|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Kako do ženske bebe?
26.1.2009 13:07:06   
bibe
imam dva decaka jedan ima sedam a jedan pet godina.imam zelju za jednu devojcicu!!!!molim pomozite mi sa vasim iskustvama!unapred fala.inace ja sam novi clan i sam iz makedonije!

< Poruku je uredio malena27 RR -- 29.7.2010 12:43:48 >
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Kako do zenske bebe?
26.1.2009 13:27:13   
batterfly
Draga Bibe,

i ja imam dva djecaka i najsretinija sam zbog toga...
najsretinija sto ih imam,
i sto su mi zivi i zdravi,
najsretnija jer s njima uzivam svaki dan,svaki trenutak,
najsretnija sto ih iz dana u dan gledam kako rastu,kako se igraju...
Najsretnija sam sto mi je Bog podario mogucnost da budem majka,
....
Prema tome,samo cu ti dati savjet,da ukoliko zelis trece dijete,
zeli da je zivo i zdravo,a najmanje da ti bude bitno to sta ce biti......,
djecak ili djevojcica,svejedno....Zar ne uzivas sa svojim sinovima??'
Ako je sudjeno da bude djevojcica,bit ce....Niko od nas na to ne moze utjecati,nit je kad mogao....
Ali da bi ti ta zelja za djevojcicom,pala na drugo ili trece mjesto,a na prvo postavila zelju da bude zivo i zdravo,malo "proseci" po forumu,po "cekaonici"i "vjesticama" ,pa ces videti da to sto ti zelis je najmanje bitno.......


LP


< Poruku je uredio Vedica RR -- 30.1.2009 10:07:27 >

(odgovor članu bibe)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Kako do zenske bebe?
26.1.2009 13:44:37   
meedic
Draga bibe, zaista ne mogu a da ne odgovorim na tvoje pitanje. Tuzno je to sto pitas. Tvoje pitanje je totalno pogresno placirano. Dragi Bog ti je sve podario, a ti trazis da ti izaberes pol djeteta. Da si samo procitala par naslova na ovom forumu, nebi ti palo na pamet da postavis takvo pitanje. Jesi li ti svjesna da postoje milioni zena, bracnih parova, koji nista vise na zivotu nebi usrecilo nego da osjete kako je nositi malu bebu u sebi, kako je postati roditelj, koji bi sve za to dali. Izvini ako sam gruba ali ovo tvoje pitanje osjecam kao provokaciju i molim Boga da otvoris oci pa da pogledas malo oko sebe.

< Poruku je uredio Vedica RR -- 30.1.2009 10:07:40 >

(odgovor članu batterfly)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Kako do zenske bebe?
26.1.2009 13:46:40   
MELLI
Mishka svaka ti čast na ovakvom postuuser posted image user posted image user posted image .Zaista bi svako trebao posjetiti naše hrabre forumašice u čekaonici i shvatio bi kolika je vrijednost i dar imati dijete.
Neka se forumašica koja je otvorila temu, ne naljuti i ne nađe uvrijeđena, ali stvarno, pol bi trebao biti posljednje o čemu bi majka trebala misliti.

U svakom slučaju želim ti da ostaneš trudna,rodiš zdravo dijete pa neka ti bude žensko.user posted image

< Poruku je uredio Vedica RR -- 30.1.2009 10:08:01 >

(odgovor članu batterfly)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Kako do zenske bebe?
26.1.2009 13:48:39   
M kao Mama
Znate kako kažu, tuđa ruka svrab ne češe, mislim da žena nije ništa loše mislila, da nije prošla po formumu, da nije zašla u njegove najmračnije i janbolnije kutke, da ne zna koliko žena ovdje svaki dan pati što ne može biti majka, ali sve to nije razlog da se baš ospe paljba na nju. Sjećam se da sam i ja ovako jednog 9. januara prošle godine upala na ovaj forum s nekim hy pitanjem. Ne sjećam se kakve su reakcije bile, ali vjerovatno se neko pitao otkud sad ova s ovim pitanjem. Njega je greška što nije upućena.

< Poruku je uredio Vedica RR -- 30.1.2009 10:08:12 >

(odgovor članu meedic)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Kako do zenske bebe?
26.1.2009 13:51:33   
proljeće
IZVORNA PORUKA: meedic

Draga bibe, zaista ne mogu a da ne odgovorim na tvoje pitanje. Tuzno je to sto pitas. Tvoje pitanje je totalno pogresno placirano. Dragi Bog ti je sve podario, a ti trazis da ti izaberes pol djeteta. Da si samo procitala par naslova na ovom forumu, nebi ti palo na pamet da postavis takvo pitanje. Jesi li ti svjesna da postoje milioni zena, bracnih parova, koji nista vise na zivotu nebi usrecilo nego da osjete kako je nositi malu bebu u sebi, kako je postati roditelj, koji bi sve za to dali. Izvini ako sam gruba ali ovo tvoje pitanje osjecam kao provokaciju i molim Boga da otvoris oci pa da pogledas malo oko sebe.


potpisujem

< Poruku je uredio Vedica RR -- 30.1.2009 10:08:23 >

(odgovor članu meedic)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Kako do zenske bebe?
26.1.2009 13:52:01   
tikica_69
Zaboga, pa zena je samo trazila savjet ineki suvisli odgovor. Pa i ja bi radije djevojcicu jer imam dva djecaka i tko kaze da ne uzivam i njima i da nisam sretna i bogu zahvalna sto su kraj mene. Uzivam i svaki dan zahvaljujem bogu sto ih imam i obozavam ih i dajem ih sve, ali da sad ne bi radije curicu, bih.
No, sto bude, ako bude bit ce. I da postoji tajni recept za curicu, probala bih ga.
Uopce ne razumijem sto ste je sirotu toliko napale user posted image
I tuzno je to, sto uopce niste procitale sto je zena pitala, tuzno je to sto vam treba toliko malo da nekoga osudite. To je tuzno.

< Poruku je uredio Vedica RR -- 30.1.2009 10:08:35 >


_____________________________

- 20 neuspjelih pokusaja (AIH/IVF/ICSI), 2 x biokemijska
- http://zalauru.blog.hr/
Ja se ne predajem!


(odgovor članu MELLI)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Kako do zenske bebe?
26.1.2009 14:05:13   
batterfly
Ma znam draga Alma sve to,ali ovdje se ne radi o neupucenosti ili o nekakvoj paljbi na zenu...
Samo sam imala namjeru da joj skrenem paznju i pokusam objasniti svoj stav o ovome,a moj stav je da ona ima pogresne prioritete u zivotu,..Mislim,u redu je zeljeti i musko ili zensko dijete,ali nije u redu da ti to bude na prvom mjestu....A da bi shavtila da to ne treba biti prvo uputila sam je na teme gdje ce toga postati svjesna,nazalost.....

A mozda je i moj stav pogresan(mada cisto sumnjam),jer sigurno tvrdim da sam jedna od rijetkih zena,kojima nikad nije bilo bitno sta ce roditi,tako da cak nikad nisam ni pitala doktora da mi kaze sta nosim....Uvijek sam pitala samo jel sve u redu i je li normalno....Naravno ,da time ne osudjujem ni jednu drugu sto su pitale i sto ih je interesovalo...Ali ja imam svoj stav,a druge svoj...Postujem i jedan i drugi,ali mislim da nije u redu (pogotovo na ovakvom forumu,gdje se nase borke i trudilice trude za svoj prvi plusic), postaviti prioritet "da bude zensko"......

A ni osoba koja je postavila temu,ne treba se ljutiti,niti shvatiti ovo kao kritiku ili paljbu,...Jer znamo da nije mislila nista lose,kao ni mi sto ne mislimo sa svojim misljenjem....Cisto jedan prijateljski savjet.....

A njoj ako i dalje ostane zelja za jednom djevojcicom,ja joj samo mogu pozeljeti srecu i pozeljeti da rodi sebi ono sto zeli,ali joj prije svega zelim zivo i zdravo.user posted image



< Poruku je uredio Vedica RR -- 30.1.2009 10:08:46 >

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Kako do zenske bebe?
26.1.2009 14:05:14   
HanaBana
Kazu da ima tu i medicine i nauke u tome da li djecak ili djevojcica.
Znam da su se mnoge nasle odmah komentarisati da li je ukusno postaviti takvo pitanje ili ne, ali svako ima svoje pa ne treba odmah osuti paljbu. Zena pita i dajte da joj odgovorimo.
Ono sto sam ja ucila i sto su neki moji prijatelji probali ucinilo se tacnim , ali kao sto kazu sve je od Boga. Kazu da za curicu treba imati seksulane odnose ne za vrijeme najplodnijeg dana nego malo prije toga, dan-dva jer Y su brzi ali kratko zive i oni ce do najplodnijeg dana uginuti, a X su spori ali zive duze tako da ce ostati zive do najplodnijeg dana, a kazu za djecaka treba samo ono u najplodniji dan. Moje dvije kolegice su to probale i njima je upalilo.
Ja ipak vjerujem u Boga pa sve pepustam Njemu.

< Poruku je uredio Vedica RR -- 30.1.2009 10:08:57 >


_____________________________

Hana 26/06/07- mamina najbolja prijateljica

(odgovor članu tikica_69)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Kako do zenske bebe?
26.1.2009 14:09:09   
M kao Mama
Aida, ti si potpuno u pravu, ja razumije, razumije i neka druga koja danima i noćima na ovom forumu pokušava da nađe svjetlo spasa, ali ne razumije žena, koja je slučajno nabasala na ovaj forum, vidjela da je to nešto o majkama i djeci, i ona je postavila pitanje koje nju muči, e, na ovo sam konkretno mislila. Ništa drugo.

< Poruku je uredio Vedica RR -- 30.1.2009 10:09:07 >

(odgovor članu HanaBana)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Kako do zenske bebe?
26.1.2009 14:17:32   
tikica_69
Eto ja imam dva prekrasna djecaka, pubertelije vec. I u mom potpisu se vidi koliko se trudim oko trece bebe. I da me itko sada pita da li bi radije musko ili zensko i da mi ponudi recep za curicu, uzela bi ga, jer imam dvojicu muskica i radije bi curicu, no ako i bude djecak, hvala bogu, samo nek je zdrav.
A isto tako, koliko god mi sad tu filozofiramo, ostale li mi trudne za mjesec dana ili 3 godine, svaka od nas bi vjerojatno ili radije musko ili zensko (jer to je sasvim normalo), mada je prioritet zdravlje.

< Poruku je uredio Vedica RR -- 30.1.2009 10:09:18 >


_____________________________

- 20 neuspjelih pokusaja (AIH/IVF/ICSI), 2 x biokemijska
- http://zalauru.blog.hr/
Ja se ne predajem!


(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Kako do zenske bebe?
26.1.2009 14:37:32   
Blue rose RR
Bibe, dobro ti nama došla na jedan bosanskohercegovački forum, u kojima se susreću i djevojke, i buduće majke, i majke, ali i naši jači spolovi - muževi i tate.
Dobrodošla na forum u kojem je svako pitanje dobrodošlo, i svako iskustvo (pa i ono najgore-nažalost ) je nekada nekome vodilja do sreće.
Dobrodošla u klub žena koje su toliko srčane da nekada pišu srcem, a da sve ostalo zanemare, ali vjeruj da ništa loše ne mislimo, već eto-takve smo-srčane i gostoljubive.

Govori ti jedna od majki koja ima trogodišnju kćerku.

Kako god to nekome zvučalo, u momentima dok sam pokušavala ostati trudna, uvijek sam govorila: "Neka mi dragi Bog podari živo i zdravo dijete", a onda u sebi "Bože ako se išta moja pika, molim te obraduj me jednom malom kćerkicom".
Nije to recept, nije to savjet, to je jednostavno ono što je BOG HTIO i meni namijenio.
Vjerujem da se nikakvom naukom ne može odrediti spol, iako to ovosvjetovni kvazinaučnici tvrde-možda su i dokazali, ali nisam u tim vodama.
Ja jednostavno vjerujem u Boga i Njegovo određenje.

Moj ti je savjet, ako jako želiš treće dijete, zbog samog djeteta, i ako ti nije bitan spol - moli se i rodi ga .
A ako ti je pak toliko stalo do djevojčice - ja bih ipak okrenula sigurnu varijantu - usvajanje.
Neke male okice i čupave kosice bile bi oduševljene da se bude i snivaju uz novu mamu i tatu.



< Poruku je uredio Vedica RR -- 30.1.2009 10:09:29 >


_____________________________

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu tikica_69)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Kako do zenske bebe?
26.1.2009 14:40:19   
medavi
user posted image user posted image user posted image e da se nasmijem slatkouser posted image user posted image user posted image
pa i ja imam dva djecaka rado bih curicu sta je tu lose, pa da opet bude braco hB al eto normalno je jel da se zeli ono sto nemas, da je zena rekla imam dva muska zelim opet musko ista bi reakcija bila opet bi je nesto kritikovale...
sto rece mama alma i ja sam bubala ko martin po diviziji s pitanjima  abome i savjetima i to osobama koje su prosle dosta vise od mene,
bibe zelim ti jednu curicu od srca a ako bude i braco bona nek su nam zivi i zdravi user posted image user posted image user posted image
Suosjecam s zenama u cekaonici zao mi je iskreno i to sam vise puta napisala i sama sam jednom bila na cekanju od godine i imala spontani, ali to nije razlog da mi koji imamo zasto da se radujemo to i sakrivamo ,
mislim cak da je bolje da to pozitivno prenosimo i na njih pa da jednog dana i one sa svojim pacicima sretno se smiju i raduju...sorry ako sam koga uvrijedila znaju sve zene tu da su mi druga porodica i da ih sve volim....od srca

< Poruku je uredio Vedica RR -- 30.1.2009 10:09:43 >


_____________________________

MAMINI MOMCI
HARIS 18.04.2002
SAMED 04.07.2005

(odgovor članu tikica_69)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Kako do zenske bebe?
26.1.2009 14:53:32   
medolino
Kazu da za curicu treba imati seksulane odnose ne za vrijeme najplodnijeg dana nego malo prije toga, dan-dva jer Y su brzi ali kratko zive i oni ce do najplodnijeg dana uginuti, a X su spori ali zive duze tako da ce ostati zive do najplodnijeg dana, a kazu za djecaka treba samo ono u najplodniji dan.


I ja sam ovo čula

ako se želi djevojčica da treba imati odnose prije O i najkasnije do 2 dana prije O  ili ranije jer ko ŽENE prežive sve pa i ženski spermatozoidi a muški žive kraće pa ne treba imati odnose prije O dva tri dana



< Poruku je uredio Vedica RR -- 30.1.2009 10:09:53 >


_____________________________

Mozda smo bili jedno drugom zaista sudjeni
al' sreca kofere spakova
od nas se odseli
sakricu suze za kraj
da mi ne pokvare sjaj
za jos koji tren dok ti nocas pripadam

(odgovor članu HanaBana)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Kako do zenske bebe?
26.1.2009 15:04:28   
makana
uh rado bih ti pomogla, ali na žalost..., shvatam tvoju potrebu i želim ti puno sreće sa trećim djetetom, ali šta god ko kaže smatram da ne postoji način za dečke i cure, to ipak određuje Bog, nadam se da će i tvoju želju da ispuni
sretno user posted image

< Poruku je uredio Vedica RR -- 30.1.2009 10:10:03 >


_____________________________

strpljen - spasen

(odgovor članu bibe)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Kako do zenske bebe?
26.1.2009 15:46:04   
batterfly
Sva sreca pa mi je internet blokirao,pa nisam uspjela da objavim svoj post koji sam namjeravala poslati,(ali imam ga kopiranog,)i sva sreca kad mi je sesija istekla...a kasnije nisam mogla da se prijavim vise,sve do sada....

Jer da sam plasirala svoj post,ova tema bih otisla skroz u drugom pravcu...Sva sreca...
Jer nisam dobro skontala na sta si ti Alma mislila,a pogotovo na sta je Tikica mislila kad je napisala(citiram:Uopce ne razumijem sto ste je sirotu toliko napale user posted image
I tuzno je to, sto uopce niste procitale sto je zena pitala, tuzno je to sto vam treba toliko malo da nekoga osudite. To je tuzno.



Iskreno ,pomislila sam da nas sad pravis ovdje budalama...itd..itd...
Ali sad moje misljenje ide u drugom pravcu...(u odnosu na post koji nisam uspjela objaviti,a ne na ove koji su do sad objavljeni).......


A naredne postove koje ste objavile(Tikica i Alma),samo cu reci da se slazem sa vama,sad znam sta ste vi pokusale da kazete i kako je zvucalo vama ono sto sam ja htjela da kazem....
Nikad nisam bila od onih koji ne zele da prihvate tudje misljenje,te da uporno "nabijam" svoje....Uglavnom,doslo je do malog nerazumjevanja i greske u komunikaciji(jbg,ipak se tipkauser posted image ),ali vazno je da smo skontale jedna drugu......

I ja se jos jednom izvinjavam ako je neko stekao utisak da ja nekog napadam ili osudjujem,...NE..!!!

< Poruku je uredio Vedica RR -- 30.1.2009 10:11:06 >

(odgovor članu makana)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Kako do zenske bebe?
26.1.2009 16:34:54   
Anoniman
Hej bibe čitala sam u časopisu moja beba ako želimo djevojčicu da vodimo ljubav u toploj dobro zagrijanoj prostoriji a ako želimo dječaka u hladnoj prostoriji. 

< Poruku je uredio Vedica RR -- 30.1.2009 10:11:23 >

(odgovor članu batterfly)
  Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Kako do zenske bebe?
26.1.2009 18:42:39   
medavi
IZVORNA PORUKA: mishka

Sva sreca pa mi je internet blokirao,pa nisam uspjela da objavim svoj post koji sam namjeravala poslati,(ali imam ga kopiranog,)i sva sreca kad mi je sesija istekla...a kasnije nisam mogla da se prijavim vise,sve do sada....

Jer da sam plasirala svoj post,ova tema bih otisla skroz u drugom pravcu...Sva sreca...
Jer nisam dobro skontala na sta si ti Alma mislila,a pogotovo na sta je Tikica mislila kad je napisala(citiram:Uopce ne razumijem sto ste je sirotu toliko napale user posted image
I tuzno je to, sto uopce niste procitale sto je zena pitala, tuzno je to sto vam treba toliko malo da nekoga osudite. To je tuzno.



Iskreno ,pomislila sam da nas sad pravis ovdje budalama...itd..itd...
Ali sad moje misljenje ide u drugom pravcu...(u odnosu na post koji nisam uspjela objaviti,a ne na ove koji su do sad objavljeni).......


A naredne postove koje ste objavile(Tikica i Alma),samo cu reci da se slazem sa vama,sad znam sta ste vi pokusale da kazete i kako je zvucalo vama ono sto sam ja htjela da kazem....
Nikad nisam bila od onih koji ne zele da prihvate tudje misljenje,te da uporno "nabijam" svoje....Uglavnom,doslo je do malog nerazumjevanja i greske u komunikaciji(jbg,ipak se tipkauser posted image ),ali vazno je da smo skontale jedna drugu......

I ja se jos jednom izvinjavam ako je neko stekao utisak da ja nekog napadam ili osudjujem,...NE..!!!
e zbog ovoga si mi jedna od drazih forumasica tu user posted image user posted image user posted image ovako se ponasa jedna civilizovana zena i prava dama e mishure svaka ti cast nisam ni sumnjala u tebe- cak da me neko pitao otprilike sam mogla stat iza ovog posta i bez da si ga objavilauser posted image lutka moja draga user posted image user posted image i nisam pile ni mislila da si ti nekog napala pa ti si dusha od hinsana neznam koji bi izraz upotrijebila za rijec napasti ....user posted image eto to je mana ovog vida komunikacije cesto se nesto protumaci pogresno...

< Poruku je uredio Vedica RR -- 30.1.2009 10:11:43 >


_____________________________

MAMINI MOMCI
HARIS 18.04.2002
SAMED 04.07.2005

(odgovor članu batterfly)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Kako do zenske bebe?
26.1.2009 19:04:00   
andji
Slažem se sa Mishkom,i sa svim ljudima koji pogriješe i priznaju grešku,ovdje nesporazumuser posted image user posted image user posted image i sa mama Almom,i sa Tikicom,a u neju ruku(opravdavam) i onu drugu stranu,iz njihovih opravdanih razloga...to samo oni razumiju,i niko više

< Poruku je uredio Vedica RR -- 30.1.2009 10:11:57 >


_____________________________

E ne trebate više glasati ni na jednom takmičenju,konačno,zar ne???!

(odgovor članu medavi)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Kako do zenske bebe?
26.1.2009 20:04:01   
Lilipop
Draga moja curice, zelim ti toplu dobrodoslicu user posted image  i da se tvoja zelja sto prije ostvari. evo ja sam nesto procepkala za tebe i saljem ti u produzetku:

"Recept" za curice

  • 'Tajming' – Vaš ključ uspjeha - imajte spolni odnos 3 dana prije očekivane ovulacije, a izbjegavajte spolne odnose 1-2 dana prije očekivane ovulacije, kako bi, kada nastupi ovulacija, jedini preživjeli spermiji bili 'postojani X' spermiji
  • Probajte smanjiti broj spermija prirodnim putem: učestalim odnosima. Naime, dokazano je da smanjeni broj spermija utječe na povećanje postotaka X spermija u spermi.
  • Probajte održati ph kiselost vaginalne flore: niti jedan spermij ne može preživjeti u ph kisleom okruženju, iako će malo kiselo okruženje uzrokovati da jedini preživjeli spermiji budu X spermiji – budući da su puno otporniji.

Kiselost i lužnatost vaginalne flore su klinički pojavni fenomeni tijekom menstrualnog ciklusa žene. Reproduktivni trakt većine žena je kiseo tijekom neplodne faze ciklusa, dok postaje sve više lužnat kako se ovulacija približava, što pogoduje životu spermija – posebice Y spermija.     Kako bi 'zakiselili' vaginalnu floru možete probati prije seksulanog odnosa napraviti kupku s malo octa, a u prehrani se  preporuča pojačan unos kalcija i magnezija.
  • Seksualna poza koja se preporuča tijekom ejakulacije jest 'misionarski položaj jer je dubina penetracije manja, čime je i manje vjerojatno da će izbacivanje sjemena biti blizu otvora cerviksa, gdje je cervikalna sluz lužnatija i kao takva više pogoduje Y spermijima.
Na osnovi opisane procedure – šanse da 'dobijete' curicu su 75-80% pod uvjetom da ste točno odredili dan ovulacije.


"Recept" za djecake
  • 'Tajming' – ključ Vašeg uspjeha – imajte spolne odnose unutar 24 sata prije očekivane ovulacije: kako su Y spermiji brži i pokretniji, stići će na cilj puno prije X spermija
  • Povećajte broj spermija: suzdržavanjem od spolnih odnosa 3-4 dana prije začeća povećat ćete broj spermija, kao i udio Y spermija, čime su izgledi da dobijete dječaka puno veći. Samo pazite: preduga apstinencija može biti kontraproduktivna.
  • Održavajte ph lužnatost vaginalne flore.
  • Seksualna poza koja se preporuča tijekom ejakulacije jest 'odostraga': pri kojoj je penetracija dublja, čime ćete povećati šanse da će izbacivanje sjemena biti u lužnatijim područjima, blizu otvora cerviksa, koje prije svega najviše pogoduje Y spermijima
  • Za muškarce: popijte 'jaču' šalicu kave 15-30 min. prije seksualnog odnosa. Studije pokazuju da kofein ima stimulirajući efekt na spermije. No pazite: učestali i povećani  unos kofeina može imati kontraproduktivan efekat i utjecati na smanjenje broja spermija.
Na osnovi opisane procedure – šanse da dobijete dječaka su 80-85% pod uvjetom da ste točno odredili dan ovulacije.
Na kraju, naglasimo da je za puno parova najveća nagrada i sreća da dobiju i imaju zdravo dijete bez obzira na njegov spol.
A svim ostalim curama zelim  ugodno vece i da svi od danas pokusamo biti strpljivije. Pusa svima.

< Poruku je uredio Vedica RR -- 30.1.2009 10:12:09 >

(odgovor članu andji)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Kako do zenske bebe?
26.1.2009 23:14:37   
prevareni
Da me allah.đ.š hoće obradovati makar sa jednim zdravim i čitavim djetetom nakon 12.god.potrage a nebitno koje je.samo da je zivo i zdravo.meni i svima vama,koji cekateuser posted image user posted image .Sretno svima.


ja 31.mm35.god.

< Poruku je uredio Vedica RR -- 30.1.2009 10:12:29 >

(odgovor članu Lilipop)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Kako do zenske bebe?
27.1.2009 0:50:10   
teta berta
i meni se iz postova ucinilo da napadate zenu, a i njoj vjerovatno. i ja bih dodala prije nego osudite dobro procitajte pitanje. A iz mog iskustva potvrdujem da se djevojcice zacinju prije plodnih dana. Ja i mm nismo razmisljali o spolu, ali sad kad malo bolje razmislim odnos smo imali u neplodne dane, u plodne nismo jer sam ja bila na putu i ostala trudna i dobila djevojcicu!!!

< Poruku je uredio Vedica RR -- 30.1.2009 10:12:41 >

(odgovor članu prevareni)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Kako do zenske bebe?
27.1.2009 10:27:42   
orhideja
IZVORNA PORUKA: prevareni

Da me allah.đ.š hoće obradovati makar sa jednim zdravim i čitavim djetetom nakon 12.god.potrage a nebitno koje je.samo da je zivo i zdravo.meni i svima vama,koji cekateuser posted image user posted image .Sretno svima.



Potpisujem isto je i kod mene


< Poruku je uredio Vedica RR -- 30.1.2009 10:13:10 >


_____________________________

sad je sve u bozijim rukama

(odgovor članu prevareni)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Kako do zenske bebe?
27.1.2009 11:02:06   
aammina
ovo je pravi forum,svasta nadjes na njemu....nista negativno sve je to za ljude i od ljudi.svi imaju svoje zelje.zamislite kad bi svi imali iste zeljeuser posted image zato je tu dragi Allah(Bog)koji to sve naj bolje slozi.zato molite sve sto zelite......
a usput nisam ovo znala "recept za djevojcicu"ja cu probati ovaj za djecaka.
jer hvala Bogu imam djevojcicu pa sad normalno je da zelim i jednog decka...ali sta dragi Bog da...i da uslisi molitve nasih dragih forumasica iz cekaonice,ja od srca zelim

< Poruku je uredio Vedica RR -- 30.1.2009 10:13:51 >


_____________________________

23.4.2008 dosla je moja esmica pjesmica

(odgovor članu orhideja)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Kako do zenske bebe?
27.1.2009 11:16:27   
tweety
IZVORNA PORUKA: Lilipop

"Recept" za djecake
  • 'Tajming' – ključ Vašeg uspjeha – imajte spolne odnose unutar 24 sata prije očekivane ovulacije: kako su Y spermiji brži i pokretniji, stići će na cilj puno prije X spermija



U mom slučaju je ovako bilo,"tajming" je bio na 14.dan od prvog dana zadnje menge i dobili smo dječaka.Za curicu ne znam jer je sve bilo spontano,ali sam i ja čula za ovo da su Y spermiji brži od X ali žive kraće nego X

Znam još nekoliko žena kojima je ovo istinito bilo,jer su znale kad su imale odnos.Nedavno mi je jedna rekla i odmah sam rekla biće ti muško,što se i uspostavilo user posted image user posted image

< Poruku je uredio Vedica RR -- 30.1.2009 10:14:01 >


_____________________________

Prince `05
Princess `08

Ente kalbii, ente kullun fii hajatii..."Moje si srce, sve si u zivotu mom..."

(odgovor članu Lilipop)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *