|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Korizma
17.2.2010 15:33:21   
milenium
evo budući da danas na čistu srijedu počinje korizma(vrijeme molitve i posta,odlučila sam podjeliti par rečenica o tome.i da mi kažete kako vi obilježavate korizmu,čega se odričete,kakva su vam tada razmišljanja.? Pepelnica ili Čista srijeda je kršćanski spomendan kojim započinje korizma. Slavi se 40 dana prije Uskrsa (ne računajući nedjelje).

Pepelnica je početak korizmenog vremena. To je dan pokore, razmišljanja, nemrsa i posta. Na blagdan Pepelnice, svećenik posipa kršćane pepelom uz riječi: „Sjeti se čovječe, prah si bio i u prah ćeš se pretvoriti" (lat: Memento homo, quia pulvis es, et in pulverem reverteris) ili „Obratite se i vjerujte Evanđelju!"

Post na Pepelnicu i Veliki petak, odnosi se na katolike od navršene 18. do započete 60. godine života, a nemrs za starije od 14 godina.ovo ne mora biti pravilo,jer odmalena nas uče postu,ja sam postila još u osnovnoj školi.

Pepeo je simbol pokore i poziv je kršćanima da razviju duh poniznosti i žrtve, a također podsjeća da je Bog velikodušan i milosrdan onima koji mu se obraćaju pokorna srca. Dobiva se od blagoslovljenih grančica palme korištenih na Cvjetnicu prethodne godine. Pepeo se blagoslivlja svetom vodom i kadi tamjanom. Pepelnica je pomični spomendan, pa nije svake godine istog datuma.

< Poruku je uredio acudesa RR -- 17.2.2010 16:59:43 >
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: korizma
17.2.2010 16:56:45   
iv@ncica
evo pocela je i ova korizma, jos proslu sam bila trudna..kako vrijeme leti..no nebitno, svejedno sam postila i tada kao trudnica..i ovu isto..ja prakticiram odavno ponedjeljke, srijede i petke..nekako mi ipak puno vise dana u tjednu..inace moji u obitelji poste utorke i petke i naravno sve ostale zapovjedne. No inace petkom postim od mesa, rijetko kad nisam.
Odricemo se kako kad, vecinom slatkisa, grickalica,cigara, tv-a, izlazaka, neke odjece i neceg do ceg nam je stalo...sjecam se da sam se jedne korizme odrekla nakita-điđa..jer ih jako volim i u to sam vrijeme pravila nakit..bas mi je bilo neobicno..osjecala sam se kao gola bez nekih mojih dragih predmeta ..to je ljudima bilo smijesno, ali zar nije zrtva odreci se necega bas dragoga...jednom cu se odreci interneta user posted image

inace sve ostalo ide po standardu do Uskrsa i velikih dana, malo manje muzike, vise Svetog pisma i vise molitvi za ove dane, imaju cak i one preporucene koje se mole u ova doba za oproste i za duse u čistilistu... naravno korizmu kao i svaki drugi dan bi trebali malo vise posvetiti molitvi,pokori i ciniti vise dobrih djela.
eh da vec nekoliko godina imamo standardnu kutiju za siromasne u koju kroz korizmu skupljamo priloge za pomoc onima koji nemaju, pred Uskrs je odnesemo u zupni ured..ili se dogovorimo pa skupimo novaca i kupimo najosnovnije i odnesemo nekome koga znamo, jednom smo slali i u Majcino selo, tako svaki put negdje drugo.

< Poruku je uredio iv@ncica -- 17.2.2010 17:02:15 >


_____________________________

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: korizma
17.2.2010 17:23:42   
sporty mamaa
Nastojat cu se odreci svih psovki, losih navika i nastojat cu biti bolja i obzirnija prema bliznjima... Sad koliko cu uspjeti vidjet cemo... user posted image

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: korizma
17.2.2010 17:27:37   
Amelaa RR
Od srca vam zelim da u naredne dane provedete u molitvama, miru, i duhovnom zadovoljstvu. 

_____________________________

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: korizma
17.2.2010 17:29:33   
Apotekarka
Ja sam odlucila odreci se slatkisa jer oni su mi bas dragiuser posted image ,nastojat cu ciniti dibra djela pomagsti drugoima koliko bgude bilo u mojoj moci,petkom ne jesti meso...
Najvaznije od svega je ono sto se nosi u dusi...Moze se covjek odreci svega ali ako je zao to mu nista ne znaci,bolje se nicega ne odreci a biti dobar u dusi i pomagati drugima...

_____________________________

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: korizma
17.2.2010 18:08:49   
milenium
slažem se s apotekarkom.ako ti je žao u duši onda se ne trebaš ni odreći. mi se većinom odreknemo nečega što nam je najdraže,tako da pokora bude veća.
mm se ove god odrekao kladioniceuser posted image
a ja bi se odrekla cigara i kave al ne pušim niti ne pijemuser posted image slatkiša isto slabo jedem,padalo mi je napamet da se odreknem rruser posted image
a vrh svih vrhova mi je kad netko posti ne radi posta i pokore nego usput da SMRŠA! još svima obznani i kaže ''ja ću postit da smršam''user posted image  žalosno al eto.

ja ću se truditi biti bolji čovjek, žena, majka, sestra,kći,strina,ujna,rođakinja,prijateljica itd

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: korizma
17.2.2010 18:16:07   
iv@ncica
podtipkavam sve napisano mileniumuser posted image

_____________________________

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: korizma
17.2.2010 18:21:02   
luna77
odričem se dosta stvari u Korizmi,kako utorke postim već dugo postit ću petak ali prije svega ću pokusati biti bolja osoba ,pomoći kome mogu

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: korizma
17.2.2010 18:23:44   
milenium
ivančice dala si mi ideju,da skupljam u kasicu i na kraju dadnemo nekome tko nemauser posted image

(odgovor članu luna77)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: korizma
17.2.2010 18:32:18   
nikita
mm i ja cemo postiti od svega , sad trazim recepte sta pravit rucku tih 40 dana osim ribe...

_____________________________

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: korizma
17.2.2010 18:36:06   
milenium
razne ribe,pohovane,pečene,s povrćem itd.imaš tjesteninu bez jaja pa možeš s onim umakom od tunjevine na ulju i liku dinstan.krompire na sve načine,pire,pečeni,kuhani,zapareni,izlivača,pole kuhane,pole pečene zalučene, tikvice,grah na ulju,mahune na ulju,zelje na suvo.ma sve samo na ulju i bez mesa-što se tiče kuhanih čorbi.pašteta od tunjevine itduser posted image
imam neki recept ''korizmeni kolač'',objavit ću kad imadnem kad.

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: korizma
17.2.2010 19:51:44   
apokalipsa
Baš interesantno...

Ja sam muslimanka, i eto ne znam baš puno o običajima kršćana pa mi je drago da i vi pišete nešto o svojoj vjeri i običajima, kako bismo malo bolje upoznali međusobne običaje.. user posted image





(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: korizma
17.2.2010 20:15:31   
mama_debeljuca
Slažem se sa apokalipsom. Interesuje me, nemojte mi zamjerit na pitanju, je li Korizma samo kod Katolika ili i kod Pravoslavaca? Ja sam odrasla u sredini gdje nisam imala nikakvog kontakta sa Katolicima pa i ne znam puno o vašim običajima i vjeri.

_____________________________

:-)

(odgovor članu apokalipsa)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: korizma
17.2.2010 20:38:19   
milenium
muke mi ne znam,dosta toga sam i ja saznala i o vašim običajima sa ovog foruma,pa kad bih nešto saznala trčala bih mm da ga pitam jer on dosta toga zna.ja isto volim pročitat šta vi pišete tao o onim pokrivenim ženama,i imala bi 100 pitanja jer me sve zanima,baš mi je zanimljivo ali čini mi se da se na onu temu samo smiju javit oni što to prakticiraju.
još kad je bila ona  serija sjećam se ''o clone'', nisam je propuštala nizaštauser posted image

ja mislim da i oni imaju ali nije istodobno sad kad i naša.logikom zaključujem ako im je pomaknut Božić onda im je sigurno pomaknuta malo i korizma.
valjda će se javit neko tko će bolje reć,na onom chatu što je bio prije netko je od forumašica rekao da je pravoslavne vjere al nesjećam se tko,valjda će se javit pa ti bolje odgovorit.čak smo jednom pričali o tome kako je kod nas kako kod njih kako kod vas,samo se ne sjećam koje su sve forumašice sudjelovale u razgovoru bilo nas je dosta.user posted image

niki jel vi postite od svega ili samo od mesa svih 40 dana?

< Poruku je uredio milenium -- 17.2.2010 20:48:05 >

(odgovor članu mama_debeljuca)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: korizma
17.2.2010 20:49:40   
noaa

IZVORNA PORUKA: mama_debeljuca

Slažem se sa apokalipsom. Interesuje me, nemojte mi zamjerit na pitanju, je li Korizma samo kod Katolika ili i kod Pravoslavaca? Ja sam odrasla u sredini gdje nisam imala nikakvog kontakta sa Katolicima pa i ne znam puno o vašim običajima i vjeri.

Pravoslavci isto kao i katolici imaju post pred Uskrs/Vaskrs,malo se nesto razlikuje...ove godine je na isti datum Uskrs 04.travanj

_____________________________

NOA 16.03.09 mamina krofnica(je curica)

(odgovor članu mama_debeljuca)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: korizma
17.2.2010 20:50:48   
nikita
od svega milenium, kao i danas sto svi poste

_____________________________

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

(odgovor članu noaa)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: korizma
17.2.2010 20:55:10   
milenium
pa eto onda imaš gore sam ti napisala prijedloge možeš kuhat sve što i dosad samo na ulju i bez mesa!
kod mene je danas bila riba ručku a večeri krompiri u gaćama!user posted image

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: korizma
17.2.2010 20:58:31   
ivana st
IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

Nastojat cu se odreci svih psovki, losih navika i nastojat cu biti bolja i obzirnija prema bliznjima... Sad koliko cu uspjeti vidjet cemo... user posted image


Ja bih u mom slučaju dodala post svaki petak.


_____________________________

Per aspera ad astra
2011 je stiglo naše sunce
2012 čekamo još jednu srećicu

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: korizma
18.2.2010 13:22:26   
apokalipsa
Ta korizma je  za vas kao za nas ramazan... posti se, čini što više dobrih dijela...

A zanima me jel imate vi neke upute u Knjizi ( Bibliji ) čega treba da se držite ili vi  svojevoljno određujete kako da se približite Bogu?


(odgovor članu ivana st)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: korizma
18.2.2010 14:00:57   
milenium
je,jako je slično,nema nikakvih uputa,biblija ništa ne naređuje,osim da budeš dobar ,pošten čovik,da štuješ Boga iznad svega itd. ono općenito čemu svi mi ljudi težimo,da budemo dobri stalno ne samo za vrijeme korizme ,Božića itduser posted image

< Poruku je uredio milenium -- 18.2.2010 14:02:06 >

(odgovor članu apokalipsa)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: korizma
18.2.2010 14:10:53   
Ela78
Datum početka Časnog ili Vaskršnjeg posta (pravoslavnog) zavisi od datuma praznovanja najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, kojeg pravoslavni vjernici slave uvijek u nedjelju punog mjeseca poslije proljećne ravnodnevnice.
Ove godine Časni post je poceo 15.02. a zavrsava se 04. aprila na praznik Vaskrsenja Isusa Hrista - Vaskrs
Prema pravoslavnom učenju, Veliki post nas uči pokajanju, praštanju i pravoj molitvi, a cilj je da se u miru i tišini dočeka najveći hrišćanski praznik Vaskrs, jer je vjera u Vaskrsenje osnov hrišćanstva. Veliki ili Časni  post koji je ime dobio prema Časnom krstu na kojem je stradao Isus Hristos ustanovljen je po uzoru na podvig Spasitelja koji je, poslije krštenja na rijeci Jordanu, otišao u pustinju i postio četredest dana i noći, nakon čega je izašao kao pobjednik iz kušnje koju mu je postavio Sotona.
Post u hrišćanstvu ne predstavlja samo odricanje od masne ili mrsne hrane, već  prvenstveno ima duhovnu dimenziju - uzdržavanje od rđavih misli, riječi i djela, pojačanoj molitvi, pokazivanju milosrđa i činjenju dobrih djela. Post predstavlja i uzdizanje duha nad tijelom, pobjedu duhovne strane nad čulima i za hrišćanina on predstavlja pripremu za obilježavanje i proslavu praznika.


_____________________________

U braku 3 prelijepe godine
JA 31 - ok
MM 32 - oligospermia
2 IUI - 0

********************************************



(odgovor članu apokalipsa)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: korizma
18.2.2010 14:15:03   
luna77
ove godine su 2 Uskrsa isti dan user posted image

(odgovor članu Ela78)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: korizma
18.2.2010 14:17:29   
Ela78
hehe da bas tako extrauser posted image



_____________________________

U braku 3 prelijepe godine
JA 31 - ok
MM 32 - oligospermia
2 IUI - 0

********************************************



(odgovor članu luna77)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: korizma
18.2.2010 14:18:27   
luna77
IZVORNA PORUKA: nikita

mm i ja cemo postiti od svega , sad trazim recepte sta pravit rucku tih 40 dana osim ribe...


špageti bez jaja skuhani a posebno tunjevina i pelat rajčice malo ugrijes i to sjedinis(tunjevina bude kao bolonjez)

pastrmka s krumpirom u foliji (pečeni u rerni extra su)
milenium mislim da nemoze pohovano jer su jaja tu user posted image

< Poruku je uredio luna77 -- 18.2.2010 14:19:54 >

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: korizma
18.2.2010 14:21:21   
milenium
sve je istoi kod pravoslavaca i katolika,košto ela kaže!eto sad znate!
samo što je u nas post počeo jučer 17.og na čistu srijedu,pepeljanje ili grličanje(neznam imali još neki naziv).tih 40 dana je spomen kada je Isus u pustinji 40 dana postio a vrag ga iskušavao.Isus je odgovorio riječima''Ne živi čovjek samo o kruhu ,nego o svakoj riječi što izlazi iz usta Božijih''....

(odgovor članu luna77)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *