|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Međunarodni dan djeteta
20.11.2009 19:08:36   
mama_debeljuca
Međunarodni dan djeteta

20. novembar se u svijetu obilježava kao Međunarodni dan djeteta, a na ovaj dan 1959. godine Generalna skupština UN je usvojila Deklaraciju o pravima djeteta, te 1989. godine Konvenciju o pravima djeteta.

Pomenuta dokumenta služe za naglašavanje neophodnosti posebne brige o djeci obzirom na njihove specifične potrebe i probleme vezane za njihov razvoj i odrastanje.

U današnjem svijetu se obilježava Svjetski dan prevencije zlostavljanja djece, a žuta traka simbolizuje zalaganje prioritetnosti prevencije zlostavljanja djece na globalnom nivou.

U Bosni i Hercegovini dječija prava se krše u svim oblastima. Povodom obilježavanja 20. novembra – Međunarodnog dana djeteta, ombudsmeni su prezentovali rezultate istraživanja o pravima djece u našoj zemlji.

“Za prvih deset mjeseci ove godine Instituciji ombudsmena BiH prijavljeno je 25 slučajeva u kojima su se kršila prava djeteta. Takve primjere obično prijave komšije ili rođaci, a djeca gotovo nikad. Čak 44 posto njih nikada nije čulo za instituciju ombudsmena, a samo 5 posto ih poznaje nekog ko ima kontakte s njima. Jedna trećina nije odgovorila na pitanje: “Koja se dječija prava najviše krše?”. Druge dvije trećine su ocjenile da se prava djeteta na izražavanje mišljenja u temama koje ga se tiču kao i pravo na zaštitu od zlostavljanja i nasilja, kao i pravo na slobodu djeteta najviše narušavaju u sredini u kojoj žive.”, kaže Ljubomir Sandić, ombudsmen za ljudska prava BiH.

Dijete sa ispruženom rukom slika je koju možemo vidjeti u svim bosanskohercegovačkim gradovima. Većina njih koji prose su Romi, mlađi od 14 godina i ne idu u školu. Istraživanjem ombudsmena utvrđeno je da u nadležnim institucijama i nevladinom sektoru nemaju evidenciju o djeci koja prose.

“Objašnjenje za neuspostavljanje ovakve prakse jeste da takvi poslovi i nisu prioritetni.” istakla je Nives Jukić, ombudsmen za ljudska prava BiH.

O dječijim pravima se ne govori dovoljno ni u medijima, smatraju iz Institucije ombudsmena BiH. Od svih tekstova koji se objavljuju u dnevnim novinama samo jedan ili dva je posvećen djeci. Tako navode da je više mjesta dobila informacija da jedan pjevač narodne muzike nije mogao upaliti auto, nego to da se u dijelu BiH zatvara 30 škola.

_____________________________

:-)
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Međunarodni dan djeteta
20.11.2009 19:16:10   
mama_debeljuca
Konvencija o pravima djeteta
(prihvacena od Generalne skupstine Ujedinjenih nacija 11. 12. 1989. godine)
Clan 1: Definicija djeteta
Svaka osoba ispod 18 godina smatra se djetetom, ukoliko ta starosna granica nije prema nacionalnim zakonima niza.
Clan 2: Jednako postupanje
Sva prava vaze bez izuzetka za svako dijete. Obaveza je svake drzave da djecu zastiti od bilo kakve forme diskriminacije.
Clan 3: U najboljem interesu djeteta
Kod donosenja politickih, pravnih i drustvenih odluka najprije se u obzir moraju uzeti interesi djeteta.
Clan 4: Provodenje prava
Vlade se obavezuju da ce uciniti sve kako bi se u praksi provela prava navedena u Konvenciji.
Clan 5: Uloga roditelja
Vlade priznaju prava i obaveze roditelja i drugih clanova porodice da dijete usmjeravaju kako to odgovara njegovom razvoju.
Clan 6: Opstanak i razvoj
Svako dijete ima pravo na zivot. Drzava se izricito obavezuje da ce garantirati opstanak i razvoj djeteta.
Clan 7: Ime i nacionalnost
Svako dijete od rodenja ima pravo na ime. Dijete, takoder, ima pravo na nacionalnu pripadnost. Ukoliko je to moguce, djeca treba da poznaju imena svojih roditelja i da ih nose.
Clan 8: Zastita identiteta
Drzava se obavezala da ce stititi sluzbeni identitet svakog djeteta i ukoliko to bude potrebno ponovo ga uspostaviti. Ovo se, prije svega. odnosi na ime, nacionalnost i porodicnu pripadnost.
Clan 9: Odvajanje od roditelja
Svako dijete ima pravo na zajednicki zivot sa svojim roditeljima, osim kad taj zajednicki zivot ugrozava dobrobit djeteta. Dijete, takode, ima pravo da kontaktira sa oba roditelja ukoliko je odvojeno od oca, majke ili od oboje.
Clan 10: Spajanje porodice
I djeca, kao i njihovi roditelji, imaju pravo otici iz jedne zemlje u drugu, ako je svrha toga spajanje porodice i odr`anje kontakta izmedu roditelja i djece.
Clan 11: Ilegalni odlazak iz zemlje i oduzimanje slobode
Drzava je obavezna da uz pomoc nekog od roditelja ili uz pomoc nekog treceg sprijeci otmicu ili bilo koju drugu formu oduzimanja slobode djeteta u inostranstvu.
Clan 12: Misljenje djeteta
Svako dijete ima pravo da svoje misljenje javno kaze. Dijete ima pravo da bude saslusano u svim prilikama ili mjerama kad ga se to tice.
Clan 13: Sloboda misljenja
Svako dijete ima pravo da iznese svoje namjere i da bude informisano, ne obracajuci paznju na nacionalne granice drzava.
Clan 14: Sloboda misli, savjesti i religije
Drzava mora postovati pravo djeteta na slobodu misli, savjesti i religije, bez da ogranicava odgovarajuci utjecaj roditelja.
Clan 15: Sloboda okupljanja
Djeca imaju pravo da se susrecu sa drugima i da se ujedinjuju.
Clan 16: Zastita privatnosti
Djeca imaju pravo na zastitu od ometanja njihovog privatnog zivota, njihove porodice, od upada u njihov stan i zastitu od ometanja njihovog dopisivanja.
Clan 17: Pristup odgovarajucim informacijama
Drzava mora garantovati da dijete ima pristup informacijama i drugim saopstenjima iz mnogostrukih izvora i poticati masovne medije da nude informacije koje su socijalno i kulturno korisne za dijete. Osim toga drzava stiti dijete od stetnih informacija i saopstenja.
Clan 18: Roditeljska odgovornost
Oba roditelja nose najvecu odgovornost za vaspitanje i razvoj djeteta. Drzava se obavezuje da ce pomagati roditeljima u ispunjavanju ovog zadatka.
Clan 19: Zastita od zloupotrebe i zapostavljanja
Drzava stiti dijete od svake forme zlostavljanja od strane roditelja ili drugih osoba koje imaju pravo na brigu, te razraduje odgovarajuce socijalne programe da bi sprijecila zloupotrebu i pomogla onima kojima je pomoc potrebna.
Clan 20: Zastita djece koja nemaju porodicu
Drzava se obavezuje na osiguranje posebne zastite za djecu koja nemaju porodicu, te se obavezuje na pronalazak odgovarajuceg smjestaja unutar porodica-posvojitelja ili odgovarajucih institucija koje se bave vaspitanjem i brigom o djeci.
Clan 21: Posvojenje
Posvojenja trebaju biti dozvoljena samo u najboljem ineresu djeteta i mogu se izvrsiti tek nakon dozvole nadleznog organa i nakon pristanka roditelja, rodaka ili drugih za dijete odgovornih osoba.
Clan 22: Djeca izbjeglice
Djeci izbjeglicama mora biti pruzena posebna zastita. Drzava mora saradivati sa kompetentnim organizacijama, koje toj djeci mogu pruziti zastitu i pomoc.
Clan 23: Djeca sa teskocama u razvoju
Svako dijete sa teskocama u razvoju ima pravo na posebnu brigu, obrazovanje i unapredivanje. Na taj nacin svakom se djetetu sa teskocama u razvoju treba se omoguciti najveca moguca mjera samostalnosti i socijalne integracije.
Clan 24: Zdravlje i zdravstvene sluzbe
Svako dijete ima pravo na najvisi moguci standard u smislu zdravstvene brige. Pri tome, u najvaznije zadatke drzave spadaju osnovna zdravstvena briga, preventivna medicinska zastita, zdravstveni vaspitanje putem pojasnjenja datih u javnosti, kao i reduciranje stope smrtnosti kod novorodencadi. Sve drzave se u vezi s tim obavezuju na razvijanje saradnje u cilju omogucavanja pristupa zdravstvenim sluzbama svoj djeci svijeta.
Clan 25: Redovna provjera smjestaja
Svako dijete koje je smjesteno u nekoj instituciji ili prima medicinsku njegu, ima pravo na redovnu provjeru njegovog licnog stanja.
Clan 26: Socijalna sigurnost
Svako dijete ima pravo na socijalnu sigurnost ukljucujuci socijalno osiguranje.
Clan 27: Zivotni standard
Svako dijete ima pravo na zivotni standard koji mu omogucava potpun fizicki, duhovni, dusevni i socijalni razvoj. Obaveza roditelja je, na prvom mjestu, da za djecu obezbijede odgovarajuci zivotni standard. Ali, obaveza drzave se sastoji u brizi o tome da se prava djeteta mogu ostvariti. Ova obaveza drzave moze sadrzavati i materijalnu pomoc drzave roditeljima.
Clan 28: Vaspitanje i obrazovanje
Svako dijete ima pravo na obrazovanje, a obaveza drzave pri tom je da besplatno poha|anje osnovne skole ucini obaveznim, da razvija razlicite forme daljeg obrazovanja i da djeci shodno njihovim sklonostima omoguci pristup visokoskolskim ustanovama. Disciplina koja je pri svemu tome neophodna u skolama ne smije krsiti prava niti dostojanstvo djeteta. Razvoj saradnje trebao bi da pospjesi sprovodenje ovog prava.
Clan 29: Svrha obrazovanja
Obrazovanje potpomaze potpun razvoj licnosti, talenata, kao i duhovnih i tjelesnih sposobnosti djeteta. Obrazovanje priprema dijete na zivot u kojem ono treba da bude svjesno odgovornosti kao gradanin slobodnog drustva; ono unapreduje postovanje djeteta od njegovih roditelja, njegov kulturni identitet, ali i toleranciju i razumijevanje za vrijednosti koje imaju drugi ljudi.
Clan 30: Djeca koja pripadaju nacionalnim manjinama i prastanovnicima
Djeca koja pripadaju nacionalnim manjinama i prastanovnicima imaju pravo da njeguju sopstvenu kulturu, religiju i da koriste svoj sopstveni jezik.
Clan 31: Slobodno vrijeme, odmor i kulturne aktivnosti
Svako dijete ima pravo na mir i odmor, kao i pravo na igru i ucesce u kulturnim i umjetnickim dogadajima.
Clan 32: Rad djece
Svako dijete ima pravo na zastitu od rada koji ugrozava njegovo zdravlje ili sprijecava njegovo obrazovanje i razvoj. Drzava utvrduje najnizu starosnu granicu za dobijanje radne dozvole i regulise sve uslove rada.
Clan 33: Zloupotreba droga
Djeca imaju pravo biti zasticena od upotrebe droga i opojnih sredstava, kao i od ucesca u produkciji ili trgovini drogom.
Clan 34: Seksualna zloupotreba
Drzava stiti dijete od seksualnog iskoristavanja i zlostavljanja, kao i od prostitucije i pornografije.
Clan 35: Trgovina djecom
Drzava je obavezna preduzeti sve mjere za sprijecavanje prodaje i trgovine djecom.
Clan 36: Ostale forme iskoristavanja
Svako dijete ima pravo na zastitu od bilo koje forme iskoristavanja.
Clan 37: Mucenje i oduzimanje slobode
Niti jedno dijete ne smije se muciti, niti se prema njemu smije okrutno postupati; ono ne smije biti protivpravno kaznjeno, niti mu se na taj nacin smije oduzeti sloboda. Smrtna kazna ili dozivotna kazna zatvora bez mogucnosti pomilovanja ne smiju se izricati djeci mladoj od 18 godina. Djeca kojima je oduzeta sloboda, moraju u zatvorima biti smjestena odvojeno od odraslih, ukoliko za dobrobit djeteta ne vazi suprotno. Djeca, koja su zatvorena moraju imati pravno ili neko drugo odgovarajuce zastupanje pred sudom i mora im se omoguciti kontakt sa roditeljima.
Clan 38: Oruzani konflikti
Sve drzave moraju preduzeti mjere s ciljem osiguranja neucestvovanja djece mlade od 15 godina u oruzanim konfliktima. Niti jedno dijete ispod 15 godina ne smije biti regrutirano u oruzane snage. Po humanitarnom narodnom pravu sve drzave moraju brinuti o zastiti djece u ratu i o tome da im se u toku rata osiguraju sve potrebstine za zivot.
Clan 39: Rehabilitacija
Drzava se obavezuje da djeci koja su zrtve oruzanih konflikata i djeci koja su bila mucena, zapostavljana, iskoristavana i zlostavljana osigura odgovarajucu brigus ciljem njihovog oporavka i socijalne integracije.
Clan 40: Mogucnost izvodenja mladih pred sud
Dijete koje dospije u konflikt sa zakonom ima pravo da se prema njemu postupa na nacin koji podrzava njegovo dostojanstvo i osjecaj samovrijednosti; mora se obratiti paznja na njegovo starosno doba i na socijalnu reintegraciju. Dijete ima pravo na drzavno-pravni postupak i postovanje gradanskih prava, kao i pravo na pravnog ili drugog zastupnika u cilju njegove odbrane. Ukoliko je to moguce trebaju se izbjegavati sudski postupci i smjestanje u popravne domove.
Clan 41: Prednost visim pravnim standardima
Ukoliko su uslovili za prava djeteta po nacionalnom ili internacionalnom zakonodavstvu povoljniji od ove Konvencije, onda, naravno, vaze odredbe tih zakona.

< Poruku je uredio mama_debeljuca -- 20.11.2009 19:19:53 >


_____________________________

:-)

(odgovor članu mama_debeljuca)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Međunarodni dan djeteta
20.11.2009 19:41:05   
M kao Mama
NA jučerašnjoj kafici u Sarajevu mame koje su bile prisutne dobile su kuratko o Danu djece i žutu trakicu, ja je bogami ponosno nosim na reveru svog mantila, čak mi je jučer bila na kaputu, ali sam jutros prebacila i kada sam ulazila na posao policajka na ulazu me pita, a Bogati šta znači žuta trakica, a ja joj lijepo objasnim. I šef me je pitao i kaže mi ti moja Alma to sve pratiš, a ja njemu velim sve šefe što se tiče prava djece.

(odgovor članu mama_debeljuca)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Međunarodni dan djeteta
20.11.2009 20:08:53   
maja78 RR
mama alma i ja nosam zutu trakicu ponosno :)

_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Međunarodni dan djeteta
20.11.2009 20:22:11   
Anoniman
Cestitam svoj djeci svijeta ovaj veliki dan i da im svaki novi dan bude sretniji i sretniji, da nestane tuge sa djecijih lica i da ima ko da ih voliuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu maja78 RR)
  Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Međunarodni dan djeteta
20.11.2009 23:21:01   
M kao Mama
Bravo Majo, ma nisam ni sumnjala, samo mi je pravo krivo toliko mama na RR, ovdje četiri posta okrugol, ali zato na temi kondom pršti od savjeta, alidobro, možda sam ja malo , malo ...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Međunarodni dan djeteta
20.11.2009 23:25:49   
Visnja RR
Medjunarodni dan djeteta bi trebao da bude svaki dan user posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Međunarodni dan djeteta
20.11.2009 23:30:16   
milenium
user posted image slažem seuser posted image user posted image

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Međunarodni dan djeteta
20.11.2009 23:54:26   
mama_debeljuca

IZVORNA PORUKA: mama alma

Bravo Majo, ma nisam ni sumnjala, samo mi je pravo krivo toliko mama na RR, ovdje četiri posta okrugol, ali zato na temi kondom pršti od savjeta, alidobro, možda sam ja malo , malo ...


Vala si u pravu! Ja sam temu tražila u pretraživaču i bilo mi je nevjerovatno da je nema user posted image . A sad mi je tako žao što se tako malo mama interesuje za ovu temu.

_____________________________

:-)

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Međunarodni dan djeteta
20.11.2009 23:56:37   
mamine oci

IZVORNA PORUKA: mama alma

Bravo Majo, ma nisam ni sumnjala, samo mi je pravo krivo toliko mama na RR, ovdje četiri posta okrugol, ali zato na temi kondom pršti od savjeta, alidobro, možda sam ja malo , malo ...

user posted image user posted image u pravu si,
pusa nasaj maloj raji da se ja pitam svaki dan bi bio dan djeteta.user posted image

_____________________________

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013


(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Međunarodni dan djeteta
21.11.2009 0:00:30   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mama_debeljuca

O dječijim pravima se ne govori dovoljno ni u medijima, smatraju iz Institucije ombudsmena BiH. Od svih tekstova koji se objavljuju u dnevnim novinama samo jedan ili dva je posvećen djeci. Tako navode da je više mjesta dobila informacija da jedan pjevač narodne muzike nije mogao upaliti auto, nego to da se u dijelu BiH zatvara 30 škola.

Nažalost ovo je naša realnost...user posted image user posted image user posted image

Dajte podršku da naša djeca ostvare svoja prava
user posted image user posted image user posted image




(odgovor članu mama_debeljuca)
  Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Međunarodni dan djeteta
21.11.2009 7:49:22   
maja78 RR
Radim na mjestu gdje sam vidjela svakakvih slucajeva narusavanja prava djeteta, to je strasno, nismo ni svjesni kakva nas svakodnevnica okruzuje.

_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Međunarodni dan djeteta
21.11.2009 9:56:45   
mama_debeljuca
Svi mi smo, manje-više svjedoci svakodnevnog narušavanja dječijih prava user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

:-)

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Međunarodni dan djeteta
21.11.2009 9:58:21   
mama_debeljuca
http://www.youtube.com/watch?v=VCbO-3hjPok

_____________________________

:-)

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Međunarodni dan djeteta
21.11.2009 20:59:07   
Crvena

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

Medjunarodni dan djeteta bi trebao da bude svaki dan user posted image

user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Volite svoju djecu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Međunarodni dan djeteta
19.11.2010 19:59:03   
M kao Mama
U čast sutrašnjeg dana, prenosim Vam Pravdinu pjesmu, koju pjevaju dječaci i djevojčice iz Hora Princes krofne
i domovine,

Dok ima djece,
za pravdu dječju ona se brine
da u djetinstvu krivde nema
djeca su pravom zaštičena.

Tamo gdje žive ljudi dobre duše
tamo se prava dječija ne krše,
djeca svih boja, rasa i naroda
brani parvedna dječija sloboda.

A sloboda je kad ruke šire
djeca što liče na leptire.
A sloboda je kad poput ptica,
lete osmjesi sa dječijih lica.

U toj slobodi djeci rastu krila
da bi dječija prava
pravednija bila.



(odgovor članu Crvena)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Međunarodni dan djeteta
19.11.2010 22:27:55   
Anoniman
Dajte mijenjajte fotografije na fejsu...hajmoooouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu M kao Mama)
  Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Međunarodni dan djeteta
19.11.2010 22:32:39   
Hanady RR
ja sam to uradilauser posted image
la linea the bestuser posted image

sada vidim ringeraja makedonije također na fb profilu stavila sličicu diznijevih likova...
šefice jel možemo i miuser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Međunarodni dan djeteta
19.11.2010 22:36:04   
Anoniman
ja ko budala ganjam ljude da mijenjaju slikeuser posted image

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Međunarodni dan djeteta
19.11.2010 22:37:28   
Visnja RR
pa stavila davno :)))) u staq gledate user posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Međunarodni dan djeteta
19.11.2010 22:39:11   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Visnja RR

pa stavila davno :)))) u staq gledate user posted image
ma misli na fb.rruser posted image

(odgovor članu Visnja RR)
  Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Međunarodni dan djeteta
19.11.2010 22:40:18   
Anoniman
majo...majo...i ti mijenjaj...gdje je ona ilhana...je li jos kucu rusiuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Međunarodni dan djeteta
19.11.2010 22:41:12   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Visnja RR

pa stavila davno :)))) u staq gledate user posted image

pa ja evo sad na Fb gledam...slika nam je na ringeraja porodični portal ona porodica, mama, tata i sin...user posted image
jel to kod mene ne fercera nešto na FBuser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Međunarodni dan djeteta
19.11.2010 22:42:27   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: dadada

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

pa stavila davno :)))) u staq gledate user posted image
ma misli na fb.rruser posted image


bogami šefoce ja pomislih ja pokla...
pa nisi ni na svom profilu mjenjala...
šefioce de zadaj jedan crtić iz mlađih danauser posted image
ja sma se dvoumila između gustava i la lineauser posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Međunarodni dan djeteta
19.11.2010 23:06:16   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mama alma RR

Bravo Majo, ma nisam ni sumnjala, samo mi je pravo krivo toliko mama na RR, ovdje četiri posta okrugol, ali zato na temi kondom pršti od savjeta, alidobro, možda sam ja malo , malo ...


Na ovaj komentar imam samo par rijeci,
Afrika-sida, glad,
Indija-prostitucija,jeftina radna snaga
Kina-Death rooms,
itd, ne vrijedi bas puno sto sam zavirila
koliko ih je samo umrlo dok sam ja pisala ovaj post
al barem sam post br 5....user posted image user posted image

(odgovor članu M kao Mama)
  Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *