|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   [Obrisana poruka]
24.4.2012 18:07:41   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu mala_sa)
  Neposredna veza do poruke: 1226
   RE: Torte
24.4.2012 19:49:36   
Honey3
Iman moze milka pod fondantuser posted image
Da li je neko pravio ovu tortu,cini mi se da nije losa za probati
http://tortekolaci.com/torte/greta-garbo

< Poruku je uredio zaha -- 24.4.2012 19:50:29 >


_____________________________

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 1227
   RE: Torte
24.4.2012 20:15:52   
palachinken
Malasa, vjerovatno moze za kalup 30 ali se bojim da ce biti preniska, fondan trazi malo vise torte. Ja bih radila jednu i po mjeru, da se osiguram.

_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 1228
   RE: Torte
24.4.2012 21:55:59   
Hanady RR
mala sa...slažem se sa palačinken...
biće ti niska...
kalup 28 je mnogo bolja opcija...

a milka jeste slatka..nema šta...al kad je torta dobra ne može biti preslatkauser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 1229
   RE: Torte
24.4.2012 22:07:33   
mala_sa
Ok, ipak sam se odlucila za kalup br 28 (valjda ce biti dovoljno, bice nas max 20). A pravit cu Milka tortu, nadam se da ce ispasti dobro user posted image



_____________________________

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1230
   RE: Torte
24.4.2012 23:13:39   
Honey3

IZVORNA PORUKA: zaha

Iman moze milka pod fondantuser posted image
Da li je neko pravio ovu tortu,cini mi se da nije losa za probati
http://tortekolaci.com/torte/greta-garbo

Iko ?

_____________________________

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 1231
   RE: Torte
24.4.2012 23:27:33   
mala_sa
Ja nisam pravila, ali s obzirom na sastojke ne cini mi se losa. Podsjeca me na onu sto je Amam nedavno pravila "Novogodisnja" -cini mi se da se tako zove, ima je na temi Fondant

_____________________________

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 1232
   RE: Torte
24.4.2012 23:29:26   
mama75
IZVORNA PORUKA: zaha


IZVORNA PORUKA: zaha

Iman moze milka pod fondantuser posted image
Da li je neko pravio ovu tortu,cini mi se da nije losa za probati
http://tortekolaci.com/torte/greta-garbo

Iko ?

Zaho napravi pa zovni mene da mogu poslije pisati na temi ako ko uspita kakva je user posted image

< Poruku je uredio mama75 -- 24.4.2012 23:30:07 >

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 1233
   RE: Torte
24.4.2012 23:46:00   
Honey3
mama generacijo a sta da ne bude valjala,pa da ti mene tracas ovdje na rr,kako ja ne znam napraviti tortuuser posted image

_____________________________

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 1234
   RE: Torte
25.4.2012 1:04:17   
mamadi
Zene, moze li mi neko dati link da naručim rodjendansku tortu. Nisam vješta a vidim vi znate ko to radi i to. Gracie user posted image

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 1235
   RE: Torte
25.4.2012 16:37:42   
Amam
IZVORNA PORUKA: zaha


IZVORNA PORUKA: zaha

Iman moze milka pod fondantuser posted image
Da li je neko pravio ovu tortu,cini mi se da nije losa za probati
http://tortekolaci.com/torte/greta-garbo

Iko ?


Zaho,nisam ovu probala,pravila sam slicnu,sto spomenu mala sa,samo se kore ne suse kod moje,jako je ukusna i moze pod fondant user posted image

_____________________________

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 1236
   RE: Torte
5.5.2012 8:40:20   
bebacha
kako odredit na koliko komada se torta moze rezatuser posted image joj pitanja
ja nisam nikad brojalauser posted image
a posto radim po narudzbi,sad me zena pita za koliko je to osoba a ja pojma nemamuser posted image
kalup broj 26

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 1237
   RE: Torte
5.5.2012 8:47:32   
ElmaB
Znači ovako, važi samo za okrugle kalupe. 2XrXp

Znači 2 puta r(toje 26:2=13) puta 3,14(pi)

To je 26X3,14=81,64, pa onda taj broj podjeliš sa recimo 2,5, jer je jedan komad torte oko 2,5 entimetara i ono što dobiješ je broj komada toret. U tvom slučaju je  to 32, 66, tj. 32 komada.


_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 1238
   RE: Torte
5.5.2012 8:52:41   
Dzenana_G
Treba mi neka jako dobra cokoladna torta koja moze ispod fondanta...

_____________________________

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body"

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 1239
   RE: Torte
5.5.2012 8:55:40   
ElmaB
Evo na mojoj strani objašnjen postupak u slikama.

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.250582038324620.62603.234869626562528&type=3


_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu Dzenana_G)
Neposredna veza do poruke: 1240
   RE: Torte
10.5.2012 12:28:45   
Hanady RR
Dženana_G za tebe

Azure čokoladna
Kore:
Umutiti 3 jaja, dodati solju secera, pola solje ulja, dvije solje brasna, kakao po zelji (ja volim sto crnje to bolje), vanilin secer, i prasak za pecivo. Kad umutis dobit ces malo guscu masu, onda dodaj vrlo malo vode da to razrijedis ili mlijeka. Ja. Kad se ispece i ohladi prerezes je na tri dijela. (meni nekad uspiju i 4)

Fil: Na pari (a mozes i u serpici, ali na skroj laganoj vatri, eto toliko laganoj da mozes dlan staviti na ringlu) kuhas tri cijela jajeta i tri zumanceta. Moras konstantno mijesati da ti se ne zapece nego da se lagano zgusne. Kad se zgusnu dodas cokolade za kuhanje (pise dvije stanglice a ja stavim skioro citavu jer volim okus cokolade) vanilin sece, secera po zelji i i 150 samljevenih oraha, ljesnika ili bademea zavisi sta volis. Kad se krema skoro ohladi dodas 180 grama putera.

Prije filovanja kora ja malo ugrijem mlijeka u koje stavim kasicicu secera (secer uvijek po volji) i . Sa tim mlijekom navlazim kore, i ond ih filujem.

Reform:

Kora:
10 bjelanjaca
300 gr šećera prahu
300 gr smljevenih oraha
2 kašike oštrog brašna ( ili gustin)

Istući bjelanjek ¡ šećer u čvrt snjeg postupno postupno dodati orahe I brašno. od dobivene smjese peći ¡ 5-6 kora tanjih.
krema:
10 žumanaca
200 gr Åšećera u prahu
3 rebra čokolade ( možeš I više malo)
250 gr putera
3 kašoke crne kafe ili ness kafe

Žumanva sa šećerom izmutiš, staviš na paru…kuhaš da se zgusne dodoaš u to čokoldau mješaš da se otopi ista…skineš s avatre sačekaš 5-6 min dodaš puter I umješaša…ostaviš krmeu d amalo ogladi…

Mažeš krema.kora.krema.kora sve okolo kremom premažeš…
TORTA TEODORA

Sastojci:

Za prvu koru (tamna kora):
8 jaja
8 kasika secera
12 kasika mljevenih oraha
4 kasike prezle
1 kasika kakao-a

Za drugu koru (bijela kora):
5 jaja
5 kasika secera
150g sjeckanih oraha

Za fil:
5 zumanjaca
250g secera u prahu
150g cokolade za kuhanje
3 supene kasike kuhane kafe
250g putera


I KORA
Umutiti 8 cijelih jaja sa 8 supenih kasika secera. U to dodati 12 supenih kasika mljevenih oraha, 4 supene kasike prezla i 1 kakaoa.
Peci u okrugloj modli (26cm) na 180 stepeni. Peceno je kad se ivice torte pocnu odvajati od kalupa. Moze se i probati cackalicom koja mora ostati suha kad se probode kora.
Pecenu tortu presjeci na dva dijela, tako da se dobiju 2 kore.

II KORA
Umutiti 5 bjelanaca i u umuceno dodati 5 supenih kasika secera pa ponovno mutiti. U umuceno dodati 150 gr sjeckanih oraha. Peci u istom kalupu kao i gornji dio.

FIL
Umutiti na pari 5 zumanjaca sa 250 gr staub secera. Kad se zgusne dodati 150 gr cokolade za kuhanje i 3 supene kasike kuhane kafe.
U hladno dodati umucen puter.

Slaganje:
tamna kora - fil - bijela kora - fil - taman kora - fil




_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 1241
   RE: Torte
10.5.2012 12:30:59   
bebacha
Azure je odlicna
Teodoru se otkad kanim probat

hANADY DOK SI TU JEIL SLUCAJNO PRAVILA KOLAC KARPATI S JAGODAMA

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1242
   RE: Torte
10.5.2012 12:42:11   
Hanady RR
bebacha ako misliš na karpati kolač ono kao za proncess krofne sve samo u tepsiju zadaš...parvila sma sa šumskim vođe ledo...
jer ja znam nekada i princces krofne za šumskim vođem praviti...

nisma s asamim jagodama...al nije neka razlika...

a ideja ti je superuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 1243
   RE: Torte
10.5.2012 12:43:59   
bebacha
ovo mislim pravit

http://www.coolinarika.com/recept/jagode-s-karpata/

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1244
   RE: Torte
10.5.2012 12:50:24   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: bebacha

ovo mislim pravit

http://www.coolinarika.com/recept/jagode-s-karpata/


vjeruj ovo je vrlo slično...

dobra kombinacija...

ja kore pečem tako što margarin otopim sa vodom...pa pojješam gustin ili brašno s ajoš malo vode pa ukuham...
ond au ohlađeno dodoam jaj jedno po jedno pa i prašak za pecivo
pčem dvije kore na papiru

onda skuham ovu krmeu od pudinga smao ja u krmeu stavim puter...

onda napravim šlaga pa dodoam malo u kremu amalo ostavim smaoga...

i slažem kora pa šlaga malo...pa krema pa šumsko voće pa onda opet ostatak šlaga i preko druga kora

znači sličan recept...
i baš si me podjetila na njega...večeras ga napravimuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 1245
   RE: Torte
10.5.2012 12:56:15   
bebacha
ja nisam nikad pravila nista slicno.bojim se ovih kora.al danas pravim ovo pa sta bude
kontam mora biti ukusno
a mogul na onom velikom plehu od rerne peci obje kore istovremeno.dva papira,jedan do drugog

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1246
   RE: Torte
10.5.2012 13:18:44   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: bebacha

ja nisam nikad pravila nista slicno.bojim se ovih kora.al danas pravim ovo pa sta bude
kontam mora biti ukusno
a mogul na onom velikom plehu od rerne peci obje kore istovremeno.dva papira,jedan do drugog


pa možeš peći jednu koru...
na jednom papiru...
u velikom plehi iz šećnice i smao je onda prepoloviš...

samo ja u koru stavim prađak za pecivo...bude izdašnija...
pa ne znam sad ako nećeš prašak stavljati jel to to...
mada i sma bih pekla jednu pa polovila...user posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 1247
   RE: Torte
10.5.2012 13:20:58   
bebacha
kontam da to nesto ne bi valjalo bez praska za pecivo.kontam bilo bi ko gumenouser posted image
stavit cu ja
javim kako je ispalo il stavim sliku
a ako ne uspije recu da nisam pravilauser posted image

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1248
   RE: Torte
10.5.2012 13:23:51   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: bebacha

kontam da to nesto ne bi valjalo bez praska za pecivo.kontam bilo bi ko gumenouser posted image
stavit cu ja
javim kako je ispalo il stavim sliku
a ako ne uspije recu da nisam pravilauser posted image


obavezno sliku i tamo pošalji na rigenrajinu kuharicu...
to je ejdna super kolačič...
divna kombinacija za ove tople dane sa divnim voćem kojie nam dolaziuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 1249
   RE: Torte
14.5.2012 13:07:17   
calahoe
Jel neka od vas radila ovu torticu?
http://www.coolinarika.com/recept/869077/
Slutim i predpostavljam kakav je ukus,sigurna sam da to nije nešto što bi meni bilo pod favorite cakes al mi đavo ne da mira,moram ga napraviti.user posted image
E ako je ko pravio ovo čudo voljela bih da podjeli utiske tipa,ukus,složenost izrade,mogući zahebi u izradi itd.
Hvala unaprijeduser posted image

< Poruku je uredio calahoe -- 14.5.2012 13:08:46 >

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Duda.
пеперутка16

Do kada je vaše dijete imalo dudu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *