|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Počela sa radom prva edukativna BH platforma!
1.9.2015 9:49:53   
Visnja RR
Boravak na internetu za mnoge osnovce od sada će biti mnogo zanimljiviji i korisniji. Naime, 1. septembra počela je sa radom prva bh. edukativna platforma www.osnovna.ba, namijenjena učenicima viših razreda osnovnih škola. Riječ je inovativnom projektu u BiH, koji ima za cilj da učenici bolje, brže i efikasnije savladaju gradivo, ali i dodatno se zabave.

user posted image

Ideja za jedan ovakav projekat rodila se prije više od sedam godina, a za svo to vrijeme trajala su istraživanja, ispitivanja, tehnička realizacija, te u posljednjih godinu dana i rad na samom edukativnom dijelu sistema. Iza platforme stoji bh. firma Tree D One, a na samom projektu tokom njegovog nastajanja radio je tim od više od 50 ljudi, kojeg čine stručnjaci u svojim oblastima, od inžinjera, preko psihologa i dizajnera do samih profesora. Sam projekat će imati velikog značaja za cijelu BiH i njene građane.


„Smatrali smo da je kvalitetna edukacijska osnova od nivoa osnovne škole ključ uspjeha za obrazovne rezultate u narednim periodima života, a dobro znanje u jednom društvu jedan je od preduslova za uspjeh tog društva“, kazali su pokretači projekta.



LEKCIJE IZ ŠEST PREDMETA

Sistem je namijenjen edukaciji učenika viših razreda osnovne škole (od 5. do 9. razreda.), te sadrži lekcije iz šest nastavnih predmeta: BHS jezik (Gramatika i Književnost), Matematika, Fizika, Hemija, Biologija i Engleski jezik. U toku je priprema lekcija iz još četiri dodatna predmeta. Edukativna komponenta platforme podrazumjeva obradu gradiva po planu i programu iz FBiH, RS i Brčko Distrikta. No taj plan je proširen sa novim pristupima učenju zasnovanim na američkim i evropskim udžbenicima.

U platformi osim tekstualnih lekcija postoje i interaktivni zadaci i kontrolni testovi, koji ne služe samo za provjeru znanja već pomažu da se nastavni sadržaj još bolje savlada uz alatku Pomoć koja se nalazi kod svakog pitanja. Ovakav vid učenja sadrži i nagradne poene, koji imaju za cilj da učenika motivišu i potaknu na takmičenje i osvajanje što više bodova. Na taj način ga potiču i na učinkovitije i brže savladavanje gradiva. Pored toga tu su i video tutorijali za one kojima je ovakav vid učenja lakši. Bitno je istaći da je sve lekcije realizirao stručni nastavni kadar tako da je svaka od njih jedinstveno autorsko djelo. „Lekcije nisu do sada viđene ni u jednom udžbeniku, ali uspješno prate sav nastavni sadržaj. Sistem Osnovna.ba je podijeljen na tri dijela i mogu ga koristiti učenici, nastavnici i roditelji. Svaka od ovih grupa ima svoju platformu za pristup sistemu, koja je specijalno kreirana za njihove potrebe“, kažu iz firme Tree D One, te dodaju da je sistem dostupan na BHS jeziku.



KOMUNIKACIJA IZMEĐU RODITELJA, NASTAVNIKA I DJECE


Platforma omogućava roditeljima i nastavnicima direktnu komunikaciju putem razmjene privatnih poruka i izvještaja. Znamo da roditelji, zbog današnjeg načina života, nemaju previše vremena posvetiti odlascima na informacije u školu kako bi bili u toku šta se dešava sa njihovim djetetom i šta se to dešava u školi koju ono pohađa zbog čega često dolazi do nerazumijevanje između roditelja i nastavnika. Tako da je posebna komponenta u sistemu namijenjena komunikaciji , te ima za cilj da je pojednostavi i poboljša.


Osim toga, drugi dio ove tzv. socijalne komponente platforme jeste međusobna komunikacija između učenika te direktna komunikacija sa nastavnicima. Učenici mogu da se konsultuju sa svojim drugarima iz razreda oko nekih zadataka ili da upoznaju učenike iz drugih škola i drugih gradova. Također, roditeljima je omogućen nadzor nad aktivnostima djeteta, tako da mogu imati uvid koliko uči, kojim tempom te koje rezultate postiže. Znači u svakom trenutku mogu pratiti napredak djece.


Na pripremi edukativnog dijela projekta angažiran je 21 profesor, dok je na cijelom projektu radio tim od preko 50 ljudi. Platforma tako trenutno sadrži 12.500 lekcija i više od 20.000 pitanja. Iz firme Tree D One ističu da su mislili i na kupovnu moć bh. građana, tako da će pretplata na sistem, odnosno na određene predmete biti po simboličnim cijenama. Cijena predmeta sa svim lekcijama i zadacima se kreću od 3 do 5 KM mjesečno, a cijena cijelog paketa sa svim sadržajima za određeni razred za 30 dana iznosi samo 20 KM. Registracija i pristupanje sistemu će biti moguće preko pristupnog koda, koji će se kupovati putem greb kartica. Kartice se od 1. septembra mogu naći u prodaji na svim trafikama Inovina i u knjižarama Exclusive. Ako znamo da jedan privatni čas košta od 10 do 15 KM, onda možemo reći da su ove cijene simbolične. Za njih će učenici moći čitav mjesec učiti, a usput se i zabaviti.



Platforma Osnovna.ba nudi sigurno mjesto na internetu. Mjesto koje nudi edukaciju, afirmaciju, ali i zabavu i izazov. To je sistem koji vas ne osuđuje i koji ima lični pristup prema svakom pojedincu. Online edukacija je budućnost, a ovaj sistem vam omogućava da i vi budete dio nje.



(Za sva pitanja vezana za osnovna.ba odgovore e nam dati ljudi s osnovna.ba... Postavljajte pitanja na ovoj temi!)



< Poruku je uredio Visnja RR -- 1.9.2015 9:55:30 >
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Počela sa radom prva edukativna BH platfo...
1.9.2015 12:50:55   
ziki
user posted image user posted image user posted image konačno pomak sa mrtve tačke

_____________________________

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Počela sa radom prva edukativna BH platfo...
1.9.2015 14:44:14   
Osnovna.ba
Dragi roditelji, tim Osnovna.ba platforme biće tu za vas. Pitajte nas sve što vas zanima, a mi smo tu da vam odgovorimo na sve nedoumice.
Nadamo se da ćete prepoznati značaj jednog ovako velikog projekta, na kojem je radio zaista veliki broj ljudi, a na samom edukacijskom dijelu angažovano je preko 20 profesora.

Trenutno je aktivna probna verzija platforme, stoga naša preporuka je klik na www.osnovna.ba i pogledajte šta mi to radimo.user posted image

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Počela sa radom prva edukativna BH platfo...
2.9.2015 17:44:23   
Visnja RR
Gostovanje na TV Alfa
snimak
https://www.youtube.com/watch?v=KetO5zmd7P0

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Osnovna.ba)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Počela sa radom prva edukativna BH platfo...
3.9.2015 17:18:42   
scout033
Gde mogu kupiti pristup Vasoj platformi i kako je koristiti????

Ljep pozdrav

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Počela sa radom prva edukativna BH platfo...
3.9.2015 18:03:36   
PrijateljicaA
Poštovanje,

Kako mogu koristiti vaš sajt?
Naime želim pristup pokloniti djetetu jedne meni bliske obitelji.
Koliko je bitno izuzetno poznavanje rada na računaru? Da li treba neka obuka za korištenje? Imaju li uputstva /djeca, roditelji/instruktor?
Ako ja uzmem pristup jel može kontrolu korištenja imati roditelj djeteta kojem želim ovo pokloniti? Da li ja dobijem pasword da dam njima?
Često pomažem djetetu da riješi zadatke iz matematike pa me znaima da li i ja i npr. njena mama možemo zajedno kontrolisati rad djeteta?
Ne zamjerite na ovoliko pitanja!
Želim pokloniti djetetu meni bliskih roditelja jer znam da oni na njihovu žalost nemaju vremena da pojašnjavaju lekcije.
A znam da dijete voli da koristi internet. Ugodno s korisnim.
I kako već napisah često joj pomažem oko nekih predmeta, najčešče matematike i engleskog.
Unaprijed se zahvaljuem!
I sve pohvale za ideju!

(odgovor članu scout033)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Počela sa radom prva edukativna BH platfo...
4.9.2015 11:22:40   
Osnovna.ba
Poštovani,

Platformi Osnovna.ba se pristupa pomoću koda koji se kupuje u obliku greb kartica. Kartice se mogu kupiti na svim trafikama iNovina i u knjižarama Exclusive. Cijene po predmetu su između 2- 5 KM za jedan mjesec korištenja, a za cijeli paket sa svim predmetima za određeni razred košta 20 KM za mjesec dana.

Vrijednost greb kartica je u iznosima od 5, 10 i 20 KM, tako da možete kombinovati više predmeta po želji.

Nakon toga se registrujete na www.osnovna.ba, unesete kod, odaberete predmet i to je to:-)

(odgovor članu scout033)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Počela sa radom prva edukativna BH platfo...
4.9.2015 11:27:57   
Osnovna.ba

IZVORNA PORUKA: PrijateljicaA

Poštovanje,

Kako mogu koristiti vaš sajt?
Naime želim pristup pokloniti djetetu jedne meni bliske obitelji.
Koliko je bitno izuzetno poznavanje rada na računaru? Da li treba neka obuka za korištenje? Imaju li uputstva /djeca, roditelji/instruktor?
Ako ja uzmem pristup jel može kontrolu korištenja imati roditelj djeteta kojem želim ovo pokloniti? Da li ja dobijem pasword da dam njima?
Često pomažem djetetu da riješi zadatke iz matematike pa me znaima da li i ja i npr. njena mama možemo zajedno kontrolisati rad djeteta?
Ne zamjerite na ovoliko pitanja!
Želim pokloniti djetetu meni bliskih roditelja jer znam da oni na njihovu žalost nemaju vremena da pojašnjavaju lekcije.
A znam da dijete voli da koristi internet. Ugodno s korisnim.
I kako već napisah često joj pomažem oko nekih predmeta, najčešče matematike i engleskog.
Unaprijed se zahvaljuem!
I sve pohvale za ideju!


Korištenje sistema je veoma lako i prilagođeno djeci, čak i djeca koja nikada nisu koristila računar mogu se odmah snaći. Ulaz za djecu je preko roditeljske platforme, koji kupuju kredit djetetu i samo pomoću njihovog koda djeca mogu i ući na sistem. Roditelj u svakom trenutku ima uvid koliko dijete uči, kakve rezultate postiže i slično. Znači dostupna mu je određena vrsta statistike o djetetu. A vi možete kupiti našu karticu i pokloniti roditeljima, na kojoj će dobiti svoj kod za korištenje. Lp

(odgovor članu PrijateljicaA)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Počela sa radom prva edukativna BH platfo...
4.9.2015 11:28:21   
EEDITH

IZVORNA PORUKA: Osnovna.ba

Dragi roditelji, tim Osnovna.ba platforme biće tu za vas. Pitajte nas sve što vas zanima, a mi smo tu da vam odgovorimo na sve nedoumice.
Nadamo se da ćete prepoznati značaj jednog ovako velikog projekta, na kojem je radio zaista veliki broj ljudi, a na samom edukacijskom dijelu angažovano je preko 20 profesora.

Trenutno je aktivna probna verzija platforme, stoga naša preporuka je klik na www.osnovna.ba i pogledajte šta mi to radimo.user posted image

user posted image user posted image

_____________________________

U životu ti je najvažnije biti živ,sve ostalo je lahko .........

(odgovor članu Osnovna.ba)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Počela sa radom prva edukativna BH platfo...
4.9.2015 11:42:09   
Visnja RR
Dragi roditelji,

osnovna.ba ce naše prve tri članice koje su ostavile post nagraditi sa po jednom karticom s kodom za edukaciju vaše djece! user posted image

Kartica je u vrijednosti od 20 km (za jedan mjesec svi ponuđeni predmeti s platforme) ili samo za jedan predmet vise mjeseci (do isteka 20 km) tj one predmete koje zelite a ponuđeni su na platformi osnovna.ba

Dakle ziki, prijateljicaA, i Edith su dobitnice jedne kartice s kodom user posted image

Molila bih da mi svoje podatke ostavite putem pp

Čestitamo dobitnicama!

I očekjemo još više aktivnosti na temi: diskusiju, pitanja!

Osnovna.ba će s vremena na vrijem obradovati naše članice (ili vaše prijatelje koje želite obradovati karticom za učenje)

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu EEDITH)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Počela sa radom prva edukativna BH platfo...
6.9.2015 11:13:37   
PrijateljicaA
Hvala! user posted image

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Počela sa radom prva edukativna BH platfo...
6.9.2015 11:43:39   
Vanne
Gdje se u Sarajevu nalaze Inovine i exclusive knjizara? idem za koji dan u Sa pa bi da kupim greb karticu bratu koji je osmi razred...ima poteskoca sa matematikom ali je zaludjenik igricama i internetom pa bi ga to mozda motivisalo da pocne uciti...svakako se divi online nastavi na mom faxu user posted image je li moguce recimo kupiti greb karticu za citavu skolsku godinu za predmet matematika,a ne da se svaki mjesec mora obnavljati?ako da,koja je cijena jednog predmeta za citavu skolsku godinu? jer ne idem tako cesto u Sa pa da mu mogu redovno uzimati,a voljela bi da ima neki kontinuitet u radu i ucenju...

_____________________________

02. 07. 2014. 18:56 Sarah.....zjenica oka moga....

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Počela sa radom prva edukativna BH platfo...
6.9.2015 11:52:52   
Visnja RR
Odgovoricu ja umjesto osnovna.ba za ono sto znam

Exclusive se nalazi u Kolodvorskoj (iza hitne pomoci i u istoj zgradi gdje je i raifaisen bank samo na drugom kraju) i u Danijela Ozme

kartica vrijedi 20 km...a matematika za mjesec dana je 5 km...dakle moze ti trajati samo za matematiku 4 mjeseca
a vjerujem da ce vrlo brzo osnovna.ba naci nacin da dostavi kartice u sve krajeve BiH (o ovome ce ti oni dati vise informacija)

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Vanne)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Počela sa radom prva edukativna BH platfo...
6.9.2015 18:04:50   
Osnovna.ba

IZVORNA PORUKA: Vanne

Gdje se u Sarajevu nalaze Inovine i exclusive knjizara? idem za koji dan u Sa pa bi da kupim greb karticu bratu koji je osmi razred...ima poteskoca sa matematikom ali je zaludjenik igricama i internetom pa bi ga to mozda motivisalo da pocne uciti...svakako se divi online nastavi na mom faxu user posted image je li moguce recimo kupiti greb karticu za citavu skolsku godinu za predmet matematika,a ne da se svaki mjesec mora obnavljati?ako da,koja je cijena jednog predmeta za citavu skolsku godinu? jer ne idem tako cesto u Sa pa da mu mogu redovno uzimati,a voljela bi da ima neki kontinuitet u radu i ucenju...


Poštovana,

Kao što je Višnja već rekla matematika za cijeli mjesec košta 5 KM, tako da mu kartica od 20 može biti za 4 mjeseca. Taman do raspusta:-)

Inače, kartice su dostupne na svim kioscima iNovina, ne samo u Sarajevu, već u cijeloj BiH i ima ih znači na 250 mjesta.

Knjžara Exclusive u Sarajevu se nalazi iza Hitne pomoći, a možete je pronaći i u Zenici.

Za sva druga pitanja stojimo na raspolaganjuuser posted image

(odgovor članu Vanne)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Počela sa radom prva edukativna BH platfo...
8.9.2015 0:40:46   
Hanady RR
Mi samo da javimo da moja djevojčica koja je IV razred doduše ''prži'' matematiku i engleski već :D
Nama se dopada, njoj osobito jer inače ima vrlo ograničen pristup računaru, a strašno je takmičarski raspoložena...jedva čeka narednu godinu da može da se takmiči sa onima koji će pristupiti platformi...do tada ona vježba :)))


Šalu na stranu...
vrlo zanimljiv projekat i relano bi mogao biti učinkovit i za učenike i za roditelje i nastavnike...


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Osnovna.ba)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Počela sa radom prva edukativna BH platfo...
8.9.2015 9:05:19   
Osnovna.ba

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Mi samo da javimo da moja djevojčica koja je IV razred doduše ''prži'' matematiku i engleski već :D
Nama se dopada, njoj osobito jer inače ima vrlo ograničen pristup računaru, a strašno je takmičarski raspoložena...jedva čeka narednu godinu da može da se takmiči sa onima koji će pristupiti platformi...do tada ona vježba :)))


Šalu na stranu...
vrlo zanimljiv projekat i relano bi mogao biti učinkovit i za učenike i za roditelje i nastavnike...



Drago nam je što se sviđa Vašoj djevojčici. Obično djeca tako reaguju, zanimljivo im je da se takmiče, da dobijaju poene, a većina neće ni da pogleda alatku Pomoć da ne bi izgubili poene user posted image . Učenje uz zabavu i jeste jedan od naših ciljeva user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Počela sa radom prva edukativna BH platfo...
11.9.2015 12:42:11   
Osnovna.ba
Dragi roditelji, od sutra do srijede se možete družiti sa nama ispred BBI centra na petom "uličnom basketu" za školarce. Naravno, mi nećemo igrati košarku user posted image , ali tim Osnovna.ba će biti svih pet dana prisutan za našim štandom. To je prilika da iz prve ruke dobijete više informacija o platformi Osnovna.ba i na licu mjesta pogledate kako funkcioniše sistem.

Dođite, čekamo vas user posted image

(odgovor članu Osnovna.ba)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Počela sa radom prva edukativna BH platfo...
19.9.2015 15:47:04   
bebaa
čitam vas...imam malo djete ali imam školaraca u blizini....nikad se ne zna gdje je nečija nafaka prosuta.....user posted image

_____________________________

"U laži su kratke noge ! "

(odgovor članu Osnovna.ba)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Počela sa radom prva edukativna BH platfo...
21.9.2015 12:38:17   
malena27 RR
Moj djecak jos nije skolarac, ali moram reci da je ideja odlicna!
Nadam se da cete imati uspjeha u daljnem radu kao i mnostvo novih ideja za poticanje ucenja, kreativnosti i interesa i kod mladje djece u buducnosti...


_____________________________

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Počela sa radom prva edukativna BH platfo...
5.10.2015 11:43:33   
Osnovna.ba
Dragi roditelji, svaki dan na našem Facebook fun page organizujemo nagradne igre i dijelimo korisne nagrade. Prošle sedmice su to bile kartice za pristup platformi, danas su privjesci za ključeve, a uskoro i nešto novo.

Potaknite vaše osnovce da nam se priključe u igrama, da se zabave i osvoje nagrade.

Na kraju da ne zaboravimo, da www.osnovna.ba nudi siugurno mjesto na Internetu, a znamo koliko je to u današnjem društvu bitno, kao i mjesto koje nudi edukaciju, afirmaciju i zabavu.

Još da dodamo, da će vam naš sistem naročito koristiti sad pred tromesječje, kada se vaši đaci mogu na brz, lak i efikasan način spremiti za kontrolne testove.

Za sva pitanja stojimo na raspolaganju.

Vaša

Osnovna.ba user posted image

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Počela sa radom prva edukativna BH platfo...
8.10.2015 21:42:12   
Visnja RR
bebba i Malena dobijaju po jednu karticu... ostavite mi podatke na pp da vam posaljemo karticu (ako ne nađemo drugi način onda poštom)

a narednih 5 zanimljivih komentara nagrađujemo po jednom kraticomuser posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Osnovna.ba)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Počela sa radom prva edukativna BH platfo...
9.10.2015 7:19:36   
DM
Već dugo razmišljam sta kupiti 11-godišnjaku za rođendan, da je edukativno, a da mu nije dosadno...igrice su mi nekako ....
Mislim da ce to biti karticauser posted image

Samo sto mi se sviđa koncept i ideja, pa ce ih vjerovatno nekoliko dobiti isti poklon, uključujući i moje dijete
P.S.a ako dobijemo i jednu gratis, nije na odmetuser posted image
P.P.S. Šteta sto nema i za manji uzrast, za ove dacice koje treba dodatno motivirati za ucenje

_____________________________

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Počela sa radom prva edukativna BH platfo...
10.10.2015 15:44:51   
Visnja RR
DM kada je rođendan ...da ti vec sad saljem :) ostavi mi na pp ime i prezime i adresu

i da teta to nema za manji uzrast user posted image

< Poruku je uredio Visnja RR -- 10.10.2015 15:45:52 >


_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Počela sa radom prva edukativna BH platfo...
10.10.2015 21:04:36   
DM
hvala na poklonuuser posted image
tu ćemo zadržati za nas, a za poklon kupujemouser posted image

_____________________________

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Počela sa radom prva edukativna BH platfo...
15.10.2015 11:14:57   
Bambi09
Veliko user posted image za ovakav projekat.
Nisam sad u mogucnosti pregledati stranicu kako treba, ali cim ugrabim vremena ucinit cu to.
Iako sam stava da ne treba puno djecu uvlaciti u svijet interneta, vec sto vise forsirati printane literature, ko zna mozda bas nadjem odgovor na nas problem s ucenjem user posted image

_____________________________

25.03.2004. rodila se moja Bini
24.12.2009. rodio se moj Nane
19.08.2014. rodio se moj Mini

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *