|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Spavanje
25.10.2010 11:03:41   
bebacha
Nadam se da se ova tema nece spojiti sa uspavljivanjem i spavanjem beba.Ja bi da se ovdje pise o djeci koji imaju oko 2 godine i vise.Ja trenutno imam veliki problem.Al cu ispocetka.Ajla je spavala jednom dnevno,u prosjeku 2 sata,navece je u krevetu oko 21-22sata.Medutim prije 7 dana sam joj ukinula flasicu,s kojom se uspavljivala.Ona uopste nije plakala zbog flasice,niti je trazila,zajedno smo je bacile u smece,ustvari ona je bacila i valjda je skonta da je to kraj s flasicom.Medutim tu je nastao problem sa spavanjem.po dani nece nikako,dva dana sam je uspjela nekako nagovorit.navece zaspi jako kasno,sinoc u 23 i 30.a prekuce nije spavala po dani i zaspala je u 18 i 30,u autu isspred supermarketa.znaci njoj je jos uvjek potrebno to dnevno spavanje.nije mi rjesenje ni vratit joj flasicu,ona ce u febriaru napuniti 3 godine.flasicu smo ukinuli iz vise razloga,puno pila mlijeka pred spavanje,trazila u toku noci,pa nemozemo skinut nocnu pelenu.slabije je jela jer je stalno htjela da u flasici bude nesto i da pije.sad super pije mlijeko,caj,vodu i sok i obicne solje.problem nam je samo spavanje.
Izvinjavam se ako nisam bas fino ovo napisala al badvoje djece su oko mene pa se nemogu skoncentrisat


_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Spavanje
25.10.2010 11:22:34   
ziki
E pa nek si nam temu otvorila, ja sam sinoć anketu postavila oko spavanja. Od kako se rodio sapvanje je problem tj uspavljivanje. Nemirko spava preko dana oko 2 sata, u vrtiću bez problema a kući sa mukom. Što vidi flašicu počne da plače da nije mrak, spava tek oko 14:30 dok se u vrtiću u tom periodu budi. Večernji odlazak u krevet je takođe pomjerio. Vidim da mu treba sna ujutru, jedva ga probudim da idemo na posao, vikendom spava do 8, tačno onih sat vremena što uveče kasnije zaspe. Ne mogu da budem pametna šta da mu radim. U anketi sam već pisala da ga odvedem na vrijeme u spavaću, nema jurnjave od 20:30, ugasim i crtane da ga to ne vuče da duže ostane...Ili se on već pripremio za zimsko računanje vremenauser posted image

_____________________________

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Spavanje
25.10.2010 11:31:52   
mamabb
Ja mislim da je to samo ''odgovor''  i njen način borbe bez flašice. Vjerovatno će biti još nekoliko dana. Neka ide uveče ranije spavati, u 20h recimo, i ona će se naspavati  ujutro ranije ustajati pa će i zadrijemati oko podne i kad spava od 12 do 14 opet do osam ima šest sati, umoriće se pa će opet biti spremna za ranije spavanje. Ovo ja nekom logikom. Moja će u decembru imati 2 godine aBd i dok nije išla u vrtić išla je spavati između 21-21:30 spavala do 10 i imala podnevno spavanje od 2-4, međutim teško je ustajala ujutro bila nervozna i nenapsavana i ja pomjerim spavanje u osam. Tri večeri pogasim sva svjetla i ona na spvanac, četvrtu noć sama već kunja a i ne gasimo sva svijetla nego samo u sobi.

_____________________________

04.12.2008.

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Spavanje
25.10.2010 11:37:23   
hana
Cini mi se da nisam jedina mama koja muku muci sa spavanjem 2-godisnje bebe (djetata). Moja curica nikada nije voljela spavati. Ja bih za nju mogla reci da slusa kad je budna, a ne slusa kad spava. Od rodenja smo pokusavali na razne nacine uspavati je, da ne kazem sve (jedino je nisam htjela ostaviti da place u krevetu dok ne zaspi i na tu metodu necu nikada pristati). S vremenom sam shvatila da je najbolje rjesenje lopta za pilates, jednolicno skakutanje je na kraju umiri. U autu se znamo voziti i 2-3 sata da ona ne zaspi. Po noci se budi stalno, pa nam je zvuk fena kratkorocno rjesenje, uz njega odspava par sati po noci bez budenja, ali je zato fen kod nas roba koja se cesto kupuje:) Njoj vise od 2 sata sna ne treba ni po danu ni po noci, po danu je pustimo da ustane, a po noci to ne mogu dopustiti, pa ukljucim fen, ali se pitam do kada.

_____________________________

Sunce nase malo zove se Hana

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Spavanje
25.10.2010 11:38:52   
bebacha
ma nadam se da je faza.ja nju stavim u krevet recimo u 21 al nema sanse da zaspi,100 put izade s krevet,izade iz sobe.pokusala sam leci kraj nje,mazit se,sjedit kraj,dat joj medu al nista nepali

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Spavanje
25.10.2010 11:48:20   
hana
vjerujem da je kod tvoje bebe faza, i brzo ce se sve ponovo srediti, dok uhvatite neki novi ritam... nazalost, kod mene je ovo "problem od rodenja":)

_____________________________

Sunce nase malo zove se Hana

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Spavanje
25.10.2010 11:50:20   
bebacha
ma nikad njoj spavanje nije bilo bas drag posaouser posted image user posted image al sad je bas zeznuto.ama fali mi tih njeni 2 sata dnevnog spavasnja

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu hana)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Spavanje
25.10.2010 13:49:53   
emina78
zasto ne snimis zvuk fena sa mobitelom (5 min) pa pustis na kompu sa opcijom repeat user posted image ?!bolje nego da cesto kupujete fen. tako je moja prijateljica rijesila spavanje.  wmp i stalno repeat. user posted image

(odgovor članu hana)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Spavanje
25.10.2010 13:58:07   
mamana
Ne razumijem zašto si joj ukinula bočicu? Moja djevojčica ima 3,5 godine i još uvijek pije čaj u toku dana iz bočice, kao i pred spavanje. Takođe u noći pije mlijeko iz bočćice, a dnevno spavanje je izbacija sa nepune dvije godine.

(odgovor članu emina78)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Spavanje
25.10.2010 14:13:35   
bebacha
ma kakv fen,njoj je jos malo pa 3 godine.ko da bi je to uspavalo.
a zasto sa, joj ukinula flasicu pa napisala sam sve u prvom postu


_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu mamana)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Spavanje
25.10.2010 14:31:40   
mamana
Očito je da joj bočica fali čim tako reaguje.

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Spavanje
25.10.2010 14:39:08   
emina78
fen je hana spomenula u svom postu. i meni je fen skroz nespojiv sa uspavljivanjem al kod nekog i  to pali.
ja vjerujem da je kod tebe to kratka prelazna faza. samo strpljenje i sve ce doci na svoje. sa starijim djetetom mi se svako odvikavanje/navikavanje cinilo kao beskonacna petlja. al  tako nabrzinu postanu veliki da se nekad pozelis i tih faza.
tako se sad tjesim sa mladjom bebom.

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Spavanje
25.10.2010 14:52:46   
Blue rose RR
Mislim da si joj prenaglo ukinula flašicu.
Naime, ja bih , da sam na tvoj mjestu, lijepo sjela sa njom i popričala, iako su joj tek dvije godine, djeca mnogo toga shvataju.
Biraj riječi da joj kažeš kako će sada samo piti mlijeko ujutro i uvečer sa flašicom, i da će u toku dana koristiti npr. Hello Kitty ili Dora čašu sa kljunom, ili običnu čašu, šta je tebi bolje.

Moja kikica sada će imati punih pet godina, i ne pada mi na pamet da joj ukidam flašicu mlijeka ujutro i navečer, to je njen ćeif, i ne želim da joj kvarim, a na kraju krajeva mlijeko je zdravo, pa zašto ga uskraćivati.

Što se tiče tvog opravdanja ukidanja flašice zbog noćne pelene -  hajde bona njoj su tek dvije godine. Zašto žurite sa ukidanjem pelene. Još ni jedno dijete nije otišlo u školu sa pelenom. Pusti je neka sama oduči kada joj pelena bude suvišna u gaćicama. Mi smo tek sa tri godine počeli da se odvikavamo i od dnevne i od noćne.

Što se tiče spavanja, nisam razumjela da li je ona uspavljivala se sama ili je neko kraj nje bio dok zaspi?
Mi imamo još uvijek dnevni san od dva - tri sata. I opšte ne dolazi pod opciju razgovora za ukidanj eistog. diejte je aktivno u toj dobi, i mora se malo odmoriti. Ona MORA u jedan sat poslije dnevnog obroka u svojoj sobi, leći u krevet i ima dvije opcije: gledati crtani ili spavati. Na njoj je. Ali je jedno važno - ne smije ustati iz kreveta.
A s večeri joj je spavanje radnim danima u 08,30 (pokažem joj na satu kada kazaljke kažu : pa-pa MA), a petkom i subotom može do 22,30 sati biti sa nama.
I tu nema diskusije.


_____________________________

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu emina78)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Spavanje
25.10.2010 15:06:05   
M kao Mama
IZVORNA PORUKA: Blue rose

Mislim da si joj prenaglo ukinula flašicu.
Naime, ja bih , da sam na tvoj mjestu, lijepo sjela sa njom i popričala, iako su joj tek dvije godine, djeca mnogo toga shvataju.
Biraj riječi da joj kažeš kako će sada samo piti mlijeko ujutro i uvečer sa flašicom, i da će u toku dana koristiti npr. Hello Kitty ili Dora čašu sa kljunom, ili običnu čašu, šta je tebi bolje.

Moja kikica sada će imati punih pet godina, i ne pada mi na pamet da joj ukidam flašicu mlijeka ujutro i navečer, to je njen ćeif, i ne želim da joj kvarim, a na kraju krajeva mlijeko je zdravo, pa zašto ga uskraćivati.

Što se tiče tvog opravdanja ukidanja flašice zbog noćne pelene -  hajde bona njoj su tek dvije godine. Zašto žurite sa ukidanjem pelene. Još ni jedno dijete nije otišlo u školu sa pelenom. Pusti je neka sama oduči kada joj pelena bude suvišna u gaćicama. Mi smo tek sa tri godine počeli da se odvikavamo i od dnevne i od noćne.

Što se tiče spavanja, nisam razumjela da li je ona uspavljivala se sama ili je neko kraj nje bio dok zaspi?
Mi imamo još uvijek dnevni san od dva - tri sata. I opšte ne dolazi pod opciju razgovora za ukidanj eistog. diejte je aktivno u toj dobi, i mora se malo odmoriti. Ona MORA u jedan sat poslije dnevnog obroka u svojoj sobi, leći u krevet i ima dvije opcije: gledati crtani ili spavati. Na njoj je. Ali je jedno važno - ne smije ustati iz kreveta.
A s večeri joj je spavanje radnim danima u 08,30 (pokažem joj na satu kada kazaljke kažu : pa-pa MA), a petkom i subotom može do 22,30 sati biti sa nama.
I tu nema diskusije.



E, svaka ti čast, nakon tvoh posta kontam da otvorim temu "Kako dijete uspavljuje mamu", naravno sa akcentom na mene i moje dijete, ja vječita spavalica, a muže do jutra da sjedi, tako da nam se kćer na babu bacila. Srećom samo je u tom domenu na njega, hahahha.

Znači mi imamo problem moja L voli da sjeli, a ja volim da spavam.

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Spavanje
25.10.2010 15:12:05   
Blue rose RR
Moja Alma moramo postaviti granice, pa i u njihovom dobru (koje se obično dodiruje sa našim dobrom:) )...
Djeca bi sjedila do ponoći samo da im se dopusti. Ali zato ujutro muke i po nas i po njih, dok se razbude, (pogotovo tamo gdje djeca moraju da rano ustaju zbog jaslica, vrtića ili majki).
Hem djeca nervozna onda po cijeli da, hem mi još nervozniji jer smo promijenili drugu majicu, dok smo ih razbudila i obukle (osafunjale se jadne) :)


_____________________________

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Spavanje
25.10.2010 15:17:03   
bebacha
Vec ranije sam pricala s njom da flasica bude samo za spavanje,i ona sama sebi izabrala solja al nista od toga.Mlijeko jest zdavo al ona ga je pila i previse,i u toku noc se budila i ako nedonije bude cika i vriska a sad uopste ne trazi.
Sto se tice nocne pele,dok je pila mlijeko budila se kompletno mokra,pa cak i vrecauser posted image a sad piski jednom u pelenu.
i meni je jako rano da izbaci dnevno spavanje al nemogu je natjerat
a ona sama zaspi,ne sjedi niko pored nje


_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Spavanje
25.10.2010 15:18:15   
Lalana
To je sasvim normalna reakcija, nakon izbacivanja njima najboljeg prijatelja "flasice" ja sam se na taj korak kod kcerkice odlucila kada je imala 2.5 godine, nisam prije, ni sama ne znam zasto, zbog nekog straha kako ce to podnijeti i onda...

Kada je imala manje od tri godine, jedno jutro sam rekla nema vise flasice, ti se velika cura, sramota je vise, i tako jos neki fazoni nebi li je ubjedila, medjutim sna danima nije bilo kao prije, nocima je plakala, i to je mozda trajalo 4-5 dana, ja vise nisam imala srca i vratim joj je.

I nisam vise pokusavala, sve do 3 godine, kada sam joj predlozila da bacimo flasicu i da pije iz case kao sve velike seke, i taj dan je ostavila, i nikada vise nije ni trazila niti se nocu za istu probudila.

Hocu reci, ona kada bude potpuno zrela da skloni tu naviku, sama ce to pokazati, ako sada nije, Boze moj, vidi jos par dana i pokusaj joj vratiti, ako procijenis da joj jos treba.

Meni je isti slucaj i sa tutom bio, odvikavala od pelena, molila, obecavala, podmicivalauser posted image ali dok ona sama nije bila zrela i spremna za to, nije i tacka.

Sincic ima 2 godine, i jos pije flasicu posebno pred i nakon spavanja, do kada, ne znam, ali povucena prethodnim iskustvom nista necu insistirati.

< Poruku je uredio Lalana -- 25.10.2010 15:19:29 >


_____________________________

Moje tri srece...

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Spavanje
25.10.2010 15:20:13   
bebacha
Nisam ni ja insistirala,lijepo smo popricale i ona sama bacila.uopste nije nikako plakala nit je trazila vise.svima je pricala kako je ona bacila flasicu jer joj vise netreba

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Lalana)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Spavanje
25.10.2010 15:26:57   
Lalana

IZVORNA PORUKA: bebacha

Nisam ni ja insistirala,lijepo smo popricale i ona sama bacila.uopste nije nikako plakala nit je trazila vise.svima je pricala kako je ona bacila flasicu jer joj vise netreba


onda se bebacha strpi, ako je ona zaista odlucila, san ce se srediti za koji danuser posted image

_____________________________

Moje tri srece...

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Spavanje
25.10.2010 15:28:09   
Blue rose RR
IZVORNA PORUKA: bebacha

Vec ranije sam pricala s njom da flasica bude samo za spavanje,i ona sama sebi izabrala solja al nista od toga.Mlijeko jest zdavo al ona ga je pila i previse,i u toku noc se budila i ako nedonije bude cika i vriska a sad uopste ne trazi.
Sto se tice nocne pele,dok je pila mlijeko budila se kompletno mokra,pa cak i vrecauser posted image a sad piski jednom u pelenu.
i meni je jako rano da izbaci dnevno spavanje al nemogu je natjerat
a ona sama zaspi,ne sjedi niko pored nje



Mislim da bi joj trebala vratiti flašicu sa mlijekom, ali se ograniči samo za ujutro i navečer.  Ne vjerujem da od jedne flašice mlijeka se toliko upiški . Možda ti više pije tečnosti preko dana, možda se ne ispiški netom prije spavanja, ili mođda ima problema sa bubrezima i mokraćnim putevima.
Kaži joj da slobodno može tražiti mamu u toku noći kada i ako osjeti da mora ići piškiti. Ali ipak mislim da joj je još rano. Nemoj se povoditi kako druga djeca-jer svako dijete je priča za sebe.
I moja je ustajala po noći do četvrte godine i tražila da se napije nečega: vode, soka, mlijeka ... davala bih joj svaki drugi put vode, ali mali gutljaj, dok je nisam odvikla. Izvlačila bih se kako je čiko zavrnuo česmu :)


_____________________________

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Spavanje
25.10.2010 15:28:12   
snijeg
IZVORNA PORUKA: bebacha

Nisam ni ja insistirala,lijepo smo popricale i ona sama bacila.uopste nije nikako plakala nit je trazila vise.svima je pricala kako je ona bacila flasicu jer joj vise netreba


Sabura, navika je čudo....treba joj vremena da uspostavi novi ritam...user posted image

_____________________________

"Počinje na svijetu da biva previše bučno i fabrično, premalo ima duhovnog spokojstva."

Dostojevski

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Spavanje
25.10.2010 15:31:28   
M kao Mama
IZVORNA PORUKA: Blue rose

Moja Alma moramo postaviti granice, pa i u njihovom dobru (koje se obično dodiruje sa našim dobrom:) )...
Djeca bi sjedila do ponoći samo da im se dopusti. Ali zato ujutro muke i po nas i po njih, dok se razbude, (pogotovo tamo gdje djeca moraju da rano ustaju zbog jaslica, vrtića ili majki).
Hem djeca nervozna onda po cijeli da, hem mi još nervozniji jer smo promijenili drugu majicu, dok smo ih razbudila i obukle (osafunjale se jadne) :)




Ne da si upravu, nego milion posto, ali ja trebam na prevaspitavanje, hahahaha.pa kada se ja prevaspitam onda trebam poslati svekrvu, a onda ona treba harisa naknadno dovaspitati, atok se mi izvaspitavamo Lajla velika, hahah, helem hoću kazati sve da sam ja babaroga imam dvije vile u kući, ne da nana, ne da babo, tako da sam i ja odlučila što bi mama bila babaroga, a anana vila, sad je mama Vilica,

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Spavanje
25.10.2010 15:38:03   
Blue rose RR
Moja sreća pa smo i ja i mama moja babaroga, a deda i tata se moraju povinovati babarogama :)))

_____________________________

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Spavanje
25.10.2010 18:04:34   
jasmin

IZVORNA PORUKA: Lalana

To je sasvim normalna reakcija, nakon izbacivanja njima najboljeg prijatelja "flasice" ja sam se na taj korak kod kcerkice odlucila kada je imala 2.5 godine, nisam prije, ni sama ne znam zasto, zbog nekog straha kako ce to podnijeti i onda...

Kada je imala manje od tri godine, jedno jutro sam rekla nema vise flasice, ti se velika cura, sramota je vise, i tako jos neki fazoni nebi li je ubjedila, medjutim sna danima nije bilo kao prije, nocima je plakala, i to je mozda trajalo 4-5 dana, ja vise nisam imala srca i vratim joj je.

I nisam vise pokusavala, sve do 3 godine, kada sam joj predlozila da bacimo flasicu i da pije iz case kao sve velike seke, i taj dan je ostavila, i nikada vise nije ni trazila niti se nocu za istu probudila.

Hocu reci, ona kada bude potpuno zrela da skloni tu naviku, sama ce to pokazati, ako sada nije, Boze moj, vidi jos par dana i pokusaj joj vratiti, ako procijenis da joj jos treba.

Meni je isti slucaj i sa tutom bio, odvikavala od pelena, molila, obecavala, podmicivalauser posted image ali dok ona sama nije bila zrela i spremna za to, nije i tacka.

Sincic ima 2 godine, i jos pije flasicu posebno pred i nakon spavanja, do kada, ne znam, ali povucena prethodnim iskustvom nista necu insistirati.


Slazem se s ovim.Ja sam sa svojom curicom razgovarala kada je napunila tacno 3 god.Rekla joj da je velika djevojcica i da je mlijeko super piti iz case.Nije se nimalo dvoumila,sama je bacila flasicu u smece i nastavila piti iz case.Medjutim,svako dijete je prica za sebe,kao i svaki roditelj.

_____________________________

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Lalana)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Spavanje
25.10.2010 18:10:30   
bebacha
Jasmin kod nas je ista situacija kao kod vas.evo danas je sama otisla u krevet i zaspala.mozda je to samo bila faza koja nema veze s flasicom.ona uopste netrsazi flasicu

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *