|      
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Blizanačka trudnoća: porodiljsko i ostala prava
2.2.2012 2:26:14   
rukipuki
Pozdravljam
Nova sam ovdje, a očekujem blizance. Nije mi prva trudnoća. Nešto nemam ni posebno vremena, jer radim. Tako je i tema koju zelim postaviti vezana za to - trudnoća i porodiljsko i ostala prava. Činjenica je da postoji tema o zaposlenim, ali vezano za to kako zaposelene žene podnose trudnoću i šta ginekolozi preporučuju, i mislim da se i to rasplinilo. A i tema je postavljena podavno i zakonska je regulativa, možda, promijenjena. Mislim da se može otvoriti ova tema, ali eto ako sam šta zgriješila, a vi kaznite. user posted image
Mene, naime, više zanima pravna situacija zaposlene žene:
- Kakvi su podsticaji za trudnice (ovdje mislim na višeplodne)?
- Bolovanje i primanja (zakoni ko poznaje i iskustva) (opet mislim na višeplodnu trudnoću)
- Zaštita materinstva i u zakonima a i iz iskustva, te kako se izboriti za iste.
- Kome se obratiti, odakle krenuti.

A čujem da se i kod nas (istina rjeđe) a i u susjednim zemljama jave ovi proizvođači proizvoda za bebe (razni pampersi, violete, hipp) nama sa dvojkama, trojkama... sa nekakvim, hajmo reći poticajima (pokloni proizvoda, novac i sl.)

Neka iskustva, bilo kakva, dobro će doći.
Ne bih da nešto propustim, pa da me dočeka ona poznata: a ti nisi znala?!? e samo da si juče! samo da si otišla ovdje ili ondje (znate, to kao svi znaju, a meni se nekako često čini da se to sve nešto krije)

Imam vremena (očekivan termin sredina aprila, ali pošto su blizanci, hajd' znaj) pa da na vrijeme pitam.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Blizanačka trudnoća: porodiljsko i ostala...
7.2.2012 23:06:37   
rukipuki
OK, ovo očito ili nezanimljiva ili bespotrebna tema. user posted image

(odgovor članu rukipuki)
Neposredna veza do poruke: 2
7.2.2012 23:08:21   
felix
neznam nista, o tome samo da podignem temu nadam se da ce ti ubrzo neko znat pravi odg. sretno sa blizancima cestitamuser posted image

(odgovor članu rukipuki)
Neposredna veza do poruke: 3
7.2.2012 23:14:02   
veeseelaa
ne znam ni ja
Elmab javi seeeee draga

Ajša - Ajra
28.12.2008

(odgovor članu felix)
Neposredna veza do poruke: 4
7.2.2012 23:22:24   
Hanady RR
Dobro nam došla...imamo temu o idtom...pročitaj dosadašnja iskutva a mi ćemo se potruiditi da dođemo i do novih i konkretnijih onfomacija zajedno
http://www.ringeraja.ba/forum/m_4420/mpage_1/key_/tm.htm#4420

Ja sam to sto jesam, nekom ništa, nekom sve. Ko u moju dušu uđe, taj zauvijek tu i ostaje! ♥♥♥

Mamino sunce No 1 Hanadi 25.06.2006.god
Mamino sunce No 2 Farah 12.02.2009.god

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 5
7.2.2012 23:24:57   
animagical
http://www.zenskaprava.org/Porodiljske-naknade-u-BiH.html

za porodiljsku naknadu ipak najboljolje pitaj u opstini,jer ces njima i predavati zahtjev...ali koliko ja znam ista je i za majke blizanaca i jedne bebe...pravo na djeciji doplatak po svoj prilici nemas, jer si zaposlena..ima neka pomoc z amajke dojilje u vidu mlijeka i soka, nisam bas upucena i neka jednokratna pomoc z aopremu bebe, ali mislim da je ona vezana za djecji doplatak... jedino sto znam, ako ne grijesim, da imas duze porodiljsko odsustvo, ne godinu nego godinu i po... od majki s blizancima imas enci i hannica, pa ih pitaj na ppuser posted image sretno s bebarama

Mjesecev sjaj...14.septembar 7:40

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 6
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

mala djeca
marijica

Da li svoju djecu ostavljate na duže kod svojih ili njegovih?

Oznake