rukipuki
|
Pozdravljam Nova sam ovdje, a očekujem blizance. Nije mi prva trudnoća. Nešto nemam ni posebno vremena, jer radim. Tako je i tema koju zelim postaviti vezana za to - trudnoća i porodiljsko i ostala prava. Činjenica je da postoji tema o zaposlenim, ali vezano za to kako zaposelene žene podnose trudnoću i šta ginekolozi preporučuju, i mislim da se i to rasplinilo. A i tema je postavljena podavno i zakonska je regulativa, možda, promijenjena. Mislim da se može otvoriti ova tema, ali eto ako sam šta zgriješila, a vi kaznite. Mene, naime, više zanima pravna situacija zaposlene žene: - Kakvi su podsticaji za trudnice (ovdje mislim na višeplodne)? - Bolovanje i primanja (zakoni ko poznaje i iskustva) (opet mislim na višeplodnu trudnoću) - Zaštita materinstva i u zakonima a i iz iskustva, te kako se izboriti za iste. - Kome se obratiti, odakle krenuti. A čujem da se i kod nas (istina rjeđe) a i u susjednim zemljama jave ovi proizvođači proizvoda za bebe (razni pampersi, violete, hipp) nama sa dvojkama, trojkama... sa nekakvim, hajmo reći poticajima (pokloni proizvoda, novac i sl.) Neka iskustva, bilo kakva, dobro će doći. Ne bih da nešto propustim, pa da me dočeka ona poznata: a ti nisi znala?!? e samo da si juče! samo da si otišla ovdje ili ondje (znate, to kao svi znaju, a meni se nekako često čini da se to sve nešto krije) Imam vremena (očekivan termin sredina aprila, ali pošto su blizanci, hajd' znaj) pa da na vrijeme pitam.
|