|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Urolog
27.11.2008 13:22:31   
ena0002
Evo ja bih ta otvorim ovu temu, jer o urolozima ima na vise razlicitih tema. I onda kad pisemo o pretragama koje treba uraditi kod urologa malo skrenemo sa glavne teme. Ako to nije OK molim moderatore da me ispraveuser posted image
MM bio kod urologa u Eurofarn na Ilidzi. Bio je kod dr. Topalovica. Da li je neko imao sa njim iskustva? Nalaz i nije bas ohrabrujuci user posted image . Da li mi neko zna objasniti ovu dijagnozu (doktori skrti na rijecima pravo a mm se malo i zbunio pa nije sve pitao): prostatis chr cum prostatolithiasis  i Asthenospermia. Ovo me malo zbunilo jer na Radinom nalzu pise normo-leukospermia. Valjda zato sto je progresivno pokretnih 40%.
Terapija je: cipromed, padutin i tocopherol i za tri mj treba da uradi ponovo spermogram i FSH, LH, prolaktin, testosteron, bris uretre, exprimat prostate ( sta je to user posted image ) i spermokulturu.
Na ovom pregledu je uradio uzv prostate i testisa i bris uretre.
Da li je neko imao slicno iskustvo. Nisam nikada cula da muskarci rade FSH, LH i prolaktinuser posted image
Otkako sam na ovom forumu cula sam za padutin ali za cipromed i tocopherol nisam user posted image  Oprostite mi na ovako dugom postu ali sva sam zbunjena i razocarana user posted image user posted image user posted image , kako koji nalaz radimo cini mi se sve da je gore i dodje mi da odustanem od svega. A da ne govorim koliko se sve oduzi. A doktori me jos dodatno iznerviraju, vise ste mi vi cure pomogle, bravo za vas i za ovaj forum user posted image user posted image user posted image
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Urolog
27.11.2008 17:37:59   
vjestica
ćao ena0002
prvo bez panike jer nije ništa strašno
ne znam koliko ću ti pomoći, ali probaću
dg kaže da je hronična upala prostate, što je već leukospermija ukazivala na upalu hroničnu
prostatolitijaza bi trebal značiti pijesak u prostati, što je vjerovatno posljedica hronične upale
astenospermija je slabija pokretljivost, što je takođe posljedica upale, svaka upala ih privremeno uspori
i sve bi se to trebalo riješiti kad se riješi upala
što se tiče terapije- padutin je da poveća pokretljivost spermića, cipromed je vjerovatno antibiotik (to ti nisam sigurna), a tocoferol je ako se ne varam E vitamin (on je inače vitamin plodnosti)


(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Urolog
27.11.2008 17:49:35   
Dada_34
ena0002, definitivno neka uradi još negdje nalaz, jer je mm radio u Zagrebu i bila mu je dijagnoza kao i kod Rade, ali bez leukospermije. Kod Rade je ponovio nalaz nakon 7 dana i bila postojeća dijagnoza uz leukospermiju. Napominjem da je leukospermija u nalazima koje je radio kod Rade konstantna, dakle uvijek ona vidi leukocite. Nije da je osporavam, ali nalaz u Zagrebu je rađen u jednoj renomiranoj poliklinici i nisu konstatovali da ima leukospermija.Sad kome vjerovati?
Ako ima još neko ovakva iskustva molim da se javi, a vama ena držim fige!!

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Urolog
28.11.2008 11:00:10   
ena0002
Cure hvala vam puno na odgovorima. A nista neka sad MM koristi ovu terapiju tri mj pa cemo poslije vidjeti ima li ikakvog pomaka. Nakon tri mj cemo ponoviti nalaze. Sto se tice toga Dado kome vjerovati cini mi se nikome posebno. Koliko sam upoznata u Sarajevu se jos na Ilidzi moze uraditi spermogram ali iz iskustva nekih forumasica nalaz sa Ilidze uopste ne valja, svi na kraju preporuce Radu, a ko bi ga sad znao da li ti njeni nalazi valjaju user posted image . S obzirom da MM ima tu upalu prostate sigurno je bilo leukocita. 
Volila bih da se na ovoj temi javi neko kome su nakon terapije nalaz bio OK. Sad sam malo user posted image  pa se pitam da li ce ta terapija ista pomoci user posted image

(odgovor članu Dada_34)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Urolog
29.11.2008 8:53:27   
ena0002
Evo sa teme padutin "skacem" na urologa user posted image , idu jedna s drugom pod ruku. Samo sam htjela da kazem lejli30 sad sam procitala da je urolog njenom M propisao padutin i vitamine bez antibiotika, a ima leukocite . Leukociti su znak upale. Ne bih da ispadne da sad nesto pametujem ali meni su cure sa foruma zaista puno pomogle, pa bih i ja da pomognem ako mogu. Inace sam ogorcena na doktore, rijetko koji je detaljan, pa se mi sami moramo o svemu informisati po internetu i forumima i fala Bogu pa postoji ovaj forum. Mislim kakav je to urolog da vidi u nalazu leukocite a ne posumnja na upalu user posted image . MM ima hronicnu upalu prostate a niti jedan simptom nije imao. Pa da nismo krenuli sa pretragama radi user posted image  i da nije uradio spermogram on apsolutno nikada ne bi otisao urologu niti saznao da ima upalu, i sta bi na kraju bilo-upala bi se fino razvila u rak prostate. Jer koliko mi je poznato nema sanse da upla sama od sebe prodje. Radio je i nalaze krvi i uruin i u tom nalazu je bilo leukocita i znate sta mu je ljekar opste prakse rekao-NISTA, halooo pa ja laik znam sad da je to neka upala.
Cilj ovog posta je da ukazem lejli30 da ne gubi vrijeme, da ako nista odu kod drugog urologa po drugo misljenje. Vjestica je fino objasnila sta koji lijek znaci. Padutin je samo za poboljsanje pokretljivosti, koja je i oslabila bas zbog te upale. 
Eto ja se raspricala, malo mi se raspolozenje poravlja user posted image , ali samo zahvaljujuci vama cure user posted image user posted image

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Urolog
29.11.2008 14:33:54   
prevareni
Cao,da dodam i ja nesto MM nalaz napocetku bio katastrofa ali nakon vise urađeni nalaza na razlicitim klinikama nalaz je dobar,(a i Urologa je promjenio) i njemu je nalaz najopsirniji bio u Tuzli i Grradačcu,jer opsirno ga urade.

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Urolog
21.12.2008 15:03:53   
lejlas30
Ja tek sad vidjeh ovu tvoju temu user posted image  Od sada cemo ovdje razmjenjivati iskustva sa pregleda nasih muzeva kod urologa.

ena, hvala puno  user posted image user posted image

_____________________________

Tri godine u braku
1. ICSI = 0

Gospodaru moj
Podsjećaj me stalno
Da je neuspjeh iskušenje
Koje prethodi uspjehu

(odgovor članu prevareni)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Urolog
30.1.2009 20:20:44   
ena0002
Evo malo da osvjezim ovu temu, jer u cekaonici ima par cura ciji su muzevi isli ili trebaju da idu urologu, pa ovdje na jednom mjestu mozemo razmjenjivati iskustva user posted image

(odgovor članu lejlas30)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Urolog
30.1.2009 22:52:36   
Leva
MM ide kod urologa sledece sedmice pa cu vam tada moci dati  vise informacija.

_____________________________

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Urolog
30.1.2009 23:19:18   
ja_25
Citajuci ove postove, nisam mogla a da se ne javim. Mog muza je dr. Divanovic poslao kod urologa dr. Hirosa na kliniku Eurofarm, nakon uradjenog spermiograma koji je bio los.
Dr. Hiros mu je propisao padutin 3 mjeseca i poslije kontrola. Pored padutina pio je i vitamine.
Nakon tri mjeseca terapije nalaz je ako ne isti, onda je malo gori. Tako mislim da je padutin cisto bacanje para. Ma inace sam misljenja da se ta muska ne polodnost tesko lijeci.
Ali to je samo moje misljenje.


(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Urolog
30.1.2009 23:26:04   
ja_25
A spermiogram na Ilidzi ni slucajno. To je tako sturo, za stavke nema koja je vrijednost, nego samo pise >50,<50. Inace doktori preporucuju Radmilu.
Nama Hiros kad je vidio taj nalaz sa Ilidze  rekao je da on iz njega nista ne vidi i poslao nas kod Radmile.
Definitivno ovdje nemas nigdje uraditi kompletan spermiogram, da budu sve komponente.

(odgovor članu ja_25)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Urolog
31.1.2009 20:12:41   
ena0002
Nakon tri mjeseca terapije nalaz je ako ne isti, onda je malo gori. Tako mislim da je padutin cisto bacanje para.

E ovoga se i ja bojim user posted image  Covjeku nije zao para koliko izgubljenog vremena bez nekih konkretnih rezultata. A opet na kraju krajeva sta ako je to fakat bacanje para. Pa ima ljudi kojima nije tako jednostavno dati oko 2000KM za tri mj samo na tablete i bez, opet ponvljam, konkretnih rezultata user posted image

(odgovor članu ja_25)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Urolog
31.1.2009 22:00:05   
ja_25
Ma pare su tu najmanji problem. Za to ces uvijek izdvojiti, samo vrijeme je problem. Ti se bavis lijecenjem, te jedne tablete, te daj druge i "ne trepnes", a ono prosla godina dana.
Mi smo poslije tog neuspjesnog "lijecenja" padutinom, odlucili na vantjelesnu u Sloveniji.
Ali opet kazem, mozda je to od slucaja do slucaja, mozda nekom i pomognu te tablete.
Zelim da budes te srece!

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Urolog
1.2.2009 0:33:12   
delfin
MM je na spermiogram na ilidći pored ostalog pokazivao prisustvo leukocita i eritrocita, aHiroš mu nato rekao  da su skoro svima nalazi na Ilidži isti i da ide kod Rade. A so bzirom da većina muškaraca ima traumu od nje, mm to još uvjek izbjegava, Čini mi se da že prije otići u Gradačac nego kod nje user posted image
Ali zaista ne mogu da vjerujem da se u SA ne može uraditi sve na jednom mjestuuser posted image

_____________________________

16.05.2010 Napokon je stigla naša najveća sreća- mamino sunce :)
19.08.2011 stigla je i mamina princeza :)

(odgovor članu ja_25)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Urolog
1.2.2009 0:34:54   
delfin
A šta ćemo kad Rada ode, odseli se, prstane raditi user posted image

Izvinjavam se na rukopisu, prolupala mi tastatura

_____________________________

16.05.2010 Napokon je stigla naša najveća sreća- mamino sunce :)
19.08.2011 stigla je i mamina princeza :)

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Urolog
1.2.2009 0:45:16   
Nunichi
IZVORNA PORUKA: vjestica


što se tiče terapije- padutin je da poveća pokretljivost spermića, cipromed je vjerovatno antibiotik (to ti nisam sigurna), a tocoferol je ako se ne varam E vitamin (on je inače vitamin plodnosti)




cipromed (ciprol,siprobel,cenin,ciprofloksacin sve je to isti lijek)  jeste antibiotik,a ne varas se tocoferol je E vitamin.
Ja ne znam nista o ovoj temi,ali rekoh da napisem ono sto sigurno znam.

Sretno u svakom slucaju i tebi i svim nasim trudilicama! user posted image user posted image user posted image


(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Urolog
1.2.2009 0:57:54   
sigicalo
Koliko sam cula Rada ce za neke 3-4 godine u penziju i nema apsolutno niko da je zamijeni. Sta onda?

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Urolog
1.2.2009 13:34:55   
ja_25
Mislim da se i kod Mehmedbasica moze uraditi spermiogram (koliko sam cula), ali sad ne znam da li moras biti njegov pacijent da bi kod njega uradio spermiogram.


(odgovor članu sigicalo)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Urolog
1.2.2009 13:37:47   
ja_25
A Rada ma nije ona uopce losa zena, samo je ogorcena na vlast, uslove u kojima radi. Pa ne mogu da vjerujem na ovoliko parova u KS koji imaju problema sa neplodnoscu da samo ona radi spermiogram(drzavni). Nije cudo sto nekad bude nezgodna.

(odgovor članu ja_25)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Urolog
1.2.2009 14:45:15   
vjestica
IZVORNA PORUKA: delfin

MM je na spermiogram na ilidći pored ostalog pokazivao prisustvo leukocita i eritrocita, aHiroš mu nato rekao  da su skoro svima nalazi na Ilidži isti i da ide kod Rade. A so bzirom da većina muškaraca ima traumu od nje, mm to još uvjek izbjegava, Čini mi se da že prije otići u Gradačac nego kod nje user posted image
Ali zaista ne mogu da vjerujem da se u SA ne može uraditi sve na jednom mjestuuser posted image

e ovo prvi put čujem, da većina muškaraca ima traumu od nje i još da je nezgodna žena
MM je radio spermiogram kod nje i kaže da je super teta, da radi po PS-u, nazoveš, naručiš se, ljubazna je i sve mu je fino objasnila i posavjetovala ga
jedino su uslovi dje se daje uzorak loši (ali i to mu je rekla nažalost da su takvi uslovi i to ne zavisi od nje)

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Urolog
3.2.2009 6:49:52   
ena0002
Pa ne mogu da vjerujem na ovoliko parova u KS koji imaju problema sa neplodnoscu da samo ona radi spermiogram(drzavni). Nije cudo sto nekad bude nezgodna.

Da to je stvarno tuzno, a sto je jos tuznije spermiogram se eto moze uraditi na ilidzi ali koja fajda od njega kad rezultati ne valjaju. A sto se tice Rade ja sam imala lose iskustvo kad sam prvi put zvala na tel. bila je poprilicno drska, ali boze moj pa svako od nas nekada ima los dan, a o uslovima gore da ne pricamo. Medjutim, kad smo otisli kod nje da se  mm naruci bila je sasvim OK i nakon rezultata sve nam je lijepo objasnila i podvukla da se mora otkriti razlog postojanja leukocita i rekla nam da muz treba ici urologu.
U sustini zena je sasvim OK, ali zalosno je sto je jedna jedina gore user posted image .

P.S. Ma najbolje bi bilo da  se jedna od nas gore zaposli, jer do sada smo apsolvirale apsolutno sve  user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ja_25)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Urolog
3.2.2009 20:57:34   
mali
Pozzz...
MM je danas bio kod dr. Šabanovića i rekao mu je da mora operisati varikokelu,pa će pokušati popraviti nalazuser posted image ..Očigledno da sama operacija ne garantuje ništa..Propisao mu je famozni Padutin čak 6 mjeseci i vitamine..
Malo sam istraživala o toj operaciji i naišla da je velikom broju muškaraca sperm. bio čak i gori poslije op.
Za sada smo odlučili da će mo malo saćekati i probati liječiti prirodnim putem(travar Sadiković),nije na odmet...

_____________________________

Onaj koji odustaje nikada ne pobjeđuje,a pobjednik nikada ne odustaje.
http://www.fertilityfriend.com/home/1f8e1e

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Urolog
3.2.2009 21:03:54   
emy
Za sada smo odlučili da će mo malo saćekati i probati liječiti prirodnim putem

Mali zelim puno srece tm i tebi user posted image
Grozno je sta nam se sve desava, ali moramo ici dalje ...

(odgovor članu mali)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Urolog
3.2.2009 21:53:07   
Crvena
IZVORNA PORUKA: mali

Pozzz...
MM je danas bio kod dr. Šabanovića i rekao mu je da mora operisati varikokelu,pa će pokušati popraviti nalazuser posted image ..Očigledno da sama operacija ne garantuje ništa..Propisao mu je famozni Padutin čak 6 mjeseci i vitamine..
Malo sam istraživala o toj operaciji i naišla da je velikom broju muškaraca sperm. bio čak i gori poslije op.
Za sada smo odlučili da će mo malo saćekati i probati liječiti prirodnim putem(travar Sadiković),nije na odmet...

Muz moje prijateljice je imao tu operaciju i nakon dva mjeseca ona je ostala trudna. A sto se tice sper. nalaz je bio puno bolji nakon operacije.
Puno srece u svakom slucaju.
LP


_____________________________

Volite svoju djecu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.

(odgovor članu mali)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Urolog
3.2.2009 21:58:52   
mali
Muz moje prijateljice je imao tu operaciju i nakon dva mjeseca ona je ostala trudna. A sto se tice sper. nalaz je bio puno bolji nakon operacije.
Puno srece u svakom slucaju.
LP

Hvala tiuser posted image ,lijepo je čuti i pozitivan ishod ove operacije.Pozz

_____________________________

Onaj koji odustaje nikada ne pobjeđuje,a pobjednik nikada ne odustaje.
http://www.fertilityfriend.com/home/1f8e1e

(odgovor članu Crvena)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *