|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Hrkanje
15.12.2007 13:06:16   
Monia
Dali ste se susrele sa fenomenom koji upraznjavaju vecinom muskarci a zove se HRKANJE'?Pa to je strasno...dovodi do ludila,do bijesa,do prijetnji(naravno u sebi),....na kraju selidbe u drugu sobu.A onda dode jutro,on naspavan,sa osmjehom na licu,nevinog pogleda izusti: pa,ljubavi gdje si mi ti...  E,onda bi ga iskasapila.Imate li vi taj problem,koliko cesto i dali postoji nacin da se rijesi? Naravno,preskocite cvrkutanje,zvizdanje,gurkanje,Hrko-stop.....HELP

< Poruku je uredio MaryamAmina RR -- 27.1.2009 10:25:46 >
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: HRKANJEEE
15.12.2007 13:28:44   
Azure
user posted image user posted image user posted image bas si me nasmijala. Upravo jutros mi kaze muz kako ja hrcem cim spustim glavu na jastuk. Do prije godinu dana to je bila njegova privilegija. Ali sreca ne cesta. Hrkao je jedan period kad je imao jako pun posla pa je cesto bio neispavan. Nije bilo sanse da pogledamo film skupa. On bi zahrkao nakon par minuta, ali onda belaj meni. Jer u pravilu bi prvo zaspao on pa tek onda ja, a tada nisam mogla oka sklopiti.user posted image I onda sam se prisjecala savjeta koje sam nekada u zivotu cula tipa cuckaj ustima pa ce prestati, pa zvizni mu na uho islicno. Bilo mi je ispocetka smijesno, ali sam onda pocela da ga laktom u snu bockam. Tada bi se pomjerio i prestao hrkati neko vrijeme. Ludnica.
Eh sada mu vracam milo za drago. Ma salu na stranu. Zaista kaze mi da hrcem i to jako. Vrlo cesto i mojoj curici na uho, pa me onda on drmne da se probudim. No ja vec slijedece sekunde opet zahrcem. Grozno. Ali to je zbog neispavanosti. Mama mi kaze da je sinoc prolazila pored sobe i cula da nesto pisti. Usla je da vidi sta je da  se ne bi beba probudila. Kaze otkrila na kraju da sam ja pistala, a moja princeza pored mene spavala i nije se ni pomjerila. Ma ismijali smo se jutros na sabahu. Sta cu tako je. Dok ne prodje ovaj period budjenja mace po noci i ranog ustajanja zbog posla moj muz me mora trpiti.user posted image


_____________________________

Nasa princeza je rodjena 3.9.2006, a mladja princeza i princ rodili su se 29.12.2009.

(odgovor članu Monia)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: HRKANJEEE
15.12.2007 13:39:45   
Okarica
Moj muž toliko hrče da je to katastrofa. Dok je čitam pred spavanje, on već spava ali ne hrče. Međutim, čim ja utonem u duboki san, probudi me užasno hrkanje. Interesantno, Monia, da si baš danas postavila ovu temu. Ja sam ti sinoć užasno loše spavala zbog njegovog hrkanja, čak sam ga okretala na krevetu što baš i nije divno iskustvo, obzirom da ima 100kg. Ono što je interesanto, on je ustao jutros u 8h sav happy, a ja sam jedva ustala u 10,30 i to skršena. user posted image

(odgovor članu Azure)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: HRKANJEEE
15.12.2007 13:42:18   
Suncica*
E mi se stalno prepiremo ko je taj hrkac u nasoj sobi. Da li sam to ja ili Dragan. Oboje smo isrpljeni i umorni, on sada pred Novu godinu ima jako mnogo posla i vidjamo se u prolazu.
Na kraju mi se dete razbolelo, pa je pocela i ona. Onda verovatno sada hrcemo horski, mada mi muz stalno govori kako ce da me snimi, pa cu valjda prestati da ga drmusam po celu noc..
Hihih. Sta me briga, neka snima, samo neka on prestane..user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Azure)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: HRKANJEEE
15.12.2007 15:25:35   
Monia
Kao sto vidim imamo sjajna iskustva,a bice jos ,samo dok vide temu.Ali,zene drage...kako to rijesiti? kod nas je bilo u jednom periodu hrkanje--sa razumjevanjem ( zbog puno rada,iscrpljenosti,ne spavanja ...) no, to prode,dovede se sve u red,a hrkanje se bjesomucno nastavilo i preraslo u hrkanje( ma to je neko dao jako lijep izraz-vjerovatno neko musko,jer to je rika..valjda ili..) dakle u hrkanje bez razumjevanja.I sad..ko vampir..u gluvo doba noci,zakrvavljenih ociju i sa pomislju na uzasne stvari,bauljam po kuci i cekam da se dogodi cudo.Ako se ne dogodi uskoro...hmm,mislim da cete citati u novinama clanak sa velikim naslovom ZAKLALA GA NA SPAVANJU a bili su tako lijep i sretan par---steta.Pa vi izvolite i nemojte tragati za rjesenjem.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Suncica*)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: HRKANJEEE
15.12.2007 18:45:26   
tata
Drage moje, dugo sam se spremao da nešto o ovmo problemu napišem....bar u korist onih koji stvaraju te probleme...a u koje, na žalost spadam i ja!
Naime, postoji određen broj kategorija hrkača...a i razloga zašto se ti ljudi zovu hrkači.
Moja osobna gospođa ima stravičan problem kako da u toku noći ugasi "melodičnost" koja je održava budnom, pa i po cijenu da mi zaustavi disanje...bez razmišljanja o posljedicama. Ona bi mene tada odležala hladno...Sremska Mitrovica, Lepoglava, Zenica...svejedno....a ja si stvarno ne mogu pomoći.
Međutim...vremenom sam otkrio kategorizaciju hrkanja:

Kat. 1: Pušači. Dovoljna količina nočnih cigareta uslovljava da ti se jednostavno disanje totalno poremeti čak i u budnom stanju kad možeš kontrolisati to, a o snu da i ne govorim...

Kat. 2: Piće. Koje definitivno vuče i cigarete, i od kojih ti respiratorni trakt odumre, i ti pojma nemaš kako uopšte dišeš, a o spavanju...bezveze i pričati. (srećom, sa ovom kategorijom nemam problem jer sam piće davno ukinuo iz svog života)

Kat.3: Umor. E to je nešto što mora imati opravdanje, i zbog čega niko ne treba da se opravdava.
--------------------------------------------------------------------
Kad bi čovjek htio sebi dobro, poradio bi na ovome, i sigurno bi drastično smanjio probleme sa hrkanjem, koji su opet problemi suprotnog spola...a ne tvoji.
Ja u ovom momentu za sebe nemam rješenje, jer sam vezan za cigarete (kako sam lijepo izbjegao riječ: pušim) a takođe radim takav posao da zaista budem umoran, ali daleko od toga da to ne želim rješiti, ne zbog sebe koliko zbog...hm...mame.

No, isti problem imate i vi, drage dame, stoga ajte da zajedno pokušamo rješavati zadatu temu. Ne koljite svoje muževe, sumnjam da ćete slijedećeg naći a da je bešuman!!!

Vaš TATA

(odgovor članu Monia)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: HRKANJEEE
15.12.2007 21:26:24   
lejlašh
Mislim da ti je najbolje rješenje nabaviti čepiće za uši, probaj u apotekama, znam da su bili čepići protiv buke i da su bili djelotvorni. Ja sam pokušavala i sa trljanjem leđa mužu, čak mu nekada začepim i nos dok ne prestane. Srećom moj je podnošljiv, izuzev kad je preumoran.
Sretno i javi je li nešto upalilo.

(odgovor članu tata)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: HRKANJEEE
16.12.2007 11:26:23   
Azure
Ma gledala sam neku reklamu na TV-u. Ali ne mogu se sjetiti da li su to bile tablete ili neka stipaljkica za nos (bez zeze). Kazu garantuje miran sanuser posted image . Pa sad ne znam mozda provjeriti u apoteci. 

_____________________________

Nasa princeza je rodjena 3.9.2006, a mladja princeza i princ rodili su se 29.12.2009.

(odgovor članu lejlašh)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: HRKANJEEE
16.12.2007 15:29:37   
Monia
Da,to je bila reklama za tako zvani HRKO_STOP,no isprobano i dokazano da od toga nema nista...

(odgovor članu Azure)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: HRKANJEEE
16.12.2007 15:34:14   
Emina*
Zdravo,ja sam vamnova,al et da se ukljucim u ovu diskusiju.
Taj hrkostop nista ne pomaze,vjerujte,vec je isprobano..
Nego ti probaj cepice sebi u usi da stavis user posted image
Sretno i javi.......

(odgovor članu Monia)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: HRKANJEEE
16.12.2007 15:37:42   
Monia
Ma bavim se tom mislju jako dugo,ali neznam kako onda da rijesim jutarnje budenje,s obzirom da ustajem u 6.30.?

(odgovor članu Emina*)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: HRKANJEEE
16.12.2007 15:49:42   
Emina*
Eh,to vec postaje malo tezi problem..
Skontam nesto,pa ti javim...

(odgovor članu Monia)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: HRKANJEEE
17.12.2007 9:08:18   
budućamama
Ne koljite svoje muževe, sumnjam da ćete slijedećeg naći a da je bešuman!!!


user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Emina*)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: HRKANJEEE
17.12.2007 9:43:20   
Azure
Dobro nam dosla Eminice user posted image

_____________________________

Nasa princeza je rodjena 3.9.2006, a mladja princeza i princ rodili su se 29.12.2009.

(odgovor članu Emina*)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: HRKANJEEE
17.12.2007 10:00:20   
Blue rose RR
Ups,ja nemam, pardon MI nemamo te probleme, toliko imamo čvrst san tako da nemamo pojma da li hrčemo.
Šalim se, još uvijek nismo počeli hrkati.
Doduše u kući samo mužek puši...cigarete, niko ne pije alkohol, a umor....mislite na ono kada sve živo boli, pa i duh, a sssppppaaaaaaava vam se....ma ne.
To je meni normala, svaki dan.

A ima u ovoj knjižari na ćošku, kod Prušćakove ulice, sprava koja se zove HRKOMLAT.
NEKAKVA SPUŽVA, IMA RAZNIH BOJA, OMOTANA NA JEDNU DRVENU DRŠKU...

Nemam pojma kako se koristi. Možda ima upustvo.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Jesam bezobrazna.user posted image

(odgovor članu Azure)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: HRKANJEEE
17.12.2007 12:50:54   
makana
ima uputstvo
znam, jer sam od kolege s posla dobila na poklon jer sam jedno jutro (koje je na sreću bilo jedino) ustala skršena nakon neprospavane noći usljed muž puž hrkanja
ima tri opcije
ukoliko se radi o hrkanju manjeg intenziteta udariti jednom lagano po glavi
ukoliko se nastavi i pojača udariti kontrolisano nekoliko puta
ako ne prestaje i hrkanje je veoma jako onda nekontrolisano udarati svom jačinom dok hrkanje ne prestaneuser posted image
nikada ga nisam upotrijebila, služi almedini da se igra

_____________________________

strpljen - spasen

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: HRKANJEEE
17.12.2007 13:06:31   
Blue rose RR
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Prava si.

(odgovor članu makana)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: HRKANJEEE
17.12.2007 18:08:30   
Hamos
Sve je lijepo receno jos kad bi kod mog hairlije upalilo, bilo bi jos ljepse. Ja mu kazem okreni se na stranu, a on se samo nasmjesi i umjesto da cijelo tijelo okrena na jednu od dvije strane on samo pomakne glavu,nekada lijevo, a nekada desno zavisi sta mu nije prevelik napor u snuuser posted image
Jednom sam cak 15 minuta snimala to silovito ''hroktanje'' na mobitel i jedva cekala da svane da mu to pustim. Kada je cuo, komentar je bio : '' je li ti to tako sada mobitel zvoni, super hroktanje. Bas je strava. ''
Ni danas ne vjeruje da tako zvuci kada spava snom pravednika.user posted image

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: HRKANJEEE
17.12.2007 20:43:40   
Monia
mA ZNAM SVE,OBRNI-OKRENI,LIJEVO-DESNO...MA NISTA,HRCE KO BLESAV U SVIM POLOZAJIMA.sAD SAM NARUCILA NEKI SPREJ...PA CU JAVITI UCINKOVITOST.

(odgovor članu Hamos)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: HRKANJEEE
2.1.2008 10:26:49   
kiša
Mozda ja spavam "ko top" ili nisam cula da moj dragi hrce. Hvala Bogu,sad zasad je tako a sta ce kasnije biti ko zna,mozda mi zatreba taj hrkomlat ili cak njemu heheheuser posted image

(odgovor članu Monia)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: HRKANJEEE
22.5.2008 12:51:38   
Bubelino
pa drage moje dame i damci i ja sam nova na ovom forumu a tema me odmah privukla user posted image naravno zbog zajedničkog nam problemauser posted image
obzirom da moj hairlija kada je umoran hrrrrče, a ja imam lagan san i ni po koju cijenu ne mogu zaspati, non-stop ga dozivam da se okrene na stranu, jedne prilike nakon što sam ga tako dobro izokretalauser posted image , podiže se on onako sav u bunilu i pita me ˝pa gdje ću sada˝- ma bilo je user posted image user posted image user posted image
P.S. možda i ja nabavim taj hrkomlat pa kome zatreba- njemu ili meniuser posted image user posted image

(odgovor članu kiša)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: HRKANJEEE
29.10.2008 3:53:56   
Zoe
Ja sam to sredila na slijedeći način: pođem kunjat prije muža user posted image user posted image  
mada je on prava dobrica, kaže da mu  moje hrkanje tako slatko zvučiuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Bubelino)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: HRKANJEEE
29.10.2008 8:46:47   
emy
imam i previse iskustva u hrkanju mm
to je uzas jedan
prelazi granice insanskog
probali sve,
i jedini izlaz su  cepici ili ako uzmeno u obzir ove katove gore
demonstrativni prelazak sa jastukom  u drugu sobu
ali cepici provjereno najbolji
treba vremena da se naviknes ali kod mene pale
nisu ni skupi
2 KM

(odgovor članu Zoe)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: HRKANJEEE
23.8.2010 10:03:33   
rose
ma mm se ne zali...ali mene uzasno zaboli grlo...naravno od vlastitog hrkanja...pa ja samu sebe probudim nekad...fakat ne znam sta da radim...hrkala sam ja i prije trudnoce ali se ne sjecam da me grlo od toga bolilo...ili je mozda od onog mlijeka iz frizidera kojeg sam sinoc pila user posted image  ali kad mi rece da komsije zatvaraju prozore kad krenem hrkati mogu misliti kako je strasno...a on me cak ni ne budi...mada ga znam prepasti kad pomisli da se gusim user posted image  ako ko ima kakav pametan savjet javite user posted image user posted image

_____________________________

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu emy)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: HRKANJEEE
23.8.2010 12:54:55   
veeseelaa
mm ne hrče a ni ja, u trudnoći sam znala hrknuti user posted image user posted image  al dr mi je rekao da je to sasvim normalno


_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *