|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Kako su Vas hranili
14.10.2008 16:36:06   
M kao Mama
Drage moje, baš gledam ove teme o ishrani beba i onih malo starijih, vidim da je sve preko godinu dijete, a ze mene su i dalje bebe.
Nije da sam prvi put na ovom forumu čula za tablice ishrane  i dogoj djece po časopisima i knjigama, ali na ovom forumu svaki dan čujem nešto novo.
Ja nikada nisam svoju Lajlu odgajala po tim tablicama ili časopisima. Od prvog dana radila sam po svom instiktu, ali slušala sam i savjete starijih, jer ipak i oni nekada nešto pametno kažu.
Zaista bih volje da svi budemo iskreni na ovoj temi pa otvoreno kažemo šta smo mi to jeli kada smo bili mali, odnosno do onda kada su nas roditelji hranili, šta nam fo fali ili ne fali, za rad te ishrane.
Mene je moja mama dojila jako dugo, ali sjećam se kada se brat rodio, i njega je dojila malo jače od goninu. Nakon toga poleča je da mu pravi domaće supe, kaše i slično i znam da sam to u slast jela.
Uvijek se rado sjetim kada me je nana čuvala kako joj nikada nisam dala da mi ona pravi čokolino, ja sam to uvijek radila, jer sam voilila nagusto. bila sam peka što se tiče hrane, kao i danas, meso nikada nisam voljela i ako sam kada dobila batine, to je bilo jer na porodičnim ručkovima sam odbijala da jedem meso.
Jaje sam uvijek voljela onako rovito i to samo žumance, bjelance ni pod razno, kasnije sam i jaje sama pravila u tavici, ali sa puno milerama odozgo. Mlijeko sam voljela uvijek da pijem, u nekim normalnim količinama.
jela sam grah, razne tjestenine, pite, (sve sem bureka) razna jela od povrća.
Danas, sam tu gdje jesam, ima gastritis, on je posljedica rata is vega teškog što mi se izdešavalo u ratu( imala sam teške tragedije), a nakon poroda dobila sam dijagnozu mikrolitijaza bubrega, u prevodu pijesak i kamen, ali to vjerujem da je također posljedica rata i pijenja raznoraznih voda, ne vjerujem da to datira od djetnstva.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Kako su Vas hranili
14.10.2008 16:41:56   
mamyca
Eh ovakouser posted image ,dojila sam jako dugo,negdje do druge godine,jer jednostavno nisam htjela prestatiuser posted image ,kaze mama da bi po noci sama ustajala i dolazila do nje samo da uzmem siku i da jedemuser posted image ,mada sam jela sve ostalo,to mi je bila poslastica.user posted image U familiji nisam nikad imala nikakvih alergija hB tako da sam i ja uvijek bila zdrava.Jela sam sve,mama je pocela sa dohranom u 4 mjesecu,i ona kaze da nije nikad bilo nikakvih problema.Bila sam pravi buckouser posted image i uvijek bih nesto zvrnjalauser posted image user posted image .

_____________________________

Hamza 11.3.2008.

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Kako su Vas hranili
14.10.2008 16:44:31   
ElmaB
Mene mama, na zalost, nije dojila. Pricali su mi da sam vec sa cetiri mjeseca jela kasice koje pravila moja nana, a pila sam Nektarmil. Rekli su mi da mi je majka, tatina mama, cak dala bobu skuhanog graha, kada sam imala nepunih sest mjeseci. I evo me. Sta mi fali? Kako su pojedine forumasice rekle da se posljedice nepravilne ishrane vide kasnije, ja ih hvala bogu jos uvijek nemam. Imam 33 godine i nema posljedica sto sam jela hranu sa glutenom, gljive i sl. Ili trebam jos cekati te posljedice???

P.S. Mama Alma, bravo za temu!!! user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Kako su Vas hranili
14.10.2008 16:52:10   
mamy Sabina
Mene je mama dojila 2 mjeseca,nije mogla više nažalost.
Iz njene priče znam da mi je dalje davala humanu.
Nemogu  se gađati mjesecima kad mi je dala prvi put slani obrok ili voćku,al
sigurno nije sa 12 mjeseci,bilo je ranije.
Mislim da me hranila kvalitetno i da nije griješila.
Nikada u životu me nije zabolio želudac,nemam katar,gastritis,razne ulkuse,
probleme s kostima itd..
N

_____________________________

Boj se ovna, boj se govna, a kad ću živjeti?



(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Kako su Vas hranili
14.10.2008 17:07:39   
batterfly
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Mama Alma,ja sam se slatko nasmijala,ne zamjeri poslije cu ti objasniti zasto,preko pp........

Ni mene moja mama nije dojila(nije imala mlijeka)..ali sjecam se da je govorila kako mi je davala "svasta"user posted image ...od 2/3kog mlijeka,pa  keks i mlijeko,"grahova" vodica,rizina sluz....a vrlo rano mi je pocela uvoditi "gustu hranu"....I nikada nisam bila bolesna,niti mi je to kad "prouzrokovalo"probleme,ne znam ima li kakve veze,ali cu da naglasim,da cak nisam niti jednu djeciju bolest JOS odbolovala,pa cak ni vodene ospice!!!

Ni ja nisam nikad htjela ni da pogledam te tablice,niti sam hranila svoju djecu "po pravilima"(nit hranim) niti hocu....jer te tablice nisu ni napravljene za svu djecu ovoga svijeta,niti se moze svako djete hraniti "po njima",pocevsi od mog prvog sina,koji nije htjeo apsolutno nista da jede...(ni dan danas ne znam na cemu je odrastao)...Svoju djecu hranim "instiktivno",ne pridrzavajuci se posebno pravila o ishrani i nadohrani!!!


Svaka cast za temu!!!user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio mishka -- 14.10.2008 17:13:59 >

(odgovor članu mamy Sabina)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Kako su Vas hranili
14.10.2008 17:13:11   
M kao Mama
Ma svaka čast svokoj majci, svaka majka svom djetetu želi najbolje, ali ja često kada vidim pojedine režime, o tom djetetu dobijem sliku da je bolesno, neka se niko ne uvirjedi, ali ja tako to doživljavam.
O masnoći mlijeka kada smo pričali, ja sam otvoreno rekla da mom djetetu dajem 3,5 mlijeko, jer je ono najmasnije. Takvo pije jer popije pola litra dnevno i takvo u tom omjeru nije opasno.
Čak sam i sa dr. u Hitnoj jedne noći imala duel, jer mije držala predvanje o ishrani, a ja Lajlu dovela zbog bola u ušima.
Nikada neću zaboraviti kada mi je jedna pedijatrica, stara i iskusna, kazala da djetetu slobodno sa četiri mjeseca skuham grah, ali šareni i da joj dam one vode. Naravno, ovo mi je rekla jer je Lajla tada bila na Aptamilu.
Još, nešto zanima me kakva su vaša iskustva sa medom, da li znate da se ne preporučuje djeteu davati med prije godine, zbog alergija i trovanja, jer znamo kako nastaje med.

(odgovor članu batterfly)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Kako su Vas hranili
14.10.2008 17:13:15   
jasmina_mm
Ni ja nisam nikad htjela ni da pogledam te tablice,niti sam hranila svoju djecu "po pravilima"(nit hranim) niti hocu....jer te tablice nisu ni napravljene za svu djecu ovoga svijeta,niti se moze svako djete hraniti "po njima",pocevsi od mog prvog sina,koji nije htjeo apsolutno nista da jede...(ni danas ne znam na cemu je odrastao)...Svoju djecu hranim "instiktivno",ne pridrzavajuci se posebno pravila o ishrani i nadohrani!!!



u potpunosti se slazem sa tobom mishka, ja svom sinu dajem sve sto mislim da treba da jede i sta sad treba uraditi sve one mame koje daju bebama gluten treba zatvoriti ili mozda zvati socijalne radnikeuser posted image , ne znam svakom svacije ali ja se ne obazirem puno ni na gluten ni na kojekave stvari koje procitam ovdje

jos da se osvrnem na tvoje pitanje, ja znam da su moji roditelji pusili oboje kad sam se ja rodila jer mi je to moj otac rekao kad sam rekla da mi nedamo da se pusi pred malim i znam samo da me je mama rahmetli dugo dojila. Umrla je kad sam ja bila mala tako da dosta toga ne znam. Jos samo znam da mi je pricala kako mi je otac dao koru hljeba a nisam ni zube imala pa sam sve desni raskrvarilauser posted image

< Poruku je uredio jasmina_mm -- 14.10.2008 17:15:59 >


_____________________________

dusha mamina 11.10.2007.

upravo zato sto je tako topao, osmjeh je ljepsi od bilo kojeg cvijeta na svijetu....

(odgovor članu batterfly)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Kako su Vas hranili
14.10.2008 17:16:16   
mamyca
Za med mogu reci samo da mi ga je mama davala poslije godinu dana,i ja tako namjeravam davati davati svom djetetu.
I moja mama je davala meni koricu hljeba da zuljamuser posted image ,i zubi nikli ona ih nije ni osjetila.user posted image


< Poruku je uredio mamyca -- 14.10.2008 17:17:45 >


_____________________________

Hamza 11.3.2008.

(odgovor članu jasmina_mm)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Kako su Vas hranili
14.10.2008 17:18:07   
jasmina_mm
Još, nešto zanima me kakva su vaša iskustva sa medom, da li znate da se ne preporučuje djeteu davati med prije godine, zbog alergija i trovanja, jer znamo kako nastaje med.


I ja sam cula nikako prije godine premda moja amidjicna malom daje a on je neki dan napunio 11 mjeseci i moja kolegica je maloj na pipu davala kad joj je bilo dva mjeseca. Sad joj je dvije i pol godine i hB nema nikakvih posljedica. Ja licno nisam davala prije godine, a mozda cu jos malo sacekati..

_____________________________

dusha mamina 11.10.2007.

upravo zato sto je tako topao, osmjeh je ljepsi od bilo kojeg cvijeta na svijetu....

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Kako su Vas hranili
14.10.2008 17:22:27   
mamy Sabina
Zaboravih reći da me od navršenih 6 mjeseci čuvala majka(nena)koja
mi je sigurno davala i vodice od graha,supica,hljeba u toj supici......

< Poruku je uredio mamy2 -- 14.10.2008 17:23:05 >


_____________________________

Boj se ovna, boj se govna, a kad ću živjeti?



(odgovor članu jasmina_mm)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Kako su Vas hranili
14.10.2008 17:24:58   
batterfly
Jasmina draga,da budem iskrena nisam ni znala za taj "gluten" dok nisam negdje procitala(ako nije u novinama za majku i bebu,gdje se ja mislim ne smije davati djeci koja "boluju od dijabetisa")tako da sam tek onda obratila paznju na hapicama ,cisto da vidim pise li nesto o tome(ima li znak ili sl)ali sam nastavila davati....
Mama Alma slazem se s tobom jer i meni se stvara ta slika u glavi ili da je djete bolesno.....!!(molim bez uvrede,jer u mojoj okolini,apsolutno niko ne pazi na "pravilnu ishranu" a kamo li da  hrani "po tablicama".....

(odgovor članu jasmina_mm)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Kako su Vas hranili
14.10.2008 17:25:25   
lamka
Što se tiče toga kako me je mama hranila n znam sad baš nešto puno.Ali je pitam večeras . Znam da me je dojila jako dugo. Med nam nije davala to znam pouzdano jer je snahi rekla da ne daje do 2 godine svome malom. A što se tiče ostale hrane sigurno se nije pridržavala nijedne tablice kao uostalom i većina naših majki.Eh sad ja sam Lamiji dojila do 8 mjeseca. Prvi put sam joj sa napunjenih 6 mjeseci dala rižinu sluz, po prepouci pedijatra a nakon toga smo lagano krenuli sa slanim kašicama uvodeći jednu po jednu povrćku. I onda sa slatkim. 

_____________________________

Lamija duša duše moje
21.08.2006

(odgovor članu jasmina_mm)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Kako su Vas hranili
14.10.2008 17:53:58   
Anoniman
dojila sam do oko godinu dana, ali sam otprilike od 5 mjeseci jela ispasirano voće, povrće,s nekih 6mj. već supicu, griz s mlijekom, s tim da mi je mama vremenom počela da daje da ćopnem i njihove hrane, od koje su mi se jaja extra svidjela, tako da mi je mama kad sam imala već 7mj. znala nekad dvoje ispeći i ja bih sve pojela.Pa nekad i keks s mlijekom, Bože moj! Hvala Bogu, zdrava-prava.
Ne volim vidjeti majku koja svojoj djeci daje smeće da jede, jer ipak treba gledati da je sve prirodno domaće i prilagođeno bebi i njenom uzrastu, a sitničariti s kojekakvim spiskovima mi je također van pameti.
Ja ću opet imati svoj plan, jer moje dijete nije sprava da za nju imam uputstvo za rukovanje.:)

< Poruku je uredio Shee -- 14.10.2008 17:54:44 >

(odgovor članu lamka)
  Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Kako su Vas hranili
14.10.2008 17:55:56   
jasmina_mm
Ja ću opet imati svoj plan, jer moje dijete nije sprava da za nju imam uputstvo za rukovanje.:)


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

dusha mamina 11.10.2007.

upravo zato sto je tako topao, osmjeh je ljepsi od bilo kojeg cvijeta na svijetu....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Kako su Vas hranili
14.10.2008 18:02:27   
Crvena
Svaka cast za temuuser posted image user posted image user posted image . Mislim da svaka majka dobro zna sta je najbolje za njeno dijete. Svaka od nas u glavi ima svoju tablicu ishrane.



_____________________________

Volite svoju djecu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.

(odgovor članu lamka)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Kako su Vas hranili
14.10.2008 18:17:48   
tweety
Ja ću opet imati svoj plan, jer moje dijete nije sprava da za nju imam uputstvo za rukovanje.:)


Ma Shee ova ti je za 10 user posted image user posted image user posted image user posted image  
Ne znam tacno kako me je mama hranila ali cu je pitati,kao sto je vec neko rekao za svoju.Ja sam svog sina dojila samo 2 mjeseca,voljela bi da sam mogla duze ali bilo kako bilo.Bio je na Bebimilu.Od 4mj sam mu pocela davati vocne kasice,napravljene u blenderu,ono banana,jabuka...uz naravno Bebimil.Od 6mj je poceo da jede spanak/spinat,maju od graha sa udrobljenom sredinom hljeba,isto tako sa bizom/graskom,mohunama/mahunama,gulas...znaci sva ta voda samo sto je udrobljena sredina hljeba.Pored toga od 6mj je jeo keksolino,frutolino i rizolino,mada mu se najvise svidjao keksolino pa smo i ostali na tome.Od 8mj je jeo cokolino pored svega ovoga.A od godine dana je jeo sve,samo je imao problema sa zvakanjem jer je on samo gutao,pa se moralo pasirati.

I drugo djete aBd mislim hraniti na isti nacin,nikakve tablice mi ne trebaju,ali naravno potrudit cu se da dojim barem 6mj ako mognem,sa normalno uvodjenjem kasica od 4mj.

_____________________________

Prince `05
Princess `08

Ente kalbii, ente kullun fii hajatii..."Moje si srce, sve si u zivotu mom..."

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Kako su Vas hranili
14.10.2008 18:32:16   
medavi
Mama me dojila 13 mjeseci i kaze da nisam htjela nista drugo, mada mi je pokusavala davati neke hapice vjerovatno mrkvica i krompir. Kaze da nisam bas slatko jela nista do 1.5 godine sem sikeuser posted image
a onada je bilo svega , mama je radila na prehrani u robnoj kuci beograd- danasnja bosanka u ze.
mislim bila je prilicno moderna mama za to doba 81 god....elem evo me nista mi nefali
mislim da je dobro birala hranu, za med neznam al znam da ga je sestri pocela davat prije godine
uz konsultaciju s pedijatrom. Bio je neki zdravstveni razlog neam pojma sad koji....
Dudu i flasicu mi nikad nije dala kaze da sam prvi put na dudu dusu ispovracala pa vise nije ni pokusavala
sve ostalo sto sam pila bilo je na kasicicuuser posted image a o tablicama da nepricam, cak mislim da nije znala ni da postojeuser posted image
user posted image user posted image user posted image za shee upravo tako...


< Poruku je uredio medavi -- 14.10.2008 18:36:55 >


_____________________________

MAMINI MOMCI
HARIS 18.04.2002
SAMED 04.07.2005

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Kako su Vas hranili
14.10.2008 22:41:28   
camm
user posted image user posted image user posted image Mama Alma svaka cast za temu.
kad budem kod mame pitacu je kako me je hranila i s cim.user posted image
dali sa zdravom hranom ili sam i ja jela grah sa 3 mj.user posted image

_____________________________

Ja tek sada kuzim da ne kuzim, sta kuzim, sta ne kuzim, sta mi je tesko skuziti, sta ne mogu prokuziti, ali jedno kuzim...:D

(odgovor članu medavi)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Kako su Vas hranili
14.10.2008 22:47:48   
hanabanana
Pa grah je zdrav, mahunarka. user posted image

(odgovor članu camm)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Kako su Vas hranili
14.10.2008 23:20:44   
neki
Bravo za temuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Mene je takodje moja mama hranila slicno kao i vas vase mame.I ja sam tog misljenja da djeca nisu roboti,i da ih ne treba striktno odgajati po nekim tablicama i sl.

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Kako su Vas hranili
15.10.2008 0:55:36   
batterfly
Shee,vec sam ti rekla da si legenda i evo opet!!!
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Legenda si!!!

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Kako su Vas hranili
15.10.2008 10:28:17   
Gigana
Moja mama je mog starijeg brata dojila jako dugo, ali mene je dojila samo 2 mjeseca jer je fasovala herpes doster na dojci i morala prekinuti dojenje.  Kaže da joj je to toliko teško palo, da je onda nastojala da mi to nadoknadi na sve moguće načine.  Poslije toga mi je davala mlijeko (Laktovit i kravlje) i hape, a kad sam imala oko 4 mjeseca, počela mi je davati čvrstu hranu.  Iskuhavala je koljenicu, meso i dosta povrća, sve to pasirala i davala mi da jedem.  Miksala nam je svo moguće povrće i pravila sokove od toga i kaže da smo oboje uživali u tome. (povrće je tada bilo domaće i čišće u odnosu na danas, krave nisu bile lude i sve je bilo prirodnije) 

Nikad nismo odbijali nikakvu hranu i uvijek smo jeli sve.  Ona tvrdi da je to zbog toga što nas nikad nije pitala šta ćemo jesti, već nam je uvijek samo servirala ručak i podrazumijevalo se da ćemo to i pojesti.  Nikad nije imala takvih problema da odbijamo neku vrstu hrane.

Nikad nismo bili alergični, niti smo imali nekih teških oboljenja.  Prebolovali smo sve dječje bolesti i jedino čega se sjećam je da smo uvijek imali probleme sa grlom (upale i gnojne angine), ali mislim da to nema veze sa hranom koju smo jeli, nego sa klimom i smogom u Sarajevu.  Oboje smo uvijek bili zdravi (hvala bogu), ali činjenica je i da smo redovno odlazili zimi na planinu po mjesec dana, a ljeti na more.  Zimi sam na planini sa upalom grla znala jesti ledenice i snijeg, a potom bi ozdravila bez ikakvih problema (klin se klinom izbija).

Što se tiče meda, nana nam je znala umočiti cuclu u med i dati nam da cuclamo, ne znajući da je med alegren.  A zašto je alergen? Kako su meni objasnili, sve što ima loše u zemlji, na grani, cvijetu, livadi, lišću, pčela će pokupiti i to će uticati na kvalitet meda.  Posebno kod nas, kad se zna koliko je granata palo na zemlju, koliko je metala prisutno u zemlji, med nema ni blizu onaj kvalitet kao nekad.  Dakle, jednostavno ga nije dobro dati malom djetetu, upravo zbog navedenih stvari. 

I zaboravih još reći da nam je omiljena hrana uvijek bio čokolješnik sa glutenom.    

(odgovor članu batterfly)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Kako su Vas hranili
15.10.2008 10:31:14   
ElmaB
I nemas posljedica? Eto, ziva i zdrava!

Pusa!


_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu Gigana)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Kako su Vas hranili
15.10.2008 10:47:43   
Gigana
Živa i zdrava, hvala bogu, a kad bi mi vidjela brata, sve bi ti bilo jasno.  On je jedna grdosija od 2,14 m visine i 130kg koji nikad nije bio bolestan, a kamoli alergičan i na šta.  Kad je imao 10 godina (klipan), nana mu je znala krišom dati keks sa mlijekom (hapu) u pivskoj flaši tzv. klipači, jer mu je sve drugo bilo malo, i onda bi se zavukao spod stola i to fino pojeo sa užitkom. user posted image


(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Kako su Vas hranili
15.10.2008 10:58:13   
Amrino
Svoje roditelje volim najvise na svijetu user posted image   ali isto kao sto se ne ugledam na njih u trilion stvari (sto se oblacenja tice, uredjenja interijera, ponasanja u braku, sexualnog zivota, preraspodjela duznosti u domacinstvu, izbora zanimanja...) tako se ni ne opterecavam time kako su oni hranili svoju djecu tj. mene.
Odgojili su me da budem samostalna osoba koja ce sama donositi odluke o svom zivotu pa i o tome kako hraniti svoje dijete. Udijele mi tu i tamo koji savjet a na meni je da ga poslusam ili ne. U svakom slucaju- ja sam ziva i zdrava- hvala Bogu- ali uvijek cu se truditi da svom djetetu pruzim i zdravije i bolje od onoga sto sam ja imala.



_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu Gigana)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *