|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Problemi s hormonima
8.4.2008 14:50:47   
sa1809
Sve vas toplo pozdravljavam i zelim vam sto prije ispunjenje zelja i puno user posted image user posted image user posted image . Znam kroz sta prolazite, tacnije prolazimo i zbog toga imate moju veliku podrsku. 
Nova sam clanica na ovom forumu, iako vec dugo citam sadrzaj.
Imam problem sa hormonima, neki previsoki, drugi preniski... sto uzrokuje neredovne cikluse, ponekad izostanak ovulacije... Uzimala sam Klomofen, Menopur i Pregnyl, ali bezuspjesno user posted image user posted image user posted image .  
Molila bih Vas za misljenje ili bilo kakv savjet vezano za navedeno. Drago bi mi bilo da ukoliko neko ima slicnih problema podijeli neka iskustva u lijecenju. Procitala sam neke informacije o dr Divanovica, pa me zanimaju vasa iskustva o lijecenju kod njega i metodama u lijecenju koje koristi u slicnim slucajevima... Takodje, savjeti i preporuke za izbor ljekara su dobrodosle, posto zelim cuti vise misljenja.

Poruku slicnog sadrzaja sam napisala i u jednoj od podtema iako mozda nije prigladna podnaslavu, pa zbog toga sada ispravljam gresku.

Hvala unaprijed


Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Problemi s hormonima
9.4.2008 8:19:45   
budućamama
Dobro jutro i dobro nam došla!
Ja sam lično išla i kod dr. Divanovića i kod dr. Hadžiomerovića i mislim da su obojica stručnjaci u svom poslu. dr. Hadžiomerović je po specijalizaciji i endokrinolog pa mislim da ti može pomoći oko saniranja tvog hormonskog statusa. Sretno!!!

_____________________________

Una 18.10.2009.
Azra 05.08.2013.
_____________________________

Ako želiš dugu, prvo se moraš pomiriti s kišom....

(odgovor članu sa1809)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Problemi s hormonima
9.4.2008 10:15:13   
sa1809
Hvala puno, svakako cu otici...

(odgovor članu budućamama)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Problemi s hormonima
9.4.2008 11:58:55   
bucca_sa
cao djevojke ma ija imam isti problem problemi sa hormonima jedni visoki jedni niski.. prolaktin mije najveci .. jedno vrijeme pila bromergon i prestala digla ruke od svega.. kad sam bila kod ginekologa nedavno podhitno mije preporucio da odem kod endokrinologa i provjerim hormone i stitnu zljezdu jer misli da me stitna zeza pa i ima prevelik visak kg.. sad sam narucena sljedece sedmice u opstoj bolnici kod endokrinologa zanima me jeli neko isao tamo i gdje vi idete i vasa iskustva.... ja sam mislila i dr. divanovicu otici vidjecu posdlije ovog pregleda...

(odgovor članu sa1809)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Problemi s hormonima
9.4.2008 12:25:30   
sa1809
Ja sam isla na ispitivanje stitne zlijezde u Klinicki centar Kosevo i nalazi su mi bili uredu, nemam problem sa viskom kilograma, ali hormoni divljaju... Do sada sam isla u Zavod za zastitu zena i materinstva i na Kosevo, ali sada mislim potraziti pomoc negdje drugo, nisam zadovoljna tretmanom, ako imate prijedloge svakako su savjeti dobrodosli... Razmisljam da odom kod dr Divanovica takodje...

(odgovor članu bucca_sa)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Problemi s hormonima
9.4.2008 12:50:21   
Antigona
Cure nažalost nemam neki pametan savjet. Znam da je najbitnije konsultirati se sa doktorima, ali evo na drugim forumima čitam pozitivna iskustva sa preparatom VITEX - konopljika, za reguliranje hormona, rezultati se primjećuju tek nakon tri mjeseca redovnog korištenja.
Prirodno je pa mislim da ne može štetiti. Eto nadam se da sam malo pomogla!
Sretno

(odgovor članu sa1809)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Problemi s hormonima
9.4.2008 13:16:18   
sa1809
Hvala na savjetu, znas li gdje se moze nabaviti ili ako mozes proslijedi nam link na kojem ima detaljnije o tome...
Hvala puno

(odgovor članu Antigona)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Problemi s hormonima
9.4.2008 15:32:47   
bucca_sa
ija sam vadila krv i hormone na dipu.... al mi niakd nije niko detaljno nista rekao.. bila sam u skerlicevoj kod dr. majde slakovic i ja sam ostala bez teksta kako je ta zena ljubazna ja vam to nemogu opisati...mlada je tako smo fino porazgovarale i pokazala sam joij nalaze hormona i ona  rekla da posjetim endokrinologa da snjioj vidim za terapiju pa da se opet njoj javim..... kontracepciju mi nije htejal dati zbog viska kg.... a kod endokrinologa idem u opstu bolnicu prvi put pa javim rezučlatete.......

(odgovor članu sa1809)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Problemi s hormonima
12.4.2008 19:50:41   
delfin
Vitex se ima kupiti / naručiti u apoteci DINA na Č. Vili košta oko 25 KM. Jedna bočica može biti mjesec. I jasm pokušla asve na prirodnoj bazi da skinem prolaktin, ali bezuspješno. Malo se smanjio ali ne dovoljno. Ja već godinu pijem Bromergon i PRL je sad u redu.
Ja osim hiperprolaktinemije imam i hipotireozu.
Odnedavno sam počela koristiti (uz tablete), jer i pored njih me hormoni nekad polude. tahan u kombinaciji sa medom. To kažu da je jako dobro za štitnu žlijezdu i hormone. lakše je nego praviti čajeve.

(odgovor članu bucca_sa)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Problemi s hormonima
30.4.2008 9:32:57   
sa1809
Hvala "delfin" na ovim informacijama (nisam bila neko vrijeme tu, pa sam malim zakasnjenjem...)
"Bucca_sa" kako prodje sa endokrinologom...
Ja sam narucena za narednu sedmicu kod novog ljekara...

Puno srece i user posted image  svima :)

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Problemi s hormonima
30.4.2008 12:16:20   
ja_25
Zanima me da li se narucuje kod endokrinologa u Opcu bolnicu i da li se dugo ceka?
Preporucujete li Kosevo ili Opcu bolnicu za endokrinologa?



(odgovor članu sa1809)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Problemi s hormonima
30.4.2008 12:23:13   
zvončica
Imala sam i ja problema sa hormonima, išla sam prvo u Opštu, nije loša dr. Mirela, a ona radi i u Koševu na Nuklearnoj pa te šalje onda gore ako ne može u Opštoj da odradi sve. Onda sam se prebacila u Koševo u endokrinološko savjetovalište u DIP-u, tu mi je lakše ima više doktora, sad su mi hormoni ok. Za endokrinologa u Koševu ti treba preporuka interniste iz doma zdravlja. Ako te još šta zanima samo pitajuser posted image user posted image user posted image


_____________________________

Volim sve sto vole mladi :D

(odgovor članu ja_25)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Problemi s hormonima
30.4.2008 12:24:41   
zvončica
Opet ja, mislim da se u Opštoj čeka oko mjesec i po na red.

_____________________________

Volim sve sto vole mladi :D

(odgovor članu ja_25)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Problemi s hormonima
30.4.2008 12:41:42   
ja_25
Hvala ti puno Zvonciceuser posted image . A koliko se ceka na DIP-u? Je li se gore narucuje?
Imam povisen progesteron i prolaktin. Ostali hormoni su mi ok. Hormone sam vadila 2 dc. POstavila sam jednom doktoru pianje za te hormone i on kaze da se progesteron vadi 21dc. A ja sam ga vadila 2dc i moram  opet 21dc.

(odgovor članu zvončica)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Problemi s hormonima
30.4.2008 13:00:36   
zvončica
Zavisi kod kojeg doktora čekaš, u prosjeku oko mjesec dana. Ja bih ti preporučila da što prije to počneš odrađivati, jer sad će im godišnji znaš kako to ide. Ja sam gore kod dr. Ismane, a dobra je i dr. Belma. A jesu li te slali da radiš magnetnu rezonansu hipofize zbog povišenog prolaktina? Moj prolaktin je ok, ali na hipofizi imam mali adenom koji kažu ne smeta za trudnoću, tj. sve je ok dok prolaktin miruje. Tako ja svakih 6 mjeseci idem na kontrole i tad mi povade tonu hormona-vadim ih tri puta dnevno tri dana.

_____________________________

Volim sve sto vole mladi :D

(odgovor članu ja_25)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Problemi s hormonima
30.4.2008 13:13:59   
zvončica
A je l ti se muž naručio?

_____________________________

Volim sve sto vole mladi :D

(odgovor članu ja_25)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Problemi s hormonima
30.4.2008 13:33:10   
ja_25
Sad sam isla da ga narucim kod dr. opce prakse da uzme uputnicu. Dr. mu je bila na godisnjem pa tek u srijedu je narucen. Ja sam rezultate svojih hormona dobila tek juce, a kod ginekologa idem tek u ponedjeljak. Moram s tim pozuriti, sto kazes zbog godisnjih. Meni je prolaktin 957 a ref. vrijednosti su mu 64-590. Pravo sam se isprepadala. Valjda se da ce me ginekolog uputiti endokrinologu.

Sve sama razocarenja. U braku 1,8 god. "Cuvali se" godinu. Sad mi to ispada smjesno "cuvali se". Njegov spermiogram los, moji hormoni isto tako.

A sta moze biti ako je prolaktin povecan?

(odgovor članu zvončica)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Problemi s hormonima
30.4.2008 15:44:24   
Esme
Visok prolaktin onemogućava ovulaciju, a liječi se bromergonom.Ja sam prošle god imala visok prl i nakon nekoliko mj ostala sam trudna.Nažalost, imala sam spontani, ali to nema veze s prl. Sad opet pijem bromergon i nadam se skoroj trudnoći. Uglavnom je visok prl posljedica stresa, tako da, ako možeš, stres svedi na minimum. Ne sekiraj se visok prl nije ništa strašno, liječenje je često uspješno, samo zahtjeva malo strpljenja.Ja sam izgubila mnogo vremena žaleći sebe, a to je najlošija varijanta. Glavu gore, sve će biti O.k.

(odgovor članu ja_25)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Problemi s hormonima
30.4.2008 16:56:41   
zvončica
Ma nemoj se prepadati, prolaktin jest hormon stresa, a može ako je povećan da se odrazi tako pa da na hipofizi bude adenom, ali i ne mora. Zato je obavezno uraditi MR hipofize kad je hormon povećan, a terapija je kao što reče Esme bromergon. Pošto kod vas obadvoje ima problema vama je najbolje da idete kod jednog ljekara npr. dr. Godinjak pa da vas obadvoje istovremeno "liječe". Al pokušajte za početak prvo na urologiji i endokrini, svakako puno sreće da se to što prije sanirauser posted image user posted image user posted image

_____________________________

Volim sve sto vole mladi :D

(odgovor članu ja_25)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Problemi s hormonima
1.5.2008 9:53:43   
bucca_sa
pozdrav dase ija prikljuci8m moj prolaktin 1600 vauuu uvijek tako radila magnetnu sve ok hipofiza cista nista na njoj nema.... isla sam u opstu kod endokrinologa vadila hormone stitne zljezde nalazi ce mi biti sad u ponedjeljak.. znam dase ceka mjesec dana pa i vise dase dodje na red.. al manja je guzva nego na kosevu.... ja neznam sta ce mi dr. reci kad mi vidi tolki prolaktin i neznam, kakvi ce biti nalazi stitne zljezde jer ja sam jako debela pa dr. isle da nije stitna... inace ja idem prvi put u opstu... 

(odgovor članu zvončica)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Problemi s hormonima
6.5.2008 9:35:33   
budućamama
Imam pitanje koje će vam se možda činiti glupim, ali sam stavrno zbunjena: kako znate imate li problema s hormonima?
Normalne sam težine, nemam akne niti pojačanu maljavost, menstruacija mi je uvijek uredna na 28-30 dana, ali mi se čini da nemam O već dva ciklusa jer sam prošli ciklus imala smeđi iscjedak tokom plodnih dana, a sad imam neki blago roskasti i to oskudno, a plodne sluzi ni na vidiku. U martu sam imala uredan ciklus sa O.
Upućuje li to na neki hormonalni disbalans ili sam ja to sebi umislila?user posted image
Unaprijed hvala na odgovorima

_____________________________

Una 18.10.2009.
Azra 05.08.2013.
_____________________________

Ako želiš dugu, prvo se moraš pomiriti s kišom....

(odgovor članu bucca_sa)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Problemi s hormonima
6.5.2008 13:15:13   
zvončica
Nemam ti baš neki pametan odgovor, ja isto nisam imala ni akne ni dlakavost, sasvim slučajno sam izvadila hormone štitne i bili su očajni i onda sam krenula sa kontrolom svih hormona. A i meni se zna desiti da imam anovulatorne cikluse a sve kao ok, gdje god maknem sad su svi nalazi superiška, a bebe nigdje.user posted image Ja nešto kontam da je to sve psiha, jer stalno mislimo na to i o tome, a stvarno bi trebalo poravniti, samo još nisam skontala kako.user posted image A ti ako si baš zabrinuta uradi sve hormone pa da znaš na čemu si. I ja sam stalno pod kontrolom hormona, baš mi trebaju biti gotovi ovih dana. Drži se i ne paniči odmahuser posted image

_____________________________

Volim sve sto vole mladi :D

(odgovor članu budućamama)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Problemi s hormonima
6.5.2008 13:33:39   
budućamama
Hvala ti draga zvončice na brzom odgovoru.
Ma nisam više sigurna ni u šta, ni da li sam zabrinuta ili nisam, ali kako god prebiram po glavi i vrtim informacije koje znam, nekako mi to dođe kao najlogičniji odgovor.
Već dva ciklusa pred plodne dane buljim u gaćice i toaletni papir tražeći znake proklete cervikale sluzi, ali one koju očekujem nema ni na vidiku. Nešto sam razmišljala da pustim još jedan ciklus i vidim hoće li biti O, a ako ne bude opet doktoru "na kanal" pa šta Bog dragi da. Nisam više pametna...
A jesu li tebi menzesi redovni? 

_____________________________

Una 18.10.2009.
Azra 05.08.2013.
_____________________________

Ako želiš dugu, prvo se moraš pomiriti s kišom....

(odgovor članu zvončica)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Problemi s hormonima
6.5.2008 14:18:16   
zvončica
Meni su svakih 30 dana  i koliko sam vidjela da imam sluzi kad treba biti ovulacija, a i jajnici me u to vrijeme žigucaju. Kad sam na klomifenu onda mi je menstr. svakih 28 dana, al mi je dr. Godinjak rekao da dok sam imala svakih 32-35 dana ciklus da je to zbog endometrija što ne naraste dovoljno. Eto poslije laparaskopije i klomifena ustalile su se na svakih 30 dana

_____________________________

Volim sve sto vole mladi :D

(odgovor članu budućamama)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Problemi s hormonima
6.5.2008 14:45:55   
budućamama
I meni su svakih 30 dana i sve me to pomalo buni...
Nisam više pametnauser posted image

_____________________________

Una 18.10.2009.
Azra 05.08.2013.
_____________________________

Ako želiš dugu, prvo se moraš pomiriti s kišom....

(odgovor članu zvončica)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *