makana
|
uh i ja sam ti ista sa tim gotovim jufkama, obično sama razvijam, ali sam dva puta pravila sa gotovim i ne mogu se baš pohvaliti da je bila ukusna kao što inače pravim kada je ja razvijem elem, pravila sma sirnicu i zeljanicu sa gotovim jufkama, stavljala bih dvije jufke dole, pa malo pouljim i stavim smjesu, pa opet jufke i dok ne utrošim prije nego što je izvadim iz rerne, na nekih desetak minuta, zalijem je (stavim malo putera i malčice vode, kašiku pavlake ili milerama da provri i rastopi se) i onda ostavim u toploj rerni da se osuši za sirnicu - stavim sira, koristim domaći mladi sir ili onaj megle svježi sir, jaja, količinu ti ne znam navesti jer sve radim odokativnom metodom , uglavnom ne možeš pogriješiti ako staviš svega malo više, malo ulja, soli (stare nane bi dodavale i kašiku kukuruznog brašna) sa zeljem takođe jaja, nekad i malo sira umiješam
_____________________________
strpljen - spasen
|