|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Operacija mioma na materici
6.11.2012 21:40:58   
Zahr
Pozdrav žene,

ne znam da li postoji slicna tema, nisam uspjela pronaci. Ako da, molim moderatore da premjeste moj post. Naime, saznala sam da imam miom na materici veličine 4x4 centimetra i jos jedan manji. Nisam radjala pa doktorica predlaže operaciju kako bih eventualno izbjegla probleme pri zatrudnjivanju jednog dana. Stvar je u tome sto mi je rekla da odlucim u kojoj se bolnici zelim operisati, Općoj ili na Gaku, pa ce me upuiti, a ja zaista pojma nemam gdje i kako. Jel ima neko iskustva s miomima i eventualno neki savjet. Hvala svima unaprijed.

Pozdrav
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Operacija mioma na materici
6.11.2012 22:05:38   
aida80
Ja bih ti savjetovala da se savjetujes sa jos nekim ginekologom. Raspitaj se koji ginekolog bi mogao biti mozda najbolji pa vidi i sa njim sta on/ona misli. Meni moji miomi nisu smetali u zatrudnjivanju, a isto tako mi je gin rekao da ih ne bih trebala dirati jer vjerovatno nece smetati ni kada budem planirala drugo dijete. Isto to mi je potvrdio jos jedan gin. Tako da ih samo redovno pratim i to je to.

(odgovor članu Zahr)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Operacija mioma na materici
6.11.2012 22:13:33   
Zahr
Hvala ti na odgovoru. Svakako sam se mislila savjetovati se sa jos jednim ljekarom prije nego se odlucim na operaciju. Jesu li ti miomi pravili neke probleme? Ja posljednjih par mjeseci imam jako obilne menstruacije te krvarenje nakon sto mi menstruacija prodje.

(odgovor članu aida80)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Operacija mioma na materici
6.11.2012 22:20:25   
aida80
Imala sam malo obilniju mens. ali mi nisu pravili nikakvih drugih problema. Sada poslije poroda miomi su se malo smanjili i kao u fazi su nekog izumiranja ili sta vec, uglavnom nisu vise veliki kao sto su bili i obilnost mens. se vratio na normalu. Jedino sto je zeznuto je to sto miomi rastu u trudnoci, posebno u prva 4 mjeseca, ali postoji velika mogucnost da i nestanu poslije poroda. Uglavnom ti se dobro raspitaj i kod drugih.

(odgovor članu Zahr)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Operacija mioma na materici
7.11.2012 22:08:47   
Anica1
Zahr, ja sam operisala miom. Bio je jako mali na pocetku tudnoce, u trudnoci je rastao i u 5-om mjesecu je bio 8x6 cm, dobila sam uzasne bolove, nisam ni znala da moze doci d upale jer mi je CRP bio strasno isok. Zaglavila samu bolnici i bila mi je upitna trudnoca tj nastavak. Dokorica koja me vodila mi je ukljucila antibiotik koji je t sve smirio i poslana sam kuci na strogo mirovanj. Do kraja trudnoce je osta tih dimenzija i radjen mi je carski i tada je miom uklonjen. Posto sam bila budna tokom carskog (spinalna anestezija) kada je uklonila miom doktorica mi ga jepokazala, bio je velicine ekog veceg krompira, uzas. Sreca pa sam bila kod te doktorice koja je ukljucila dobar antibiotik i na kraju uklonila miom i sada je sve ok, nema posljedica.
To sam se radila na Jezeru. Slobodno pitaj ako te jos nesto zanima.
Znam da je jako bitna pozicija mioma i vrsta

_____________________________

18.11.2011. - nasa sreca

(odgovor članu aida80)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Operacija mioma na materici
10.11.2012 19:00:25   
Zahr
Anice, drago mi je da je tebi sve prošlo ok. I meni je moja doktorica rekla da moze doci do komplikacija u trudnoci zato mi i savjetuje operaciju odmah. Citala sam da miom moze narasti toliko da bude tezak i preko 10 kg, sto mi je bas strasno, a moj ce jos rasti, kaze dr. Dobila sam preporuku da se obratim Nikulinu na GAK-u, ali sam prije operacije ipak odlucila potraziti jos jedno misljenje. Mislim, vjerovatno cu morati operisati, ja imam strah mi sta ne "sprckaju" u materici, a nisam radjala. Jednostavno nemam povjerenje u nase ljekare user posted image .....Kod mene je taj neki intramuralni miom, malo sam googlala, ali mi opet nista nije jasno. ..

< Poruku je uredio Zahr -- 10.11.2012 19:01:12 >

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Operacija mioma na materici
12.11.2012 14:03:03   
Leva
Zahr trazi drugo pa i trece misljenje to je tvoje pravo. Ja bih ti istinski savjetovala da se konsultujes sa MPO doktorom jer oni imaju puno drgaciji pogled na svijet po pitanju zaceca od "obicnih" ginekologa a samim tim i na to da li bi ti miomi mogli smetati ili ne. Dr. Godinjak je recimo izvrstan strucnjak i fantastican hirurg. Odes kod njega privatno u Terme (na Jezeru je jako tesko doci do njega) i nakon pregleda ces znati jesi li hitno operativna ili ne. Druga opcija je Mehmedbasic koji te moze uputiti na dobrog hirurga ukoliko bude potrebe. Ja imam tri veca mioma i gomilu malih ciji broj niko jos nije uspio utvrditi user posted image Bila sam na histeroskopiji ali moji miomi nisu operativni jer nisu izasli u endometrij a samim tim jos uvijek nisu smetnja za zacece. Dijagnosticku histeroskopiju mi je radio dr. Nakas i jako me se dojmio a to je strasno tesko nakon 6 godina trudilackog iskustva user posted image

< Poruku je uredio Leva -- 12.11.2012 14:05:20 >


_____________________________

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu Zahr)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Operacija mioma na materici
12.11.2012 21:02:30   
Anica1
Zahr meni je trudnocu vodila dr Jadranka Dizdarevic, ona mi je uradila carski i njen sin Goran Stojkanovic i uklonili su mi miom odmah cim su izvadili bebu. Za njih sve pohvale. Nakon mjesec dana na kontroli jedva se oziljak vidio gdje je bio miom. Njih ti svakako mogu preporuciti. Ako ti treba njen broj mogu ti poslati pa da cisto odes po drugo misljenje. Moj je bio subserozni – rastu na površini maternice prema trbuhu, a taj tvoj intramuralni – rastu u samom mišiću maternice i povećavaju cijelu maternicu. Znam da mi je dr rekla da je odlicno sto je ova vrsta i daje na dobrom mjestu user posted image

_____________________________

18.11.2011. - nasa sreca

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Operacija mioma na materici
17.11.2012 20:00:45   
Mrvica_83
Draga Zahr .. Moj savjet je takodjer da trazis jos nekoliko drugih misljenja ..Zasto ? Meni je ove godine dijagnosticirama miomatozna maternica i imala sam 4 mioma velicine od 1,5cm - 3 cm .. Na prvom pregledu doktorica je preporucila da se operacija radi odmah i da nece biti nikakve sanse da zatrudnim a kamo li iznesem trudnocu ..
Nakon toga malo sam samostalno istrazivala i 90% iskustava govori da je netaknuta/intaktna maternica uvijek bolja nego li tkivo koje je vec operisano .. Drugo misljenje strucnjaka je bilo dijametralno suprotno - da se miomi ne trebaju dirati i da se trudnoca moze sasvim normalno odigrati .. Jedina moguca pojava su bile kontrakcije koje se mogu terapijom regulisati odmah nakon sto trudnoca bude konstatovana.. Poslusali smo drugu doktoricu - i .. bila je u pravu .. Nakon samo mjesec dana vidjeli smo plusic ;) Odmah sam se javila , dobila Utrogestan za kontrakcije i sve je bilo u redu .. Dakle ispostavilo se da prvo misljenje uopste nije bilo tacno .. Ipak , nazalost , trudnoca unatoc svemu nije bila uspjesna - o tome sam pisala na podforumima i desio nam se missed ab.u 12 sedmici .. Obzirom da su kontrakcije bile potpuno regulisane Utrogestanom moji miomi nisu imali nista sa time sto je bebica prestala da se razvija ..Pozicija mioma ( na uscu ) jedino je mogla onemoguciti da beba izadje prirodnim porodom van - dakle porodila bih se na carski rez / odnosno sekcijom .. Sto mi uopste ne bi bio problem user posted image Na UZ nakon kiretaze doktor je konstatovao da su dva mioma u potpunosti nestala user posted image i mi sad cekamo tri ciklusa da opet radimo na dragoj user posted image Sve u svemu veoma je vazna pozicija mioma ali ipak obavezno zatrazi jedno ili dva dodatna misljenja .. Operacija je zadnji izbor .. Puno srece ti zelim i nadam se da ti je moje misljenje imalo pomoglo !!

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Operacija mioma na materici
20.11.2012 21:58:10   
Azyy
Drage moje ako neko zna  sta je to nascentni miom  u cervikalnom kanalu precnika 21mm stvara mi uzasne bolove i grčeve i to samo navečer kad krene ne pusta me bol do jutra..Da li je moguće da sam izađe ili se mora hiruski odstranit.. ako je neko imao sa tim problema da mi javi svoja iskustva..inače ja se pripremam za fet...  

_____________________________

Dum spiro spero – Dok dišem (živim), nadam se

(odgovor članu Mrvica_83)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Operacija mioma na materici
21.11.2012 20:01:03   
Mrvica_83
Draga Azyy ,
Prije svega jedan topli pozdrav za tebe .. Citala sam tvoje postove na podforumu neobavezno o medicinski potpomognutoj oplodnji.. Odluka da u buducnosti  usvojite malu user posted image je sjajna i zelim ti svu srecu u tome .. Sto se mioma tice ja nemam nijedan takav koji tebe muci user posted image Ali malo sam proguglala - vjerovatno si i ti .. To je u sustini miom u radjanju koji se drzi na peteljci i koji se uklanja "uvrtanjem" oko peteljke .. Samim time cini mi se da ga je  nekako lakse ukloniti nego ove koji su ispod misica i sl. Moji miomi meni takodjer prave kontrakcije - zato mi je bio propisan Utrogestan odmah nakon sto je konstatovana trudnoca .. Iako nemam direktno iskustvo nadam se da sam ti bar malo pomogla i nadam se da ce se javiti druge zenice koje mozda imaju vise iskustva !! Za tebe ide user posted image

(odgovor članu Azyy)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Operacija mioma na materici
21.11.2012 21:10:19   
Azyy
Mrvica hvala guglala sam nesto al et reko da vidim jel imao ko kakvog pozitivnog iskustva da sam ode menust.A nadam se da nece dugo trajati borba za jedno malo pilence user posted image tebi hvala sto si mi se javila ide jedan user posted image

_____________________________

Dum spiro spero – Dok dišem (živim), nadam se

(odgovor članu Mrvica_83)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Operacija mioma na materici
22.11.2012 14:47:15   
Mrvica_83
Draga moja - nema na cemu .. Javila sam ti se čisto da podijelimo mišljenje , iskustvo , emociju user posted image Bice jedno malo pilence i draga user posted image za tebe a i za mene siguurna sam jako brzo !! Treba biti hrabar , pozitivan i samo misliti na sutra i lijepe događaje koji nam slijede ..A kad budemo user posted image aBd dopisivat cemo se na podforumima druge vrste user posted image .. user posted image user posted image za tebe !!

(odgovor članu Azyy)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Operacija mioma na materici
1.12.2012 12:37:40   
Zahr
Hvala svima koje su se javile i podijelile svoja isksutva. Ja sam konacno potrazila i to drugo misljenje koje je sasvim suprotno od onog prvog, što sam i očekivala. Ne mozes ti kod nas naci dva doktora da isto misle. Nekad imam osjecaj da si namjerano kontriraju, a onda ispastaju pacijenti. Helem, riječ je o doktorici Emini Sajaliji iz klinike Sara-Vita. Kaze da ni slucajno ne dozvolim da me neko nagovori da operisem miome, jer se to u svijetu jednostavno vise ne radi (ona je godinama radila u Londonu). Moj miom je na takvom polizaju da ne bi predstavljao niakakvu opasnost po plod ukoliko jednog dana zatrudnim. NE preporučuje mi oralnu kontracepciju jer hormoni pospjesuju rast mioma, a za ostalo se ne moram brinuti, nista alarmantno, tako kaze.

(odgovor članu Mrvica_83)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Operacija mioma na materici
1.12.2012 12:52:25   
Mrvica_83
Nema na cemu Zahr  .. Drao mi je da si potrazila drugo mišljenje .. Isto se i meni desilo - dva potpuno oprečna mišljenja kako sam ti već i napisala u postu ..Zelim ti da miomi nista ne rastu i da ti user posted image u buducnosti bude uredna - bas kako ti je nova doktorica i rekla .. 

_____________________________

24.10.12 Jedan anđeo
26.11.13 u 00:09 - Ljubav za sva vremena ..Ceza H. je rodjenjem obasjala nas zivot !!!

(odgovor članu Zahr)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Operacija mioma na materici
13.2.2013 21:29:01   
Zahr
Evo mene opet, zabrinuta zbog svojih mioma. Taman kad sam odlucila da ih ne opreisem, pocela su ponovno ta produzena krvarenja, ali sada svaki mjesec. Uslijede nakon menstruacije i traju oko sedam dana, što znaci da menstruaciju imam haman po pola mjeseca. Ono sto me najvise brine je sto ta krv nije kao menstrualna, poprilicno je cista i svijetla. Izgleda da cu ja ipak na OP user posted image

(odgovor članu Mrvica_83)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Operacija mioma na materici
13.2.2013 23:56:29   
Mrvica_83
Zahr Mila .. Kako si ? Ja ti nemam iskustvo sa krvarenjima user posted image .. Meni cak i menstruacija traje svega tri dana .. Bude ugrusaka ali doktorica kaze to je ok i na taj nacin se tijelo bori sa cinjenicom da je menstruacija obilna / zbog mioma .. Mozda bi ipak trebala potraziti jos jedno misljenje?? Zenice su preporucile doktore pa ne bi bilo lose da odes na pregled kod nekog od njih ? Mislim da ta produzena krvarenja nose mogucnost anemije pa zato stanje nije zanemarivo uopste user posted image Jesi li kontrolisala krvnu sliku u periodu otkad su se pojavila produzena krvarenja ??

_____________________________

24.10.12 Jedan anđeo
26.11.13 u 00:09 - Ljubav za sva vremena ..Ceza H. je rodjenjem obasjala nas zivot !!!

(odgovor članu Zahr)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Operacija mioma na materici
23.2.2013 16:09:52   
Zahr
Mrvice, izvini sto tek sad odgovaram. Ludnica mi je na poslu. ne znam gdje sam. Svakako cu potraziti jos jedno misljenje, malo me i zene iz porodice pritiscu da to uradim sto prije, a ja nemam vremena ni za sta. Posljednji put kad sa vadila krv prije jedno pola godine sve je bilo OK, no ucestala krvarenja su pocela odnedavno pa bih vjerovatno trebala ponoviti.

Lijep pozdrav

(odgovor članu Mrvica_83)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Operacija mioma na materici
15.4.2013 11:40:02   
lucyming
Imala sam malo obilniju mens.
__________________________________________________
Rs Gold|Runescape Gold|wow gold|Cheap Runescape Gold

(odgovor članu Zahr)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Operacija mioma na materici
16.4.2013 20:07:59   
riba78
Evo i mene na ovoj temi user posted image trenutno sam u iščekivanju OP miooma ta beštija je porasla na 5cmuser posted image user posted image skoro iste veličine je kao i moja materica user posted image
prošle godine je bio 3cm pregledali su me stručnjaci u Mariboru i oni su tada govorili da nije smetnja ,ali ako poraste jeste i to velikauser posted image user posted image
godina prošla beštija porasla user posted image ,ja sam potražila tri mšljenja vrhunskih doktora i svi su bili jednoglasni da moram operisati ,pa planirati eventualnu trudnoću.
Meni miom ne stvara poteškoče ,još uvijek imam uredan menzes ,krvarenja nisu produžena u prva tri dana jesu obilnija .

_____________________________

To je prokletstvo želje koja se ne gasi, ali se ne ostvaruje."
Meša Selimović

(odgovor članu lucyming)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Operacija mioma na materici
17.4.2013 9:23:57   
Mrvica_83
Riba78 Mila ako si dobila tri identicna misljenja onda je operativni zahvat vjerovatno najbolji izbor .. Vec sam pisala - ja imam 4 mioma razlicitih velicina ( 1,5-3,5 cm ) .. Moja doktorica je savjetovala da pokusam ostvariti T pa da nakon poroda aBd uklonim operacijom miome .. (Imala sam jedan missed ab. prosle godine i sad sam opet T 8+3) .. Na taj nacin bi se i maternica oporavila do , recimo , naredne T .. U principu ako ne dolazi do T oni odmah sugeriraju da se miom otkloni jer postoji mogucnost da upravo zbog njega ne dolazi do zaceca .. U svakom slucaju ti zelim mnogo srece prilikom zahvata i da nakon toga ostvaris zdravu i sjajnu user posted image user posted image user posted image

_____________________________

24.10.12 Jedan anđeo
26.11.13 u 00:09 - Ljubav za sva vremena ..Ceza H. je rodjenjem obasjala nas zivot !!!

(odgovor članu riba78)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Operacija mioma na materici
17.4.2013 20:16:33   
riba78
Mrvice hvala ti ,i ja sam mislila riješiti prvo trudnoću pa miom ,ali nije se dalo ,od prošle god skoro se uduplao user posted image
aBd da tebi ne pravi nikakve smetnje i da trudnoča protekne uredno user posted image

_____________________________

To je prokletstvo želje koja se ne gasi, ali se ne ostvaruje."
Meša Selimović

(odgovor članu Mrvica_83)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Operacija mioma na materici
24.4.2013 16:11:59   
riba78
ja se riješila belaja ,danas peti dan od operacije ,sve proteklo u najboljem redu ,beštija je vanija preporođenauser posted image

_____________________________

To je prokletstvo želje koja se ne gasi, ali se ne ostvaruje."
Meša Selimović

(odgovor članu riba78)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Operacija mioma na materici
25.4.2013 20:23:42   
Mia
ribice user posted image user posted image user posted image hrabrice nasa!

(odgovor članu riba78)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Operacija mioma na materici
12.5.2013 13:49:41   
Ninnochka
Zdravo cure
meni su nasli mio velicine oko 5,5 cm...stvarno ne znam kako ga nisu videli ranije, s obzirom da redovno idem na sve preglede, ali dobro sad...
Ne pravi mi neke vece probleme, osim sto mi je svaka treca menst. obilna. Nalazi se na zadnjem, spoljom zidu i trazila sam misljenje od mnogo ginekologa, uglavnom su svi za to da ga ne treba dirati. Medjutim, ja i mm se spremamo za vto, zakazali smo drugostepenu komisiju u junu i mislim da je necu proci, bas zbog tog mioma. Ima li neka od vas iskustva sa time?

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *