|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  201 202 203 204 [205]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Da li sam trudna ?
30.9.2019 11:06:09   
Visnja RR
Draga anonimna ,
žao mi je zbog smrtnog slučaja

Kada budeš posjetila svog ginekologa javi nam

svi čekamo lijepe vijesti user posted image



_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5101
   RE: Da li sam trudna ?
20.11.2019 23:24:17   
Mali_mi
Pozdrav drage clanice, nova sam na forumu ali vas aktivno citam vec duze vrijeme. Ne znam da li sam na pravoj temi, ali prije dva mjeseca sam imala operaciju septuma i paraovarijalne ciste, radena mi je histeroskopija i laparoskopija. Septum mi je dijelio sve organe na pola - vaginu, grlic i maternicu. Otklonjen je do neke trecine maternice. Poslije treceg ciklusa ja i mm mozemo raditi na bebi, iako smo poceli i ranije, ovaj ciklus ali menstruacija je uredno doslo na 28 dan ciklusa. Ukoliko do marta ne zatrudnimo, doktorica je predlozila jos jednu histeroskopiju. Pa me zanima, da li je ijedna od vas imala slican slucaj, koliko vam je trebalo da zatrudnite, da li ste iznijele trudnocu bez problena i slicno? Takoder sutra idem da radim sve hormone, pa da vidimo kako i tu stoje stvari. Imam 29 godina, i nadam se da ce nam se Bog osmjehnuti i podariti trudnocu cim prije, te da necu morati na ponovnu histeroskopiju.


(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 5102
   RE: Da li sam trudna ?
21.11.2019 0:28:31   
Visnja RR
Dobro nam došla draga Mali_mi user posted image

Evo našla sam jednu temu na kojoj ima jako mnogo savjeta...
Pročitaj ispočetka sve.
Tvoj posta sam prebacila na tu temu

https://www.ringeraja.ba/forum/m_469981/mpage_1/key_/tm.htm

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Mali_mi)
Neposredna veza do poruke: 5103
   RE: Da li sam trudna ?
14.8.2022 8:42:43   
Daisyblue
Nova sam ovdje. Htjela bih da objasnim svoju situaciju. Ja sam nevina, nikada nisam imala spolne odnose. Međutim, u julu, za vrijeme plodnih dana sam bila sa dečkom. Oboje smo bili obučeni. U jednom trenutku sam ja njemu “stavila” ruke u trenerku i preko donjeg veša dodirnula spolni organ. Ono što me brine jeste da nije možda bilo one sluzi ili predejakulata koja se luči kad je muško uzbuđeno, jer sam mozda pola sata poslije dodirnula svoje gaćice iako sam imala i dnevni uložak. Kada sam došla kući temeljito sam oprala ruke i kasnije se istuširala, ali me je ipak strah da možda nisam slučajno prenijela tu sluz u vaginu il vaginalni otvor. Imala sam menstruaciju od 31.07. I trajala je 7 dana, bila je obilna i crvena. Poslije menstruacije sam uradila i 4 testa na trudnoću i sva 4 su bila negativna. Otišla sam ginekologu i doktorica me je pregledala putem abdominalnog ultrazvuka i rekla je da je sve uredu sa mnom. Međutim sinoć sam po prvi put dobila žgaravicu, kakvu nikad nisam imala i to me je još više zabrinulo. Je li moguće da se to sve dešava radi stresa, ta zgaravica? I je li moguce ostati trudan na ovaj nacin? Jer sam citala da su mnoge žene imale menstruacije u toku trudnoće i testovi su bili negativni do neke sedmice trudnoce.


(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 5104
   RE: Da li sam trudna ?
14.8.2022 22:42:57   
Visnja RR
Ne brini. Nisi trudna.

Tako si mi slatka s ovim postom. Ne znam koliko imaš godina ali o svemu razgovaraj sa svojom mamom a i svojim ginekologom. Isčitavaj i neka štiva na netu o sigurnom sexu. Razgovaraj i s prijatelicma koje su već stupile u intimne odose ali prvenstveno i sa svojim dečkom pogotovo o stvarčicama za vrijeme sexa koje mogu biti "opasne". A posebno o zaštiti. Iako si djevojka nemoj zaboraviti da u torbici uvijek imaš prezervative...

A žgaravica može biti od nerviranja i straha ali i od neke loše hrane koju si možda pojela.

<3

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Daisyblue)
Neposredna veza do poruke: 5105
   RE: Da li sam trudna ?
15.8.2022 21:59:34   
Daisyblue
Draga Višnja,
hvala ti na odgovoru, mnogo mi je laknulo. Mlada jesam i ne želim radi toga da se tako olako upuštam u bilo kakve spolne odnose, ali me je ovo zaista prestrašilo. Iskreno se nadam da ovaj stres u toku ovih mjesec dana neću opet proživjeti, jer je dosta uticao na mene i moje zdravlje. U svakom slučaju, hvala na strpljenju i odgovoru ;)))

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 5106
   RE: Da li sam trudna ?
23.8.2022 8:15:34   
Anoniman
Molim vas pomoc za pocetak. Kako uopce da napisem na forum poruku, uopxe mi ne da nigdje prijedlog za ibjavu vec citiranje i odgovori. Lp

(odgovor članu Daisyblue)
  Neposredna veza do poruke: 5107
   RE: Da li sam trudna ?
23.8.2022 11:09:48   
Anoniman
Pozdrav,Prošle sedmice su mi bili plodni dani i pretpostavljam da mi je ovulacija bila 18.08., jer sam tad imala po posljednji put prozirni iscjedak. Već 19.08. iscjedak je bio gušći i bijele boje, nerastezljiv. Od 20.08.sam dobila bolove u grudima kao pred menstruaciju, što se nikad prije nije desilo. Nikada nisam imala spolne odnose, ali sam  prošle sedmice, 19.08., bila sa dečkom i mazili smo se. Nikada nije došlo do spolnog odnosa, niti do ejakulacije ili predejakulacije i oboje smo bili obučeni. S obzirom da mu je spolni organ bio u erekciji, dodirnula sam ga kroz farmerke, ali me je strah da je možda predejakulat, koji se luči kad god je muškarac uzbuđen, prošao kroz njegov donji veš i smokrio farmerke i da mi se nije nešto te tečnosti našlo na prstima. Ruke sam temeljito, više puta oprala ali me brine ova bol u grudima. Jer nikada nisam imala tako bolne grudi čak 12 dana pred menstruaciju. Da li je ikako moguća trudnoća u mom slučaju? I da li je normalno da me grudi bole odmah nakon ovulacije? 

(odgovor članu Visnja RR)
  Neposredna veza do poruke: 5108
   RE: Da li sam trudna ?
23.8.2022 21:45:20   
Visnja RR
Nisi trudna, ne brini.
Često predmenstrualni bolovi nisu isti. ponkad postojeći budu pojačani a nekada i izostanu.
kako ni svaka ovulacija nije tačno u dane kada je to po planu tako ni PMS nije bas u zakazan termin.
Nismo roboti. <3
svakako je lijepo i da se brineš o sebi... uvijek isčitavaj tekstove na netu koji se tiču sexualnog život mladih. razgovaraj s prijateljicama o njihovim iskustvima, ali i sa dečkom.
A za sve moguće problemčiće ako ih imaš potraži i savjet od svoga ginekologa. Obzirom da si mlada izaberi ginekologa koji će biti tvoj stalan ginekolog

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5109
   RE: Da li sam trudna ?
24.8.2022 14:38:49   
Anoniman
Pozdrav, nova sam ovdje.Htjela bih da objasnim svoju situaciju. Menstruaciju trebam dobiti nekad sljedeće sedmice, za 7-8 dana. Danas sam sa dečkom bila na bazenu i jedno vrijeme se trljao od mene (izvinite na izrazu). Oboje smo nosili kupaći kostim i nije došlo do spolnog odnosa, ali me je "trljao" vrlo kratko svojim spolnim organom. Nije išao nigdje blizu ulaza u rodnicu, ali me je strah s obzirom da smo bili u vodi i u kupacim kostimima da nesto nije proslo kroz njegov kupaci i tako ušlo u mene. Da li je moguće zatrudniti na ovaj način? I je li to ikako moguće 7 dana poslije ovulacije? Izvinite na malo eksplicitnom opisu, nadam se da nikog necu uznemiriti s ovim.

(odgovor članu Visnja RR)
  Neposredna veza do poruke: 5110
   RE: Da li sam trudna ?
25.8.2022 23:17:51   
Visnja RR
Nisi trudna.
Uživajte u bazenu ali pazi da nema male dječice u blizini user posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5111
   RE: Da li sam trudna ?
26.8.2022 21:06:05   
steli95

Pozdrav, 

Dijagnosticiran mi je PCOS sa 18 godina oba dva jajnika, odtada borba do prije godinu dana,a sada mi je 27. Tek prije godinu dana prepisan mi je metformin, od tada su krenule ovulacije i redovni ciklusi(33 dana), a prije bi imala svako 7,8 mjeseci. Zadnja ovulacija mi je mi je bila 20.9. i tih dana smo se trudili i iskoristavali mm i ja svo slobodno vrijeme za hopa cupa. Danas mi je 6DPO, cice me svrbe, malo boluckaju, imam gusti bijeli iscjedak vec par dana unazad, BBT mi je 37., a od kad je bila ovulacija pa sve do prije 3 dana zigalo me u lijevom jajniku na momente. Neocekivana vjestica bi trebala doci 3.9. Ja se stvarno nadam da nece jer toliko radimo na tome ali bez uspjeha.




(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 5112
   RE: Da li sam trudna ?
27.8.2022 14:06:20   
Anoniman
Zdravo, nadam se da ste svi dobro.Ja bih za par dana trebala dobiti menstruaciju (pretpostavljam da mi je ovulacija bila 17.ili 18.08.). Ja sam inače nevina, nisam nikada imala spolne odnose. Interesuje me da li prilikom seksualnog uzbuđenja i erekcije kod muškaraca  dolazi do lučenja predejakulata ili to ide tek prije same ejakulacije? 16.08.sam bila sa dečkom i ljubili smo se. Oboje smo bili obučeni i par puta sam ga rukom dirala po spolnom organu preko njegovih traperica. Nisam osjetila da je bilo šta mokro. U jednom momentu kako sam bila u haljini, dodirnula sam svoj donji ves koji je bio mokar od mog uzbudjenja. Imam standardne simptome pms-a - grudi me uzasno bole, kao i bradavice, imam povremene glavobolje, kao i bubuljice po licu. Da li je u mom slučaju trudnoća isključena?

(odgovor članu Visnja RR)
  Neposredna veza do poruke: 5113
   RE: Da li sam trudna ?
28.8.2022 10:32:31   
steli95


IZVORNA PORUKA: Anoniman

Zdravo, nadam se da ste svi dobro.Ja bih za par dana trebala dobiti menstruaciju (pretpostavljam da mi je ovulacija bila 17.ili 18.08.). Ja sam inače nevina, nisam nikada imala spolne odnose. Interesuje me da li prilikom seksualnog uzbuđenja i erekcije kod muškaraca  dolazi do lučenja predejakulata ili to ide tek prije same ejakulacije? 16.08.sam bila sa dečkom i ljubili smo se. Oboje smo bili obučeni i par puta sam ga rukom dirala po spolnom organu preko njegovih traperica. Nisam osjetila da je bilo šta mokro. U jednom momentu kako sam bila u haljini, dodirnula sam svoj donji ves koji je bio mokar od mog uzbudjenja. Imam standardne simptome pms-a - grudi me uzasno bole, kao i bradavice, imam povremene glavobolje, kao i bubuljice po licu. Da li je u mom slučaju trudnoća isključena?


Naravno da je isključena, ako niste imali odnos.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5114
   RE: Da li sam trudna ?
30.8.2022 5:43:10   
Anoniman


IZVORNA PORUKA: Anoniman

Pozdrav, nova sam ovdje.Htjela bih da objasnim svoju situaciju. Menstruaciju trebam dobiti nekad sljedeće sedmice, za 7-8 dana. Danas sam sa dečkom bila na bazenu i jedno vrijeme se trljao od mene (izvinite na izrazu). Oboje smo nosili kupaći kostim i nije došlo do spolnog odnosa, ali me je "trljao" vrlo kratko svojim spolnim organom. Nije išao nigdje blizu ulaza u rodnicu, ali me je strah s obzirom da smo bili u vodi i u kupacim kostimima da nesto nije proslo kroz njegov kupaci i tako ušlo u mene. Da li je moguće zatrudniti na ovaj način? I je li to ikako moguće 7 dana poslije ovulacije? Izvinite na malo eksplicitnom opisu, nadam se da nikog necu uznemiriti s ovim.



Pozdrav opet, ja san autorica ove poruke.Dva dana ranije sam dobila menstruaciju tj 29.08. Menstruacija je neoubičajeno oskudna, grudi su mi se odjednom ispuhale i samo imam bolove u ledjima. Nikada mi nije bilo ovako, posebno prvi dan. Da li je ovo možda implantacijsko krvarenje? Ja u periodu plodnih dana uopšte nisam bila sa dečkom. Ponavljam nikad nismo imali odnos niti je on ikada ejakulirao u mojoj blizini. Je li moguća ikakva trudnoća? Tek mi je drugi dan menstruacije a ona je skroz oskudna. Čitav mjesec mu je bio stresan i mnogo sam se nervirala. Da li to može utjecati na oskudnost ili obilnost menstruacije?

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 5115
   RE: Da li sam trudna ?
2.9.2022 20:23:50   
Visnja RR

IZVORNA PORUKA: Anoniman



IZVORNA PORUKA: Anoniman

Pozdrav, nova sam ovdje.Htjela bih da objasnim svoju situaciju. Menstruaciju trebam dobiti nekad sljedeće sedmice, za 7-8 dana. Danas sam sa dečkom bila na bazenu i jedno vrijeme se trljao od mene (izvinite na izrazu). Oboje smo nosili kupaći kostim i nije došlo do spolnog odnosa, ali me je "trljao" vrlo kratko svojim spolnim organom. Nije išao nigdje blizu ulaza u rodnicu, ali me je strah s obzirom da smo bili u vodi i u kupacim kostimima da nesto nije proslo kroz njegov kupaci i tako ušlo u mene. Da li je moguće zatrudniti na ovaj način? I je li to ikako moguće 7 dana poslije ovulacije? Izvinite na malo eksplicitnom opisu, nadam se da nikog necu uznemiriti s ovim.



Pozdrav opet, ja san autorica ove poruke.Dva dana ranije sam dobila menstruaciju tj 29.08. Menstruacija je neoubičajeno oskudna, grudi su mi se odjednom ispuhale i samo imam bolove u ledjima. Nikada mi nije bilo ovako, posebno prvi dan. Da li je ovo možda implantacijsko krvarenje? Ja u periodu plodnih dana uopšte nisam bila sa dečkom. Ponavljam nikad nismo imali odnos niti je on ikada ejakulirao u mojoj blizini. Je li moguća ikakva trudnoća? Tek mi je drugi dan menstruacije a ona je skroz oskudna. Čitav mjesec mu je bio stresan i mnogo sam se nervirala. Da li to može utjecati na oskudnost ili obilnost menstruacije?


nepotrebno se opterećuješ.
Nisi trudna, nije implantacijsko krvarenje :)
Ali svakako otiđi svom ginekologu i zamoli za jedan duži razgovor a prije toga zapiši sva pitanja koja te zanimaju.
nekako mislim da nam nevjeruješ. I ok je to...
<3

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5116
   RE: Da li sam trudna ?
5.9.2022 16:07:10   
Anoniman
Pozdrav, Rizičan odnos je bio 25.08. S obzirom da dosta cjepidlačim pratila sam iscjedak i po svemu sudeći to je bila faza poslije ovulacije (ovulacija je bila u periodu 15.-18.08). Prošlog tjedna 29.08.sam dobila menstruaciju. Trajala je sve do jučer, znači 7 dana. Prvi dan je krvarenje bilo manje izraženo i nisam imala nikakve bolove, ali drugi i treći dan sam se doslovce raspadala od bolova. Grudi su mi se odmah "ispuhale", ali sam neki dan osjetila strašnu žgaravicu i često sam išla mokriti. Danas sam vadila betu, jer sam prestrašena i ona je iznosila <1.20. Interesuje me je li ovo sa sigurnošću negativan rezultat? Šta ako je menstruacija zapravo bila lažna? Nisam osjetila nikakvu razliku izmedju ove i prethodnih mengi, ali me eto to učestalo mokrenje i zgaravica brinu.

(odgovor članu Visnja RR)
  Neposredna veza do poruke: 5117
   RE: Da li sam trudna ?
17.9.2022 8:12:40   
Anoniman
Da li može molim Vas neko odgovoriti? Ja sam autor ovog pitanja. Po drugi put sam vadila betu i bila je  <1.20. Bila sam i kod ginekologa i rekla mi je da su mi trenutno plodni dani i da imam dva dominantna folikula 25 mm i 18 mm, debljina endometrija je bila 9mm. Je li sigurno ovim trudnoća isključena

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 5118
   RE: Da li sam trudna ?
17.9.2022 8:28:21   
Anoniman


IZVORNA PORUKA: Anoniman

Da li može molim Vas neko odgovoriti? Ja sam autor ovog pitanja. Po drugi put sam vadila betu i bila je  <1.20. Bila sam i kod ginekologa i rekla mi je da su mi trenutno plodni dani i da imam dva dominantna folikula 25 mm i 18 mm, debljina endometrija je bila 9mm. Je li sigurno ovim trudnoća isključena


Mislila sam na pitanje gore, vezano za bazen i za zgaravicu i ucestalo mokrenje

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 5119
   RE: Da li sam trudna ?
24.9.2022 1:00:39   
Visnja RR

IZVORNA PORUKA: Anoniman



IZVORNA PORUKA: Anoniman

Da li može molim Vas neko odgovoriti? Ja sam autor ovog pitanja. Po drugi put sam vadila betu i bila je  <1.20. Bila sam i kod ginekologa i rekla mi je da su mi trenutno plodni dani i da imam dva dominantna folikula 25 mm i 18 mm, debljina endometrija je bila 9mm. Je li sigurno ovim trudnoća isključena


Mislila sam na pitanje gore, vezano za bazen i za zgaravicu i ucestalo mokrenje



Mislim da ti je ginekolog dao odgovor...
Mi smo samo mame koje smo prolazile kroz isto ili slično...
a trudnoću potvrđuje ginekolog

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5120
   RE: Da li sam trudna ?
27.9.2022 11:34:43   
armandd
I think so.user posted image

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 5121
   RE: Da li sam trudna ?
8.6.2023 16:40:13   
Anoniman
Drage moje lp.Ovako da vas samo pitam.Zadnhu mengu sam imala 15.05.A plodni dani su mi bili od 24.05 do 30.05.Odnose smo imali na plodne dane.Mengu trebam dobiti 12.06.Od simptoma imam ucestalo mokrenje, mucnine sa i bez povracanja, grceve u nogama, i bolove u donjem djelu leda.Jedan od cudnih simptkma bol u gornjem djelu leda.Pa mene sada zanima da li bi se moglo raditi o trudnoci.Lp

(odgovor članu dea)
  Neposredna veza do poruke: 5122
   RE: Da li sam trudna ?
10.6.2023 21:31:16   
Visnja RR

IZVORNA PORUKA: Anoniman

Drage moje lp.Ovako da vas samo pitam.Zadnhu mengu sam imala 15.05.A plodni dani su mi bili od 24.05 do 30.05.Odnose smo imali na plodne dane.Mengu trebam dobiti 12.06.Od simptoma imam ucestalo mokrenje, mucnine sa i bez povracanja, grceve u nogama, i bolove u donjem djelu leda.Jedan od cudnih simptkma bol u gornjem djelu leda.Pa mene sada zanima da li bi se moglo raditi o trudnoci.Lp

Sve to može biti samo PMS... početak trudnoće može ali i ne mora imati ikakve simptome...
Svakako pričekaj da vidiš da li će mjesečnica doći na vrijeme...pa ako ne dođe potraži savjet ginekologa
sretno!

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5123
   RE: Da li sam trudna ?
14.6.2023 12:09:26   
Miljevicka
Drage moje pozdrav😀Zanima me je li ovo pozitivan test, te da li sam trudna.Lp💋user posted image

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 5124
   RE: Da li sam trudna ?
17.6.2023 14:41:30   
Miljevicka
Evo drage mojeTest nakon 5 dana kasnjenja.
user posted image

(odgovor članu Miljevicka)
Neposredna veza do poruke: 5125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  201 202 203 204 [205]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  201 202 203 204 [205]
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *