|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Upala grla nakon tonzilektomije
27.4.2013 15:57:17   
strumpfeta
Drage moje, sve vas pozdravljam i javljam se nakon duuuuuuugo vremena :(
Slucaj je htio, nazalost, da vam pisem zato sto mi ocajnicki treba savjet.
Naime, moja curica (4,5 g) je od jaslica vrticko dijete. Prosle godine (nakon aktivnog dvoipogodisnjeg vrtickog staza) je pocela imati ceste upale krajnika, da bi jedna gadna upala srednjeg uha sa curenjem, indicirala potrebu za tonzilektomijom. Joj, bilo je tu svega, cak smo se sa zakazanog termina operacije nekoliko puta vracali, jer bi ona, cim prestane piti antibiotik, ponovo dobijala upalu grla. Ma uzas, bila sam na rubu zivaca, sa tim stalnim antibioticima, inhalacijama, prirodnim pripravcima ...

Uglavnom, pregurali smo mi to vadjenje sva tri krajnika i krenuli u vrtic i sve super, ali unazad nekoliko mjeseci, imamo probleme sa laringitisom, koji rjesavamo inhalacijama. Medjutim, ono sto mene zanima je, da li postoji mogucnost upale grla/zdrijela ukoliko ona nema krajnike (nazovite me glupom), odnosno da budem jasnija, ima li koja od vas neki savjet kako izaci na kraj sa grloboljama nakon odstranjenja krajnika, a da to nije ona cuvena, bosanska opcija - udri po antibiotiku? Da li neka od vas dama ima iskustvo sa ovim, bila bih vam beskrajno zahvalna ako biste to podijelile sa mnom?

Unaprijed hvala!
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Upala grla nakon tonzilektomije
27.4.2013 17:29:30   
koka i po
krajnici su prirodni filteri organizma ako su u funkciji.sve bakterije koje ulaze u organizam "lijepe" se na krajnike da nebi doslo do dublje upale.samim odstranjenjem krajnika veca je vjerovatnoca da ce upala "sici" dole.s obzirom da je u slucaju tvoje djevojcice bila indicirana tonzilektomija ja bih ti preporucila da poradis malo na njezinom imunitetu.ako ipak dodje do upale pokusaj sa ispiranjem grla zalfijom.zalfija je prirodni antibiotik i nema stetnosti po organizam.
trebas potraziti misljenje i drugih ljekara jer tako ceste upale ne moraju biti upale.mozda je rijec o kakvoj alergiji.nasi doktori olako propisuju antibiotike bez prethodnih pretraga tako da je vrlo vjerovatno da nisu bas potrebni svaki put kada je grlo crveno.ovo ti pisem iz vlastitog iskustva.
sretno.

_____________________________

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu strumpfeta)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Upala grla nakon tonzilektomije
27.4.2013 18:03:18   
strumpfeta
Draga moja,

Hvala za post; radila alergo-testove, svi u granicama ref.vrijednosti. Razmisljam ovih dana da ih ponovim, jer ima duze vrijeme kako smo ih radili, ali nekako mi zao da ju (nepotrebno) izlazem opet svom onom stresu. Ne znam, nekad nisam vise pametna kako da joj olaksam. Naime, na njenom imunom sistemu radim stalno, ali bukvalno: prirodno i domace, sva hrana i sokici (cvekla, mrkva, jabuka, limun, brokule, prokule, repe, medovi, ma sve i svasta!


(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Upala grla nakon tonzilektomije
27.4.2013 23:23:03   
Lejla Ka
Možeš li mi pojasniti "laringitis koji rješavamo inhalacijama"? Šta inhalirate (mislim koji lijek)?
Da li za laringitis dobivate antibiotik?

Zeznuto je to kod djece koja su osjetljiva i sklona, bez obzira na to koliko se podržava njihov imunitet.

Ako se inhalirate zato što dijete kašlje zbog opstrukcije pluča, to može biti i alergijska reakcija na samu upalu, ili virozu koju dijete donese iz vrtića. Takvu alergiju ne utvrđuju standardni alergo testovi, no ako vam se svaka upala grla ili šmrkljanje završava kao opstruktivno kašljanje velika je vjerovatnoća da reaguje na samu infekciju. U tom slučaju bi se trebalo posavjetovati sa pulmo-alergologom, eventualno analizirati korist od izdvajanja iz vrtića.

_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu strumpfeta)
Neposredna veza do poruke: 4
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Duda.
пеперутка16

Do kada je vaše dijete imalo dudu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *