|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Prebrižna mama
14.6.2013 14:21:13   
smajli80
Neznam gdje bih svrstala ovu priču da li pod odgoj ili lječenje kompleksa na djetetuuser posted image

Rječ je o mojoj rodici čiji je sin samo dva dana stariji od mog.
Dugo godina nismo bile u kontaktu i opet smo se zbližile u porodilištu i nastavile druženje.
Međutim odmah sam primjetila da je ona malo previše opterećena svojim djetetom.Svakih 4-5dana na FB bi stavljala desetke dječijih slika.I malo kasnije dok su djeca odskočila počelesmo se intezivnoje družiti i razmjenjivati iskustva o djeci.
Rodila ga je CR i nije dojila ni dana.Ali je svaki put kad bi dolazila u grad po bilo kakvu sitnicu vodila i djete sa sobom iako ima svekrvu u kući pod izgovorom kako svekrva ne zna dati djetetu mlijekouser posted image i uspavati ga.
Malo mi je to bilo sumljičavo al aj.Kad je dječak imao 4 mj počela ga jer dohranjivati sa raznoraznim kašicama i cjeđenim sokovima.Ustaja bi u 6 i pravila njemu kašice i kompote.I hranila ga precizno na 2-3h.I ako slučajno ne bi imala špinata odmah se uspaniči -ajoooj šta ću djete neće dobiti vitamine danasuser posted image -kao da je pod moranje da svaki dan pojede špinat ili neku voćku.I stalno je trpala u njega,čim kmekne ona ga je hranila.Ionako je rođen krupan sa 4kg a i ona sama je dosta punija.Rastao je kao kvasac.
Sve je to OK-prvo djete i malo pretjerivanja zbog neznanja je sasvim normalno ali ona je baš i još uvjek pretjeruje.
Po njoj niko nije dovoljno dobar da pričuva ili nahrani njeno djete,apsolutno ga svugdje vodi sa sobom i mali je patološki vezan za nju.Ne da čak ni ocu da ga presvuče ili uspava,Kad kojim slučajem otac uzme malog da prošeta zove ih svakih 5min da vidi šta rade i kako je mali.
U to sam se uvjerila kad smo bili na nekom izletu i mali nije htjeo da zaspe i otac ga je uzeo i malo provozao autom da zaspe a ona je digla frku.I kad je čovjek došao počela je da galami na njega kako će on uzeti djete i otići-mali je normalno zaspao.Nije ih bilo čitavih 15 minuser posted image

Onda sam se uvjerila da sa njom nešto nije u redu.Djete iako ima 17mj još uvjek hrani na 3h i ama baš svaki dan moraju biti vitamini ili je propast.Razvalila mu je želudac trpajući u njega čim on malo kmekne ili se obliže na neku hranu koja jedu druga djeca.I neda mu da se prlja kad je napolju ili u kući,niti da uzme smokić ili nešto što padne na pod.

Mislim da je to posljedica što je ona odrastala bez roditelja.Majka joj je umrla od karcinoma kad je imala 9 a otac poginuo godinu dana poslije.Odrastala je pod starateljstvom očeve majke koje bila dosta stroga.

Ona je mimo djeteta jedna vedra osoba puna ljubavi prema drugima.

Htjela bih da joj pomognem ali neznam kako bojim se da će se naljutiti,ali stvarno je više nemogu gledati kako upropaštava i sebe i to djete jer ona sad ima 15kg i patološki je vezan za nju.

Imate li neki savjet-pleaseuser posted image
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Prebrižna mama
19.6.2013 0:26:57   
Sittah
ja ne vidim da ova tvoja rodica ima ikakav problem niti da joj je potrebna pomoć ili savjet, pogotovo ako ona sama to ne traži

sama kažeš da je rano izgubila roditelje, sad ima dijete, vezala se za njega, ugađa mu, očito je to ispunjava i usrećuje i očito ima dovoljno slobodnog vremena da se posveti svom djetetu, a ne vidim nešto ni da je dijete oštećeno, ili sam nešto propustila u ovoj priči?

(odgovor članu smajli80)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Prebrižna mama
19.6.2013 7:58:25   
Marija13
Moze li majka biti previse brizna? I ko ce donijeti tacan sud o tome? Vjerovatno moze, ali se rezultat toga vidi nekada kasnije.. I sama ne volim ostavljati bebu pojedinim ljudima, volim da znam sta radi ukoliko nije sa mnom, mozda i ja pretjerujem? user posted image
Ako ste vas dvije u dobrim odnosima reci joj svoje misljenje, ja bih voljela da mi neko ukaze na neke stvari koje mozda sama ne vidim!

_____________________________

"Ono što mi jesmo određuje našu djecu daleko više nego ono što im govorimo. Znači, potrebno je da budemo danas, ono što želimo da naša djeca postanu sutra."

(odgovor članu Sittah)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Prebrižna mama
19.6.2013 8:11:52   
tinkivinki
ja sam s prvim djetetom pretjerivala u brizi,sad to znam,ali onda jednostavno to nisam primjećivala.ali me zato mm uvijek podsjeti na to rječima sjećaš se kako si ti...user posted image .nego Smajli meni to 15kg ne zvuči nešto nenormalno,nije niko kriv meni i tebi što su naši dječaci sićeuser posted image .

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Prebrižna mama
19.6.2013 8:17:26   
Marija13
ja sam s prvim djetetom pretjerivala u brizi,sad to znam,ali onda jednostavno to nisam primjećivala.

Prosvjetlite nas majke sa jednim djetetom u cemu ne treba pretjerivati sa brigom! user posted image

_____________________________

"Ono što mi jesmo određuje našu djecu daleko više nego ono što im govorimo. Znači, potrebno je da budemo danas, ono što želimo da naša djeca postanu sutra."

(odgovor članu tinkivinki)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Prebrižna mama
19.6.2013 8:27:31   
tinkivinki

IZVORNA PORUKA: Marija13

ja sam s prvim djetetom pretjerivala u brizi,sad to znam,ali onda jednostavno to nisam primjećivala.

Prosvjetlite nas majke sa jednim djetetom u cemu ne treba pretjerivati sa brigom! user posted image

rodi drugo pa ćeš skontatiuser posted image .a možda ti i ne pretjeruješ kao ja.

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Prebrižna mama
19.6.2013 8:44:31   
chuci
jedna poznanica je slično curici trpala sve kad je bila mala jer eto vidi kako gleda, ona je slatkohrana, šta ću kad traži da joj dam, dijete mirno sjedi i igra se a ona eto možda je gladna, i trpaj pa trpaj. mala je sad čini mi se u predškolskom ili je prvi razred. sad joj je došlo u glavu pa sad sklanjaju od djeteta sve živo a maloj što kažeš razvaljen želudac, može pojesti više od mene a očito ne može toliko preraditi pa je pretila. sad se sikiraju a kad je dijete imalo između 3-4 mj pa do neke 2-3 godine tada su je trpali.
meni je isto neprirodno da neko toliko vezuje dijete za sebe, to poslije izrasta u nezrelu osobu, koja za sve pita mamu i ne zna sam razmišljati, alki to će tek vidjeti njegova buduća žena. ja volim da su moja djeca samostalna koliko mogu biti u svojim godinama.
mislim da nemaš šta ti pomagati, tuz bi eventulano mogao nešto učiniti njen muž, ali on to očito ignoriše i radi po svom. ona priča šta hoće a kad zatreba on dijete uzme i obavi šta treba. možda nema drugog načina.

mene inače nervira kad neko misli da je tito i partija pa eto samo on ili ona zna kako je to roditi i biti vezan za dijete, eto znaš moje dijete mene najviše voli, samo u mene gleda, samo ga ja uspavljujem, samo ga ja lijepo hranim a valjda ostali ga hrane samo da preživi dok mene nema. treba se malo opustiti, ne treba nikom dijete biti centar svemira.

_____________________________

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant


(odgovor članu tinkivinki)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Prebrižna mama
19.6.2013 8:53:30   
palachinken
Smajli, iskreno, ovaj tvoj post mi je malo smiješan, sad mu ga ti dođeš kao prebrižna rodica user posted image

_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Prebrižna mama
19.6.2013 9:22:32   
M kao Mama
Smajli meni post nije ni najmanje smiješan, ali moj ti je savjet da se lijepo skloniš i ako možeš gledaj to kako ide, ako ne distanciraj se zbog svog mira, jer to je tip osobe kojoj očito niko nije dovoljno dorastao, kad ona svom rođenom mužu ne vjeruje, kako će tebi, na žalost vjerujem da ona ima neki poremećaj, čim se tako ponaša, da je to normalno meni nije, ali svak ima svoje išljenje, i valja ga poštovati

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Prebrižna mama
19.6.2013 9:36:33   
Bebica11
Smajli ja mislim da ce zena popustiti s vremenom, sve nadodjeuser posted image Pogotovo sto je ostala bez porodice i roditelja mozda je bas puno vezana za dijeteuser posted image

Za mene cesto kazu da sam prebrizna. Valjda sto nemam puno povjerenja u ljude kad je moje dijete u pitanju odnosno bolje receno NISAM IMALA..sad sam malo popustila. Dobila sam je poslije dvije izgubljene trudnoce i bas sam se vezala za nju. Al eto U POTPUNOSTI od prvog dana vjerujem mm, on sve oko nje zna i radi kao i ja. I moja majka sad isto, pogotovo kako sam opet trudna mama mi dolazi svaki dan, ustelila se s malom tako da joj vjerujem u potpunosti i prepustam svu brigu. Svekrvi donedavno nisam dala puno oko maleuser posted image Inace sam stava da su nane i dede za razonodu i ne zelim da prebacujem svoje obaveze na njih. Kako sam trudna pa ne smijem dizati N zbog opet osjetljive trudnoce malo sam popustila prema nanama sad i svekrva je presvuce ili nahrani onim sto JA pripremim itd. A pustim da izadju sami s njom i moji i svekijevci. Nije mi frka ako i sat dva nije uz mene. Jedino jos ne bih mogla da je ostavim na nocenje nekomeuser posted image Sad joj je 18mj,.mozda cu se malo opustiti jos kako bude vecauser posted image
A za klopu, dugo je dojila, jede ONAKO, nije ni mrsava ni debela. Jede kad je gladna, cak zna reci "glanda"user posted image i ne trpam je "vitaminima" gledam da je raznovrsno al ne brojim cega ima ili nema u klopiuser posted image

_____________________________

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Prebrižna mama
19.6.2013 9:38:45   
Mya_81 RR
Ne vjerujem da bas da bi ona prihvatila da joj ista kazes na tu temu, sigurno nebi objektivno mogla sagledati cijelu situaciju.

A meni itekako izgleda kao problem kad smatras da niko osim tebe ne moze cuvati dijete, kad ga ni na 10 minuta ne zelis ostaviti ocu. Mozda joj to sad ne smeta, ali za koju godinu bit ce to itekako velika stvar s kojom ce se tesko nositi. Ili je mozda tip osobe kojoj to licno nece smetati, ali upitno je kakav ce sin pored nje biti.

_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Prebrižna mama
19.6.2013 9:44:47   
palachinken
Ma ja vjerujem da će žena popustiti s vremenom. Životne okolnosti su takve kakve su pa se tu mogu tražiti korjeni takvog ponašanja.
Moja svekrva je prebrižna, jer je i ona odrastala bez roditelja, a ja eto, živim s muškarcem bez Edipovog kompleksa.

_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Prebrižna mama
19.6.2013 9:48:07   
Isha
Meni je (jedino)pretjerana ova reakcija kada dijete nije pustila mužu na 15 minuta.

- Što se tiče hranjenja na svaka tri sata nije mi čudno, jer ipak ima 17 mjeseci. Moj i sada (a tri će mu godine za par dana) traži svaka tri sata da jede, a daleko od toga da je debeo.

- Mislim da je bilo primjera ovdje na forumu da su neka dječica imala 15 kg sa 18 mjeseci do dvije godine.

-Samo ne znam koje komplekse ona liječi na djetetu? Ne bih to nazvala kompleksima.

Ono što je nekoj od nas pretjerano drugoj će biti sasvim u redu - pitanje je gdje je granica (ne/pre)brižnosti.

Vjerovatno će kako dijete bude odrastalo popustiti, i dati drugim osobama veći pristup, kada je inače tako vedra i otvorena.

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Prebrižna mama
19.6.2013 9:48:13   
veeseelaa
mah žene drage, koga su zmije ujedale i guštera se boji
prosto nemam kad da razmišljam o tudjim odnosima
ohani smajli, svoj posao gledaj

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Prebrižna mama
19.6.2013 9:49:03   
veeseelaa
pitanje je gdje je granica (ne/pre)brižnosti.


ma ja ba

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Prebrižna mama
19.6.2013 9:50:43   
Visnja RR
ja nađoh sebe u prvom postu haman u 60% user posted image

smajli to je njen život i ona ga određuje kako njoj odgovara ...pusti ih...



_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Prebrižna mama
19.6.2013 9:51:38   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: palachinken

Ma ja vjerujem da će žena popustiti s vremenom. Životne okolnosti su takve kakve su pa se tu mogu tražiti korjeni takvog ponašanja.
Moja svekrva je prebrižna, jer je i ona odrastala bez roditelja, a ja eto, živim s muškarcem bez Edipovog kompleksa.

user posted image user posted image

_____________________________

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Prebrižna mama
19.6.2013 10:00:58   
jasmin
Ja svoju djecu nisam dala da ih muž izvede bez mene 2 godine,Kaja je imala i više user posted image .
Jednom sam se zadržala u kupatilu i on ih ukrade user posted image i odvede u park,ja skoro dobila napad gušenja.
Tad sam taj napad,ipak preživjela,i od tada ih puštam,ali zovem par puta da vidim je li sve ok.
Onda ih nisam duugo puštala da hodaju sami po mjestima gdje je sigurno,pa me prijateljica 'prodrmala' da pustim djecu da se normalno razvijaju,da im neće ništa biti ako hodaju sami i trčkaraju ispred nas.
Ali stvarno nisam prebrižna. Sad je već sve drugačije,jer su veći i opuštenija sam,drugačije je.
Možda sam stvarno imala neki poremećaj user posted image .


_____________________________

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Prebrižna mama
19.6.2013 10:05:49   
tobleronica1
Popustit` će vremenom.Sigurna sam.

Ne znam da li i ja spadam u prebrižne majke

Osim sebi, najviše vjerujem mužu kada je čuva.
Moja petogodišnja kćerka je brza i vragolasta.
Moraš joj se u potpunosti posvetiti,ako je čuvaš.

Volim pitati za mišljenje, ali moja je zadnja.
Nastojim da ne hoda bosa po stanu,
Ne dam da sjedi na golom parketu
Napolju je pustim da se igra, ali insistiram na čestom pranju
ruku
Svladala je nedavno osnove rolanja, ali joj nakačim ful
opremu štitnika.
Nisam baš oduševljena diranjem mačaka i sl.životinja, ako
nema  gdje oprati ruke.
Ne volim da jede hranu koja joj ispadne na pod.


Ako uveče dobije temperaturu, sutradan je vodim doktoru
Ne mogu da se sjetim sada svega za šta su mi još govorili da pretjerujem

Pitam, jer sam i ja često na udaru takvih komentara.


(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Prebrižna mama
19.6.2013 10:08:46   
jasmin

IZVORNA PORUKA: tobleronica1

Popustit` će vremenom.Sigurna sam.

Ne znam da li i ja spadam u prebrižne majke

Osim sebi, najviše vjerujem mužu kada je čuva.
Moja petogodišnja kćerka je brza i vragolasta.
Moraš joj se u potpunosti posvetiti,ako je čuvaš.

Volim pitati za mišljenje, ali moja je zadnja.
Nastojim da ne hoda bosa po stanu,
Ne dam da sjedi na golom parketu
Napolju je pustim da se igra, ali insistiram na čestom pranju
ruku

Svladala je nedavno osnove rolanja, ali joj nakačim ful
opremu štitnika.
Nisam baš oduševljena diranjem mačaka i sl.životinja, ako
nema  gdje oprati ruke.
Ne volim da jede hranu koja joj ispadne na pod.


Ako uveče dobije temperaturu, sutradan je vodim doktoru

Ne mogu da se sjetim sada svega za šta su mi još govorili da pretjerujem

Pitam, jer sam i ja često na udaru takvih komentara.



Jesi user posted image user posted image !!!

_____________________________

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu tobleronica1)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Prebrižna mama
19.6.2013 10:08:53   
anitaa
Vrtić bi tu dobro došao. Mene zezaju na poslu da sam prebrižna, kažu nisam im baš djelovala takav tip i i znaju u horu - drugo, drugo.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Prebrižna mama
19.6.2013 10:16:15   
snijeg
A za koga bi ga trebala vezati sa 17 mjeseci, ako ne za sebe?
Kakav joj je muž, kako vozi, kakav brak imaju? - mene lično ne zanima, ali možda ima dobar razlog što reaguje na muža na taj način...intima je čudo, a mi vrlo često vidimo privid stanja u porodici.
Zašto bi "dozvoljavala" i prepuštala brigu o djetetu nekome, ako ona ima dovoljno vremena, želje i htjenja da svaki sekund provodi sa svojim djetetom?
Od kad je "trpanje" špinatom, vitaminima nezdravo i nebriga?
Trpa li ga slatkišima, koncentratima kojekakvim?
Pusti ženu da uživa, ona možda ne želi i ne zna drugačije i ima pravo da živi svoj život najbolje što umije. A ti je nemoj žaliti, budi ponosna na ženu koja ima epitet prebrižne majke (to je divno) user posted image  

< Poruku je uredio snijeg -- 19.6.2013 10:17:06 >


_____________________________

"Počinje na svijetu da biva previše bučno i fabrično, premalo ima duhovnog spokojstva."

Dostojevski

(odgovor članu anitaa)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Prebrižna mama
19.6.2013 10:18:29   
tekja
Smajli zamisli se u situaciji u kojoj ti neko kaze da nisi dobra majka za svoje dijete zbog bilo kojeg razloga.
Sa njom bi o tome trebao razgovarati samo njen muz, ako smatra da je to problem, a ti bi bila samo neko ko gura nos gdje mu nije mjesto.

I ja sam bila (pre)brizna majka, ali sa vremenom to popusti i naucis da se opustis.user posted image

_____________________________

Jul 20th

...just because it burns
doesn't mean you're gonna die
you gotta get up and try try try!

(odgovor članu anitaa)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Prebrižna mama
19.6.2013 10:18:40   
tobleronica1
IZVORNA PORUKA: jasmin


IZVORNA PORUKA: tobleronica1

Popustit` će vremenom.Sigurna sam.

Ne znam da li i ja spadam u prebrižne majke

Osim sebi, najviše vjerujem mužu kada je čuva.
Moja petogodišnja kćerka je brza i vragolasta.
Moraš joj se u potpunosti posvetiti,ako je čuvaš.

Volim pitati za mišljenje, ali moja je zadnja.
Nastojim da ne hoda bosa po stanu,
Ne dam da sjedi na golom parketu
Napolju je pustim da se igra, ali insistiram na čestom pranju
ruku

Svladala je nedavno osnove rolanja, ali joj nakačim ful
opremu štitnika.
Nisam baš oduševljena diranjem mačaka i sl.životinja, ako
nema  gdje oprati ruke.
Ne volim da jede hranu koja joj ispadne na pod.


Ako uveče dobije temperaturu, sutradan je vodim doktoru

Ne mogu da se sjetim sada svega za šta su mi još govorili da pretjerujem

Pitam, jer sam i ja često na udaru takvih komentara.



Jesi user posted image user posted image !!!



E,nek si me ubila u pojam user posted image
Bila sam ubijedjena kako sam ja pametna,
a ne prebrižna majka
U svoju odbranu za pranje ruku imam repliku
Često su joj ruke u ustima
Valjda se time malo "čupnem"
Sreća njena pa ide u obdaništeuser posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Prebrižna mama
19.6.2013 10:23:52   
Mya_81 RR

IZVORNA PORUKA: jasmin

Ja svoju djecu nisam dala da ih muž izvede bez mene 2 godine,Kaja je imala i više user posted image .
Jednom sam se zadržala u kupatilu i on ih ukrade user posted image i odvede u park,ja skoro dobila napad gušenja.
Tad sam taj napad,ipak preživjela,i od tada ih puštam,ali zovem par puta da vidim je li sve ok.
Onda ih nisam duugo puštala da hodaju sami po mjestima gdje je sigurno,pa me prijateljica 'prodrmala' da pustim djecu da se normalno razvijaju,da im neće ništa biti ako hodaju sami i trčkaraju ispred nas.
Ali stvarno nisam prebrižna. Sad je već sve drugačije,jer su veći i opuštenija sam,drugačije je.
Možda sam stvarno imala neki poremećaj user posted image .



Pa, da pravi ljudi oko tebe nisu reagirali na pravi nacin ko zna sta bi na kraju bilo.
I po meni je vise ovo neki strah nego briznost.


_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli da odbijate svoju bebu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *