Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Badnja večera i Božićni ručak 17.12.2010 10:04:00
Anoniman
IZVORNA PORUKA: marny
ja ne pravim skoro ništa , na badnjak smo kod mame na ručku, a za Božić kod svekrve. odnosno napravit ću orahnjaču, ko uspije. na badnjak kod nas u Dalmaciji na meniu je obavezan bakalar i fritule , iako ima dosta onih šta taj dan baš zaposte, a ja vooolim bakalar. na Božić isto; pečena tuka (purica) ili sarme, a budući da ja ne volim pečenu tuku mi imamo sarme il pečenu janjetinu/teletinu , a od slatkog obavezno orahnjača.
i ja vooooooooooolim bakalar...na zalost...samo ja u ovoj kuci pa tako sumnjam da cemo praviti ove godine jer svake skoro bacimo
a fritule, obavezno ...to svi vole
a imas li recept za hrstule?
< Poruku je uredio dadada -- 17.12.2010 10:06:34 >
RE: Badnja večera i Božićni ručak 17.12.2010 11:01:46
ivanam28
Dok se nisam udala kod nas je Badnja vece bila posna,riba (lignje,bakalar,oslic,pastrmka-svi razlicito volimo),krompir salata,grah salata,jelka se kitila,cekali da idemo na ponocku..Bozic- dorucak,domaca pogaca,narezaka raznoraznih..rucak-pecenje,peceni krompirici,sarma,salate,ruska salata,supa,strudla sa orasima i grozdjicama,reform torta,sitni kolacici koji se peku od pocetka decembra.. e kako sam se udala Badnje vece kod svekra i svekrve,rucak kod mojih,navece nama drustvo dolazi.. ove godine kod mojih nema nicega,tata mi nedavno umro,a nije ni meni do pecenja kolacica nisam jos ni pocela ali moram zbog malenog neka osjeti draz Bozica,pogotovo sto mu je prvi
RE: Badnja večera i Božićni ručak 17.12.2010 22:55:54
ivanak
Ja ove godine namjeravam praviti ako stignem brdo sarma.... zalediti šta ostane za kasnije. Sli svakako imam namjeru nešto peči, svakako zarolati teleća prsa pa na hladno rezati. Kolača: meni božić nije bez orahnjače pa tako da ću ja napraviti to obavezno, zatim sitne kolače, mali mi obožava moj rolat pa ću posebno za njega napraviti mali dio, breskvice, tortu po nekom svom guštu - obavezno sa orasima, šubarice... ma šta mi god padne na pamet. Imam praviti neke kolače gospođama, pa ću odasvud pokupiti po komadićke...
RE: Badnja večera i Božićni ručak 22.12.2010 15:47:43
Mya_81 RR
Mi obavezno imamo sarmu. I to se toliko napravi da se jede još danima poslije I naravno, mama uvijek sama kiseli kupus i bude fenomenalan.
Uz to ide francuska salata, sezonska salata, neko pečenje i krompir
Ove godine sam ja zadužena za kolače i pravim: cimetlice i milijun komada (to su kekcići), zatim rum-lješnjak kuglice, čoko-kokos kuglice, salamicu, ferrero rocher, klastere, rolat s keksom, oblatnice i još jednu vrstu salame.
RE: Badnja večera i Božićni ručak 22.12.2010 17:43:01
sporty mamaa
Ja cu na Badnjak praviti posni grah ( ja ga obozavam), kupus kiseli malo poprzen na ulju, luk crveni takoder malo poprezen na ulju, girice sa limunom, pogaca.... I casa crnog vina obvezno
RE: Badnja večera i Božićni ručak 22.12.2010 22:04:59
anidla
IZVORNA PORUKA: sporty mamaa
Ja cu na Badnjak praviti posni grah ( ja ga obozavam), kupus kiseli malo poprzen na ulju, luk crveni takoder malo poprezen na ulju, girice sa limunom, pogaca.... I casa crnog vina obvezno
ja bi sve ovo sad jela
RE: Badnja večera i Božićni ručak 24.12.2011 20:06:37
Hanady RR
Neka vam badnjeg dana sve na bolje krene , da imate za sve snage i sreće, da ljubav vam bude ko najlepši san. Želimo vam sve najljepše za Badnji dan
RE: Badnja večera i Božićni ručak 25.12.2011 10:34:55
ElmaB
Kod nas je danas za Božićni ručak: pogača cvijet sa susamom i božićnom svijećom u sredini, burek, punjena ćurka, restovani krompir, ruska salata, krompir juha, i mnoštvo sitnih kolačića, ali i salnjaci, makovnjača, čupavci.
RE: Badnja večera i Božićni ručak 25.12.2011 11:02:15
vila_7
Ja kao prava domaćica - na Badnjak odemo kod mojih pa veceramo, a za 1.dan Božića-na ručak kod MM-ovih,tako da ja osim kolača nista ne pravim! Naravno za goste koji ce doci uvijek pripremljena meza!