa jedinstvenim sistemom vježbi istezanja i snage sa ciljem jačanja i oblikovanja mišića, ispravljanja držanja tijela, povećanja gipkosti i ravnoteže, te ujedinjenje uma i tijela. Prvih 5 minuta je uvođenje u rad obično dinamičkim, te statičkim istezanjem, a potom slijede vježbe na tlu u trajanju od 40 do 50 min. Moguće je vježbati i sa rekvizitima kao što su: palice, bučice ili loptice. Završna faza je opuštanje i lagani stretching 5 do 10 min.

Pilates na lopti
(fit ball) je program koji se izvodi sa i na velikim medicinskim loptama. Cijeli sat se vježba sa loptom.. Primjenjujemo prvih 5 do 10 min dinamički, te statički streching, a potom slijede vježbe na tlu u trajanju od 40 do 50 min. Na lopti je također moguće koristiti i bučice manje težine. Slijedi statički stretching 5 -10 min.

Body tehnika
Je tzv. "domaća” varijanta Pilates-a. Utemeljitelj Body tehnike je mr Ana-Marija Jagodić-Rukavina iz Zagreba koja je, poštujući sva načela Pilates vježbanja, uvela neka nova pravila u respiracione cikluse, te u samu tehniku izvođenja vježbi. Body tehnika sadrži tzv. pripremne vježbe za osvješćivanje tijela, testove pokretljivosti i snage konkretnih mišićnih grupa, body vježbe po zonama za revitaliziranje i energiziranje organizma, te pojedinačne body vježbe bez i sa rekvizitima. Interesantno je da je Body tehnika dinamična aktivnost umjerenog intenziteta koja uključuje i aerobnu komponentu.

Aero Mix
je program u kojem primjenjujemo kombinaciju više različitih programa. U prvom dijelu sata može se kombinirati high low, new body, step, conditioning, tae-bo i sl. Slijedi pauza, a u drugom dijelu vježbe za toniziranje mišića kao pilates, pilates na lopti ,BTLS, body toning i sl. I na kraju radimo stretching 5 do 10 min.



< Poruku je uredio Visnja RR -- 9.6.2009 11:48:45 >


_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Fitness Centar
9.6.2009 11:49:47   
Visnja RR
pitaj gazdu jel se radi po ovom programu ...ako da onda vrijedi otici...

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Fitness Centar
9.6.2009 14:09:18   
Ilhana RR
Haj raspitat cu se Visnja, znam da pilates imaju i Tae-Bo. Znam isto da mi je zaova rekla da imaju plesni aerobik i da je extra jer ona ide na to. Al pitam za te ostale

Sto se tice za cuvanje djece kaze do sad nije imao potrebu jer ove sto treniraju ostave djecu u igraoni pored, sad neznam ja jel on misli na pravu igraonu ili je neko igraliste za djecu. Ima tu i restoran isto, kaze cesto je vidio muzeve od zena tu ;)

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Fitness Centar
10.6.2009 0:10:50   
tea lana
i ja sam za,definitivno

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Fitness Centar
13.6.2009 23:28:49   
Ilhana RR
hej drage, nisam stigla ranije da vam javim...

evo copy od poruke sto mi je on poslao na to sto je Visnja spominjala...

napisi ti tvojim tetama ovako, Dzana je prvi magistar u BiH bas na aerobicu, pored nje tu je Sabina, Reebok licenca. Jasmina, prof. atleticar ona plava kratko osisana. Irma Balijagic je tu kad nema meceve itd. sto se tice osoblja s njima u gradu nemoze niko, al fakat.

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Fitness Centar
14.6.2009 23:00:49   
Visnja RR
reci ti tom tvom jaranu , nismo mi TETE user posted image

a drago mi je da radi odlican tim jer mi se zaista nedaju pare na neke "nazovi" trenere... najvjerovatnije se i ja pridruzujem...

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Fitness Centar
14.6.2009 23:03:29   
Ilhana RR

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

reci ti tom tvom jaranu , nismo mi TETE user posted image

a drago mi je da radi odlican tim jer mi se zaista nedaju pare na neke "nazovi" trenere... najvjerovatnije se i ja pridruzujem...


hehe ma on i zenu svoju tako zove ;) i mene jer njega djeca nesmiju da mi kazu ti nego teta ilhana hahaha =)

A odlican im je team trenera... trenutno nagovara ovog jednog sto treba da zavrsi faks sad na ljeto ako Bog da da pocne i on da drzi nesto ali mu zena neda haha...

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Fitness Centar
14.6.2009 23:04:56   
Lulu_
joj pucam od ZAVISTIuser posted image
boze gdje ja zivim???
mi samo imamo indijce u ovoj zenici

_____________________________

Naomih 27.03.2008 9.41 hm...

I''''m Starting With The Man In,The Mirror,I''''m Asking Him To Change His Ways,And No Message Could Have
Been Any Clearer,If You Wanna Make The World,A Better Place,Take A Look At Yourself, And,Then Make A Change

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Fitness Centar
15.6.2009 11:15:29   
M kao Mama
I ja sam za, računjte me, ako se odlučite da idemo grupno, što da ne, 

(odgovor članu Lulu_)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Fitness Centar
15.6.2009 18:03:05   
juni
Ja vec idem u Zetru( najblize mi je, idem pjeske)  kod Lejle i placam 35 km 3x sedmicno. Za mene je ona profesionalac i uvijek se zabavim na njenim aerobic treninzima. Volila bih da imam drustvo, pogotvo nekog od mojih dragih RR forumasica pa ko zeli moze mi se pridruziti.

_____________________________

EMIL,7.9.2008.

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Fitness Centar
28.6.2009 0:15:26   
delfin
Hej "cure" je ste li krenuli na ovaj fitness. Ja se evo vratila sa godišnjeg, pa bih da krenem :)

_____________________________

16.05.2010 Napokon je stigla naša najveća sreća- mamino sunce :)
19.08.2011 stigla je i mamina princeza :)

(odgovor članu juni)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Fitness Centar
28.6.2009 0:19:31   
Ilhana RR
evo pricala sam sa ovim gazdom i rekao je ako vi hocete i ima vas oko 15 zena moze on napraviti posebno nesto samo za ove sa rr, da niko drugi nemoze biti na tim treninzima i da bude tri puta sedmicno ili tako nesto... pa mi javnite...

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Fitness Centar
28.6.2009 0:32:07   
tea lana
Ja sam za,valjda cu stici bar dva puta u sedmici

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Fitness Centar
28.6.2009 0:56:52   
M kao Mama
Na žalost Mia, ja ne mogu na Ciglane baš mi je daleko, ali ako ništa mogu na Otoku ili na MOjmilo. Vrijeme je za promjene, juhuhuhu, samo ne znam do kada će me držati ova želja, hahahaha, hajte žene da zajedno treniramo, molim vas

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Fitness Centar
28.6.2009 2:34:56   
delfin
Ja sam za, i mogu početi odmah :)
Ovo i jest na skoro na otoci, meni je blizu :) što se tiče termina, meni nije bitno jesu li otvoreni ili zatvoreni, voljela bid samo da ima taj plesni aerobik. Ja volim plesati pa mi onda nije dosadno, kao n aklasičnim vježbama.

_____________________________

16.05.2010 Napokon je stigla naša najveća sreća- mamino sunce :)
19.08.2011 stigla je i mamina princeza :)

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Fitness Centar
29.6.2009 21:32:52   
delfin
Ilhana, poslal sam ti pp

_____________________________

16.05.2010 Napokon je stigla naša najveća sreća- mamino sunce :)
19.08.2011 stigla je i mamina princeza :)

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Fitness Centar
2.7.2009 15:01:52   
delfin
joj, ja bih na taj plesni aerobik user posted image

_____________________________

16.05.2010 Napokon je stigla naša najveća sreća- mamino sunce :)
19.08.2011 stigla je i mamina princeza :)

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Fitness Centar
2.7.2009 15:04:08   
tea lana
IMa li nam sta od ovog fitnesa 

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli da odbijate svoju bebu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *