andji
|
IZVORNA PORUKA: žana o8 Ja mislim da žene ne mogu biti izjednačene sa mušarcima u poslu, politici i sl. stvarima , iz prostog razloga što mi nemamo dovoljno vremena za to. Evo ja ću vam reći svoj primjer: ja radim u advokatskoj kancelariji i s obzirom da imam bebu kod kuće , ja u 3 sata ko metak sprašim kući i da bih bila s njom i da bih napravila ručak, oprala suđe..., a moj kolega u kancelariji ostane do 5-6 i naravno da je njegov učinak , ako ništa kvantitativno bolji. On zna da kad dođe kući oko 6, žena mu je naprvila ručak i odradila sve ono što i ja. Iako nas dvoje isto radimo, ja jednostavno nemam vremena da budem bolja u poslu, da napredujem, da zaradim više i sl. Isto ako i u politici, ma koiko ja bila sposobna za politiku, ja ne bih imala vreman hodati po sastancima , čitav dan na sjednicama , jer imam obaveza u kući. I mislim da je kod većine žena tako. Ja nebih mijenjala vrijeme sa porodicom , sa poslom , ja do 3 što odradim odradim i meni dosta. Slažem se sa žanom,žena i da hoće da se izjednači u svim poljima sa muškarcima,ne može iz sto jednog razloga,a Žana je navela baš lijep primjer.Mada u dosta stvari može,samo ako hoće da se izbori za to.Jedino žene feministkinje ili one karijeristkinje,koje nemaju ni jednu drugu obavezu osim sebe i svog posla,još ako teže tome,mogu se pokazati bolje nego bilo koji muškarac u nekoj branši ili na nekom polju.A najviše me nervira ona klasična podjela u kući tipa 'zna se ko nosi pantalone',to mi je grozno,ježim se....i nikad ne bi mogla živjeti sa nekim šovinistom koji misli da je on iznad svoje žene,eto on je muško...a ona samo treba da ostane klasična žena domaćica da se zna mnoge žene 'ne izlaze iz pantalona,i one im savršeno stoje kao da su se rodile u njima' Žene samo naprijed
< Poruku je uredio andji -- 8.3.2009 9:11:45 >